zaterdag, mei 25, 2024
HomeOnderwerpenEconomieEnergie uit kaf middenweg in milieuconflict

Energie uit kaf middenweg in milieuconflict

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 30 mei – Het opwekken van energie is wellicht de gouden middenweg in de impasse rond kafverbranding in Nieuw Nickerie. Dit meldt het ministerie van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu, ATM. Binnenkort wordt gesproken met energiebedrijf EBS. Een grondiger oplossing lijkt niet voor de hand, nu verwerkingsbedrijven midden in woonwijken zijn gevestigd.

Het gaat er nu om de kool en de geit te sparen. Ideaal zou zijn dat de twee ver van elkaar verwijderd zouden zijn gehouden. Door vrij onoverzichtelijk vergunningenbeleid is het anders gelopen. Buurtbewoners hebben last van as en rook. “In principe zouden er geschiktere lokaties moeten worden aangewezen voor de padieproductie”, stelt ATM. Maar dat is nakaarten.

De overlast gaat nog dagelijks door. “Voor het ministerie van ATM zijn volksgezondheid en milieu van groot belang”, wordt gesteld. Hoewel de buurtbewoners vaker hebben gevraagd om stillegging van de bedrijven, schijnt de regering daar niet toe geneigd. Minister Joyce Amarello-Williams heeft na een bezoek tussentijdse maatregelen getroffen. Kafopslag moet voortaan uit de wind.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
 1. Goed, de minister zal dan wel binnenkort met de EBS praten over de produktie van energie uit afval verbranding, maar heeft deze minister ook een idee of dit wel een haalbare zaak zal worden ? Het is makkelijk roepen dat het opwekken van energie door kafverbranden de gouden middenweg is in deze impasse, maar hoeveel bedragen de totale investeringen voor al deze nieuwe energie installaties. Niet zo maar dingen roepen minister van ATM, en laat eerst een grondige studie uitvoeren naar de haalbaarheid van dit idee.
  Ik heb misschien ook een gouden middenweg gevonden voor dit probleem nl; het kaf exporteren voor de produktie van veevoer en/of andere zaken.


  Maak melding
 2. mevrouw joyce amarella van ministerie atm heeft gewoon een grote bek,
  met alles wilt zij wat gaan doen op technologisch gebied. zij moet de geschiedenis in, in de jaren 1984 en 1986 toen china 4 stuks kaftverwerkings installatie aan suriname schonk voor opwekken van energie, was het onzin. en nu begint zij weer met wat domme plannen, dan weer over kernenergie, afvalverwerkings install. etc.Laat zij eerst met een goed plan komen om het drinkwater voorzienning in het land op te lossen, zodat een ieder optimaal kan dochen. Verder laat zij met wat mooie plannen komen om het landbouw weer op te krikken.want export van landb produkten is nu nihil.


  Maak melding
 3. http://www.btgworld.com/2005/...

  Beschrijving van oven voor rijstkaf, investering, afhankelijk van kosten van benodigde spullen op de lokale markt: € 15.000 tot € 20.000. Het gaat er niet om of de oplossing voorhanden is maar om het feit dat er politiek niets gebeurt. Ook zal een ondernemer na moeten gaan denken: kosten van energie stijgen, maar energie uit afval wordt niet benut, terwijl allerlei subsidies aangevraagd kunnen worden voor de investering. En maar klagen dat je het als ondernemer niet kan redden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES