Regionale ondernemer moet slagvaardig worden

0

PARAMARIBO, 30 mei – Er wordt meer slagvaardigheid verwacht van regionale ondernemers. Dit stellen de organisatoren van een driedaagse workshop voor bedrijven uit de Caribische regio. Principes als presentatie en marketing moeten met meer overleg en creativiteit worden uitgevoerd. Nu wordt nog te weinig gehaald uit onder meer handelsbeurzen in Europa en elders.

Er wordt dan wel deelgenomen, maar de vraag is vaak wat het termijn is op effect. “Wat breng je naar zo een beurs en wat houd er op termijn aan over”, zegt directeur Taiana Mora-Ramis van het in Brussel, België, gevestigde Centrum voor Bevordering van Exporten uit Ontwikkelingslanden, CBI. De workshop moet die vaardigheden bijbrengen, die optimaal rendement garanderen.

‘Effective Trade Fair Participation’, zoals de workshop is genoemd, moet het presenteren van producten verbeteren aan met name Europa. Volgens mede-organisator, de Vereniging Surinaamse Bedrijfsleven, VSB, is het sleutelwoord samenwerking. Groepspresentatie wordt dan ook als centraal thema uitgevoerd tijdens de workshop. Tijd en geld worden ermee uitgespaard.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.