zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNDP wil alsnog onderzoek gevangeniscorruptie

NDP wil alsnog onderzoek gevangeniscorruptie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 mei – De Nationale Democratische Partij, NDP, staat op een strafrechtelijk onderzoek naar vermeende corruptie in de Santo Boma-gevangenis. Dit stelt NDP-parlementariër Ricardo Panka. Er wordt aangedrongen op onder meer behandeling van het interpellatievoorstel, dat onlangs door de NDP-fractie is ingediend over vermeende fraude in de gevangeniskeuken.

Volgens de Interne Controle van het ministerie van Justitie & Politie en de Centrale Lands Accountantsdienst, Clad, zijn producten aangeschaft, die nooit op bestemming zijn aangekomen. “Er is een onderzoek geweest en wij willen weten of er strafbare feiten zijn gepleegd, door wie die gepleegd zijn en welke maatregelen getroffen zijn tegen die personen,” zegt Panka tegenover de Ware Tijd.

“Het geheel binnen de inrichting en het hoofdkantoor komt ons als een netwerk of kartel voor”, concludeert de Interne Controle. Er is tussen 2001 en 2003 een slechte administratie gevoerd van de keuken. Er blijkt meer te zijn aangekocht, dan is geleverd. Ook zijn merkproducten in rekening gebracht, maar blijken nepartikelen te zijn geleverd.
Het kan er bij de NDP niet in dat er maar geen onderzoek komt.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
  1. krijgen de gevangenen wel genoeg en optijd hun maaltijden, als dit artikel de aandacht wil trekken dat het mis is met het gevangenis wezen in santa boma, dan vrees ik het ergste voor de criminelen…maare, het gaat wel ver om ze uit te laten hongeren, want ik vrees het ergste voor ze.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES