Binnenkort evaluatie situatie rampgebieden

0

PARAMARIBO, 29 mei – De regering zal de situatie in het rampgebeid binnenkort evalueren. Dit zegt vice-president Ram Sardjoe. President Ronald Venetiaan zal de vergadering met alle verantwoordelijken zelf leiden. Onder meer zal worden nagegaan hoe effectief de voedselhulp is geweest. Waar er hiaten zitten, zullen correcties worden aangebracht.

Ook onderwijs, gezondheidszorg, huisvesting en nutsvoorzieningen worden aan een evaluatie onderworpen. “Zaken moeten goed in beeld gebracht worden om het vervolgtraject te kunnen vaststellen,” zegt Sardjoe tegenover de Ware Tijd. Hij heeft de afgelopen weken bezoeken afgelegd aan enkele getroffen gebieden. Met plaatselijke leiders is een voorlopige evaluatie gepleegd.

Vooral continuïteit en effectiviteit zijn van belang. “De regering is zich bewust van haar verantwoordelijkheid naar de bewoners van de door de ramp getroffen gebieden en wil daarom adequaat blijven inspelen op de noden”, aldus Sardjoe. Ook president Venetiaan heeft de gebieden bezocht. Behalve het bieden van morele ondersteuning, gaat het de leiders ook om het verkrijgen van veldinformatie.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.