donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenBinnenlandNoodhulp liever niet in al te grote brokken

Noodhulp liever niet in al te grote brokken

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO/DRIETABBETJE, 24 mei – De noodhulp kan het best in beheersbare porties gegeven worden. Dit zegt grootopperhoofd Matodja Gazon van de Aukaners. De kans is groot dat het doel voorbijgeschoten wordt. “Laat de voeding niet te veel in één keer op ons afkomen, want anders zitten de gezinnen opgescheept met te veel voedingswaren die aan bederf onderhevig zijn”, aldus Gazon.

Hij weet als geen ander hoe hard Paramaribo zijn best doet. Vliegtuigen gaan af en aan op Drietabbetje, het eiland waar zijn residentie zich bevindt. “Het is beter als de overheid van tijd tot tijd de rampgebieden van hulpgoederen voorziet. Toch zijn we zeer verheugd met de hulp vanuit Paramaribo en andere delen van de wereld”, zegt Gazon tegenover de Ware Tijd.

De bevolking in de rampgebieden moet de gelegenheid krijgen om zelf orde op zaken te stellen, desnoods door een beetje te rantsoeneren. “Zij zal moeten klaarmaken wat het huis in staat is direct op te maken, zodat niets bederft. Al is het een beetje eten per keer, want morgen komt eraan”, aldus Gazon. Door het onderlopen van privé aanplantingen, zal nog zeker een jaar voedselhulp nodig zijn.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

4 REACTIES
 1. granman Maitjodo Gazon.

  Wacht maar straks tijdens de verkiezingen krijg je nog meer en als je weer voor hun gestemd heb mag je daarna kreperen. Datzelfde heeft arron ook met jullie gedaan. lekker zoutvlees, bakkeljauw, sardines, rijst, suiker, chocola enz. En dan de hamvraag wie heeft abaisa doodgeschoten en nog meer stemmen winnen en nu verzuipen jullie, en dan schreeuw je help hulp hilfe enz. Ga godverdomme werken heb je nog eelten aan je handen.

  Bhosarcaper (boskapper)


  Maak melding

 2. hoi opperhoofd,

  Ik vindt dat jullie maar eens lekker moeten gaan werken in plaats van verwend te worden met luxe goederen en voedsel.Jullie moeten maar eens aan venetiaan alles vragen aan de surinaamse regering want van hun krijg je echt niets,alleen maar van het buitenland. nu met jullie zoals nooit eerder is gebeurd.Dit krijg je nou met onafhankelijk worden van nederland,toen suriname een nog bij nederland hoorde was alles goed in suriname en nu moeten jullie bedelen voor hulp en de regering moet ook maar steeds bedelen en hun zakken vullen. Ik geef geen ene cent ,er is goud genoeg in suriname waarom steeds hulp vragen aan het buitenland.

  Ik vindt het wel zielig voor de mensen die getroffen zijn en kinderen, en waarom in de bossen wonen en niet gewoon in de stad of zo ??????? Dan zou dit niet gebeuren allemaal of niet soms ?????


  Maak melding

 3. Beste Judge en boskapper,

  Ik weet niet wie jullie zijn of waar jullie vandaan komen, maar ik vraag me sterk af of jullie wel eens in het binnenland van Suriname bent geweest…Ik wel namelijk. En toevallig heb ik gewerkt in het gebied van drietabbetje. Ik kan je melden dat deze mensen niet bedelen om hun eten, maar er kei hard voor werken !! Maar wanneer al je eten in een keer verdwijnt ben je GEDWONGEN om hulp te aanvaarden. Ik vind jullie mening daarom ook erg kortzichting en generaliserend naar een volledige bevolkingsgroep….
  En dat over die onafhankelijkheid, jullie geven aan dat de graman moet gaan werken voor zijn eten, maar zeiken wel over de onafhankelijkheid van Suriname, waardoor niet alles meer lekker voor jullie geregeld is. Ik stel voor dat jullie stoppen met tegenstrijdige kortzichtige berichten te plaatsen, en de hulpbehoevende van jullie samenleveng de hulp gunnen die jullie zelf ook zouden willen wanneer jullie in een je in een gelijke positie bevonden.

  MvG

  Jeroen


  Maak melding

 4. maar ik zie toch niet in wat voor werk deze mensen doen ze werken toch voor zich zelf en betalen ook geen belasting.en ja waar om nog blijven wonen in de bossen in zo een moderne tijd?is het juist niet om geen niets uit tevoeren en om geen belasting te betalen zodat anderen ook een beetje hun hoofd boven water te kunnen houden?ik heb niets tegen deze bevolkings groep hoor maar ja ze hebben integratie ook hard nodig


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES