woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidMalaria wordt gezamenlijk aangepakt aan oostgrens

Malaria wordt gezamenlijk aangepakt aan oostgrens

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 mei – Suriname en oosterbuur Frans-Guyana gaan malaria gezamenlijk grootscheeps aanpakken. Dit zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. In juni zal simultaan een bespuitingscampagne van start gaan in het grensgebied. Woonhuizen zullen bespoten worden en er worden bloedtesten afgenomen van bewoners in het rampgebied.

De kans op een uitbraak is vergroot door een toename van mogelijke broedplaatsen, voornamelijk stilzittend water. “Vandaar dat we alle voorbereidingen aan het treffen zijn, zodat wij niet verrast worden”, zegt Waterberg tegenover de Ware Tijd. Met een gezamenlijke aanpak wordt meer efficiëntie en vooral effect verwacht. Er zullen alvast klamboes worden uitgedeeld.

Ook zijn poliklinieken in het binnenland voorzien van de medicamenten. Waterberg acht de kans op een toename groot als het overtollige water terugtrekt. De zuidelijker gelegen malariagebieden worden meegenomen, waaronder het Brownsberggebied, in het district Brokopondo. Onlangs is in het dorp Asigron, in Brokopondo, bij zeventien procent van de bewoners malaria vastgesteld.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES