zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandRampgebied heeft jaar lang voedselhulp nodig

Rampgebied heeft jaar lang voedselhulp nodig

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 mei – Bewoners van het rampgebied hebben zeker een jaar lang voedselhulp nodig. Dit melden hulpverleners die een inventarisatie voorbereiden. “Laten we geen tenten en dekens sturen. De getroffen mensen gaan bij familie in hoger gelegen delen van de dorpen overnachten. Wat ze nu nodig hebben is voedsel”, zegt Rob Jansen van Stichting Jaarkalender Suriname, SJS.

Doordat de traditionele landbouw waterschade heeft opgelopen, worden de mensen bedreigd met hongersnood. “Cruciaal is dat de kostgronden zijn ondergelopen en de bewoners de komende tijd geen voedsel daarvan kunnen betrekken. Daarom moeten we ons nu concentreren op aanvoer van voedsel”, zegt Jansen tegenover de Ware Tijd. Zelf heeft zijn stichting voedselpakketten gestuurd.

Het geld, vierduizend euro, komt van SJS, stichting Corantijn en stichting Tamara in Nederland. Intussen heeft het Guatemalteekse Programas Mundial de Alimentos via gesprekken met slachtoffers vastgesteld dat vrijwel alle aanplantingen verloren zijn gegaan. Oogsten is pas over een jaar weer mogelijk als nu wordt geoogst. De hulpgroep Hesi zegt dat de voedselnoodhulp goed loopt.

Het gaat zelfs zo vlot dat al aan andere vormen van hulpverlening kan worden gedacht. Er zal medische voorlichting worden verstrekt om het uitbreken van onder meer diarree en malaria te voorkomen. Ook komt er traumahulp. “De mensen die de overstromingen als een trauma hebben ervaren zullen ook begeleid worden door de medewerkers van het Psychiatrisch Centrum Suriname”, zegt Erna Aviankoi van Hesi.

opening
Fernandes Express
BODO Party

3 REACTIES
 1. Hahhaaaa,

  nu alweer gepland voor een jaar lang voedselhulp. meeste groente en andere zaken kunnen al binnen een paar maanden geoogst worden, rijst groet niet in het bos dus kan het op de gebruikelijke manier. Wat een stelletje hufters zeg hee.

  Kijk naar de landen die getroffen waren door de tsunami en naar amerika. Binnen de kortste keren hebben de mensen hun leven weer opgepakt en suriname moet met zo een ramp een jaar lang voedsel uitreiken.

  Ik zou zeggen genoeg geld in de kas dus het kan allemaal met de belasting gelden betaald worden.

  trouwens ze krijgen elke maand miljoenen van de gouddelvers, staatsolie, suralco enz enz

  en dan die belastingen die nog geheft worden.

  Wat willen ze nog meer ?/

  Oow ja niet te vergeten de groente en fruit die ze exporteren. Want we betalen geen euro voor een kilo. nee het is makkelijk 10 euro een kilo. Sterjker nog 25 euro een kilo sur peper 2 maanden terug.

  ricky


  Maak melding
 2. Laten populistische nieuwsmakers ons hoofd niet op hol laten slaan door emotie’s ,maar voor wie zou er geld gestuurd moeten worden? Bedoeld men de marrons(het grootste gedeelte van de binnenlandbewoners) die als de spaarzaamste , en vooral in eigen voordeel de zakelijkste van Suriname geacht mogen worden. Een volk met aanpassingsdrift in hun geerfde genen, waarvan velen nog heel primitief leven in balance met de natuur en dus niet besmet zijn met de consumptie-virus als westerlingen. Uit beelden is duidelijk optemaken dat velen dit heel media spectakel(Nederlandse pers in het gebied) als atractie zien en er oplos acteren om zo de gevoeligste snaar te raken van een in hun ogen geefse,overzeese kuddevolk .
  Ik denk dat geld het best op een transperante wijze gegeven zou kunnen worden aan goede doelen zoals het ‘Sos Kinderdorp Suriname’.Die hebben tenminste bewezen dat zij van kansarme- , afgestoten kinderen zoals slachtoffertjes van uitzichloze armoede en ouderlijk drugsmisbruik ,nog waardige burgers kon maken in de maatschappij.En dat is een harde feit in een voor een groot deel egoitische en vermogenszuchtige Surinaamse maatschappij.

  M.vr.gr.
  Ed

  Ed.


  Maak melding
 3. Wil je me zeggen dat ze aan intensieve landbouw doen in het binnenland en nu een jaar lang moeten bedelen voor voedsel.
  Waar zijn de beloofde airstrips die brunswijk zou aanleggen voor eigen doeleinden?
  Toen ene meneer Ghazi het binneland wilde exploiteren op het gebied van toerisme was de de kreet van de bosnegers “we willen geen Benidorm activiteiten hebben in het binnenland. Zo dom zijn ze maar ze vergeten 1 ding als er toeristen massaal naar het binnenland komen kunnen ze hun sieraden, houtsnijwerk, hangmatten enz. aan de toeristen slijten. Men zou appartementen in het binneland bouwen, ziekenhuizen, goede wegen aanleggen enz.
  Maar waar zijn ze nu? Ze zijn niet voorruitgegaan maar enkel achteruitgegaaan.

  Djoeka Djuka Djoeka


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES