Minister Hildenberg: cynisme rond hulpgeld fout

36

PARAMARIBO, 18 mei – Het cynisme rond de besteding van de noodhulpgelden, is een foute ontwikkeling. Dit zegt minister Humphrey Hildenberg van Financiën. Niet alleen getuigt het van negativisme, maar het ontmoedigt ook. “Als anderen het zeggen is het slecht genoeg, maar ik vind het nog erger dat het gevoed wordt uit eigen land”, aldus Hildenberg.

Waarom ook Surianmers meezingen, valt niet te zeggen, “maar mensen wordt op deze manier wel de animo ontnomen om geld te storten. En dat is treurig”, zegt Hildenberg tegenover de Ware Tijd. Dat in Nederland gesuggereerd wordt dat het geld verkeerd zal worden besteed, komt hard aan. In het parlement is dan ook fel kritiek geleverd op het voornemen om de Nederlandse noodhulp te laten lopen via de VN.

Er is totaal ruim twintig miljoen euro nodig. Totnogtoe is ruim twee miljoen Surinaamse dollar (ongeveer zeshonderdduizend euro), één miljoen dollar en anderhalf miljoen euro binnengekomen. Ongeveer zevenhonderdduizend Surinaamse dollar (ongeveer tweehonderdduizend euro) is reeds besteed. Brandstof voor transport naar de verspreid levende gemeenschappen is de grootste kostenpost.

36 REACTIES

 1. Wat had u gedacht meneer hildenberg dat het geld goed besteed wordt wil je even je zakken leegmaken alvorens deze onzin uit te kramen.
  Gulle gevers bedankt voor niet storten

  koembatere


  Maak melding

 2. ik vind de reaktie van de mensen wel begrijpelijk ik ken suriname en die mensen die het roepen ook dus laat hildenberg zijn mond houden . en nog iets laat hij zich afvragen hoe het komt dat drie drie dienst auto,s van 50000 perstuk gekocht moeten worden terwijl de politie een tekort heeft aan vervoer abulance ook dus ik begin mij te ergeren aan deze regering echtwaar maar wat is de alternatief????wie het weet mag mij zeggen


  Maak melding

 3. Bgi Odi; Dyna:
  Ik kan me wat daarbij voorstellen.
  Omdat in het verleden er zoveel rare dingen zijn bebeurt,De Overhied heeft het zover laten komen,omdat ze niet adequaat Transparant/willens en wetens willen zijn.
  Maarik hoop dat het met deze gebeurtenis, een goeie les mag zijn. SOSO LOBI FU BA-WE.
  GADO LOBI UN.Het komt wel weer goed.
  P:S BLÈSI GI UN ALLAMAAL:


  Maak melding

 4. waardoor zijn de brandstof prijzen zo hoog.
  wie heeft hier het meeste baat bij.
  De regering misschien?
  Het meeste geld gaat op aan transport en brandstof kosten.
  Wie wordt er dan weer beter van. De regering misschien?
  Als het geld aan de surinamse regering wordt overgemaakt. De regering misschien?
  Als ze de mensen echt willen helpen dan zou het niets uitmaken dat de hulp via de VN loopt.


  Maak melding

 5. dit is de waardering van onbehoorlijk bestuur.
  en nu is minister en president gepikeerd.
  de manier waarop men in suriname hulp vraagt
  is al een punt van bezinning.
  heeft men een inventarisatie gemaakt en op die basis hulp zoeken, nee men wil geld.

  mijn persoonlijke mening is dat hulp in elke vorm aanvaart moet worden.
  als het gaat door tussenkomst van de vn dan maarzo.
  de mensen in de getroffen gebieden hebben
  hebben hulp nodig en geen geld.
  met geld koop je uiteindelijk hulp.

  zo is mijn mening


  Maak melding

 6. Was het maar cynisme Hildenberg, dan was het makkelijk te weerleggen. Het is realisme en die vloeit voort uit het feit dat 1 miljard euro is verkloot.

  Anderzijds is de Cambior deal wat grote vraagtekens roept.Kun je uitleggen welk moraal de onderhandelaars aan de dag hebben gelegd voordat er een overeenkomst werd gelsoten? Bruynzeel Suriname deal?? Hout een van onze natuurlijke hulpbronnen wordt verkocht, wie krijgt een flinke premie?? Verder de voorgenomen concessie aan de Chinezen die grote stukken bos zal wegkappen alleen uit winstbejag.

  Dat mensen geen geld willen storten, komt omdat ze weten hoe ambtenaren omgaan met de belangen van de burgers.

  Weet Hildenberg wel dat je alleen zaken geregeld krijgt als je betaalt?

  Vind je het vreeemd dat Nederland geen cent aan de regering wil geven omdat er 1 miljard euro is besteed en het land is armer dan ooit te voren? Een klein rampje en de bedel stoet staat weer paraat.

  Welke voorbereidingen hebben jullie getroffen om calamiteiten op te vangen??

  Is het zo erg in Suriname dat jullie 20 miljoen euro niet kunnen opbrengen, terwijl een middelgroot bedrijf in Nederland zoveel waard is?????

  Ben je vergeten dat jullie op de borst kloppen met Suriname is qua rijkdom op de 17 plaats op de wereld??

  Hebben jullie regering als collectief hersens genoeg om goed beleid neer te zetten en land land op te bouwen?????

  Alleen schreeuwen in het parlement helpt niet. Dat is het enige wat jullie kunnen doen. De stem verheffen en verder niets.
  Zo hebben jullie de onafhankelijkheid verkregen, geregeerd en schande over Suriname neergehaald.


  Maak melding

 7. twintig miljoen euro nodig???
  Hilderberg ben je nou wel goed bezig?? er zijn ongeveer 25.000 slachtoffers geweest en suriname telt niet eens een half miljoen inwoners!!!
  wat ga je met dat geld doen?? in je eigen zak stoppen??
  nou ik wil je een ding zeggen. zoveel schade er is ook niet eens geweest. Die 20 miljoen euro geldt voor de schade aan de twin towers in amerika.
  volgens mij is die hilderberg een kennis van venetiaan.


  Maak melding

 8. ben het hele,maal mee eens met de reactie;s die hier geven zijn sur heeft in het verleden al een verkeerd beeld getoond wat betreft subsidie gelden en het besteden daarvan .

  over cynisme gesproken .jullie hebben een voorbeeld funtcie maar er is heel veeeeeeeeeeeeeel misbruik van de situtatie gemaakt het gelden die besteed behoorden te worden aan maatschapplijke doelstellingen.die waren ineens pleitte.


  Maak melding

 9. De suri regering is daags na de ramp met vliegtuigen gaan inventariseren wat er gebeurt is om een nood plan uit te werken…

  Althans mondeling toegezegd,is er nu meer dan een week wat uitgekomen…

  Wat heeft die inventarisatie opgelevert..

  Vrijwel alle ministers met als koploper de heer rony brinsie de boskabouter voorop en zelf een vliegtuig bestuurt…

  De suri vlieg mijen zouden gratis tegen betaling benziene vliegen..


  Maak melding

 10. De inventarisatie voor de weder opbouw en de geschatte de schade is wel heel snel gegaan, lijkt Rita wel. Opeens weet men in Paramaribo dat een hut geen drie palm bomen kost maar meer dan dat. Dat getuigt toch weer de welbekende praktijken “zakkenvullers”


  Maak melding

 11. Ik ben he helemaal niet eens met deze incapabele regering.
  Zeker is dat ze de kans niet krijgen om met geld, die ingezameld is voor de watersnoodramp,in hun zakken te laten verdwijnen,Big Brother(s) Is Watching Them.
  Daarom heb ik een inzamelingsactie gestart op het werk,we hebben reeds een aardig bedrag gedoneerd,er volgt meer,de binnenlandbewoners moeten geholpen worden,hoe dan ook.
  Wieh Nah Wieh.


  Maak melding

 12. ik vint het erig hor dat onze mense niet eens denke aan de zakken van onze liefe
  premiers.
  god zal jullie flink knijpen, let maar op.


  Maak melding

 13. Hahaah het is weer goed uitgekomen voor vene’
  Hij laat het land Suriname weer op bedeltour varen, laat hun maar de pas ingevoerde peperdure auto’s verkopen en hun salaris verlagen voor de nodigehulp.


  Maak melding

 14. zorg dat boten kunnen varen inverband met file ,en zorg dat de gemaal verder opgebouwd word dan kunnen mensen de landbouw verder verbouwen als drie dagen regend staat alles
  onder water.laat geen afval in de sloot gooien .mvgr


  Maak melding

 15. Deze ramp heeft pijnlijk aan het licht gebracht dat de surinaamse bestuurders rampen zijn.
  Oncapabele zelfingenomen figuren die alleen met zichzelf bezig zijn en het land internationaal aan de schandpaal nagelen. Men heeft bedelen, of beter gezegd het eisen van hulp, tot kunst verheven. Politici in suriname zijn gewoon waardeloos. Daar valt geen speld tussen te krijgen.


  Maak melding

 16. Inderdaad ,deze regering is niet te vertrouwen,vandaar de granman zelf dat geld wil ophalen in Nederland.ze zijn allemaal zakkenvullers. de Surinaamse volk heeft gelijk dat ze op het geld wachten om de vacantiegeld uit te betalen.laat ze de mensen die het gebied zijn ,en de bomen blijven omhaken opdonderen. ik ben benieuwd wat brunswijk,voor zijn volk heeft gedaan.hij blijft maar rond vliegen,te kijken als hij opnieuw een Airstrip kan aanleggen.voor z,n pimba dat weer gedropt kan worden.

  Akuba.


  Maak melding

 17. Ben net in Suriname geweest. En ben helaas ook behoorlijk cynisch. Een verhaal: heb een mevrouw in Paramaribo gesproken. Haar huis was afgebrand. De brandweer was wel gekomen. Nederland had brandweerwagens gegeven. Maar… er kon niet geblusd worden want… de brandslangen waren doorverkocht aan goudzoekers… Hoe moet ik dan geloven dat ook het geld van deze inzameling op de goede plek komt? Ik geef een feest om geld in te zamelen voor een familie in Drietabbetje. Dan weet ik in ieder geval dat het geld goed terecht komt.
  Heb ik gelijk of niet? Graag uw reactie! Jet


  Maak melding

 18. Wil je me zeggen dat ze 20 miljoen euro nodig hebben om hutten te bouwen in het binnenland. Terwijl het meeste materiaal in het oerwoud te vinden is. Dus rara waar gaat het meest geld naar toe. U mag drie keer raden. Stelletje parasieten.

  Crosbee


  Maak melding

 19. Als de regering het geld van het volk niet in haar zak zou stoppen, dan zou Suriname vandaag een onwikkelde land zijn. Een volk van ongeveer 450000 mensen met zoveel natuurlijke hulpbronnen. Waarom moet de olieprijzen nu omhoog, terwijl je zelf olie ontgint. Een half miljoen mensen kan niet voldoende eten geven. Dankzij de hulppakketten vanit Nederland kunnen de mensen nog lachen.


  Maak melding

 20. Beste mensen,
  Vorigjaar is meer 200 mln. euro opgehaald voor de slachtoffers van het tsuamie gebeuren. In media hebben vernomen dat het ook niet altijd goed terecht komt. Er worden dure landrovers aangeschaft en snoepreisjes gemaakt. Ik hoor jullie niet. Waarom niet, omdat het hier gaat om witte mensen? Het lijkt alsof de witte mensen niet corrupt zijn. Denk maar de grote bouwfraude. Ik heb jullie niet gehoord. Maar was dit een su ding, dan……!!!

  Als er 1 man in deze regering die voor 100% te vertrouwen is, dan is het Hildenberg. Ik ken de man niet persoonlijk. Wel van, niet partij genoten die allen respect hebben voor deze man, gehoord dat deze minister samen met vene de meest eerlijken zijn. Ik vind dat wij ons daaraan moeten vasthouden. Wij sus zijn erg wantrouwig. Ik weet dat vele surineds geen stuiver hebben bijgedragen voor hulp aan onze marron broeders in de rampgebieden. De (arme) mensen in su hebben wel veel meer geld opgebracht dan de meer welgestelde surined in ned. Die suris zijn trots op hun land, ondanks de problemen die er zijn. Deze worden echt niet onder stoelen of banken geschoven. Maar als de roep naar hulp daar is, dan staat, met name het creoolse deel van de samenleving, direct op om hulp te bieden.

  Wij moeten niet alleen de dingen belichten die niet goed gaan, maar ook trachten dat wat positief is ook te belichten.Daarom vond ik het mijn plicht om mijn financiële bijdrage te storten. En zal ik u iets verklappen? Het voelt ontzettend goed dat ik de Marrons, onze eigen mensen, hoe klein de bijdrage ook is,kon helpen.

  Ik vind het daarom triest dat vele creoolse neds geen bijdrage hebben gedaan.
  Jammer
  Bogga


  Maak melding

 21. Nou meneer Birbal het bovenstaande wat u beweert heb ik zo vaak gemeld en telkens wordt ik verwezen om positief te blijven. Wil je mij zeggen dat na 30 jaar onafhankelijkheid nog steeds positief moet blijven Mijn…………..de rest mag vene invullen.

  Bhosarcaper


  Maak melding

 22. Bhr/ Mw Crosbee inderdaad wat willen ze in het binneland met die 20 miljoen doen.
  Snelwegen, treinverkeer, airstrips (voor brunswijk) internet glasvezelkabel, mobiele telefonie. Die mensen weten nog geen eens wat een toiletpot en wastafel is. Willen ze ook nog warm of koudwater. Wc papier kennen ze ook niet laatstaan een tandenborstel.

  20 miljoen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Bhosarcaper


  Maak melding

 23. Hallo,
  Su gaat niet alleen het binnenland herinrichten, maar ook de hele infrastructuur op orde brengen(wegen, elektra, water, tefoon etc.) Waarom niet.

  Amerika, rijk en machtigste land, heeft tijdens Katrina ook hulp van buiten gevraagd en gekregen. Was dat bedelen?
  Nee, dat was klaar staan om je medemens te helpen.
  Jampa


  Maak melding

 24. Jet,
  Dit verhaal heb ik ook gehoord. Maar verder doorgevraagd bij mijn zwager die een hoge functie heeft binnen de brandweer.
  Hij vertelde het volgende;
  De brandweer werd een keer opgeroepen, kwam wel maar te laat. En omdat de brandweer maar (nog) niet kwam werden dergelijke cynische opmerkingen gemaakt. Er werd ook gesuggererd dat de brandweer het bluswater had verkocht aan iemand met zwembad.
  Ik ben bang dat ze tot dergelijke handelingen in staat kunnen zijn. Maar wij weten ook dat onze su broeders ook vaak overdrijven.
  Koelie


  Maak melding

 25. Het is idd treurig. 20 miljoen om een paar hutten weer op te bouwen. Sterker nog: de meeste hutten staan overeind dus er zal alleen beetje hier en daar verbeterd moeten worden. 450 of 500 duizend inwoners. Dat ze die niet kunnen verzorgen zeg hee. alles wordt duurder in suriname maar de regering blijft een geld tekort hebben. Hoe is dit in godsnaam mogelijk. Er wordt van alle kanten belasting geind. maar toch !!!.
  EN IDD LATEN ZE AL DIE PEPERDURE AUTO’S VERKOPEN waarin ze zich laten rondrijden. dat levert al heel wat geld op. ZELF WAT DOEN VENE en al die andere boeven.
  Dat een land geen 20 miljoen in kas heeft om in zulke tijden hulp te bieden. is toch diep triest. Wat iemand al eerder zei. minimaal 1 bedrijf verdient dat geld misschien in 1 maand en deze PP lijders kunnen met hun bronnen het geld niet verdienen binnen een aanzienlijke periode.

  WEG MET ZE!!!!

  Ricky


  Maak melding

 26. Wat mij ook opgevallen die mensen in suriname denken dat suriname een tropisch paradijs is. Ze denken dat de reisbureau’s volgeboekt zijn door Nederlanders die heel graag naar suriname willen gaan met vakantie.
  Maar het tegendeel is waar die Nederlanders gaan eerden naar Isla Margarita, santo domingo, Trinidad, Guadeloupe enz. landen die voor de toeristen aantrekkelijk zijn.
  Je wil mij toch niet komen vertellen dat er toeristen in nederland zijn die in het binnenland graag naar ontblote bovenlichamen van vrouwen willen kijken?
  Nee ze gaan liever naar Isla Margarita enz.
  Sorry Surinam No tropical Paradise.

  Opo okondre


  Maak melding

 27. wat een goedkoop gelul van al diegenen die menen dat het geld niet goed besteed zal worden. Zeer goedkope reden om inderdaad geen geld te geven. De regering doet haar uiterste best om de mensen waar veel Suri’s zo op neerkijken te helpen. Er vliegen af en aan vliegtuigen om hulpgoederen te leveren. Kritiek is altijd goed maar het is goedkoop van mensen die zelf niet hun handen uit de zak steken om Suriname te helpen in haar ontwikkeling. Lekker vanachter je PC in NL kritiek spuien. Toe maar , erg heldhaftig hoor!
  Stelletje sufferds


  Maak melding

 28. Voor zover mij bekend,zijn bestuurders in Suriname (van welke signatuur zij ook mogen zijn) tot nu toe altijd bestempeld als zakkenvullers. Dit is langzamerhand verheven tot standaardkritiek op de Surinaamse overheid.
  In de ogen van velen kan men gewoon nooit iets goed doen. De kritiek is mijns inziens veelal afkomstige van Surinaamse Nederlanders die hier in Nederland er redelijk comfortabel bij zitten. Zij weten altijd wel wat beter is voor Suriname en hoe daar de zaken moeten worden aangepakt; hebben zij altijd al geweten!
  Mij is niet duidelijk waar deze behoefte vandaan komt. Misschien voer voor psychologen.


  Maak melding

 29. Duyu,

  ben je een van de corrupten ? want je beweert niets anders. Of het betuigt iets van onwetendheid. maar goed ieder zijn recht en jij ook. alleen jammer dat je het over sufferds hebt, maar wedden dat die sufferds beter opgeleid zijn dan jij zelf. Ze zijn van de situatie op de hoogte. Of ben jij zo iemand die de partijen volgt waar jij het meeste kan uitslepen.

  Bouterse, wijdenbosch, venetiaan. Allemaal hebben geen moer bereikt. Er zijn wel wegen aangelegd, verbeterd, routondes gemaakt waar ze zelf niet uitkomen en ook nog op de verkeerde plekken. Brug is gebouwd maar wel flinke schulden achtergelaten. Ok vene heeft het wel gefikst om de schulden terug te betalen, maar met welke opties ?

  Die hele MPP ouwe garde moet eruit. Niks meer vhp, ndp, enz enz. weg met ze allemaal.

  Geheel nieuwe strijders en jongeren die beter opgeleid zijn momenteel

  Die MPP djoeka’s hebben hun opleiding gehaald tientallen jaren terug maar er klopt niks meer van die oude theorie.
  En het zijn allemaal tunnelkijkers. Hoe kunnen we onze zakken vullen ?
  En als dat niet zo is waarom willen ze dan niet dat het geld via de VN binnenkomt ? Bang dat ze niks kunnen maken ? Maar goed ook.

  Ricky


  Maak melding

 30. Get a life, zou je jou geld toevertrouwen aan bijvoorbeeld Somohardjo? Ik niet!
  Aan Sardjoe? Ik niet!
  Aan Gilds? Ik niet!
  Aan……. Ach hou maar op.
  Het is een feit dat bestuurders in suriname erg begerig zijn op andermans financien.
  En weet je waarom het zo zal blijven? Omdat eerlijke mensen zoals u er vanuit gaan dat anderen ook eerlijk zijn als ze dat zelf zeggen. Jammer dat eerlijkheid en goedgelovigheid meestal onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De geschiedenis heeft keer op keer bevestigd dat bestuurders in suriname zakkenvullers zijn. Wat is in hemelsnaam van die (bijna) 5 miljard terechtgekomen?


  Maak melding

 31. Duyu je kletst uit je nek. Volgens mij ben je ook een misselijke aanhanger van de landvernietigende leiders daar.

  Ze krijgen bij de onafhankelijkheid 3,3 miljard gulden, bijna 1,5 miljard euro en nog een 30 jaar geleden. Weet je wat voor kapitaal deze klootzakken in handen hadden??

  Alles en alle is verkloot en nu leveren ze het land uit aan louche ontwikkelaars.

  Ik heb geen vertouwen in idioten.


  Maak melding

 32. Get a life waar woon jij nu?

  De mensen die instemden met de onafhankelijkheid in 1975 die zo graag hun land wilden opbouwen die zijn als sneeuw voor de zon verdwenen richting het noordelijk halfrond. En als mensen uit vrees voor rechtsongelijkheid, raciale spanningen, onzekere toekomst Suriname verlaten hebben mogen ze dus na 30 jaar geen kritiek leveren. wat is dat voor onzin?
  Kritiek mag ik altijd leveren en dat geldt niet alleen voor Suriname maar geldt ook voor Amerika, Irak, Afghanistan, Nederland, enz. Dat is pas democratie. En dan heb je hier de mensen die als sneeuw voor de zon zijn verdwenen/gesmolten richting Nederland bang om Suriname op te bouwen maar wel flink gefeest en gedanst hebben om de srefidensi te vieren schreeuwen dat we begaan moeten zijn met ons prachtige switie Sranang. WAT DOE JE IN HEMELSNAAM IN HOLLAND?.

  Krosfya


  Maak melding

 33. Get a life.
  Eindelijk de waarheid en gezond verstand. Dank zijn de voedselpakketten uit NL kunnen de mensen in Sur. weer lachen. Liebie mie yere. De verzendkosten is meestal veel hoger dan de inhoud van de pakketten met als inhoud alle spullen die je in Sur kunt kopen.
  Maar ja, ze vertrouwen hun eigen familie niet.Want if me seni monie ding sma e tekie am monie go prisierie tok. Anderen stoppen met het sturen van pakketten want ding sma e serie ding sanie fu mek prisierie. Ik vraag me af wat deze negatievelingen sinds de onafhankelijkheid van Sur. voor het land hebben gedaan. Of is het dank zij hun dat het zoooo goed gaat met NL?? Of is dit pure jaloezie?? We hebben Sur. verlaten om het beter te hebben toch (prifiteren wat anderen hebben opgebouwd)Maar na het zien van al die gewldige huizen en dure auto’s tijdens een bezoek aan Sur.(in NL is alles boenkopoe)weten ze ook te vertellen dat om droga monie gaat. tot slot wil ik zeggen blijf geven en zelfs als men met die doekoe “wolkenhutten”voor deze mensen bouwen, wees dan trots dat ze eindelijk niet meer in hutjes hoeven te wonen en dat je ook een steentje heb bijgedragen. Dus meer Doekoe voor Suriname.


  Maak melding

 34. Krosfya, als u mijn verhaal goed leest kunt u gemakkelijk concluderen dat ik in Nederland woonachtig ben; niet dat ik dat belangrijk vindt voor de discussie maar voor u is dat kennelijk wel van belang.
  Overigens ben ik niet tegen het leveren van kritiek. Wat mij soms wel stoort is de betweterigheid van uit Nederland richting Suriname (ook van niet uit Suriname afkomstige personen).
  En wat de hulpverlening betreft, vind ik dat iedereen voor zichzelf moet uitmaken op welke manier hij/zij dat doet (zie commentaar nr. 30). Er zijn genoeg andere alternatieven dan geld storten op een grote hoop die door de overheid wordt beheerd (als je daar geen vertrouwen in hebt). De particuliere instanties in Suriname hebben vaak een SRD, EURO of Dollarrekening bij de bank waarop van hieruit rechtstreeks geld kan worden overgemaakt. Of je vraagt jouw familie ter plaatse dat voor jou te regelen.
  Die is toch wel te vertrouwen, mag ik hopen?!


  Maak melding

 35. Juist ja Harrietje, nah so ah deh.
  De mensen zijn zo gewend dat ze geld en goederen uit Ned.krijgen dat ze niet willen werken toch,lekker makkelijk uit Ned. geld en goederen krijgen en hup lang leve de lol.
  Ze vergeten dat het gros van de Surinamers in Ned. ook moeten proberen het hoofd boven water te houden,sinds de euro,maar toch willen de SuriNed. hun laten denken dat ze familie van V&D,AH,Heiniken enz. zijn zoveeeeeeellllllllll geld hebben ze ,me m…….Het werkende deel van de SuriNeds,doen heel normaal,maar hun van de SOOS,mie gadooooooooo als ze op vakantie zijn in Suriname jeetje zou je denken die wonen in Wassenaar.
  Min.Hildenberg heeft gelijk, hier op de zaak lezen mijn Ned.collega`s deze site,ze moeten wel lachen om de Surineds,en vragen jeetje Ayla zijn dat nou Surinamers,wat ik dan zeg is hahahah neen jongens het zijn NEPPERDS de beterweters,zelfs,doen ze alsof ze beter zijn dan mijn broeders en zusters in Suriname dus,let er maar niet op het gebazel hiero.Maar edoch ze hebben spontaan gedoneerd.


  Maak melding

 36. Get a life je hebt geen antwoord gegeven op mijn vraag.
  Ga aub in suriname wonen om je familie aldaar te helpen. Misschien begrijp je hun grieven dan beter.
  Get a life in surinam what are you doing here?

  Krosfya


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.