Nog geen hulpaanvraag bij bauxietmultinationals

3

PARAMARIBO, 18 mei – De regering heeft nog geen aanvraag voor noodhulp ingediend bij Suralco en BHP Billiton Suriname. Dit meldt de Ware Tijd. Geen van beide maatschappijen heeft nog de crisisbegroting gezien van zeventig miljoen dollar. Of die ook echt komt, zoals het parlement heeft voorgesteld, valt moeilijk te zeggen. Hoe ze zullen reageren, willen de maatschappijen niet zeggen.

Wel is op eigen houtje geld gegeven. De Alcoa Foundation, de sociale stichting van Suralco, heeft vijftigduizend dollar geschonken aan het Surinaams Rode Kruis. BHP Billiton Suriname heeft zijn donatie van ruim honderddertigduizend Surinaamse dollar (ongeveer veertigduizend euro) bekendgemaakt per krantenadvertentie. Die volgde daags na kritiek vanuit het parlement.

Parlementariërs vinden dat de bauxietbedrijven te weinig affiniteit tonen. Volgens minister Hildenberg van Financiën heeft Suralco gezegd dat de regering moet aangeven wat ze nodig heeft. Jules Wijdenbosch van de oppositionele VVD vindt dat dan maar de hele begroting moet worden voorgelegd. Het Canadese Rosebel Goldmines wil de weg naar de hulpdoorvoerplaats Atjoni repareren.


3 REACTIES

 1. Het is nu een ramp met veel leed, maar economische gezien is het land niet echt getroffen. Is dat de reden waarom de regering een afwachtende houding aannemen m.b.t. het aanspreken van hun geldmiddelen. Of is dit weer een voorteken van “a monie a keba, of paisa done” ( geldkist is leeg .


  Maak melding

 2. Nee de achterliggende gedachte is Optimismo
  De financiele hulp uit het buitenland in eigen zak stoppen en de eigen middelen niet aanwenden want inderdaad het land is economisch niet getroffen.
  En altijd schreeuwen money no de, paisa nahai, no hay dinero,

  ferry tale


  Maak melding

 3. Een vraagje en een opmerking.

  Wat hebben de regeringsleiders als eigen persoonlijke bijdrage gedoneerd?

  Ze zouden in de assemblee het goede voorbeeld moeten geven en spontaan een
  geldsinzamelingsaktie onderling moeten houden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.