dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameParlement zet zich buiten spel door tweespalt

Parlement zet zich buiten spel door tweespalt

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 mei – Het parlement zet zichzelf buiten spel door de voortdurende harde opstelling van oppositie en coalitie tegenover elkaar. Dit stelt de politicoloog en universiteitsdocent Hans Breeveld. Er is nauwelijks ruimte voor overleg over een gezamenlijke weg naar ontwikkeling. Maar ook van buitenaf zijn er dreigende tendensen.

De macht van het parlement als als hoogste staatsorgaan wordt ernstig bedreigd door inconstitutionele organen. Zo is er de coalitietop van de leiders van de politieke partijen, die de coalitie vormen. Deze top neemt vergaande beslissingen voor en president, vice-president en ministerraad en het parlement. Het lot van wetsvoorstellen is al beslist, nog voor deze behandeld zijn.

Volgens Breeveld is een opstelling als oppositie of coalitie niet meer van belang. Het parlement moet alle uitdagingen aangaan als een hecht college. Hij heeft een lezing gehouden in verband met de viering van 140 jaar volksvertegenwoordiging. Op programma staan ook bezoeken aan de districten. Parlementariërs zullen dan vertellen over het parlement en hun werk.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
 1. Quote; “Het parlement zet zichzelf buiten spel door de voortdurende harde opstelling van oppositie en coalitie tegenover elkaar”

  Dat weet iedere Surinamer toch al…Men is in het NA slecht bezig met het verdedigen van de verworven belangen/macht/rijkdom.

  Zich inzetten voor beter onderwijs/gezondheidszorg/infrastructuur doet men niet!!! Want wat is dat het voordeel voor hun?? Geen, dus laat de ‘stumpers’ stumpers blijven…Mi wani moro Money/Macht


  Maak melding
 2. Nee Prik,
  het is nooit anders geweest in Su.

  De voorgeschiedenis van Suriname is bloed tranen.Personen die hebben gestreden om het de armen of middenstaanders, goed te doen werden toen ook al verbannen en of vermoord. Ga je in de opositie dan moet je zwijgen. Dat is overal zo in de wereld en al eeuwen zo. Het nageslacht die aan de macht is, gebruikt die macht vaak voor eigen doelen. Laten wij hopen dat het voor de mensen die verstandig leven en verstandig te werk gaan, iets goeds tegemoet komt.!!!


  Maak melding
 3. politiek voeren op zo’n manier bewijst toch duidelijk dat de meeste van die sukkels helemaal geen verstand hebben van politiek voeren,die idioten leven nog steeds in de tijd van pengel en lachmon en dat betekent gewoon als een kudde ezels achter je poltieke partij lopen als ze nou onzin verkonigen of niet,gewoon volgen en als je dat niet doet wordt je gewoon uit het parlement gezet.die idioten kunnen niet begrijpen dat ze niet het partij moeten dienen maar het land. ze willen gewoon belangerijk zijn altijd in de picture zijn met een dozijn lijf wachten lopen en uit eindelijk geen moer uit voeren voor het land .zie daar waarom suriname achter loop op de ontwikkeling in de wereld en daarom krioeld het van chinezen in suriname het toch maar een bananen republiek dat gerund wordt door een stelletjes idioten die alleen maar aan hun eigen belang denken ipv het slands belang
  het mooiste is als je ze hoort praten zal je zweren dat het patriotten zijn ( denk aan chan tilakdharie) maar gewoon boeven met overal een stuk land enof perceel dat hij van bouterse of vene en of lachmon heeft gekregen.zolang suriname niet overgaat naar een nieuwe politieke stelsel zal het niet goed komen met de politieke voering in suriname Dr Hans Breeveld.
  a tang so
  suriname voorwaarts!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 4. het zal altijd in suriname een bende blijven als nps, vhp & somohardjo politiek actief zijn,
  het zijn allemaal zakkenvullers en eigen belang, en vriendjes politiek.
  en de burgers blijft altijd de dupe.

  a tang so.
  kwakoe


  Maak melding
 5. Het krioelt van chinezen in Su.voormij is het een oplossing minder lawaai van honden dan slaap ik tenminste rustig als op vacantie ben. Ik wil de familie,s sterkte toewensen met het verlies van hun kinderen in het rampgebied.

  akuba.


  Maak melding
 6. Kwakoe.. ja man,

  Zo is dat, de spijker op de kop slaan.
  Als die oude garde, de jongeren de kans geven om hun land te vertegenwoordigen dan kan het eerder wat worden. Maar die oude garde blijft en blijft en blijft maar zitten.
  Er zijn heel wat jongeren die hoog afgesudeerd zijn, laten wij voor hun pleiten.
  Maar kunnen wij dat dan…. gaan wij er wel voor……waar blijven wij….???


  Maak melding
 7. Ik lees regelmatig de reacties van zogenaamde colomnisten. Een en al negatief. Ik heb nog geen 1 reactie gezien waarbij de goede dingen die wel in su plaatsvinden worden gemeld. Ik denk bijv. aan de serieuse aanpak van de woningnood is su. Twee weken geleden zijn de eertse sluitels van afgebouwde woningen aan de belanghebbenden overhandigd. De minst bedeelden in su die een perceel hebben kunnen in aanmerking kopen voor een subsidie van de overheid en een lening om zodoende een eigen woning te kunnen bouwen. Ik ben mij van bewust dat ook de mensen zonder perceel ook in de gelegenheid moet worden gesteld om een goede woning te bemachtigen. Ik weet dat dit probleem had allang opgepakt en weggewerkt diende te worden. Maar ik zeg nog steeds liever te laat dan nooit.
  Ik ben een halfjaar op stage in nl. Eind juni ga ik terug naar su. Ik weet dat ik, hoe bescheiden dan ook, een bijdrage levert aan een beter su. Ik lever ook kritiek op de overheid en op de DNA, maar ik kijk ook naar mijn eigen tekortkomingen en dat van mijn familie vrienden en kennissen. Daar probeer ik veranderingen in te brengen. Ik vind het niet juist dat vanuit het buitenland su negatief wordt bejegend zonder daarbij een wezenlijke bijdrage tot verbetering te leveren. Ik zou alle krtikasten willen uitnodigen te remigreren, zoals mijn gezin 5 jaar geleden, en gezamenlijk proberen su beter tot ontwikkeling te brengen en achter te laten voor onze nazaten.
  Ik begroet jullie allen in su.

  S. Lof


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES