zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieMinister Rusland wil pariteitmiddelen voor energie

Minister Rusland wil pariteitmiddelen voor energie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 mei – En deel van de 138 miljoen euro aan resterende pariteitmiddelen uit het ontwikkelingsverdrag met Nederland zou gebruikt moeten worden voor ondersteuning van de energievoorziening. Dit stelt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. De energieprijs kan dan redelijk gehouden worden.

Ook kan de levering voor lange tijd gegarandeerd worden. Energiebedrijf EBS vraagt al lang om aanpassing, omdat de levering anders moeilijk te garanderen is. Of de aanpassing echt komt en hoe hoog, wordt voorlopig in het midden gehouden. “We gaan verdere discussies voeren om te komen tot een model dat duurzaam voor Suriname, de EBS en de bevolking is”, zegt Rusland tegenover de Ware Tijd.

Aanpassing zonder meer ziet Rusland niet zitten. “NH is als verantwoordelijk ministerie voor het energiebeleid, dagelijks bezig strategieën te ontwikkelen voor duurzame energievoorziening.” Het gaat er om EBS te behouden en te zorgen dat vooral de minst draagkrachtigen betaalbare wordt aangeboden. Onder andere deskundigen en functionele groepen zullen geraadpleegd worden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Minister Rusland, de kas leeg plunderen gaat niet gebeuren anders moet jij uitkijken naar een ander baan, maar niet in de politiek.!!!


  Maak melding
 2. EBS heeft ook een monopolie in handen en nog steeds gaat het niet goed met dit bedrijf. Hoe denk je dat het komt Er worden leningen verstrekt aan bepaalde arbeiders waarvan je denk dat is toch niet mogelijk . Het bedrijf wordt gewoon benadeeld, en dat over de ruggen van de bevolking heen.zij moeten het gelag betalen, en het geld wordt vergooid aan bepaalde personeelsleden( Staf). Er wordt niet geinvesteerd en wanneer iets defect is ,is er natuurlijk geen geld en dan willen ze de tarieven verhogen. En over de energie toevoer en storingsdienst , is het niet te spreken. Het is gewoon een wanbeleid daar. Ik ken toevallig mensen die daar werken en ze lachen gewoon. het gaat te gemakkelijk daar. je leent 30000 en je moet het na 10 jaar afbetalen. Weten jullie nog toendertijd hoe snel het geld in waarde daalde. dus 30000 is over 2 jaar niets waard. en dat is zaken die de EBS doet. foei toch !!!!


  Maak melding
 3. Minister Rusland heeft gewoon grote ogen. Laat dat geld maar met rust. Suriname heeft genoeg grondstoffen die ze exporteren, en er komt heel veel geld binnen. Gebruik die maar voor de energie.
  Ik zou dat geld liever willen besteden aan mensen die psychosociale hulp nodig hebben. de jeugd is de toekomst van morgen. Investeer in hun. Jongens en meijes internaten, Reclasering, instellingen waar de jeugd tercht kan voor vragen en hulp ect.
  Rusland pak je biezen en ga naar huis.


  Maak melding
 4. Geachte Heer Rusland,

  Het is begrijpelijk dat er financien nodig zijn voor het financieren van de onkosten voor EBS. Maar we moeten even realistich blijven. De gelden die u wil gebruiken voor de EBS, behoren niet tot de EBS dus laat dat met rust.
  Het is ook oneerlijk om de gevolgen van het niet in handen krijgen van het geld aan de bevolking voor te houden. Dit is alleen maar een strategie om de bevolking aan te sporen om paniekerig te worden zodat zij niet meer gaan denken en ze met u accoord zullen gaan.
  Uw taak moet zijn om de bevolking gerust te stellen dat er geen verhogingen zullen komen omdat u samen met uw team ervoor zal zorgen dat de EBS een winstgevend bedrijf wordt.
  Zover ik op de hoogte ben is NH een passiev orgaan. Voor de afgelopen tien jaren is de EBS drastisch achteruit gegaan. Hoe lang is NH bezig strategieen te formuleren. Het is een briljant idee om deskundigen raad te plegen, maar er zij bepaalde zaken waarbij we zelf conclusies kunnen trekken door logisch na te denken.
  Als een organisatie als de EBS niet functioneert zoals nodig betekent dit dat de leiders in dat bedrijf hun taak niet uitvoeren. Het betekent dat er een fenomeen van vriendjes politiek aanwezig is en er worden geen maatregelen getroffen voor diegenen die zich schuldig maken aan fraude.
  Het is geen leugen elke deskundige zal u vertellen dat er in elke organisatie iemand of mensen zijn die geinterreseerd zij in het bemachtigen van persoonlijke winsten. En deze mensen zijn vaak genoeg de leiders. Geloof het of niet, de EBS heeft hetzelfde probleem.
  Ik adviseer dat er een Human Resource onderzoek wordt gedaan en dat er geinvesteerd wordt. Het concept Foreign Investment is bekent denk ik. Sinds EBS haast failliet is, is het beter dat er zoiets als een joint venture komt voor dit bedrijf. Alleen investeringen kunnen dit bedrijf redden.
  Er zijn ook veels te veel leningen gepleegd zoals met de RBTT bank. Sinds de lening moeilijk af betaalbaar is, is het beter om een verdere agreement met ze aan te gaan wat foreign investment betreft.
  Dit zal de EBS helpen om op technologisch gebied beter te worden en de human resources zullen betere training krijgen wat betreft hun werk. Ook zal de productie stijgen en de nood voor hogere tarieven zal uit den boze zijn.
  Ik weet dat velen dit niet willen omdat ze geen fraude meer zullen plegen. En vele stafleden en arbeiders zullen moeten werken voor het salaris dat ze verdienen. Ook de heer Rusland zal slapeloze nachten meemaken omdat dit effectieve en efficiente beleidsvoering vraagt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES