zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieInstelling kustwacht is slechts kwestie van tijd

Instelling kustwacht is slechts kwestie van tijd

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 mei – Instelling van de Surinaamse kustwacht is slechts een kwestie van tijd. Dit meldt het ministerie van Defensie. De laatste voorbereidingen worden getroffen in samenwerking met het Amerikaanse leger. Een delegatie van het Zuidelijke Commando van de VS is op bezoek voor een evaluatie en het voorbereiden van technische assistentie.

De delegatie wordt geleid door kolonel Fred Remen. Washington staat op betere kustbewaking in het Caribisch gebied met het oog op de groeiende drugshandel, mensensmokkel en piraterij. Volgens minister Fernald van Defensie is het Suriname om meer te doen. Onder meer de bescherming van de natuurlijke hulpbronnen, met name de visgronden, wordt ook gezien als prioriteit.

De kustwacht moet dan goed getraind en uitgerust zijn. De technische assistentie van de VS wordt daarom op prijs gesteld. Volgens Fernald behoort het verlenen van bijstand bij de bewaking van de economische zone en het continentaal plateau tot de bijzondere taken van het Nationaal Leger. Bewaking van de kust valt daarom nog onder de marine. De kustwacht betekent dan ook een taakverlichting.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
 1. We hadden toch een kustwacht onder Wijdenbosch.We waren toch o zo trots op onze jongens toen de Guyanezen verdreven worden met hun booreiland. Toen kwam de idioot Venetiaan met zijn debiele kop en hij heeft met boosopzet de kustwacht om zeep geholpen.Rancune,rancune,rancune. Suriname het land van verdoemenis en achteruitgang door de oude politiek.


  Maak melding
 2. Suriname had allang een kustwacht kunnen hebben. Een corjaal uitgerust met een zware buitenboordmotor en een 2 mitrailleurs en voila. Voor de luchtmacht de geconfisceerde drugsvliegtuigen. En dan intergere mariniers opleiden


  Maak melding
 3. Wanneer zullen we leren in dit land om met harde data te werken? Het vage gedoe leidt het land naar zijn verdoemenis. Minister van Defensie een beleefd doch dringend verzoek geeft a.u.b. aan wanneer u hoopt dat bepaalde zaken in werking gaan, want anders wachten we nog in 2050 op onze kust wacht. Advies aan de minister beveilig je verschillende militaire basis adequaat. Desnoods met behulp van de kennis van particuliere beveiliging bedrijven ze zijn gespecialiseerd in beter geavanceerde beveiliging dan het geen de overheid gebruikt. Een leek die langs onze militaire bases rijdt ziet zelf hoe slecht ze beveiligt zijn. Orden & beveilig eerst uw departementen adequaat dan levert dat al vast een heel hoog rendement op wanneer u ons land beveiligd.


  Maak melding
 4. Ja, maar als je idioten als Wijdenbosch en consorten hebt is het de poes op wacht voor de melk. Dus Criticasters give me a break.
  Tot slot de beste stuurlui staan aan wal

  Odì A


  Maak melding
 5. Regering Venetiaan heeft niets kunnen uitrichten tegen illegalen die surinaamse wateren voor miljoen aan vissen en miljarden aan euro’s bestalen. Ook heeft de regering Venetiaan het grensconflict met Brits Guyana niet kunnen beslechten op een voor suriname proportioneel geografisch en vaderlandslievende wijze.
  Met het beschermen van onze maritieme rechten zal de visserij voor suriname nu meer fluctueren.’De Waarheid”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES