Parlementariërs moeten hun pensioen verdienen

6

PARAMARIBO, 3 mei – Parlementariërs moeten hun pensioen een eindelijk gaan verdienen. Dit stelt voorzitter Riek Aron van de Rekenkamer. De situatie nu is onrechtvaardig, omdat pensioen getrokken wordt, zonder dat er ooit premie betaald is.

“Er kan geen sprake zijn van pensioenuitkering, want wie geen premie betaalt, kan ook geen pensioen ontvangen. Er wordt geen koperen cent ingehouden en toch ontvangen ze een pensioen. Een grotere onzin is voor mij ondenkbaar”, zegt Aron tegenover de Ware Tijd. De vraag is of de uitbetaling geschiedt uit overheidsmiddelen of uit de inhoudingen op salarissen van ambtenaren.

Aron stelt de instelling voor van een pensioenfonds voor politieke ambtsdragers. Er wordt dan maandelijks een bepaald bedrag gestort als basis voor het pensioen. Wie de volle vijf jaar lid is geweest van het parlement krijgt een pensioen van vijftig procent van de laatst ontvangen vergoeding. Twee zittingsperioden leveren honderd procent pensioen op. Medische voorzieningen zijn kosteloos.

6 REACTIES

 1. Hoe zit het dan met mensen die 25 en hogere dienstjaren hebben? Moet de arme bevolking door werken om belasting te betalen, om bepaalde rotzakken hun medische voorziening te vergoeden? Het medisch personeel moet op den duur ook betaald worden. Niets is gratis. Is het ook gratis voor meneer Brunswijk die moorden op zijn geweten heeft staan. Ik dacht het niet. Zo corrupt dat bepaalde mensen zijn.


  Maak melding

 2. Wat een nonsens die Aron uitkraait. Weet hij wel wat het pensioen is van een ambtenaar die voor 1980 met pensioen is gegaan? Je wil het niet weten.Waarom komt hij niet voor die mensen op.


  Maak melding

 3. Quote
  “Er kan geen sprake zijn van pensioenuitkering, want wie geen premie betaalt, kan ook geen pensioen ontvangen.
  Unquote

  Hollans moeilijk yere… goed lezen. Het gaat om de parlementariers. Van alle andere ambtenaren wordt er geld ingehouden voor hun pensioenlasten, maar van de parlementariers niet. Dat no kan! Arron heeft gelijk. Zij moeten ook betalen. Ze voeren al niet veel uit, maar liggen in een met goud gespreid bedje.

  Patricia


  Maak melding

 4. Juist Patricia,
  Geen pensioenpremie betalen ook geen pensioen genieten. Alleen in suriname zou dat mogelijk kunnen zijn. Deng mang dies habbie drei ai jere


  Maak melding

 5. aron heeft gelijk.
  moeten wij voor ze betalen??? nee toch
  het volk wordt gewoon uitgebuit
  zoveel belasting wordt er al ingehouden op onze salaris
  als ze dit volk uitroeien hebben zij geen werk, ze hoeven dan niet in het parlement te zitten
  laten ze eens wat eerlijk worden, alle wetten en regels die men maakt is in hun voordeel. het volk is dan vergeten, pas hard voor de verkiezing kennen ze het volk
  volk van suriname sta op en kom op voor jou rechten

  have a nice

  tjau


  Maak melding

 6. aron ik wenst je heel veel succes doe wat voor je surinamers ik hoop dat ze je voor beeld overnemen.god molen maalt langzaam maar zeker.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.