Wegenautoriteit mag met meer geld aan de slag

1

PARAMARIBO, 5 jan – De opcenten voor de Wegenautoriteit zijn verhoogd met honderd procent. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Er komt nu jaarlijks vijf miljoen Surinaamse dollar (ongeveer 1,2 miljoen euro) beschikbaar voor wegenonderhoud. De verwachting is dat de autoriteit beter zal kunnen functioneren dan voorheen.

“De regering is al akkoord gegaan met dit bedrag, alleen moet het nog wettelijk worden vastgesteld”, zegt Van Ravenswaay. Ook wordt binnenkort een nieuwe directeur benoemd. Er is al een kandidaat voorgedragen. Het slechte functioneren van de Wegenautoriteit vormt al jaren een geschilpunt met de Europese Unie. De uitvoering van twee grote projecten is zelfs opgehouden.

Hulpmiddelen ter waarde van vijfenveertig miljoen euro zijn jarenlang achtergehouden. Het geld is bestemd voor respectievelijk de aanleg van de weg naar de veerdienst met Guyana en voor rehabilitatie van de Nieuwe Haven. Onlangs is toch overeenstemming bereikt. De Wegenautoriteit zou het beheer moeten voeren over een netwerk van ruim vijftienhonderd kilometer aan primaire wegen.


1 REACTIE

  1. Förstår att ni längtar dit och återse kända platser och ocksåkända annrvten=känsei. Tiden går fort, snart är ni där/ Kram Mamma


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.