DEA-kantoor in Paramaribo zal regio bestrijken

0

PARAMARIBO, 5 jan – De afdeling Paramaribo van de Amerikaanse Drugsbestrijdingsdienst zal de hele Caribische regio bestrijken. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. De drugscriminaliteit zal zo effectiever aangepakt kunnen worden. De afdeling zal ondergebracht worden in de Amerikaanse ambassade.

De voorbereidingen zijn zo goed als rond. “Ik heb de informatie dat het reeds in het eerste kwartaal van dit jaar zal gebeuren,” zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. De herinrichting van het wegverkeer voorlangs het ambassadegebouw heeft ook te maken met de komst van de DEA. De oplevering van het werk is over enkele maanden. Volgens ambassadeur Barnes zal de veiligheid dan aanmerkelijk zijn opgevoerd.

Tot nog toe is met de DEA samengewerkt via de vestigingen op Curaçao en Puerto Rico. “Het heeft enerzijds een fysiek effect, waarbij je gezamenlijk het drugsprobleem gaat aanpakken, niet alleen in Suriname maar ook in de regio”, aldus Santokhi. Anderzijds is er het psychologisch effect, daar Suriname’s informatiepositie beter wordt met de toegang tot het uitgebreide DEA-communicatienetwerk.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.