woensdag, april 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameBrandweer: Nutsbedrijven laks bij noodsituaties

Brandweer: Nutsbedrijven laks bij noodsituaties

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 jan – Het Korps Brandweer Suriname is niet te spreken over de lakse houding van de Energie Bedrijven Suriname, EBS, en de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij bij recente brandgevaarlijke situaties. Tot twee keer toe heeft de EBS het laten afweten wegens gebrek aan transport. Door gebrek aan watertoevoer kon onvoldoende hulp worden verleend bij een uitslaande brand.

Bij de brand in de binnenstad is het centrum van de Young Women’s Christian Association in de as gelegd. “Deze situaties maken dat er een dringend gesprek nodig is tussen de brandweer, de EBS en de SWM, omdat laksheid de gemeenschap niet ten goede komt”, zegt brandweer-woordvoerder Guno Cooman tegenover De West. Er is duidelijkheid nodig over de dienstverlening bij calamiteiten.

Vooral de watertoevoer laat vaker te wensen over. Bij branden moet de waterdruk verhoogd worden. Als alternatief wordt de aanschaf gezien van tankwagens. De afgelopen jaren wordt nauw samengewerkt met brandweerkorpsen in Nederland. Er worden trainingsprogrammas uitgevoerd. Ook is vanuit Nederland vaker materieel geschonken, waaronder onlangs een ladderwagen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES