President Venetiaan voorziet meer welvaart in 2006

0

PARAMARIBO, 2 jan – Er mogen meer mogelijkheden voor welvaart tegemoet worden gezien in 2006. Dit zegt president Ronald Venetiaan. Zowel individuen als ondernemingen krijgen de gelegenheid om op een hoger welvaartspeil terecht te komen. “Op het gebied van bestuur, economie, gezondheidszorg, onderwijs en huisvesting, staat veel op het programma”, aldus Venetiaan.

De overheid zal zijn beste beentje voorzetten, maar ook van de burger wordt veel verwacht. “Laten we vastberaden zijn in het op vreedzame en legale wijze in stand houden van de randvoorwaarden voor een versnelde ontwikkeling”, zegt Venetiaan. Tot een van de belangrijkste uitdagingen in 2006 wordt het proces gerekend rond de executies van 8 december 1982.

“Voor zowel verdachten, nabestaanden als geheel Suriname wordt de berechting een grote testcase in 2006”, aldus Venetiaan. Het is nog wel de vraag of “wij in staat zullen zijn het recht zijn beloop te laten, ongeacht het verloop van het proces, de verdediging en eventuele vonnissen van de rechter”. Ook moet blijken of iedereen bereid zal zijn de uitspraak van de rechter als “onaanvechtbaar te beschouwen”.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.