Paramaribo formeel in decentralisatieprogramma

0

PARAMARIBO, 5 jan – Paramaribo is formeel opgenomen in het decentralisatie-programma. President Ronald Venetiaan heeft het betreffende staatsbesluit afgekondigd. Evenals de overige testdistricten zal de hoofdstad op termijn een eigen financiële begroting moeten beheren en uitvoeren. De volgende stap is de versterking van het districtsbestuur.

Onder meer zal een afdeling Financiën & Planning worden opgezet per district. “Binnen het versterkingsplan zal ook gewerkt worden aan het opzetten van een bevolkings-informatiecentrum, waar burgers terecht kunnen voor allerlei informatie”, zegt manager Abbas Ahmadali van het decentralisatieprogramma. De voorbereiding zal nog ruim twee jaren in beslag nemen.

De districten Wanica, Nickerie en Para zijn eerder gecertificeerd. Deze districten voldoen aan alle technische administratieve en wettelijke voorwaarden om zelfstandig begrotingen en districtsfondsen te beheren. De fondsen moeten ontwikkelingsprojecten financieren met onder meer opbrengsten uit lokale economische activiteiten. Ook de andere districten zullen binnenkort worden opgenomen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.