do 30 jul 2015 06:03

Minister Hok: concessie voor Sew-Atjon ‘beperkt’

63

PARAMARIBO, 3 jan – De concessie van zeshonderdduizend hectare voor John Sew-Atjon is een beperkte. Dit zegt minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. De regeringsonderhandelaar en aanstaande directeur van Staatsolie kreeg niets meer dan een concessie tot ‘verkenning.’ Van het verstrekkender recht tot exploratie of exploitatie zou geen sprake zijn. Parlementariër Asiskoemar Gajadien (VHP) heeft kritiek op de ongekend ruime concessie. Ook zou Sew-Atjon juist niet alleen mogen verkennen maar ook exploreren. Allemaal misleiding, vindt Hok.

Het recht op verkenning biedt slechts de mogelijkheid het betreffende gebied te verkennen per vliegtuig. Op de grond mogen op beperkte schaal monsters worden verzameld voor analyse. “De zeshonderduizend hectaren die in het ‘verhaal’ van Gajadien voorkomen, betreffen het recht tot verkenning en zijn verleend over vier verschillende gebieden verspreid over delen van Sipaliwini, Para, Saramacca en het Coroniezwamp”, zegt Hok op de website van Krin Denki.

Bovendien mag het recht op verkenning niet worden doorverkocht. Hok vindt Gajadien kwaadaardig. “Terwijl deze jong aandoende politicus alle ruimte had om met nieuwe en frisse benaderingen in de politiek te komen, zien wij helaas dat de aangekondigde vernieuwing maar schijn is. De man is niet verder gekomen dan het nodeloos besmeuren van instanties en personen. De politiekvoering vanuit het riool heeft helaas een nieuw gezicht gekregen.”

63 Reacties | Plaats Reactie

 1. Weg met deze roversbende, die nu al door de mand vallen.
  Als de massa nu nog niet weet wat ze bij de volgende verkiezing moeten doen, dan is de hoop ook verloren.

  Weg met de roversbende die alleen hun eigen zakken vol stoppen.
  Alles wat niet ten goede komt aan het algehele Surinaamse volk moet terug genomen worden en de daders en rovers moeten worden onthoofd.

  25 mei 2015 stem bewust en reken af met de domeingrondrovers en de verkenners.

  Voor dit gedrag en hebzucht geldt maar één woord,nl: crimineel. Kent u een ander woord voor? ik niet!

  Kijkt u goed naar die gasten, hun hele voorkomen druipt/straalt criminaliteit uit/af.

  Wie houdt wie voor de gek?

  donderdag 3 januari 2013 om 20:43 uur
 2. Hok Jokkebrok probeert Sew A Tjon te verdedigen hetgeen hem natuurlijk niet lukt. Het is vrij duidelijk dat er hier sprake is van vriendjes politiek, blijft nog altijd de vraag wat de volgende stap zou zijn, als er tijdens de exploraties daadwerkelijk rendabele goudmijnen worden ontdekt. Next step is wordt dan het onderling speculeren met deze consessie waarbij het om vele miljoenen USD gaat, met Suriname als de grote verliezer. Overigens de paarse Jokkkebrok heeft met geen woord gerept over de andere veel besproken consessies van M. Gopie en Greenheart. Dit is slechts een tipje van de sluier, transparantie is zoek want er is heel wat te verbergen. Daarom blijven vragen ook onbeantwoord.

  donderdag 3 januari 2013 om 21:01 uur
 3. Deze niet te verdedigen zaak heeft een pleiter nu.In de persoon van Rudy Schillevoort.Hij is de direkteur van N.H en grote pleit bezeroger voor Sew Atjon.Schaamteloos hoe zo iemand zich verlagen kan en zich in allerlei bochten wringt.
  Dit keer hebben ze buiten de binnenland bewoners gerekend.Want de concessie gaat ook over tribale gronden en dat komt Lonnie niet goed uit.

  Cobie.

  donderdag 3 januari 2013 om 21:12 uur
 4. @Jacobus
  Je hebt zeker naar Schillevoort geluisterd op radio ABC hè?

  donderdag 3 januari 2013 om 21:32 uur
 5. Deze gasten denken nu dat we allemaal als pero en sra zijn.Wij nemen echt niet alles aan en vooral niet wat deze leugenaars vertellen.

  donderdag 3 januari 2013 om 22:01 uur
 6. Waarom zou je een “kijken, maar niet aankomen” concessie willen? Als het voor de overheid zou zijn, was er geen concessie nodig. Na exploratie komt exploitatie. Dit is dus de eerste stap. Wie denkt dat dit normaal is, is dom, corrupt of gewetenloos.

  donderdag 3 januari 2013 om 23:16 uur
 7. @kolo kolo,en hoe zit het met de grote olievoorraden die in de woestijnen worden gevonden en geëxploiteerd? Ik denk dat de haat van de NieuwFront aanhangers hen belemmerd om zonder vooroordelen en waardevrij objectief te denken.

  donderdag 3 januari 2013 om 23:28 uur
 8. Indien Gajadin gelijk heeft ,moet Hok zo snel mogelijk de eer aan zichzelf houden.Laten wij de moraal en ethiek hooghouden.Dit geval vormt de zoveelste vlek op de Regering.Waar is de kruistocht tegen corruptie van Bouta.Is hij in de slaap gevallen ?Wake up man.

  donderdag 3 januari 2013 om 23:54 uur
 9. @R.G
  kolo kolo heeft een beetje gelijk.Aardolie ontstaat niet van de ene op de andere dag.
  Veel woestijngebieden waren miljoenen jaren geleden nog zeebodem,waar duizenden tonnen organisch materiaal bezonken is geraakt en al die tijd onder hoge druk van de nieuwe aardlagen en hoge temperatuur binnen in de aardkorst blootgesteld is geweest.

  vrijdag 4 januari 2013 om 00:07 uur
 10. Hok denkt net als die moordenaar van bouterse dat het hele Surinaamse volk dom is, maar gelukkig zijn er nog mensen die wetten kunnen lezen, want Hok denkt omdat het over 4 verschillende gebieden gaat, dat daardoor de wet niet van toepassing is, en maakt daarbij weer eens een grote denkfout, daar ook hij niet echt geschoold is, en daarbij denkt het volk te kunnen misleiden, zoals bouterse al 2 jaar rotzooi loopt te spuien, en nu ook weer met zijn onzinnige nieuwsjaartoespraak over het sociale jaar 2013.Wie gelooft deze fantast nog?

  vrijdag 4 januari 2013 om 00:27 uur
 11. Rimor: “Waar is de kruistocht tegen corruptie van Bouta. Is hij in de slaap gevallen?”

  Rimor, Bouta is helemaal niet in slaap gevallen, Bouta is, zoals zijn paarse aanhang ons steeds weer onder de neus wrijft, de meest, daadkrachtige president die Suriname ooit heeft gekend, als hij echt iets wil realiseren is het binnen de kortste keren een feit, kijk maar naar de amnestiewet, de ambassade in Parijs, hij kon zelfs een president uit een Afrikaans gat waar de meeste Surinamers nog nooit van gehoord hadden, naar Suriname halen en hem met de hoogste onderscheiding van het land vereren (waarom eigenlijkl?) en hem de sleutel van Paramaribo geven, als hij je als minister niet meer lust ben je voordat je met je ogen kunt knipperen eruit geschopt. Dat we nog steeds geen anticorruptiewet in Suriname hebben komt niet omdat hij slaapt, daar is maar één verklaring voor: “BOUTA WIL HELEMAAL GEEN ANTICORRUPTIEWET HEBBEN!!!!!!!”

  zaterdag 5 januari 2013 om 02:57 uur
 12. @henkes
  Het is waar wat django zegt, er komt alleen maar stront uit je mond.

  zaterdag 5 januari 2013 om 05:20 uur
 13. Vidasha, waar heeft Django beweerd dat er alleen maar stront uit mijn mond komt? Ik kan niet beoordelen of ik jouw opmerking als een compliment moet opvatten of niet (m.a.w. of je anti of pro deze regering bent), jij bent me namelijk nog nooit eerder opgevallen er komt waarschijnlijk niets uit jouw mond, dat het onthouden waard is, m.a.w. jij bent een leeghoofd.

  zaterdag 5 januari 2013 om 16:54 uur

63 Reacties | Plaats Reactie

Ads:Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com