dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameDiplomatieke missie EU in Suriname breekt op

Diplomatieke missie EU in Suriname breekt op

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 jan – De diplomatieke vertegenwoordiging van de EU in Suriname, formeel de EU-delegatie, breekt op. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zegt al ruim een jaar op de hoogte te zijn. De verklaring voor het vertrek na ruim dertig jaar aanwezigheid in Suriname: ‘veranderende beleidsinzichten.’ Paramaribo is alles behalve ingenomen.

De directe band met de EU dreigt weg te vallen, nu besloten is te werken vanuit een regionaal kantoor. De regering weigert het er zomaar bij neer te leggen. “Ik betreur het besluit en we doen er dan ook alles aan om de EU in de huidige vorm hier te houden. We hebben liever dat de delegatie blijft”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd. Bij de EU spelen vooral financiële overwegingen. Het aanhouden van ‘delegaties’ in bijna elke voormalige kolonie is nu veel te duur.

Voor Suriname kon het opbreken niet op een beroerder moment komen. “Vooral omdat er veel plannen zijn ontwikkeld in samenwerking met de EU, met name op agrarisch gebied”, aldus Lackin. Er lopen verscheidene ontwikkelingsprogramma’s via subsidies, fondsen en leningen. Paramaribo moet nog een definitief besluit nemen over het ratificeren van de partnership overeenkomst, EPA, met Brussel. De EPA voorziet in speciale regelingen voor onderlinge handel.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

116 REACTIES
 1. =Lackin, zie maar wie je echt bent.

  =Jij moest toch niets van het buitenland????

  =Jij moest toch niets van de EU????

  =Jij zag de EU toch liever gaan dan komen???

  =Lackin, wat is er met jou aan de hand???


  Maak melding
 2. Lackin zegt dat hij reeds een jaar van te voren geweten had dat de EU zou vertrekken!!
  AUB Lackin wil je nu eindelijk ophouden ons knollen en citroenen te verkopen?!
  Het liefdesdrama tussen de EU en de ndp regering nadert zijn eindfase. Je bent gewoon in shock!

  Ga op het dino website als je knollen en citroenen te verkopen hebt hoor!


  Maak melding
 3. Lackintje je valt door de mand me boi.
  Europa wil niets te maken hebben met die moordenaars regering van crimineel Bouterse, de gevolgen van een criminele amnestie regering, na dertig jaren vertrekken uit bananen republiek Suriname hahahaaa.


  Maak melding
 4. @de EU
  Het heeft wel een tijdje geduurd maar gelukkig zijn jullie wijzer geworden!

  Jullie hebben te laat opgemerkt dat de fondsen beschikbaar gesteld door jullie tbv het surinaamse volk onterecht in de zakken van bouta en co verdwijnen !

  Maar goed er zijn landen in de wereld die dankbaar zullen zijn voor jullie steun ,hulp en kennis !


  Maak melding
 5. Wat een blunder staal Suriname/Bouta/ Lackin hier.

  Ik heb de hele dag in Suriname DNP spotjes gehoord met ‘Subliem Buitenlands Beleid’.

  Lacking probeert zich uit 1000 bochten te wringen om een reden te verzinnen waarom de Eu juist nu uit Suriname vertrekt.

  L


  Maak melding
 6. De stille diplomatie heeft dus gewerkt. Het EU parlement heeft alle leden kunnen overtuigen dat de leiding in Surimaribo bestaat uit veroordeelde drugsbarronnen, massamoordverdachten, verkrachters, criminelen , vechtersbazen en ander uitschot waar de Italiaanse maffia nog wat van kan leren. Wijs besluit.


  Maak melding
 7. Kennelijk heeft de stille Nederlandse diplomatie toch een rol gespeeld. Rutte heeft Lackin en consorten een koppie kleiner gemaakt. Laat ik voor op stellen dat ik het vertrek betreur voor de surinaamse bevolking. Maar de EU kan ook niet haar ogen gesloten houden voor het morele verval in suriname.
  Laat Bouterse z’n hand maar ophouden bij z’n rooie vrienden Cuba, Noord Korea en China.

  Ben benieuwd welke drogredenen de paarse aanhangers nu weer hebben. Het is overduidelijk dat Nederland er alles aan doet om deze criminele regime weg te krijgen. Prachtig toch !


  Maak melding
 8. Allen en mede lackin!! Wier niet eens met mij waren en ook wel een grote bek!! en wist ook altijd beter!! een ding!! Wie het laatst lacht, lacht het best en ik zei al “dat het EU zal zijn en is ook gebleken”. LACKIN, LACH NU!!!!!

  No go mek grap nanga ding Wit volk(EU)!!! Ding e sabie sang ding e du!!! Lach lachin lach!! of toch schijten in je broek??

  @@ who cares je hebt het heel goed gezien!!
  @@ Ira! dat na sanie! Ding klarie!! soso bigi mofo!! of kackelen zonder kop!!


  Maak melding
 9. Ik hoor Ria Oomen alweer zeggen :”Dit wist ik niet,daar heeft niemand iets over gezegd;ik zal mijn stem laten horen zo gauw als ik terug ben!”

  Een veel gebruikt STOPWOORD van politiek Suriname in de laatste tijd luidt:-
  ‘veranderende beleidsinzichten.’ 😳

  Ik denk dat de EU op afstand de resultaten in 2015 wil afwachten;
  ze wil geen inmenging en te grote amicaliteit met dit regiem TEN EINDE,INDIEN NODIG,VRIJ VAN ALLES EEN ZO OBJECTIEF MOGELIJK OORDEEL TE KUNNEN VELLEN.


  Maak melding
 10. Inderdaad de EU gaat de lichtjes dimmen!! en pas na 2015 als het niet is zoals het moet, dan is het uit!!! en in het donker is het moeilijk zien al wil je goed kijken dan is het te laat!!!

  Ba suku, ba feni, ba tjarie!!


  Maak melding
 11. Medusa, met andere woorden de EU wil het verloop van de decembermoorden proces afwachten. En dat is hun goed recht.
  Het ratificeren van handelsovereenomsten is een erkenning van dit regime. Het beleid van de criminele surinaamse regering staat haaks op de grondbeginselen van de Unie: eerbied voor de menselijke waardigheid, vrijheid, democratie, gelijkheid, de rechtsstaat en eerbiediging van de mensenrechten. Zelfs een waarheidscommissie zal de EU niet van andere gedachten brengen.

  Trouwens met veranderende beleidsinzichten bedoelen ze “Wir haben es nicht gewußt”. Blijkt maar weer dat het land geregeerd wordt door incompetente mensen.


  Maak melding
 12. hebben jullie dit stuk over het hoofd gezien?
  en let wel op de deals die de regering sluit met andere partners waar de EU jaloers op kan zijn.

  Ware Tijd. Bij de EU spelen vooral financiële overwegingen. Het aanhouden van ‘delegaties’ in bijna elke voormalige kolonie is nu veel te duur.


  Maak melding
 13. Het plan om in diverse ambessades in Europa te openen (met gejuich ontvangen door oa sra, pero, sempa, sabidirie, sempa, radjkoemar radjaram enz enz) kan ook het prullebak in. Nutteloze excersitie. Scheelt weet een hoop belastingcenten. Of is Lackin toch van plan om het gebouw in Parijs aan te schaffen ? Zou schandalig zijn. Met tour operator Lackin weet je het nooit. Voor dezelfde geld opend Su een ambassade in Oezbekistan.


  Maak melding
 14. @orphy
  DWT!?
  Neen mang,daar doet CENSUUR zijn werk!
  DWT is van internationaal gelezen blad verworden tot spreekbuis blad van bouta!!
  Ze kunnen de titel DWT liever vervangen met de titel

  ‘NDP FAMIRIE MOFO KRANTIE’


  Maak melding
 15. Waarom de Ambassade van de Europese Unie ook niet in Suriname staat is dus nu voor een ieder duidelijk.

  Kopecky is de EU-vertegenwoordiger voor Guyana, Suriname, Trinidad & Tobago, Nederlandse Antillen en Aruba, residerend in Georgetown.


  Maak melding
 16. @orphy
  En neen hoor,de EU is heus niet jaloers op Suriname of op bouta de maniak!

  Wie gaat nou jaloers moeten zijn op de surinaamse lijder bouta die zijn volk straks DIT zal laten eten…

  Import van runderen uit Brazilië gaat normaal door. Het ontdekken van BSE (Boviene spongiforme encefalopathie) of gekke koeienziekte bij een 13-jarige koe in het zuiden van Brazilië in de staat Parana is geen reden om de import te stoppen’, zegt Edmund Rozenblad, onderdirecteur Veeteelt van het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), vandaag, donderdag 3 januari 2013, in de Times of Suriname.

  Volgens de onderdirecteur hoeven slagers niets te vrezen, omdat de runderen die geïmporteerd worden uit het noorden van Brazilië komen en dus niet besmet zijn met de gekke koeienziekte. Daarnaast gaat het volgens Rozenblad om slechts een geval. Andere koeien zijn niet besmet.

  ‘Het is geen besmettelijk ding. Het is een ziekte die in de verticale lijn loopt, te weten moeder op dochter. Deze kwestie is inmiddels aangepakt’, zegt Rozenblad.

  China en Zuid-Afrika hebben de import van rundvlees uit Brazilië daarentegen wel opgeschort in verband met een mogelijk geval van BSE. Japan heeft de import van Braziliaans vlees vanwege BSE begin december ook al opgeschort. Dat gebeurde nadat een dertien jaar oude koe positief testte op het virus. De koe stierf in 2010 en droeg het BSE-virus bij zich. Het dier vertoonde geen ziekteverschijnselen en overleed ook niet aan het virus. Vanwege dit klinische BSE-geval sloot Japan de grens. Deze stap mocht het land van de Wereld Dierengezondheidsorganisatie (OIE) en de Wereld Handelsorganisatie (WTO) zetten.

  Volgens de OIE monitort Brazilië BSE niet. Reden daarvoor is dat de koeien alleen gras eten. Brazilië heeft de hoogste OIE-status voor BSE en exporteert rundvlees wereldwijd. Aangezien het Zuid-Amerikaanse land BSE niet peilt, kan Braziliaans rundvlees in de voedselketen zijn beland.

  Japan importeerde in 2011 ruim 1.435 ton, zo’n 0,3 procent van zijn vlees uit Brazilië. Zuid-Korea is na China, Japan, Zuid-Afrika, Egypte en Saudi-Arabie het zesde land dat deze verregaande maatregel getroffen heeft om zijn bevolking en de lokale veestapel te beschermen.

  Vandaag is bekend geworden dat ook Libanon de import van Braziliaans rundvlees heeft stopgezet.
  January 3, 2013


  Maak melding
 17. @Ray, DWT staat voor Desi’s Wanhhopige Tijdschrift. Een site waar alleen leugens verkondigd worden in het voordeel van DADA. Wordt alleen goed bezocht door hersenlozen NDP groupies. Fatsoenlijke mensen mijden die site.


  Maak melding
 18. Eey DADA wat is dit ding mang??

  pasew…ga niet overal mee bemoeien,…me warskow ju!

  Pres…EU vlucht,…E-Toerist over de kop,..Sew tjon in vogelvlucht…, sinds jou aantreden een duikvlucht
  van belasting, een politie-onderzoek naar grondvlucht,
  ..chaves voor een vlucht naar het hiernamaals !!!

  pasew jo vuile rat…ik hoop dat 🙂 sra 🙂 je mars gaat breken!

  😳 please, make my day 🙂


  Maak melding
 19. Wie zou EU delegatie in Su niet kunnen begrijpen? Telkens de met bloed besmeurde handen schudden van de slager van Paramaribo en ook nogluisteren naar de paarse ezels die de slager ophemelen, is voor hun ook teveel.


  Maak melding
 20. @orphy ik weet er zijn misplaatse surined of suri die zich triomfantelijk gedragen zonder na te denken wat voor het effect heeft voor suriname bij de laatste ACP EU en CARICOM vergadering in Suriname heeft Suriname bekendt gemaakt dat zij een verdrag niet zal ratificeren dat EU mogelijkheid biedt om mee te bepalen of zeggenschap te hebben als een lid van de CARICOM een handelsdeal buiten EU om wil sluiten dus daar voor wordt ons geliefde Suriname zogenaamd weer gestraft het gaat om economische reden >DUS aan de andere kant is het begrijpelijk dat EU met fondsen en subsidies en leningen hun invloed probeert te behouden in Suriname en als het niet lukt rest hun geen andere keus dan opzouten of oprotten


  Maak melding
 21. Medusa, let maar op Olland gaat de schuld krijgen. Misschien ook wel deels terecht.. whahahaaa. Die stortvloed van scheldkanonnades en excuses gaat na 19.00 u komen. Waarschijnlijk staan ze nu direct in contact met de crises commando centrum in Paramaribo. Het politbureau zal vanavond overuren moeten draaien. Complete uitlul scripts worden voor deze kakkerlakken in elkaar gedraaid alleen enkel om didibrie uit de wind te houden. Het is eigenlijk te triest voor woorden.


  Maak melding
 22. @RAY.
  BEDANKT VOOR JE INBRENG.Het was zeer nuttig!
  Even nog een aanvulling!

  BSE is een prionziekte, die wordt veroorzaakt door besmettelijke eiwitten (prionen). BSE staat voor Bovine Spongiforme Encefalopathie. Dit is een sponsvormige hersenafwijking bij koeien, die ook wel gekkekoeienziekte wordt genoemd. Mensen die met BSE besmet vlees eten kunnen een variant van de ziekte van Creutzfeldt-Jakob oplopen.

  BSE en de variant Creutzfeldt-Jakob komen wereldwijd bijna niet meer voor door alle strenge veiligheidseisen bij het houden en slachten van runderen. Alle producten van rundvlees die IN NEDERLAND in de winkel liggen zijn vrij van BSE.

  Suriname moet een voorbeeld nemen aan de andere landen en met onmiddellijke ingang de import stopzetten.
  Hopelijk nog geen BSE besmettingen in Suriname!
  Dat zal een hele grote ramp voor het land betekenen.
  DIE MENSEN MAKEN en hebben AL ZOVEEL MEE (gemaakt)!


  Maak melding
 23. @Medusa

  Graag gedaan hoor!
  De NDPers denken dat de wereld jaloers is op ze…
  Ze moeten met de feiten op hun neuzen gedrukt worden!!
  Die domme NDPers…..


  Maak melding
 24. Schaam mij dood hoe jullie redimusus over onze president praten. De man is de grootste president die wij ooit gekend hebben. Hij heeft veel welvaart in sranang gebracht. Wij staan er goed voor.

  Bouta kraktie


  Maak melding
 25. Wacht even hoor!!! was het niet deze minister Lackin die zei dat Suriname geen hulp nodig had??? Pé a mofo f’eng go! wat heeft Suriname met al die blonde mini-sters!!! alleen maar tijdverspilling!!!


  Maak melding
 26. Jammer, maar helaas, als ze weg willen gaan, ja wat dan
  lastige zaak, maar kijken wat 2013 zal brengen voor dat land. Buiten Suriname is het trouwens ook geen koek en ei!!!!


  Maak melding
 27. al die ka landverraders hier. ze hebben altijd iets aan te merken op onze regering. het glas is altijd halfvol. het is slikken of stikken. zieke lui. wij hebben voor bouta gekozen punt uit. bemoei aub met je eigen zaken in holland. bouta is our hero. we love him. inderdaad bouta kraktie. ga door en doe je eigen ding mang.


  Maak melding
 28. Dat de zwarten treuren dat de witten vertrekken geeft aan wat voor soort zelf respect de zwarte niet van zich zelve heeft.Is er soms een vloek op jullie dat je zonder die witte niets gedaan kan krijgen.Dat jullie dom zijn is wel bekend.


  Maak melding
 29. Vroeger ergerde ik me aan Savioen, maar sinds ik doorheb dat hij niet weet waar hij over praat, doe ik dat niet meer. In Savioen zijn zieke brein bestaat de wereldbevolking maar uit twee groepen: Witten en Zwarten punt uit, de Witten zijn goed en knap, de Zwarten zijn slecht en dom. Hij denkt daarom dat Hitler, Berlusconi, Stalin en Pol Pot zwart zijn, Mandela, Obama, Ghandi en Martin Luther King zijn volgens Savioen wit. Savioen ‘ede boro’, het beste dat je kunt doen is de bijdragen van Savioen NIET SERIUES nemen maar beschouwen als een grote KIEK.


  Maak melding
 30. Dit is diplomatisch te werk gaan….Lakei kan hier lering uittrekken alhoewel hy net zo stom is als het achterste van een koe.
  Lakei, je moet geen grote bek op zetten als je politiek bezig bent, je moet altyd tactisch te werk gaan en het fatsoen opbrengen om de boodschap zo tactisch mogelijk (diplomatisch) over te brengen. Maar neen, jij probeert jou baasje na te doen. Blijf zijn kont maar kussen misschien dat jou hersencellen eindelijk gaan werken…


  Maak melding
 31. Eu je vertrekt en dan, hoe lang zat je in su wat heb je gedaan in su. notie, niks,niente,nada,无,ga zomaar door
  denk jij, dat wij in su wakker van liggen. ik denk het niet.
  eu probeer jou hoopje poep in europa op te ruimen..want zonder eu gaat su gewoon door…lachertje..ik eet en drink…懂 吗?..Dong ma? …I LOVE SU WOON EN WERK….


  Maak melding
 32. Beste Koos: Door ‘subliem buitenlands beleid”, aldus Bermspeaker Bouterse denken veel Surinamers van het kaliber Sta, Paraman en Milton dat Suriname op weg is om een wereldmacht te worden……….

  Met Bouterse als lichtend baken…..

  Vulnisman kan die zak ook mee>?


  Maak melding
 33. Bouterse is een man van een zo laag niveau en allooi dat geen enkele buitenlandse leider ( alleen die die corrupte clown uit Guinee Bissau) hem serieus neemt.Soort zoekt Soort.En het soort Bouterse gedijt prima onder een donkere steem met andere kakkerlakken.


  Maak melding
 34. Natuurlijk denken de warhoofden van het NieuwFront met hun tunnelvisie, dat de sluiting van het EU-kantoor in Suriname de schuld van de regering Bouterse is.

  Slimme mensen onder ons weten echter dat de EU in een sociaal-economische crises terecht is gekomen en dat er hard bezuinigd moet worden.Daarnaast is bekend dat de EU wereldwijd in diverse regio’s vanuit regionale kantoren haar werkzaamheden uitvoert.


  Maak melding
 35. Nou @RobG,

  Het verbaasd mij niet dat de EU diplomatieke missie in Su.opbreekt.
  Dit is namelijk het beoogde spinoff effect van de ACP-EU conferentie in Paramaribo.


  Maak melding
 36. Surinamers gaan nooit wakker worden !!!!! Zij zien niet, dat ze bezig zijn (al jaren) hun eigen graf te graven !

  Zelf vraag ik mij af ,wat is met deze mensen aan de hand ??? Waarom zien zij dingen niet(meer) helder ????? Waarop wachten zij op? Waarom hebben zij niet méér liefde voor hun land?

  Wie kan mij hier op antwoord geven ???
  Henk Molenaar; GMAP; Paraman; Milton;Dirk;Bryan;SRa;Wie Ding;Jimmy;Pawiro;Henk;Esmeral;ect,ect………………….wie durft ?????

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel Wijsheid !!)


  Maak melding
 37. @ R.Lalbhadoer.
  Dictatuur is ook het werk van de slachtoffers.
  Mario Vargas Llosa.
  Zoek dit op Google en lees het mss krijg je antwoord op jou vraag.
  Ik hoor het van jou ok.


  Maak melding
 38. Donderdag 3 januari 2013 om 20:33 uur, door R.Lalbhadoer

  Wie kan mij hier op antwoord geven ???
  wie durft ?????

  Misschien van BaasWaterval !!!
  Deze is jammer genoeg ondergedoken door toedoen van dappere DODO (sra).


  Maak melding
 39. @lalbhadoer
  Ik heb mijn doktersbril opgezet en kom tot de volgende conclussie:
  de wolf heeft aversie tegen holland en zij die aversie tegen holland hebben (zie een aantal voorbeelden) vinden zijn (de wolf)uitspraken uiteraard super. De wolf heeft zijn volgelingen opgehitst tegen Holland.
  Zy die tegen holland zijn:mensen die een kans hebben gehad wat van hun leven te maken maar hier geen gebruik van hebben gemaakt, dus schuld van de hollander in hun beleving.deze mensen gaan terug naar SU.
  zy die in holland hebben gewoond maar geen moer hebben omdat zy NOOIT hebben willen werken, schuld van de hollander in hun beleving. deze gaan ook terug naar SU.
  Kinderen die de coup niet hebben meegemaakt en nu stemgerechtig zijn, deze hebben massaal hun stem aan de wolf gegeven.
  Dit zou met maken kunnen hebben met een (flinke ?)stuk jaloezie richting de jeugdigen/medesurinamers die vanuit holland op bezoek gaan naar SU en hier volop genieten.

  Dus een combinatie van mensen die ontevreden zijn, en jaloezie heeft geleid tot stemmen op de wolf. Uiteraard ook de kontelikkers die eigenbelang hebben natuurlijk.
  Er zullen meerdere mogelijkheden zijn maar ik moet nu mijn doktersbril weer opbergen.
  De mensen slapen verder en intussen verrijkt de wolf zich met zijn rovers…
  Sarie torie maar ze hebben zelf ervoor gekozen…
  kies je voor een dief dan wordt je toch ook bedrogen..

  Helaas is ziekelijk gedrag (paarse aanhang) niet direct te genezen….


  Maak melding
 40. Het liedje van NDP :
  Wij geloven in eigen kunnen en niet in koloniale macht, zonder jou zal het wel lukken, ook al moet het op eigen kracht. Holland blijf met je handen af van Suriname…..bla bla bla……………………

  Dit liedje werd geschreven en gezongen, ca 15 jr geleden, maar wat was er toen van waar en wat is nu van waar?

  Vervelend een land te besturen, EU Nederland uit te schelden en nu de “witman boeba” willen likken?

  Schaam je diep lackin


  Maak melding
 41. =Beste NDP’ers, alle reacties hebben te maken met een grote mond die DDB en Lackin hadden tegen de “EU”.

  =Vergeet niet dat velen hebben geschreeuwd dat Suriname alles zelfs kan regelen en het buitenland NIET nodig had/heeft.

  =Een ieder die het jammer vind dat de EU wil bepalen hoe of wat, moet niet vergeten dat het de belastingbetaler “geld” van de EU is, en NIET van het Surinaamse volk in Suriname.


  Maak melding
 42. @ Ira
  Baas had toch ook op het podium lopen roepen:
  “EU srefie ê kong zoekoe wroko dja”
  Toen barstte de domme hysterische meute in hoongelach uit!
  Nu zien ze op welke manier ze bij de neus genomen worden!


  Maak melding
 43. De EU pakt hun met hun eigen woorden “wegens veranderde beleidsinzichten”.whawhawha mooier kon het niet.
  En waarom loopt Lackin te bedelen dat de Eu moet blijven?
  Jullie hebben China nu toch.


  Maak melding
 44. Het gaat economisch goed met Suriname en het kan nog tientallen keren beter gaan met het land. De regering Bouterse is op de goede weg bezig. De economische aanpak wordt door de EU gewaardeerd.

  We moeten ook niet vergeten dat er nog veel werk te verzetten is door de Surinaamse overheid om kantoren van internationale organisaties binnen het land te houden. De infrastructuur van Suriname laat nog veel te wensen over. Het internetverkeer is traag en ook de satellietverbindingen met het buitenland is nog zwak ontwikkeld.

  Het is belangrijk dat de Surinaamse regering de infrastructuur met andere landen in de regio goed onderhanden neemt.Dit is een van de voorwaarden om grote organisaties die in de regio werken vanuit Suriname te laten opereren.


  Maak melding
 45. @lalbhadoer
  Een van de symptomen van BSE is dat je hersenen verkleuren en geleidelijk aan paars worden, als gevolg hiervan kan je goed en kwaad niet van elkaar onderscheiden. Criminelen en moordenaars worden geadoreerd, bewonderd en beschermd, je IQ daalt tot ver onder het gemiddelde, met mooi gepraat en beloftes ben je heel makkelijk beinvloedbaar. Dit zijn slechts enkele kenmerken. En dit is waarom Suriname nu in deze situatie is beland.


  Maak melding
 46. @ R.LALBHADOER HET ANTWOORD IS GEWOON KRABOE -MENTALITEIT IK DENK DAT HET MENSEN ZIJN DIE DENKEN VEEL BETER ZIJN ANDERE IK VIND HET GOED DAT ER WORDT GEDICUSSIEERD IN EEN REACTIE WIL IK WAT LEREN ER ZIJN OOK VEEL ACTEURS DIE EEN ROL HEBBEN OF DE DISCUSSIE TE SABOTEREN ZODAT NIKS GOEDS UIT KOMT IK HEB IN EEN REACTIE GELEZEN WAAR ER WORDT GESCHREVEN DAT BOUTERSE HET VOLK HEEFT OPGEHIST TEGEN NEDERLAND EN IK DENK HET IS ZIJN MENING MAAR WAS HET OOK NIET ANDERS TOEN NEDERLAND BOUTERSE HAD OPGEHIST TEGEN SURINAME EN TOENMALIGE REGERING VAN HENK ARRON DAAROM HAD VENETIAAN BOUTERSE TERECHT VERWETEN IN DE AD DAT HIJ EIGENLIJK GEEN NATIONALIST IS OMDAT HIJ MET BEHULP VAN BUITENLANDSE MOGENHEID EEN COUP IN SURINAME HAD GEPLEEGD HIJ HEEFT VERRAAD GEPLEEGD TEGEN SURINAME EN HET VOLK MAAR MIJN CONCLUSIE IS DAT NEDERLAND ALTIJD VALS SPEL SPEELT IN EN JEGENS SURINAME MAAKT NIET UIT WIE AAN DE MACHT IS ZOLANG HUN BELANGEN GEWAARBORGD ZIJN IS ER GEEN PROBLEEM WIE ZIJN OGEN DAARVOOR SLUIT IS GEWOON NAIEF ER ZIJN VELE VB DIE KUNNEN WE OPNOEMEN NEDERLAND GEEFT HULP VOOR FORENISCHE ONDERZOEK VAN DECEMBERMOORDEN MAAR WIL GEEN INZAGE GEVEN IN BOUTERSE DOSSIER WAAROM FORUM LEDEN STELT JE ZELF DE VRAAG WAAROM NIET FREMUSU DRAI EN BAKASE FOE KA INI GADO FESI MA KA IN EGI FESI DE BEDRIEGER BEDROGEN


  Maak melding
 47. @basja, DDB heeft het politiebureau in brand gestoken. =Wat is met al die belangrijke informatie gedaan of gebeurd?

  =Is Nederland verplicht informatie van DDB door te spelen?

  =Suriname heeft toch zijn eigen dossier van de president??

  =Hij heeft zich zelfs onschendbaar gemaakt om president te worden en heeft zich zelfs ook amnestie gegeven dus zou ik zeggen, vergeet het dossier van Nederland maar.


  Maak melding
 48. Lackin hou jij het nou maar zuidamerikaanse landen, en Afrikaanse landen, want jouw kritiek was zo groot op de EU vanwege die omstreden amnestiewet, waarbij de EU hun misnoegen kenbaar hadden gemaakt, maar het geld wat uit de EU beschikbaar komt is wel goed genoeg, en in Afrika en de zuidamerikaanse landen valt niks te halen.


  Maak melding
 49. @IRA ik heb een simpele vraag aan jou geloof wel dat nederland aandeel had in de coup van BOUTERSE en je zegt iets over politiepost die in brand was gestoken als je hoofdbureau waterkant bedoeld weet ik niet of een Bouterse dossier daar lag dat is niet de essentie van mijn reactie het gaat om dat nederland een monster heeft gecrieerd die tegen hun is gaan werken en over de onschendbaarheid en amnestie wil het volgende zeggen als je onschuldige mensen hebt vermoord weet je wat karma is wanneer het tegen jou werk is geen enkele amnestie of onschendbaarheid opgewassen kijk naar TO THE POINT wat HARISH MONORATH zei over deze wet het is makkelijk terug te draaien door een andere coalitie kijk naar Argentinie ff dit hebt je een reactie van politiek-nederland gehoord over de recentelijke ontwikkeling omtrent JORGE ZOREGUITA was het een andere waren ze gretig bij


  Maak melding
 50. Er lopen verscheidene ontwikkelingsprogramma’s via subsidies, fondsen en leningen……en dat niet ter bevordering van de economie van het land, maar zoveel mogelijk graaien uit deze pot….


  Maak melding
 51. Jammer,

  Ons land kan alle steun gebruiken van welk werelddeel danook. Diepgewortelde arrogantie en onnozelheid bij sommige Surinaamse leiders vergooien veel kansen op vooruitgang van de Surinaamse bevolking.
  Waarom doen wij groot? Waarom denken wij dat er redelijke vooruitgang in ons land wordt geboekt? Waar is dat aan te merken?
  Du moment de SRD buiten Suriname te besteden is, mogen wij groot en arrogant doen; eerder niet!
  Wij hebben de EU en alle anderen nodig, zeker voor het bedrijven van handel en met name de export.


  Maak melding
 52. Economisch gaat het niet goed met europa alles word duurder,belastingen gaan omhoog,in nedland is de armoede grens bereikt.
  het is bekend dat de EU-delegatie wat subsidies betreft een afspraak met su had dat su 50% eigen inbreng van die subsidie gelden uit eigen zak zou halen en wat ook gebeurt is.
  het is niet dat wij het erg vinden,maar wij hebben van onze zijde laten zien dat wij berijd zijn om ook met EU landen op voorwaarden die op redelijkheid afgestemd zijn samen te werkenen,’maar aangezien de EU-landen met name nedland alles voorzichzelf wil houden wat niet van hun is en nog denken dat zij over su te beslissen hebben,’is het beter als de EU-delegatie naar eigen huis gaat en su met rust laat,of anders vermeld”opdonderen en wegwezen.


  Maak melding
 53. Beste Sta:

  wat ben je toch een eikel.

  jij geloft echt dat Suriname met een bevolking minder dan de stad Utrecht ook maar iets in te brengen heeft in de wereldpolitiek?

  Nederland staat nog steeds in de top 10 van de rijksteb landen ter wereld dus die armoedegrens is nog lang niet bereikt.

  Probleem met paupers zoals jij is dat je alles gelooft van je drugsverslaafde president in zijn bermtoespraken uitkraamt.


  Maak melding
 54. henk molenaar

  ben jij heel suriname rond gegaan om te weten hoeveel inwoners suriname heeft.
  en wereld politiek daar moet su als onafhankelijk land zich niet mee bemoeien omdat het geen vrijheid tot stand brengt maar afhankelijk van andere,en dat hebben wij niet nodig.

  Nederland heeft zelf toegegeven dat zij de armoede grens bereikt hebben,kijk maar naar die voedsel banken die elke dag aan het toenemen is.
  Nederland is inderdaad een van de 10 rijkste landen in europa maar dat is theoretisch en niet in praktijk,’nederland heeft miljarden aan schulden die zij niet de komende jaren kunnen aflossen.

  jij zegd dat ik een pauper ben en mijn president Bouterse een drugsverslaafde is.
  wat ben jij dan,;ben de de sra en bouta deskundige die mij en zijn levens verhaal zo goed ken dat jij maar blijft gissen en liegen over mensen die jij niet ken,of kan jij er niet tegen dat er wel zonder de EU-landen met name nederland suriname toch nog vooruit komt en goede stappen blijft ondernemen.

  jonge wat is jou probleem,’of neen,;ik hoef het niet te weten,omdat het jou probleem is en niet de mijne.


  Maak melding
 55. vene

  IK den kdat jij dom ben,;als onafhankelijk land zijn wij aan andere landen niks verplicht en zeker niet aan eu-nedland dus hebben wij de eu-delegatie ook niet nodig’,wat wij als ekte suri’s nodig hebben is het vertrouwen in ons zelf terug winnen,;’dan moet jij opletten wat wij tot stand zullen brengen.


  Maak melding
 56. sra gudu,….onlangs heeft DADA 20 milj. Us$ geleend om een volkstelling te houden en kwam men op 493.653 + een halve!!!

  deze halve dat ben jij tog?? 🙂


  Maak melding
 57. plassew

  shell is in problemen zij hebben 4 miljoen aan een project in alaska uitgegeven,maar er is nu lekage gevaar.
  jij zou daar goed vanpas komen”er zijn namelijk alleen mannen aanwezig misschien dat jij daar de ware vind.


  Maak melding
 58. Sra, je bent net een kameleon. Destijds was je helemaal vol van de EU. De paradijs poorten stonden voor Bouterse open.
  Godzijdank heeft de stille diplomatie vanuit Nederland haar werk gedaan. De EU kan en mag haar ogen niet sluiten voor de morele verval in Suriname. En dat is de enige reden waarom de EU vertrekt uit Suriname. Mark my words in 2015 als jouw drugs dealertje afgeserveerd wordt keert de EU weer terug. Tot die tijd mag Bouterse z’n hand ophouden bij z’n bokoe matties en de Chinezen.


  Maak melding
 59. Flink ruzie maken met Nederland en dan denken dat zo,n gedrag geen gevolgen heeft?
  Hoe dom kan je zijn.

  Gelukkig houdt de pers zich in Nederland niet met Suriname bezig anders lag het toerisme ook op z,n gat.


  Maak melding
 60. Sra,
  we leven nu in degitale wereld, ik vraag mij af of jij dat door hebt?
  Eu verhuist naar Guyana dat staat te gebeuren, die hele show met EU/ACP vergadering laat zien dat die grote smoel van Lackin en Bouterse ons land in Europa diplomatiek zeer slecht scoren.
  Dit is zware dobber.voor de gehele samenleving en een waarschuwing aan die criminele regering van Bouterse dat een grote smoel tegen Holland averechts werkt


  Maak melding
 61. koos
  jij liegt weer.
  ik had aangegeven dat su als onafhankelijk land het beter zou zijn om zonder EU-nedland samen te werken omdat deze mensen mentaliteit erop gericht is om heerschapij over andere landen(wat zij derde wereld landen noemen)willen crieeren en handhaven.
  nu is gebleken dat die zelfde nedland via eu een heel vieze spel gespeeld heeft om su in het afgrond te storten met hun terug trekking;’laat hun dan ook weg blijven.
  jij geeft zelf toe dat nedland met hun stille diplomatie hun werk in su hebben gedaan,;maar denk jij echt dat wij de ekte sus het erg vinden’denk daar maar goed over na.
  in 2015 gaat de npd door en dan gaat de EU-delegatie weer met hun aanbiedingen komen voor subsidie en leningen of voor een eventueele samen werking,;maar dan gaat su hun aanbod afslaan’onthoud dit’de eu landen verkeren nu in een economische crisis en alle middelen kwa grondstoffen,en andere natuur hulp middelen hebben zij van die landen die zij derde wereld landen noemen nodig,’let maar op mijn woorden zij gaan ons nodig hebben,’maar dan gaan wij met onze voorwaarden komen en als zij er niet mee eens zijn dan mogen zij oprotten.


  Maak melding
 62. Tedje, over toerisme gesproken, Volendam trekt jaarlijks 2 miljoen toeristen. Suriname kan alleen dromen over zulke aantallen. Het zou Suriname sieren als men wat bescheidener zou opstellen. “Niemand kan ons nog knollen voor citroenen verkopen” aldus DADA. Nu staat hij met lege handen. Ook die goud deal gaat niet van de grond komen. Hij moet eerst een half miljard investeren om mee te mogen doen. Een gokkast constructie. Je stopt een euro in de kast zonder garantie op winst. Als de goudmarkt instort staat Suriname met lege handen. Venetiaan had het goed gezien. Er zijn meerdere wegen die naar Rome lijden.


  Maak melding
 63. als de pers zich niet met suriname bezig houd waarom maken zij nieuws uit suriname bekend,;dan moeten zij zich ook niet met su binnenlandse zaken bemoeien
  Niet suriname is begonnen met ruzie maken maar nedland die nog steeds denk dat zij over een gebiet te beslissen hebben die niet van hun is.
  nedland zegt in het duister’;als ik su niet kan krijgen dan maken wij su en bevolking kapot en kan niemand anders su krijgen,’maar zal ik jou wat zeggen;nedland liegt en dat zal de komende maanden duidelijk worden


  Maak melding
 64. sra mi gudu,

  Su haalt wereldnieuws als;

  rattenamnestie krijgen,
  asibina homohaat predikt,
  steve meye landgenoten uitmaakt voor staatsvijanden,
  obia-mang naar Su komt om te boeven,
  goudroof kurasauw, en als de EU jou Pres in zijn eigen land geeft de status

  ……. P A R I A van P A R A M A R I B O…… 🙂


  Maak melding
 65. @sra.
  Een persoonlijke vraag aan jou ?
  Waarom ben jij zo korzichtig en onwetend me boi.
  Een paar dingen op een rij.
  Hier in dit land maakt de media uit wat ze uitzenden en niet de politiek.
  Luister vaker naar Radio 1 dan krijg het nieuws van heel de wereld te horen.
  Bouterse is een landverrader die ons land op rand van de afgrond heeft gezt met zijn misdadige revolutie.Als Bouterse zich had gehouden aan zijn eigen belofte van verkiezing houden en militairen terug de kazerne in dan waren wij vandaag een beter land.
  Maar door hebzucht en machtzucht zijn wij met zijn allen verder van huis, en sterker nog ik zie de toekomst van Suriname heel sober en gevaarlijk in.


  Maak melding
 66. sra
  K den kdat jij dom ben,;als onafhankelijk land zijn wij aan andere landen niks verplicht en zeker niet aan eu-nedland dus hebben wij de eu-delegatie ook niet nodig’,

  Moet je aan je minister van bz vertellen ,hij zit te huilen en te bedelen dat de eu moet blijven.dus wie is dom?


  Maak melding
 67. Beste Sra: hoe meer jij schrijft op dit forum, de meer je wordt ontmaskerd als een Paarse charlatan.

  Suriname komt politie steeds verder in een isolement en plotseling heeft Suriname volgens jou ‘niemand nodig’.

  Door moordenaar/drugsdealer president Bouterse zal Suriname door de wereldpolitiek als bananenrepubliek nooit serieus worden genomen.

  Bouterse gaat 10 keer per jaar op reis naar dezelfde landen waar ook corrupte leiders aan het bewind en verder komt/durft hij niet omdat hij nergens anders welkom is.

  Dat is het verschil


  Maak melding
 68. @basja, je schrijft::de wet is makkelijk terug te draaien door een andere coalitie, ik denk niet dat het nu zal gebeuren, omdat Brunswijk heeft aangekondigd dat zij pas in 2014 het stokje overdragen aan de zoon van de president Dino en de jongeren.

  =De tijd om DDB op te pakken ligt hij misschien in zijn graf of is is ernstig ziek wat ik niet hoop en wens.

  =Men hamert steeds dat het goed gaat met Suriname, maar men vergeet ding te weten dat het handje vol mensen die in het land wonen, Suriname niet voorruit zullen en kunnen brengen, omdat Suriname nog zwak staat in het buitenland.


  Maak melding
 69. De chauvinistische Nederlandse pers moet je echt niet serieus nemen.De objectieve pers wel. De chauvinisten zijn de grootste huichelaars en leugenaars die er zijn.Voor hen is alles wat Nederland voortbrengt goed en geloofwaardig.Maar de werkelijkheid is anders.Deze pers kan zich ook behoorlijk afzetten tegen landen en regeringen die Nederlandse belangen niet willen dienen.


  Maak melding
 70. @GMAP
  Dit gesprek is een vervolggesprek van afspraken die toentertijd met de Surinaamse regering zijn gemaakt.
  Dit gesprek moet je zien als een controle op die vorige afspraken;of bijvoorbeeld daadwerkelijk nageleefd zijn.
  Ze gingen hoofdzakelijk over democratie en mensenrechten.
  Ik vrees met grote vreze dat we de verhuizing van de EU als voorbode van slecht weer moeten zien!
  Laat ons dat niet hopen.
  Het wordt weer spannend!!!


  Maak melding
 71. Ik zou op niemand wachten en geen enkele groep smeken voor samen werking de goud sector kan alles in SU goed maken Staatsolie is al een mil of biljoen bedrijf hiermee kunnen wij verder alles recht zetten en er zijn kapitalisten in SU beginnen juli aandelen te verkopen voor SURI’S dan blijft het geld ook in SU en dan komen er wegen van alle kanten voor naar noem maar op SUCCES!!

  Wij kunnen het investeer en feest niet alleen maar dat komt wel


  Maak melding
 72. @MEDUSA.
  Ik vrees ook en vooral de reactie van arrogant Lackintje doet mij ook grote vrezen.
  Suriname is een supervlieggewicht bokser die i de ring wil staan met een Superzwaargewicht.


  Maak melding
 73. Holland zit vol armoede en ellende.
  Er worden zelfs toiletrollen gestolen door de medewerkers van de ING Bank.

  Dit is toch toppunt van armoede.


  Maak melding
 74. Domme @Tedje!Je bent geïndoctrineerd door de Nederlandse pers en je voelt je meer Ollander dan de witte Nederlander. Net als de Nederlandse pers denk je voor eeuwig het gelijk altijd aan je kant te hebben.

  Helaas voor je. Nederland verkeert in een psychose.De realiteit zien ze niet meer.Ze willen ons doen geloven dat ze het beste sociale stelsel van Europa hebben. Dit blijkt een grote leugen te zijn.Ze deden het economisch veel beter dan andere west Europese landen. Ook dit blijkt een grote leugen te zijn.

  De problemen van Nederland zijn zo immens groot dat men de uitkeringen van mensen die vroeger in Nederland hebben gewoond en die nu in het buitenland wonen van plan is stop te zetten of met minimaal driekwart te verminderen.

  Dus de mensen die afgekeurd zijn of met pensioen zijn gegaan en die in Suriname, Turkije,Marokko,Egypte, Indonesië,enz wonen zijn de klos.


  Maak melding
 75. Kolibrie, Sabie Toch synoniem Os,Rund.
  De zelfde pers die jij beschuldigt van indoctrinatie geeft jou de informatie over toenemende armoede in nederland en over gestolen tioletrolle wie is nou dom?
  De media hier in dit land bericht over alles en ze zijn onafhamkelijk.


  Maak melding
 76. Sabie Toch, wat doe je dan in Nederland ? Lever je nederlandse paspoort in en doe afstand van je Bijlmer Osso. Trek je terug uit de Noord Zee kust. Keer terug naar Su en ga Bouta helpen het land opbouwen. Het glas is bij jullie altijd half vol. Het liefst hebben jullie een levenslange uitkering vergelijkbaar met 1x modaal. Maar zo werkt het niet in Olland. Tijd om wakker te worden. Als het je niet bevalt moet je lekker opzouten naar Su.


  Maak melding
 77. Domme Koos,er zijn vele surinamers die voorgoed terug gaan naar suriname. En denk nou aub niet dat iedereen op dat schijt beetje uitkering van holland zit te wachten.


  Maak melding
 78. Abject en Rand-debiel @GMAP,die op een butjes school heeft gezeten, lees de posting van @Rumble op Vrijdag 4 januari 2013 om 13:23 uur. In Nederland heb je in feite twee stromingen in het persland. Je hebt de chauvinistische media en de objectieve media. Ik heb meer interesse voor de objectieve media. Ga maar lekker siesta houden bij de debielen van het NieuwFront.


  Maak melding
 79. Sabie Toch, de hollanders leven in een waan. Hollanders durven de werkelijkheid niet te facen. Willen de werkelijkheid niet zien. En kruipen in hun waan. Zielig.


  Maak melding
 80. EU samenwerking met SU,
  Ik heb een aantal zaken voorbij zien schieten over Nederland zoals : “De problemen van Nederland zijn zo immens groot dat men de uitkeringen van mensen die vroeger in Nederland hebben gewoond en die nu in het buitenland wonen van plan is stop te zetten of met minimaal driekwart te verminderen”
  Wat doet SU voor haar eigen mensen? zwijgen van wat ze voor haar volk in het buitenland doet. Als dat een graadmeter voor rijkdom van een land staat dan is SU akelig arm…..
  En wie weet precies te vertellen hoeveel schulden SU heeft? bij o.a. de chinezen? Ik zou me als inwoner van SU daar meer druk over maken dan de EU,nog even en SU is communistisch en (financieel en politiek)in Chinese handen.

  Zolang er geen integer bestuur in SU is en er geen transparantie is over wat de natuurlijke rijkdommen van SU opleveren en in welke zakken dat verdwijnt, moet de EU wegblijven uit SU.


  Maak melding
 81. Kolibrie, en terecht wat Nederland doet wij maar bezuinigen en al het geld wordt naar het buitenland gesluist om hun economie draaiende houden. Het moet niet gekker worden.

  Bijstand is een recht maar het is nooit de bedoeling geweest dat je jaren in de bijstand hangt(2x per jaar op vakantie etc )en waarom kinderbijslag voor kinderen in het buitenland ?

  De levensstandaard in de 3e wereldlanden liggen vele malen lager dan hier dus mooi aanpassen of stoppen. Te zot voor woorden dat je met nederlandse uitkering een villa gaat bouwen. Mensen kiezen zelf ervoor om te emigreren. Wel de lusten maar niet de lasten. Nu komen een aantal landen in verzet. Waarom ? Het zijn dezelfde landen die weigeren hun criminele onderdanen uit te leveren. Ze kunnen allemaal aan het gas. Je moet je roze brilletje af te zetten grote vriend.

  De tijd van Sinterklaas is voorbij !


  Maak melding
 82. Rand-debiele @Koos of wie dan ook die voor dit personage of deze gek door het leven wil gaan. Jij kan niet voor mij bepalen wanneer ik terug wil naar mijn land.Wie gaf jullie het recht om in mijn land een schrikbewind te voeren. Ik weet 1000% zeker dat ik met mijn positie en mijn baan in NL, een inkomen heb die vele malen groter is dan miljoenen inwoners van dit door corruptie,discriminatie en nepotisme verzonken land.

  Ze trekken mensen voor die op hen lijken. Ook al hebben deze personen geen afgeronde opleiding achter de rug.Er zijn in dit land, idioten in het onderwijs die willen oordelen over Surinaamse kinderen, terwijl de kinderen veel slimmer zijn dan deze omhoog gevallen leerkrachten die geen diploma’s bezitten, maar die een goed salaris hebben.De onderwijsinspectie moet maar de diploma’s van deze leerkrachten in dit “high tech land” aan een controle onderwerpen.Er zal zich een drama voltrekken.


  Maak melding
 83. Beste Hollander, is Suriname is men beter af bij de Chinezen dan bij Nederland dat een marginale rol in de EU heeft te vervullen.Nederland heeft nooit iets spectaculairs in Suriname verricht. Kijk maar naar de vele Afrikaanse. Latijns Amerikaanse en Aziatische landen die goede zaken doen met o.a. de Chinezen. Deze landen gaat het economisch voor de wind. Het aantal midden-inkomens in de landen groeit immens.Ik vind het prachtig dat de arme landen bezig zijn met een inhaalslag en dat Europa de arme landen niet meer kan uitbuiten. Europa kan de boze vinger richting China wijzen.Maar de Chinezen zijn beter. Dat zie je gewoon aan de economische vooruitgang die de landen in de derde wereld maken. Voorheen als het economisch slecht ging in Europa, ging het ook slecht met de rest van de wereld. Die tijden zijn nu voorbij.Ik heb gezegd.


  Maak melding
 84. @Sabie Toch,

  Lees hier in geval je gedacht had dat de EU alleen maar met Suriname zaken aan het doen was,

  Ruim dertig jaar geleden sloot de Europese Economische Gemeenschap (EEG i), de voorloper van de huidige Europese Unie, de eerste handelsovereenkomst met China. Die handel stelde toen nog maar weinig voor. Maar dat veranderde snel. In 1995 was de economische kracht van China dermate toegenomen dat de Europese Commissie i een langetermijnbeleid opstelde voor de verdere ontwikkeling van de wederzijdse relaties. Omdat normen en waarden bij de EU zwaar wegen, ging datzelfde jaar een speciale dialoog over mensenrechten van start

  Intussen is China uitgegroeid tot de op een na grootste handelspartner van de EU en is Europa zelf de grootste afzetmarkt geworden van China. De export vanuit de EU had in 2010 een waarde van 113 miljard euro, een ruime verviervoudiging ten opzicht van 2000. China was in 2010 goed voor ruim acht procent van de totale EU-export. De waarde van de import uit China naar de EU steeg van 75 miljard euro in 2000 naar 282 miljard in 2010. Het handelstekort van de EU ten opzichte van China bedroeg in 2010 169 miljard euro.


  Maak melding
 85. @Sabie Toch,

  Zo te lezen heb je je behoorlijk goed ingeburgerd in NL met je geweldige salaris klagen over het onderwijs in NL en je weer eens laten horen over : “schrikbewind” wat Nederlanders in JOUW land aangericht hebben.
  Deze houding,(met name)creolen klagen over discriminatie,is zo’n slap excuus voor alles waar je tegenaan loopt als emigrant. Precies zoals je het uitkomt ben je Nederlander en dan weer Surinamer.

  Maar je zit in de verkeerde hoek te spugen,dit gaat over de EU en niet over jouw frustraties over het onderwijsstelsel in NL en jouw geweldige salaris.


  Maak melding
 86. Niet teveel aandacht besteden aan de kortzichtige Sabie Toch, hij wii de boel afleiden van waar het echt omgaat.
  Niets is goed van die blanken maar hun geld is meer dan welkom.
  In de ogen van die domme paarse volgelingen is alles zwart wit, ik heb nooit eerder in mijn leven zo een domme groepje Surinamers gezien,.ik schaam mij als Surinamer voor deze revolutie kindertjes.


  Maak melding
 87. Suriname raakt steeds meer in een diplomatiek isolement, dat kon niet uitblijven.
  En brullende muis Lackin, roept precies wat hij van baasje moet roepen.
  De paarse horde zakt steeds dieper weg, terecht.


  Maak melding
 88. CRISIS???????
  er is in Ned. voor 500 miljoen aan sinterklaaskadoos gekocht

  12 miljoen opgehaald in het glazen huis

  67 miljoen aan vuurwerk gekocht.
  Totaal 579 miljoen in 1 maand

  De mensen hebben geen crisis, dat is een diplomatieke term.

  Wat Ned uitgeeft aan sinterklaas, dat moet Suriname lenen voor participatie in een goudmijntje.


  Maak melding
 89. @Henk,je bent eem echte beintjie.Ga maar lekker uitzoeken met je nepgeleerde kop wat dit woord betekend.Je voelt je een geboren en getogen polderboer,een allochtonen deskundige die echter opgesloten zit in zijn eigen omhulsel.Ik ken jou soort.Je praat met een hete aardappel in je muil om geaccepteerd te worden door de man met blauwe ogen.Je bent een schertsfiguur die als blanke door het leven wil gaan.Zelfs de blanken vinden jou te gemaakt, niet echt, een neppert die niet geaccepteerd zal worden.

  Verzonden via een Samsung smartphone.


  Maak melding
 90. Het hoofdkwartier van deze Unie staat vis a vis het kerkhof Mariusrust. Kan iemand aan mij komen vertellen welke duurzame ontwikkelingen de E.U. teweeg heeft gebracht in Suriname?


  Maak melding
 91. Wat een domme retoriek van een zwakbegaafde Henk.Hij wil een land met 16 miljoen inwoners gaan vergelijken met een land als Suriname met 500.000 inwoners.Onwetendheid kan je nog verhelpen, maar tegen domheid is niets opgewassen.


  Maak melding
 92. Beste Paraman: “Welke duurzame ontwikkelingen de E.U. teweeg heeft gebracht in Suriname?

  Behalve het land naar de rand van de morele, politieke en financiele afgrond brengen.

  Maar als schijt Bouterse op je hoofd dan klap je nog vor bewondering.


  Maak melding
 93. @Hollander,posting op vrijdag 4 januari 2013 om 19:02 uur. Holbewoner, ga toch lekker op je houten klompen rondjes lopen rond de molens of bezoek een koffieshop om te blowen, of duik het bed in met je buurvrouw, ga rondjes lopen op de wallen, of ga toch lekker kaas exporteren en stamppot eten. Daar staan jullie Hollanders wereldwijd bekend om. Ja meneer den Hollander ik ben stevig ingeburgerd in NL.Ik durf te zeggen dat ik in dit land meer ben ingeburgerd, ja meer dan 75% van de autochtone bevolking.Al decennia lang heb ik dagelijks via mijn werk en relaties, meer contacten met Hollanders dan met allochtonen.Maar ik speel het spel mee. Jullie hebben vooroordelen over Suri’s, dus ik als Suri heb ook vooroordelen over jullie.En het heeft niets te maken met jullie creolen voelen je gediscrimineerd.Ha,ha,wat een goedkope smoes.Ik zie het met eigen ogen gebeuren hoe mensen het slachtoffer worden van tenachterstelling.Maar de witten denken dat ik een van hen ben, omdat ik vlot met hen op het hoogste niveau kan beraadslagen en dat ik hun houding t.o.v. andere allochtonen accepteer.MOOI NIET.


  Maak melding
 94. Wat een onzin verkondigen de woordvoerders van het NieuwFront op dit forum.Suriname raakt diplomatiek geisoleerd. Ammehoela!!!!!!! Het doemdenken heeft de overhand genomen bij deze zwaar teleurgestelde geesten. Ik hoorde een Surinaamse idioot van de NPS op de Nederlandse radio vertellen dat als Bouterse tot president wordt gekozen, het IMF een waarschuwing zou laten uitgaan over Suriname. Internationaal zou men geen zaken meer met Suriname doen,Surinaamse producten zouden in het buitenland geboycot worden,enz.enz. De psychose van deze man kende geen einde. Ik moet echter constatreren dat deze psychose is overgeslagen naar GMAP,Henk Molenaar,enz.enz. DE EU en China willen zeker zaken met Suriname doen. In Suriname zijn er honderden miljoenen dollars,euro’s,enz te verdienen.


  Maak melding
 95. @Ray, ik weet dat de EU graag zaken met China wil doen. China heeft zelf een groot belang bij een goede economische ontwikkeling in Europa. Als de nood heel groot is zal China honderden miljarden US dollars pompen in de Europese economieën om de EU overeind te houden.China moet heel veel van haar producten kwijt kunnen raken op de Europese markten. Als die afzetmarkten voor China weg komen te vallen, ontstaan in dat land grote problemen. Ze blijven met onverkoopbare goederen zitten, fabrieken moeten hun productie stilleggen, dze fabrieken kunnen hun leningen niet afbetalen,enz. Werkeloosheid neemt toe in China. Dit kan een enorme arbeidsonrust in het land veroorzaken. Maar China heeft landen als Suriname ook nodig vanwege de grote hoeveelheden grondstoffen die in het land aanwezig zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES