dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBelastingdienst wil afrekenen met oude schuldenaren

Belastingdienst wil afrekenen met oude schuldenaren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 jan – De Belastingdienst wil radicaal eind maken aan het gesleep met belastingschulden van soms bijna twee decennia oud. De schulden zijn in sommige gevallen zo hoog opgelopen, dat de belastingplichtige liever wegblijft. De belastingdienst wil nu knippen in vooral de flink opgelopen boeteschuld. Het mes moet dan aan twee kanten kunnen snijden.

Aan de ene kant krijgt de overheid toch nog geld. Aan de andere kant wordt de schuldenaar ‘gemotiveerd’ tot betalen. Ook na deze zogenaamde sanering moet er aardig wat geld binnenkomen. “Ik ben niet zozeer geïnteresseerd in de kleine eethuishouder, maar degenen die een flinke afdracht kunnen doen’, zegt belastingbaas Tony van Dijk tegenover de Ware Tijd. De kunst is nu dus mensen te motiveren, die ooit al niet bereid fo in staat waren te betalen.

Dat was immers de reden voor de boeteaanslag. De vorige minister van Financiën, Humphrey Hildenberg, voerde een nieuw boetesysteem in. De bedoeling was het innen te vergemakkelijken. Volgens Van Dijk verliep de reactie anders dan voorzien. “In sommige gevallen is de rente zelfs vele malen hoger opgelopen dan het oorspronkelijke bedrag.” Intussen is een saneringsplan opgesteld, dat nu op goedkeuring wacht van minister Adelien Wijnerman van Financiën.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

27 REACTIES
 1. Dan maar de bezittingen in beslag nemen en vervolgens veilen! als het inderdaad om belasting ontduikers gaat!! Maar let wel op!! dat de gelden niet weer naar de koekeloerende boeven gaan!! Niet laten verdwijnen als sneeuw in de velle zon!!


  Maak melding
 2. Afrekenen met ALLE oude schuldenaren belastingdienst?
  Blaas niet al te vroeg van de toren,maar ga dit eerst met je baas overleggen hoe!Laat mij morgen niet van de klokkenluiders horen,dat de razzia’s en heksenjacht alleen maar de kleine man treft en dat de groten wederom op dit gebied de dans zullen/zijn ontsprongen!


  Maak melding
 3. OH,daarom dat Dilip Sardjoe de criminele NDP partij kwam versterken zogenaamd!
  Onder ’the trusted wings’ van de ndp gaan de belasting ophalers niet bij hem thuis komen/langslopen….want anders……..!


  Maak melding
 4. =Ik ben dan benieuwd hoeveel mensen met hun kinderen op straat zullen leven. Dit omdat Suriname geen uitkeringsland is waar men een beroep kan doen. Ook zijn er geen huizen voor mensen als zij uit hun koopwoning gezet worden.

  =Voor zaken mensen zou ik zeggen, vorder maar alles terug, maar let wel op hun privé leven.

  =Inkomsten en uitgavenposten zijn twee verschillende elementen.


  Maak melding
 5. abrahamsingh, boerenveensingh,aboikonisingh en overige lonniesingh…waarom,…waarom???

  wat,… wat en …hoe bedoel je??

  heb jij gekeken naar die…koeliediepsingh,gopisingh
  mungrasingh,parmessarsingh abdoelsingh?????

  onze langenoten verdienen *Sing Sing* een gevangenis in het Amerikaanse stadje Ossining 🙂 🙂


  Maak melding
 6. Oude schulden zullen niet worden voldaan en nieuwe schulden zullen oud worden…

  ernstige strafzaken worden bewust verzwegen, het lost vanzich zelf op….de wolf is hier een goedvoorbeeld van…


  Maak melding
 7. Betaald die boevenbende van de coalitie ook belasting? vooal persoonen met duizenden hectare grond waarmee ze speculeren, en lieden met goud en hout consessies, maar zal wel niet van toepassing zijn voor deze zakkenvullers.


  Maak melding
 8. Het jaar is net begonnen en nu al kijkt deze paarse boeven naar geldbronnen om te graaien.
  Zuigen maar parasieten tot jullie erbij neervallen.


  Maak melding
 9. Geef terug aan Ceasar wat van Ceasar is. Elke Christen behoort dit te weten zodat gezeur over belasting betalen uit den boze moet zijn.

  Lees daartoe hier een tweetal regels uit Romeinen 12:1-13:14; enwel de artikelen 6 en 7;

  ….6 Daarom betaalt u ook belasting en staat wie belasting int in dienst van God. …7 Geef iedereen wat hem toekomt: belasting aan wie u belasting verschuldigd bent, accijns aan wie u accijns verschuldigd bent, ontzag aan wie ontzag toekomt, eerbied aan wie eerbied toekomt.”

  Wanneer mensen die het wel hebben en toch weigeren om belasting te betalen, dan hebben we te maken met de gewetenlozen van geest. Trots dat mijn familie ongeloviger is dan de Ongelovige Thomas betaalt zij wel getrouw belasting aan de staat om het feit dat land en volk ermee gebaat is. En dat de regering geregeld het geld over de balk smijt (zegt men) nemen wij dat toch maar voor lief. Men moet leren om niet op alle slakken zout te gaan leggen. Wij hebben tenminste onze bijdrage geleverd en wat ze ermee doen is hun paki-an; en nu de gelovigen nog, die horen juist het goede voorbeeld te geven in plaats van te muggenziften over alles en niets.
  django


  Maak melding
 10. Ik ben benieuwd naar de belasting aangifte van Bouterse.
  De rijkste man van Suriname maar aantoonbaar nog nooit een dag eerlijk werk verricht…


  Maak melding
 11. Een land zonder een gezond belasting systeem kan nooit functioneren.De NPS/VHP moeten dit toch weten of weten ze het niet.Hoe kan een recht geaarde Surinamer zeggen dat deze partijen weer aan de macht moeten komen.Het zijn deze 2 die het land stabiel moesten maken en de corruptie uitbannen.Maar neen deze houden de scheiding van rassen in stand zo ze dat geleerd hebben van de witten.De NPS spant de kroon hier in.Zelfs in Nederland zijn de kinderen zo op gevoed.Het is jammer dat de massa dit niet inziet en elkaar het licht niet in de ogen gunnen terwijl de lijders hun gang gaan.Door deze scheiding die de witten hebben gecreerd maken de witten nu nog gebruik van.Projecten worden liever aan de witte gegund dan een Hindoestaan.De ondernemers worden tegen gewerkt in plaats van ze te steunen.


  Maak melding
 12. @Henk Molenaar
  Het is bekend dat rechtspersonen (NV’s) nagenoeg geen belasting betalen. Reden hiervan is dat er geen beperking van kosten zijn zodat je zelf de vliegtickets van je vrouw als bedrijfskosten kunt aangeven.
  De bedrijven van sardjoe maken gretig gebruik hiervan getuige de vele rechtspersonen in het buitenland die het grootste deel van de winst opslokken en vanuit Suriname alle mogelijke kosten t.l.v. het bedrijf worden gebracht.
  De fiscale wetgeving kent hierin nagenoeg geen beperkingen.
  Geef de DGA’s eens ongelijk, dus ook Bouta zal nagenoeg geen belasting betalen.


  Maak melding
 13. Beste Surinamers.ben drie keer in jullie land geweest een heerlijk land zou er wel willen wonen.Maar ik vind het jammmer dat jullie wel eens schelden op die witte Nederlanders.Kijk het verleden kan ik niet veranderen. Kan er ook niets aan doen,ik vind jullie fijnene mensen en ga volgend jaar voor 2maanden naar Suriname en weet je waarom? Ik vind jullie veel gezelliger dan Nederlanders
  .


  Maak melding
 14. Goed zo belastingdienst,pak die wanbetalers in deze regering en hun aanhang zoals pero ,sra en astrando.Of betalen die in Nederland hun belasting?


  Maak melding
 15. Als de surinaamse belastingdienst nu eerst eens even gaat innen bij bouta en zijn bende kunnen ze de gewone man met rust laten!
  Hoe kan het dat sommige zaken al meer dan 20 jaar lopen in ons mooie land?
  Overal ter wereld verjaard zoiets na 5 of 10 jaar!
  Hebben ze nu allemaal zitten slapen bij onze belastingdienst in de afgelopen 20 jaar?
  Blijkbaar wel, anders hadden we dit gezeur nu niet gehad!
  Blijkt ook hieruit maar weer in wat voor land we wonen.
  Een echte banenenrepubliek waar de bavianen het voor het zeggen hebben.
  Wat een verspilling van energie is dit zeg!


  Maak melding
 16. Van den Boogaart,

  Trek je er niets van aan van al het schelden op de witte Nederlanders. Het zijn de allerdomste Suri’s die dat doen. Dom is misschien niet het juiste woord maar onwetendheid en jalouzie zou ook best kunnen.

  Over 10 jaar krioelt het van de witte Nederlanders in Suriname die er wonen, werken of handel drijven. Mijns inziens heeft de economie van Suriname een flinke aanwas witte Nederlanders (tot een miljoen inwoners) nodig om te kunnen floreren. Maar ook gepensioneerde SurNeds moeten terug om de economie te spekken.

  Fijn dat je voor de zoveelste keer voor 2 maanden gaat, ik ga dit jaar voor goed! Gelukkig 2013.


  Maak melding
 17. @Van den boogaart,

  (off topic)
  Dat heeft MEDE te maken met het feit dat deze geschiedenis heeel lang en heeel wreed is geweest, daarbij is Nederland nooooit een bruggenbouwer geweest in de letterlijke en figuurlijke zin van het woord.
  De balans in de relationele sfeer(denk aan betalingen en erkenning)komt nog heden ten dagen niet of nauwelijks voor in het gedachtengoed van de Europeaan!


  Maak melding
 18. Ik vind het jammer dat we steeds op de politieke toer gaan. De belasting schulden zijn onrealistisch en heer van Dijk heeft gelijk als hij het wil bekijken. Weet je wat de boete is als je twee weken te laat bent met de aangifte van omzet belasting voor bv een kapperszaak. Schrik niet ambshalve is het SRD 75.000,00. Terwijl men weet dat de kapper nog geen SRD 25.000 per maand verdient.En de boete rente die belasting inrekening brengt is meer als 40% perjaar. Hierdoor worden er steeds verkeerde informaties gegeven aan minister van financien.


  Maak melding
 19. Hildenberg heeft een prima belastingfundemant gelegd. Met de exorbitante verhoging van de ambtenarensalarissen kunnen deze ook fors betalen. Daarnaast dient de belastingdienst het principe van de omgekeerde bewijslast te hanteren: m.a.w. de fiscus legt de maximum aanslag op en de belastingplichtige dient het tegendeel te bewijzen. Ik, Plato, vind dat als men van de daken schreeuwt dat er sprake is van economische groei, de fiscus zowiezo kan en moet profiteren. Ik, Plato, ben een fervent voorstander van het draagkrachtprincipe. De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten. Alleen op die manier kan Bouterse invulling geven aan zijn credo voor invoering van het Sociaal Plan. Doet hij dat niet dan houdt hij het volk een worst voor!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES