vr 31 jul 2015 07:02

Bouterse spekt kas Kwakoe met 50.000 euro

96
post thumbnail

PARAMARIBO, 15 aug – President Desiré Bouterse heeft ongeveer vijftigduizend euro over voor het Kwakoe festival in Nederland. Volgens Eugene van der San, directeur van Bouterse’s kabinet, is er gereageerd op een suggestie van de andere kant. “Het staatshoofd was gelijk te vinden voor het voorstel.” En er is een goede reden voor.

De naam en faam van Kwakoe zijn het geld meer dan waard. “In moeilijke tijden heeft de diaspora ons ondersteund en nu doet de president iets terug voor de diaspora”, zegt Van der San tegenover de Ware Tijd.

De bijdrage kwam op het moment dat duidelijk was dat het festival het niet zou halen. De regering heeft een tent ingericht op het festival. Het is een soort charmeoffensief om vooral hoger opgeleide krachten aan te trekken.

96 Reacties | Plaats Reactie

 1. Goeie zaak!

  Allang zwaar overtijd dat de Suriname haar invloed gaat aanwenden op Surinamers in den vreemde.
  Turkije en Marokko doet dit al decennia, eens in de zoveel tijd schreeuwt Nederland dan moord en brand waarna het vuur weer net als het opstak dooft!

  woensdag 15 augustus 2012 om 16:53 uur
 2. @Shayrie
  Hahahaaaa…ik geef je 100 procent gelijk.

  woensdag 15 augustus 2012 om 16:56 uur
 3. Diverse culturele-en sociale instellingen, regionale orkesten en toneelgezelschappen in Nederland hebben het moeilijk. Een sponsoring door Bouterse zou niet slecht zijn voor deze organisaties.

  woensdag 15 augustus 2012 om 17:14 uur
 4. aah… pr campagne van Bouta is gestart!!

  En het volk zal zich voor de 3 e keer aan deze steen stoten.

  woensdag 15 augustus 2012 om 17:16 uur
 5. Oom D bedankt….. heel hartelijk.

  Ik zou zeggen nog vele na deze maar dan komen alleen schurken en rovers erop af maar pas ook op met oplichters…. ….maar voorals nog BEDANKT…..yu lobi Sranan sma altijd bij deze a bewijs lever.

  woensdag 15 augustus 2012 om 17:51 uur
 6. Weigeren dat geld!!! Dan maar geen kwakoe! Als het Surinaams volk onze broeders en zusters het zouden geven dan wel, want wij Surineds hebben jaren jullie gesteund toe het zo slecht ging….

  woensdag 15 augustus 2012 om 17:56 uur
 7. En nu mogen jullie (Hollandhaters) je braaksel inslikken.
  Bouterse bepaalt en ….. wandel maar stillekens achter hem aan!!!JULLIE BAAS HEEFT HET I.T.T. JULLIE ECHT NIET ZÓ TEGEN DE SURINAMERS IN NEDERLAND ….. MAAR JULLIE WEL! VEEL PLEZIER IN DE TOEKOMST!

  woensdag 15 augustus 2012 om 18:06 uur
 8. Gewoon grijpen niet voor Kofoe maar voor Kwakoe….en verder…. het is van de Pres….dus van ons Su.. het land en volk zelf….dus laat men geen domme zaken in je hoofd stoppen…. het is van de Pres van Su… Big up Pres incl Su.

  woensdag 15 augustus 2012 om 18:12 uur
 9. @BREN: Nederland dopt zijn eigen boontjes wel.
  Beter lijkt het mij dat DDB zijn burgers b.v. mensen met een beperking die van 225 srd p.m. rond moeten komen tegemoet komt en de vele duizenden schoolkinderen die met een lege maag naar school gaan.

  woensdag 15 augustus 2012 om 18:58 uur
 10. Wat hoor ik baja wat lees ik baja, ik was daarnet in het centrum van Amsterdam, Er komt poen vanuit Suriname, maar de mensen die het voor het zeggen hebben in Amsterdam en zo, ze willen het niet, want a doekoe komt van baas, nou ja hun goed recht maar stel en dat is gewoon zo, als iemand anders het geld op tafel had gelegd, wat dan, weet je als Kwakoe nou doorgaat of niet en men in Amsterdam het geld niet wil, oeng sakka mie dja. Oenoe spang, no weer oen ede.

  woensdag 15 augustus 2012 om 19:07 uur
 11. @Shayrie, nooit gehoord van het Milan Festival.

  Uit je anti-creolen reactie te horen kom je waarschijnlijk uit Suriname. Op basis van een paar oude boeken uit de bieb kom ik op het volgende profiel:

  Boven de vijftig en kalend.
  Nickerie.
  Creolenvrees.
  Gelooft in aparte hindustanenstaat in Suriname.
  Dagelijk gebed in de mandir dat Creolen ophouden te bestaan.
  Heeft kapmes bij de hand, just in case.

  Zo jaren 70. Hallo museumstuk, we hebben al internet en facebook tegenwoordig hoor.

  woensdag 15 augustus 2012 om 19:08 uur
 12. Wat hoor ik baja wat lees ik baja, ik was daarnet in centrum van Amsterdam, en mij kwam ter oren er komt vanuit Suriname poen, voor Kwakoe en baas heeft ermee te maken, dus
  ja ja, maar in Amsterdam de gemeente dan wil het niet,
  duidelijk hun goed recht, maar sa mie e denkie stel iemand in Suriname met veel doekoe zou het geld schenken wat dan, maar goed gaat Kwakoe nou door of niet zou mij een worst zijn, ik heb wat anders te doen oe no spang brada.

  woensdag 15 augustus 2012 om 19:15 uur
 13. Hij had dat geld beter kunnen stoppen in de ontwikkeling van de Surinaamse atleten op de Olympische Spelen. Kwakoe was, is en zal altijd een bodemloze put blijken. Maar de Njang, Dringi, Presiri-boys zijn natuurlijk blij. Hoe dom kun je zijn. Bovendien heeft de gemeente Amsterdam al aangegeven het geld niet te willen.

  woensdag 15 augustus 2012 om 19:19 uur
 14. Oenoe spang lieb a torie, if Amsterdam no wani, lieb deng, baas wil wat doen, gaat niet door maar als iemand anders daar in Surinmae het geld op tafel had gelegd wat dan, gaat het door ok, gaat het niet door, ook goed, zal mij een worst zijn. Mi o go doe tra sani.

  woensdag 15 augustus 2012 om 19:21 uur
 15. @masra,

  Duuh! In Suriname zijn er ettelijke Nederlandse bedrijven die er niet voor terugdeinzen geassocieerd
  te worden met de zogenaamde ‘drugsgeldmaffia’.

  Masra, voor zover je nog ligt slapen zal ik jou uit de droom halen;
  WAAR HET OM GELD VERDIENEN GAAT DISCRIMINEERT DE WITTE MAN ABSOLUUT NIET.

  Motto van de Hollander is ; ‘zaken doen en geld verdienen gaat boven principes .
  weet je wel, de VOC mentalitiet

  Masra,
  wanneer je denkt dat het anders is; droom dan lekker verder!

  woensdag 15 augustus 2012 om 19:24 uur
 16. “Volgens de directeur van het Kabinet van de President in Suriname, Eugène van der San, wordt eerst gekeken of er sponsors gevonden kunnen worden. Zo niet, dan komt het geld uit de begroting.”

  Kortom; een belofte die niet is onderbouwd…

  woensdag 15 augustus 2012 om 19:38 uur
 17. Duuuh! In suriname zijn er ettelijke Nederlandse bedrijven die er niet voor terugdeinzen om geassocieerd te worden met de zogenaamde drugsgeldmaffia zoals jij het zo mooi noemt.

  Voor zover je nog zit te dromen wil ik jou wel uit de droom halen;
  WAAR HET OP GELD VERDIENEN EN HANDEL AANKOMT DAN HEEFT DE WITTE MAN GEEN PRINCIPES!

  Het zit ze gewoon in het bloed. De VOC mentaliteit, weet je wel!

  Wanneer je denkt dat het anders is; droom lekker verder

  woensdag 15 augustus 2012 om 19:45 uur
 18. Bouta is absoluut géén strateeg ! Dat heeft hij in het verleden al bewezen. Hij doet maar wat. Dan kijkt hij welke kant de zaak op gaat. Als het niet gaat, zoals hij wil, dan roept hij; wij gaan de zaak reshuffelen. Hij denkt en handelt als een voetbalcoach.(wij gaan wisselen,wisselen…hahaha…..)

  En zijn makke blinde paarse lammtjes roepen dan in koor….Na Wang Hiep Hiep Hoereeee………Wat schiet hij en het land uit eindelijk hier mee op !!!??

  Hij heeft doeners nodig. En daadkrachtige mensen, die handen uit hun mouwen willen steken. Mensen die in de bluber willen staan én werken. Voor land én volk.Zijn er zulke mensen in Suriname?? Volgens mij niet.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !!!)

  woensdag 15 augustus 2012 om 19:58 uur
 19. Stichting Kofoe heeft incompetentie organisatiemensen, die geen verstand van zaken hebben om dit soort groot schallige festivals te organiseren. Ze hebben kleur bekend en zijn niet alleen on onschuld kwijt geraakt en ook kwakoe is haar onschuld kwijt geraakt. Iemand met een klein beetje hersenen in de stichting kofoe, had dit besluit van tafel moeten vegen om geld van Bouterse aan te nemen om dit festival door te laten gaan. Kwakoefestival had zich verre van politiek en zeker de NDP, haar lijder moeten houden. Men had neutraal moeten zijn, waardoor alle Surinamers daar onbekommerd komen bevinden en gaan. Nu het een onderdeel van de NDP is geworden, zullen Surinamers die niets van deze man moeten hebben afhaken en zich verre van het kwakoefestival houden. NDP heeft in kwakoe/kofoe nu een podium gekregen om in de Bijlmermeer Zuidoost nog meer haar gangetje te gaan. Kwakoe was bijna niet door gegaan. De vraag is, is het niet de laatste stribbelingen, op sterven na dood, met dit besluit van Kofoe. Volgend jaar zullen we het merken/ De toekomst zal het leren. Stichting Kofoe kan niet op langere termijn zaken bekijken. Triest, maar het is zo. Wat zullen de aanbidders van paars blij zijn.

  Stichting Kofoe, moet de eer aan zichzelf houden. Brevet van onvermogen. Als je Wijdenbosch een van de adviseurs van de president van de republeik Suriname bij haalt, dan moeten ze echt opstappen.

  In Holland/West-Europa zijn vele omstreden mensen die geld in het westen stoppen voor hun organisaties of belangen, zie Obiang of lijders van moslimgemeenten uit moslimlanden die grote moskeeën bouwen, enz.

  Ik hoop dat dit zaakje wordt opgelost zonder Jules Wijdenbosch en mensen buiten Nederland. Niet voor mij, want kwakoe is niets voor mij.

  woensdag 15 augustus 2012 om 19:59 uur
 20. De psychologische impact van deze gift door Bouterse (lees Suriname) is heel groot omdat Nederlandse politici over elkaar heen struikelen om commentaar te leveren. De bijdrage van Bouterse maakt een ding wel duidelijk. Suriname is niet meer het armlastig land dat continu zit te bedelen bij Nederland.

  woensdag 15 augustus 2012 om 20:01 uur
 21. A torie no troe. Lees laatste nieuws starnieuws:
  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/12430

  woensdag 15 augustus 2012 om 20:03 uur
 22. Het is niet waar, a torie no troe, lees maar op starnieuws. Weer ophef voor niets????? Of is dit een slimme set????
  Mie edeh e broeja
  Soso le torie
  Su is een groot leugenland

  woensdag 15 augustus 2012 om 20:04 uur
 23. @shanice:”heeee ray,

  let een beetje op je woorden he want nu ga je een heleboel surined uit de bijlmer op hun zieltjes trappen. pfff… wat een geluk dat ik niet in de bijlmer woon zeg…
  De Surined beweren dat ze jaarlijks miljoenen aan
  eurootje richting Suriname overmaken.

  Mogen de surinamers nu ook wat voor de Surineds in
  de bimre doen?
  Trouwens ook ik geniet van Kwakoe hoor ondanks dat ik niet uit de bijlmer kom.
  Dus bij deze wil ik jou en de gehele surinaamse bevolking bedanken voor deze generouze financiële steun.

  thank you brada”

  Ik ben geen fan van ray,ray1,ray2 of wie dan ook. Ik ben een surinamer met ned paspoort zoals velen en ik woon zoals jij, niet in de bijlmer, heb wel relaties daar maar niet zoals je wil bedoelen en je posting is op zn zacht gezegd “bizar”. Lees je posting zelf na, dan kan je zelf oordelen.
  Groetjes he en geniet van de tropische temperaturen….

  woensdag 15 augustus 2012 om 20:07 uur
 24. Suri patriot, yu dom kaw! Je zal het diepere van zaken toch nooit snappen!

  woensdag 15 augustus 2012 om 20:41 uur
 25. Medusa, ,waarom ga je niet zo te keer tegen je blankemeester,die o zoveel mensen hebben vermoord ,3500,in Indonesie,of heb je je ogen gesloten toen de NCRV dat programma gisteravond uitzond?Laat die bakras het dak opgaan ze hebben niets anders gedaan dan moord en doodslag in hun hele leven.Maar dat zien de zg Sur-bakras niet,want alles ,hoe slecht ook,wat hun blanke meesters doen is goed te praten.,volgens jou en anderen.

  woensdag 15 augustus 2012 om 20:46 uur
 26. Geweldig.
  Negatieve reacties op dit bericht zeggen meer over hij/zij die reageert dan over Bouta.
  Fijn dat het feest / ons feest gewoon door kan gaan.
  Julius

  woensdag 15 augustus 2012 om 21:22 uur
 27. Is het zijn eigen geld of dat van de staat Suriname? Indien dit laatste, kan hij dan beter de toeristenkaart niet afschaffen?

  woensdag 15 augustus 2012 om 21:26 uur
 28. A moni no de…

  http://www.nu.nl/binnenland/2885449/bouterse-ontkent-donatie-kwakoe.html

  woensdag 15 augustus 2012 om 21:40 uur
 29. ter aanvulling:mijn verzoek is om even tot 3 te tellen en dan ” diep” na te denken…laat je vooraL NIET LEIDEN DOOR EMOTIES:
  Kwakoe wordt ook elk jaar (indien het doorging) bezocht door mensen die hun dierbaren zijn kwijtgeraakt mede door toedoen van deze schoft, nabestaanden die hun vader/broer/oom is/zijn kwijtgeraakt mede ook door toedoen van deze slachter.
  broeders met gezin die hun liefhebbende land hebben moeten verlaten ivm dictatuur ook mede door deze analphabeet.
  Wel hoe zou u het vinden of aanvoelen indien een dierbare uit uw familie zou zijn vermoord door deze man of door zijn manschappen terwijl U nu van plan bent wederom Kwakoe te bezoeken mede door ZIJN sponsering??
  Ik heb in elk geval wel last van mijn maag…..

  Zijn mijn broeders nou werkelijk zo laag gezonken ??

  woensdag 15 augustus 2012 om 22:12 uur
 30. ai boy de surinaamse regering wil kwakoe steunen ..ik weet echt niet wat ik moet zeggen hoor …je hebt een hele boel redimusus die ook van mijn belasting geld gaan profiteren .

  ik kom van mijn werk en lees dat ding ..mie tak dit is de omgekeerde wereld mang …ik weet echt niet wat ik van moet denken dit overvalt mij echt .als je aan mij vraagt zeg ik …ik respekteer mijn president doe maar …het is toch een surinaamse zaak .

  toch lees ik veel negatieve berichten van surinederlanders en dat nederland het niet graag heeft dat bouterse geld wil stirten voor kwakoe …a san dies e dangra mie mang serieus …ik weet niet wat ik van moet denken wel merk ik dat ik toch gelijk heb dat nederland die surinamers laat stikken …olland wil niets bij dragen ik kan wel begrijpen dat ze het geld nodig hebben voor die voetsel banken …maar goed de tijd zal het leren als mijn president er goed aan heeft gedaan om redimusus ook te laten profiteren .

  ondanks mijn bedenkingen sta ik achter mijn president .

  bouta kraktie

  woensdag 15 augustus 2012 om 22:14 uur
 31. de vraag die hier beantwoordt moet worden is: “heeft de president van su inderdaad geld gestort op de rekening van de organisatie van het kwakoe festival?”

  woensdag 15 augustus 2012 om 22:35 uur
 32. Volgens Van Der San heeft Bouterse Euro 50.000,- aan Kwakoe gegeven, volgens Bouterse is dat niet waar. Wie liegt er nu? Als Van Der San gehandhaafd blijft is Bouterse de leugenaar, wordt hij ontslagen dan is Van Der San een onbetrouwbare leugenaar die als directeur van het kabinet van de president zomaar, op eigen houtje, berichten namens de president de wereld in stuurt. Volgens mij zegt Bouterse, nu zijn gift geweigerd is door Amsterdam, om zijn gezicht te redden, dat hij niets gegeven heeft aan Kwakoe. Daarom wacht ik rustig af om te zien of Van Der San gehandhaafd blijft of niet.

  woensdag 15 augustus 2012 om 22:36 uur
 33. Press ze zijn ondankbaar,die overlopers die su heeft verlaten .niet doen 50.000 eurie kan je 3 huizen bouwen voor 3 gezinnen laat ze naar de voedselbank gaan .kamerleden in nl met hun grote bek ….”.i love su …woon en werk…

  woensdag 15 augustus 2012 om 23:17 uur
 34. Geeft hij dat uit zijn eigen zak. Ach what ever. Bouta’s eigen zak is gelijk aan de surinaamse staatskas. Financieel wanbeleid door de Kwakoe dombo’s wordt rechtgetrokken met gelden die hard nodig zijn om die broko pernasie te herstellen.

  woensdag 15 augustus 2012 om 23:22 uur
 35. Het woord Stichting en Surinamers horen bij elkaar. De rat ruikje op kilometers afstand stinken.

  Het is heel jammer om vast te stellen, maar zodra deze 2 woorden bij elkaar komen ren ik zo hard ik kan weg, zeker in Amsterdam Zuid Oost.

  Surinaamse stichtingen zijn verslaafd aan subsidie en gebrek aan verantwoording. De tentenleverancier noemde in het onderhavige, na deze ervaring, zichzelf de DOMSTE ondernemer in Nederland nadat hij een rare deal gesloten had. Hij dacht dat een afspraak over een transparante administratie ook echt transparant zou zijn. Mooi niet. Gelukkig voor hem heeft hij de sleutel in de hand en heeft hij zich scherp op gesteld anders was hij echt de pineut geweest.

  woensdag 15 augustus 2012 om 23:45 uur
 36. mensen mensen ik begrijp jullie niet geef iemand geld om te helpen dan is het ook niet goed omd at de naam Bouterse is genoemd.wordt toch wakker mensen die zich surinamers noemen triest triest triest.

  donderdag 16 augustus 2012 om 00:27 uur
 37. Als je van kwakoe houdt en van het festijn dan zeg je 1000 X NEEN,NEEN en nogmaals NEEN tegen DiDiBrie monie.Organisator(en)Amsterdam e kong nanga ing BiBopwet.Een grote kerel in Amsterdam(op de wallen) is bijna alles kwijt geraakt,omdat men hier in Amsterdam dacht dat hij zwaar in de CRIMINALITEIT zat.En alleen maar door deze gedachte(n)sluit Amsterdam een heleboel op de wallen.Dus organisatie stop(en)houdt er rekening mee dat je met de billen bloot zal moeten.En dat heel ding lijkt zo verwarrend,want de nauwlijks kunnen spellende kerel v.d.san heeft weer een verhaal verteld dat voor meer gedoe heeft gezord.Ding booi ontactisch.Ding booi dong.v.d.San e lul vaak uit zijn NEK en DiDiBrie knijpt aan zijn (v.d.San) pitjes.hahahaaaahahaaaiii.Hoe halen mensen het in hun hoofd om voor DiDiBrie het woord te willen doen?DiDiBrie stemt volgens mij niet af met zijn Mytyl leerlingen,want die worden vaak weer terug gefloten.v.d.San zou toch beter moeten weten tok.Moro o doro.We benne nog nie klaar.Alleen dommies kunnen PROBEREN om de Su regering te promoten,sang porie no e kong boeng moro.En nu op naar de bouw van de woningen voor de armen die op DiDiBrie gestemd heeft.Na oso de nodig in Su a no behoud foe wang kwakoe festival.Odooo odoodooooo,odi
  Glenny.

  donderdag 16 augustus 2012 om 00:30 uur
 38. Koelie: Bouterse die ondervraagd wordt door C;iffton Limburg, dat is hetzelfde als Hitler die ondervraagd wordt door Himmler. Ze vreten uit dezelfde ruif, dus de waarheid zal ongetwijfeld geweld worden aangedaan of tenminste in het midden liggen.

  donderdag 16 augustus 2012 om 02:15 uur
 39. Geeft baasje zijn eigen geld, of geeft Suriname ontwikkelingshulp aan Nederland, is er een debat in het parlement geweest als het staatsgelden zijn? Je moet je wel belazerd voelen als Surinamer dat je belasting gelden voor surineds feesten zijn terwijl je je koko zweten in surbo.

  donderdag 16 augustus 2012 om 03:35 uur
 40. Roy,

  Ook ik heb een familielid verloren tijdens de decembergebeurtenissen. Dat was al erg genoeg.
  Ik heb jarenlang gestruggeld met die pijn, verdriet en haat.

  Maar ik heb inmiddels onderkend om mijn verdere leven niet te laten beïnvloeden door deze man die hier of in het hiernamaals zijn verdiende straf wel zal krijgen. Door haat, verachting en verbittering met mij mee te dragen doe ik mezelf en niet de man die het eigenlijk zou verdienen.

  Als jij constant pijn in je maag krijgt met de gedachte aan die man dan is dat een aanwijzing dat
  jouw haat en verbittering in elk geval niet bevordelijk is voor jouw gezondheid en geestelijk welzijn. Dat is in elk een teken aan de wand.
  Overigens is het jouw eigen keuze om te bepalen hoe jij met jouw emotie omgaat. Als jij het prettig vindt om die pijn en verdriet steeds opnieuw te willen beleven dan ligt dat geheel aan jou. Verwerking van pijn, verdriet en haat is namelijk puur individueel.
  Maar mijn mening is; tijd om leren los te laten en
  je vrij te voelen in je doen en laten en gedachtengang.
  Geloof me, het werkt bevrijdend.

  donderdag 16 augustus 2012 om 11:29 uur
 41. Roy wat probeer jij uit te leggen?Moeten de Indonesiers ook zo haatdragend zijn tegenover hun slachters,de Nederlanders?Daar merk ik totaal niets van,ik heb talloze Indische vrienden,ze uiten hun meningen over de slachtpartijen,vrouwen kinderen niemand werd ontzien door de moorddadige Nederlandse militairen ,er was laatst een docu daarover,we hebben het ook over gehad hun mening was,ach het is al gebeurd wat moeten we ermee,ja we gedenken ze met smart maar daar blijft het bij.Wat ik probeer te typen is:Bouterse heeft maar 15 mensen laten vermoorden ,wat niets voorsteld als je ziet wat je Hollandse basjas hebben geflikt in Indonesie,is er ooit iemand daarvoor veroordeeld?Neen en nogmaals neen.Dus houdt erover op en ga door met je miezerige leven,zet je haat opzij mie boi anders belandt je straks in een inrichting.
  Wat betreft je bakra basjas,ze moeten hun bek houden over Bouterse want ze hebben nog ergere dingen geflikt daar in Indonesie.

  donderdag 16 augustus 2012 om 13:17 uur
 42. @ Donk,
  Zeker weer zo een Bouterse doctrine van jou.
  Waarom hoor ik jullie nooit wat zeggen over die amnestie clubje te pas en te onpas de slavernij erbij halen.
  @ Roy, jou reactie vindt ik vlijmscherp en terecht ga zo door. Zolang ik leef zal ik een hekel aan Bouterse hebben, en voor al aan de manier hoe hij jou Donk en rest van mij landgenoten in de maling neemt.
  Laat hij eerst zijn excuses aanbieden dan praten we verder.

  donderdag 16 augustus 2012 om 13:19 uur
 43. “Bouterse heeft maar 15 mensen laten vermoorden ,wat niets voorsteld”
  Donderdag 16 augustus 2012 om 13:17 uur, door i know

  I rest my case.

  donderdag 16 augustus 2012 om 18:27 uur
 44. Odi Mang nanga Oema,,Kwak-koe is een kind met vele vaders. Een van die vaders is een spook die grappig probeert te doen…bekend met coke weet dat misdaad niet is georganiseerd en maakt wit…geld dat moet rollen, anders blijft het vierkant,,,deelt geld uit aan de armen,,, de linker- & rechter arm…die denkt,,,liever 1 kogel in de hand dan 10 in mijn rug…want het kan geen gevangenen luchten,,,bij het ongeluk vielen er 3 doden van wie 2 ernstig…verwarring bij de spook vergeet/vergat dat het de dwarsliggers zijn die het spoor recht doen lopen…,,, maar onthoudt; ook een konijn zal ooit het haasje zijn.

  donderdag 16 augustus 2012 om 18:48 uur
 45. Gmap en Roy,

  Het spijt me dat mijn reactie tot een verkeerde interpretatie heeft geleid bij jullie.
  Ik wil daarom toch even enige misverstanden bij jullie
  rechtzetten.
  Moordenaars en schenders van mensenrechten behoren
  voorgoed opgesloten te worden. Wat mij betreft is er geen enkel andere optie!
  Dat geldt dus zeker voor de man die mijn oom het leven heeft ontnomen. Ik sta dan ook achter elke initiatief om dat werkelijkheid te laten worden. Ik zoek naar
  gerechtigheid en niet naar vergelding.
  Laat dat wel duidelijk zijn.
  Nimmer en nimmer zal ik mij laten beïnvloeden of inspireren door de huidige president van Suriname.

  Sinds ik het boek van Neslon Mandela heb gelezen is mijn grote inspirator en leidraad in het leven Nelson Mandela.
  Ik krijg van Nelson Mandela veel inspiratie en energie
  en ben geraakt door zijn mensgerichtheid, authenticiteit, idealisme en zijn wijze woorden.
  Een man die ik waarlijk bewonder en zodoende ook naar zijn filosofie probeer te leven.
  Hieronder bijzondere uitspraken die mij tot nadenken
  hebben gezet; een mens die vervuld is van haat, is gevangene van die haat, opgesloten achter de tralies van kleingeestigheid.
  Door vergeving komt energie vrij die anders de opgekropte woede in bedwang moet houden. Vergeving voedt de geest en het hart. vergeven doe je voor je zelf.

  Woorden van een groot man waarvan je zou verwachten
  dat hij vol haat en verachting zou zitten.

  Gmap en Roy,

  ieder mens is uniek. zijn of haar levensverhaal of levenservaring is uniek.
  Ieder mens bepaalt zelf op zijn unieke wijze hoe hij
  zijn leven invult, hoe hij of zij wordt geïnspireerd in het leven en hoe hij of zij de toekomst invult.
  Ik ben een individu die een bepaalde levensvehaal heb en bepaalde levenservaring heb opgedaan.
  Ik heb voor mezelf besloten om de haat en verachting van me af te zetten. Met mijn visie die sterk beïnvloed is door Nelson Mandela wil ik mijn licht laten stralen op anderen om ze in de gelegenheid te stellen hetzelfde te doen.

  Mijn visie is zeer vrijblivend en zeker niet dwingend.
  Wie denkt zich niet te laten beroeren door de woorden van Nelson Mandela dan is dat uiteraard toegestaan doen want een ieder bepaalt op zijn of haar eigen wijze hoe zijn of haar verdere leven wordt ingevuld.

  Gmap en Roy,

  ik wens jullie beide veel wijsheid in jullie toekomstige overwegingen mbt de decembergebeurtenissen.
  Maar denk daarbij dat die beslissingen geheel aan jou
  zelf ligt en kan niemand jullie daarvoor kwalijk nemen.

  hij

  vrijdag 17 augustus 2012 om 11:39 uur
 46. Wie problemen heeft met de gift van Desi Bouterse aan het kwakoe festival, dient gewoon niet op het festival te verschijnen. Ondersteun de zaak niet. Waarom kletsen uit je nek en toch je zogenaamde nieuwsgierigheid bevredigen, door dit weekend te gaan kijken wat de schenking van vanuit Suriname doet? En alsnog gaan genieten van de lekkere surinaamse BBQ.
  Go Bouta Go!!
  Jou uitspraak:” Laat Nederland nu zijn spelletje spelen. Straks ben ik aan zet.”

  En nu de reactie van de Surined, die het koudkikkerland verkiest boven dit land van stoere indianen.

  I Love Su

  zaterdag 18 augustus 2012 om 16:45 uur

96 Reacties | Plaats Reactie

Ads:Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com