Suriname wil meer dan kredietwaardering

8

PARAMARIBO, 15 aug – De steeds positiever uitvallende kredietwaarderingen zijn geen einddoel. Dit stelt Gilmore Hoefdraad, president van de Centrale Bank van Suriname, CBvS. Het verbeteren van de ratings is niet het eindstation van het macro-economische beleid. De nieuwe waardering van Moody;s naar Ba 3 wordt weliswaar toegejuicht.

De nieuwe rating bevestigt de effecten van volgehouden beleid. De monetaire autoriteiten richten vooral op begrotingsevenwicht en het drukken van de inflatie. Moody’s zelf verklaart te verwachten dat het omzichtig economisch beleid wordt voortgezet. Ook het duurzaam aanpakken van het schuldenvraagstuk moet doorgaan. Het zwaartepunt is klaarblijkelijk de terugbetaling van schulden aan het buitenland. Het is ook wat de ratings enigszins drukte.

Al onder de vorige regering klom de waardering op. Het tempo was steeds iets lager dan verwacht. Zoals ook de kredietwaarderingsbureau’s aangaven, had dit te maken met uitstaande schulden. Die dateerden in sommige gevallen nog uit de jaren tachtig. De huidige regering slaagde er uiteindelijk in de schuld bij de Verenigde Staten te herreguleren. Sinds er gestadig wordt afbetaald, schiet ook de kredietwaardering omhoog. Voor alle duidelijkheid, Moody’s wijst erop dat het economische beleid door moet gaan.

8 REACTIES

 1. aahh….
  Gilmore…positievere uitvallende kredietwaarderingen en toch niemand die SU wat geld leent voor die 18000 beloofde woningen?

  Soh… en aan wie denk je dat het ligt?


  Maak melding

 2. Ziedaar de vruchten van het voorgaand beleid!!!

  Stel de huidige regering had het van Wijlenbosch
  (ook ndp) overgenomen, hadden wij deze rating dan?!

  Ik dacht het niet!!!

  Met dank aan het hardwerkend deel van de Surinamers en de voorgaand regering. Dit laatste mag nu eindelijk hardop gezegd worden.


  Maak melding

 3. geen tijd te verliezen mie mang deze regering verliest geen tijd aan olland en die redimusus die negatieve gedachten hebben het is een kwestie van jaloezie en afgunst ..bika jaroesoe no habie dresie mie mang .

  bouta gogogogogo kraktie
  pero


  Maak melding

 4. Als je meer wilt moet je het verdienen, dus voorlopig zit het niet echt in…no tang begie begie go wroko lesie beest.
  foe wroko joe no dede bika joe monie tja segie..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.