Bouterse spekt kas Kwakoe met 50.000 euro

96

PARAMARIBO, 15 aug – President Desiré Bouterse heeft ongeveer vijftigduizend euro over voor het Kwakoe festival in Nederland. Volgens Eugene van der San, directeur van Bouterse’s kabinet, is er gereageerd op een suggestie van de andere kant. “Het staatshoofd was gelijk te vinden voor het voorstel.” En er is een goede reden voor.

De naam en faam van Kwakoe zijn het geld meer dan waard. “In moeilijke tijden heeft de diaspora ons ondersteund en nu doet de president iets terug voor de diaspora”, zegt Van der San tegenover de Ware Tijd.

De bijdrage kwam op het moment dat duidelijk was dat het festival het niet zou halen. De regering heeft een tent ingericht op het festival. Het is een soort charmeoffensief om vooral hoger opgeleide krachten aan te trekken.

96 REACTIES

 1. Ha, ha, ha, ha. Wat een grap. DiDiBrie strooit met geld van de Surinaamse belastingbetaler. Of heeft hij zijn drugsgelden aangebooord? En de ‘kwakoelingen’ maar dansen, eten en voetballen. Hoezo financieel wanbeheer? Bouta helpt toch? Te triest voor woorden.


  Maak melding

 2. Alweer die domme reacties,hij is de President van Suriname en hij weet wat Kwakoe feest betekent voor de Surinamers hier,houden jullie toch op met deze soorten kritiek jullie leven hier in een drugsland dat door de regeringen hier wordt gedoogd,daar moeten jullie je kritiek op reageren,


  Maak melding

 3. Die tent heb ik bezocht. Ronduit walchelijk.

  Foto,s van Bouterse, Brunswijk en Somo gefotoshopt met Nelson Mandela, Martin Luther King e.a. prominenten menesne.
  Schaamteloos.
  Weigeren dat geld.
  En flikker die stand van Kwakoe. Kwakoe heeft niks met politiek en is voor alle mensen.
  Wanneer men geld van misdadigers aanneemt zal de gem. Amsterdam nooit meer steunen.


  Maak melding

 4. Wat kan men in Suriname doen met 50000 euro?!

  Hoeveel mensen met Surinaamse voorouders wonen en werken
  in Nederland?!

  Deze populaire move van de massamoordenaar is een klap
  in het gezicht van de mofina’s die in koopkracht 20%
  hebben ingeleverd.

  Ik zeg: Geld terug naar Suriname en laat het tekort
  in Nederland door de bezoekers van het festival en
  de mensen die het festival een warm hart toedragen
  gestort worden.

  Deze actie van de massamoordenaar is een belediging
  voor de Surinaamse mofina, die heeft het stukken
  slechter dan de diaspora mofina!!!


  Maak melding

 5. Wat Surinamers moeten gaan inzien is dat wat DDB doet niet alleen om het sociale aspecten gaat. Het gaat om vele belangen, zoals die tussen suriname en nederland in zijn algemeen en dit kan men verder specifideren. probeert dat in te zien. politiek/de relatie tussen Suriname en Nederland zijn op een laag pitje, dit kan er ook toe bijdragen om een klein beetje daaraan iets te doen, in de bijlmer/Zuidoost wonen veel Surineds/die voor die deze lijder aanbidden, surinamers in beide landen/sociaal-cultureel.

  Stichting Kofoe moet zich afvragen of ze op deze wijze willen doormodderen of de zaakje professioneel willen aanpakken. Surinaamse bedrijven: Staatsolie Suriname, Telesure, Kersen/BAM/huizenbouw/Berg en Dal, Vetten en Margarinefabriek, I. Fernandez en son,Surichange, Surinaamse Bank, Hakrinbank, Stichting Toerisme Suriname, Toraricahotel, Surinaamse Luchtvaartmaatschappij, Eco-toerisme,enz enz, moeten zich afvragen of zij dit festival niet sponseren. Alles zal wel op een professionele manier moeten gebeuren. Als bezoekers moeten betalen om toegang tot de activiteiten te krijgen dan moeten de een entreeprijs betalen. Ook voor de veiligheid moet worden nagegaan, wie daarvoor verantwoordelijk is, de gemeente e/o de stichting, toiletten, witte tenten, tenthouders/eten drinken enz.

  Als de Surinaamse bedrijven de sponsering enkele jaren doen, moet de stichting tot genoeg winsten weten te maken om geld in kas te krijgen en dit zelfstandig, financieel-bedrijfsmatig te kunnen runnen. Wel deskundigen op financieel-bedrijfseconomisch organisatorisch vlak. Mensen met kennis en ervaring en verstand hebben om leiding te geven en weten waarmee men bezig is. Verantwoording af te leggen aan de stichting Kofoe. Als het niet met zwarte mensen kan, dan maar met witte mensen, die Kwakoe overnemen en het organiseren. Aangezien er in Zuidoost ook Ghanezen wonen, moet men ook nagaan of deze ook niet sponsers uit Ghana kunnen vinden.

  Er zijn genoeg Surinaamse toko in Amsterdam, die ook daar hun financiele bijdrage aan kunnen leveren en zaken kunnen doen op kwakoe. Als deze niet in staat zijn, zo’n kleine bedrag te betalen dan moet het gewoon ophouden. Raar dat men iets organiseert en niet weet wat de begroting ervan is en of men het kan betalen. Daar zit de manco. Stichting Kofie heeft niet de juiste mensen. Er moeten professionele personen belast worden met het kwakoegebeuren. Zo te zien is de NDP in dit gat gesprongen.


  Maak melding

 6. Tedje,

  Altijd hoog van de toren blazen hoe afhankelijk de gemiddelde Surinamer is van de Surineds.
  Nu Suriname bereid is de Surineds uit de brand te helpen dan is dat niet goed?

  Kennelijk ben jij de enige die aanstoot vindt aan de
  tent van Suriname.
  De gemeente Amsterdam heeft er kennelijk absoluut geen problemen mee anders was die in eerste instantie sowieso al geweigerd en anders zou die vanaf het eerste weekend al verwijderd zijn.
  Loop hier dus niet zo te zeiken maar ga lekker klagen bij de gemeente Amsterdam.
  Ik denk dat ze je lekker gaan uitlachen.
  Het laatste weekend gaat waarschijnlijk gewoon door met financiële hulp vanuit Suriname. Ga maar lekker genieten en drink een Parbo op naam van je ‘didibrie’ Bouterse. see you overthere!


  Maak melding

 7. Men moet zich bewust zijn wat de naam Kwakoe eigenlijk betekent en waarvoor het staat……….Vrijheid toch?…..Één van de grootste en bekendste namen in de Surinaamse geschiedenis voor de Afro-Suri’s en overige Suri’s!!!
  Ik denk dat Kwakoe zelf 10 keer in z’n graf zal omdraaien als die weet hoe zijn naam op zo’n manier te grabbel gegooid wordt gezien de perikelen van het festival.
  Het zou schandalig zijn als het festival voortgezet wordt met deze naam.
  Sari torie,…….


  Maak melding

 8. Vervoer voor de gehandicapten[Cobus]komt te vervallen omdat er geen geld is voor subsidie.En dan geeft bout 50.000 euro om te feesten in Ned.
  Als ik bus houder van de PLO was,zou ik alle bussen op handrem zetten.

  Cobie.


  Maak melding

 9. Ja hoor Pres.Bouta to the rescue. Want de NL politiek springt niet bij. Ik ben blij dat pres dit doet. Moet alleen geen structurele ding worden. geld van su naar nl.


  Maak melding

 10. Ja Surinedjes,

  ..en maar beweren dat Bouterse niks voor jullie overhad.
  Hier is het antwoord.
  Jullie kunnen nu nog lekker genieten van het laatste weekend kwakoe.

  veel plezier!


  Maak melding

 11. De toon is gezet.

  Nederland en de gemeente Amsterdam zijn niet in staat de grootste culturele festival in Nederland te financiëren. Een schande.
  De eerste financiële hulp vanuit Suriname naar Nederland is een feit.
  Wat is de volgende stap van Suriname; financiële hulp voor het Tropen Museum? voor Ninsee? voor de vele voedselbanken?
  ai baja.. wat gebeurd er!


  Maak melding

 12. Ik heb medelijden met Kofoe, de organisatoren van Kwakoe. Het Kwakoefestival wordt nu gepolitiseerd door de gulle gift van Desi Bouterse. Daar sta je dan als onervaren organisator met je Kofoe, diep in de problemen. De controversiële Bouta maakt je een speelbal in de messcherpe internationale politiek tussen Suriname en Nederland en daar sta je dan met je rug tegen de muur.

  Als je het weigert beledig je Bouterse en wordt je als je een ‘frede negre’ of ‘contra’ gezien die houdt van Holland en tegen Suriname is. Je hoeft dan niet meer je gezicht te laten zien in Suriname. Als je die hossel wel aanneemt wordt je telefoon getapt door de AIVD en voor je het weet wordt je in verband gebracht met de criminele infiltratie en drugshandel vanuit Paramaribo.

  Een ding is zeker. Geen enkele sponsor zal zich nog ooit willen verbinden met het Kwakoefestival, of iets wat maar ruikt naar Suriname. Het Kwakoefestival is nu het Desi Bouterse festival, of hij nu geld geeft of niet. Straks zijn de Suriprofs aan de beurt!

  Zo je zie maar weer. Dat eeuwige eerste generatie gezeik met Suriname heeft nu zijn dieptepunt bereikt. Een prachtig goed gesponsord multicultureel Surinaamse festival is afgegleden naar festival van oude Bouterse aanhangers.

  Advies aan de organisatoren van Kofoe: pak die hossel van 50.000 en pak je biezen naar Suriname. Waarschijnlijk liggen de tickets al klaar.


  Maak melding

 13. Als er mensen zijn die tegen de sponsoring zijn van Dhr.Bouterse dan moeten ze ook niet dit laatste weekend deelnemen aan het kwakkoe festival. bah hoe jullie denken, eindelijk is er iemand voor ons die het ook met jullie meent.We betalen allen hier in Nederland belasting, wat zien we er van terug als gemeenshap
  400 jaar slavernij wat zien we er van terug
  we leveren elke maand 4\5 van ons salaris in wat zien we terug. denken jullie na de witte man zal nooit iets loslaten voor hij iets daarvoor terug krijgt
  =======================SYSTEM========================


  Maak melding

 14. Wat een afgang voor Nederland!

  Bouterse financierder van een Nederlands festival in Nederland. Zal je kunnen.
  Wat zullen die pta pta’s en sommige Surineds hun ‘nieren opvreten’.

  Masra,

  Je hebt helemaal gelijk. Wat doe je dan als Nederland.
  Nederland staat inderdaad met haar rug tegen tegen de muur. Moeten ze het festival terstond afblazen of moet Nederland de Surinedjes hun plezier gunnen.
  Is de macht van Bouterse dan inderdaad zo groot dat hij zelfs in Nederland zijn tentakels uit kan slaan?
  Nederland, waar Bouterse als persona non grata is verklaard maar toch via via zijn invloed kan uitoefenen in Nederland?
  Volgens mij is dat sterk overdreven maar als ik de complot-theorie van Masra moet geloven dan is dat inderdaad de waarheid.


  Maak melding

 15. De eene hand wast de andere hand!!! Wat gaan jullie nú, voor hem/voor het land terug doen ??? Voor wat ,hoort wat ! Ja toch ??? WANG BONG SO MIENI WIWIRIE………..vul maar aan.

  Boute wil wel vooruit gang boeken met Suriname.Maar gaande weg(beetje bij beetje) dringt het tot hem door, dat hij niet de juiste mensen in het land heeft, om het land tot hogere, hoogtes te brengen.(FEIT)

  Hij komt er niet onder uit, vroeg of laat “zijn mensen” die in het buitenland verblijven de DIASPORA,te vragen/verzoeken om hem(hun) daarbij te komen helpen.(Wij gaan dan wel EISEN stellen)

  Zonder mensen met de juiste opleiding/kennis en mentaliteit(niet te vergeten)wat ontbreekt bij de meeste mensen in Suriname komt hij met zijn visie/plannen en zijn bla bla ……niet ver !!!(FEIT)

  Hij kan vanaf nu, zijn leven lang President blijven,zonder juiste mensen red hij absoluut niet !!!

  Meneer Bouterse; ik denk hier met U mee.In het belang van Swieti Sranang! Jou bevolking willen wel de Lusten (van de vooruit gang) máár niet dé Lasten.

  Ga maar nadenken Meneer de President!!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !!!)


  Maak melding

 16. Blaka buba,

  Je hebt helemaal gelijk.
  festiviteiten zoals gay parade en Sail worden zwaar
  door de overheid financieel ondersteund.
  Maar het grootste multi culturele festival van Nederland krijgt geen ene dubbeltje van de overheid.
  Zelfs de subsidie van Ninsee hebben ze ingetrokken.
  Dat is een teken dat wij Surinedjes wat dat betreft niet op de Nederlandse overheid kunnen rekenen.
  Misschien moeten al die Surinedjes boten aanschaffen
  om volgend jaar massaal aan de gay parade mee te doen.
  Zeker weten dat die subsidie er dan wel komt.

  Wij als Surinedjes moeten blij zijn dat Bouterse
  wel het belang inziet van een festival als kwakoe waarvan jaarlijks duizenden mensen van genieten.


  Maak melding

 17. @Lalbhadoer,

  Bouterse heeft kennelijk reeds lang nagedacht over zijn strategie!
  Zonder het te weten en zonder dat het jouw bedoeling is ben je Bouterse ongelooflijk aan het ophemelen.
  Want met jouw visie geef je eigenlijk aan wat voor een geweldig strateeg Bouterse eigenlijk is.


  Maak melding

 18. voor njang dringie nanga prisirie is menigeen in staat zijn ziel te verkopen….

  De echte KWAKOE zou zich diep schamen…..bedelen om plezier te hebben…notabene een slachter…


  Maak melding

 19. Een geste. Alle Surned’s krijgen te horen dat hun Surinaamse nationaliteit nooit is vervallen. maw net als de Marokanen. Hoe zal Nederland reageren?
  Eugene van der San, wat vind je hiervan


  Maak melding

 20. So so sjeng!!!!! Sang BAAS prakserie, dat now a de wang Lord gie Olland???? A wang beledig Olland????? Sarie dat er helemaal uit Sur geld komt om Kwakoe te redden, sang e psa. Op Kwakoe jang, driengie, prisierie, terwijl sma in Sranang e piena jang, deng e waktie pakket foe Olland. Shame on you Kwakoe, shame on yoe…………….


  Maak melding

 21. Nederland zal wel weer in rep en roer raken.
  de zogenaamde collectieve verontwaardiging zal wel weer
  haar opwachting maken!
  Voorpagina nieuws, 8 uur jounaal, rtl nieuws.
  met alles d’rop en d’raan.
  let maar op !

  Bouterse is een ware plaaggeest voor die bakra’s noh?
  o, vandaar die bijnaam didibrie. Nu begrijp ik het.


  Maak melding

 22. NETJEMAN, de domme reactie op dit forum komt vooral van jou. Er van uit gaan dat DiDIBrie Bouta weet wat het Kwakoe feest betekent voor de Surinamers is een aanname die je niet kan staven want hij heeft nog nooit een opmerking gemaakt over Kwakoe. Dus je praat maar wat.

  Waar je niet aan denkt is dat we in Nederland leven en dat zijn geld aannemen je vooral tot een Bouta-gezinde organisatie maakt, iets waar de politiek in dit land niet van gediend is. Aanvragen voor vergunningen en geld worden onder een extra groot vergrootglas gelegd, net als de bestuursleden van de organisatie.

  Als het geld persoonlijk van DiDiBrie Bouta komt ben je nog verder van huis. Tegen hem loopt een ontnemingsprocedure vanwege zijn veroordeling bij verstek voor drugshandel. We zullen zien welke berichten we binnenkort in de kranten zullen lezen, maar als het Nederlandse OM wakker is starten ze meteen een onderzoek.

  Nog dommer vindt ik je reactie over Nederland en het gedogen van drugs. Het is steeds hetzelfde liedje met lieden zoals jou, zodra mensen het over het ene kwaad hebben verwijs je meteen naar het andere kwaad alsof dan het ene kwaad er niet meer toe doet. Nou…ik heb nieuws voor je. Het is allemaal even slecht en kwaad. Ik ben niet voor drugs en drugshandel in Nederland en ook niet voor drugs en drugshandel in Suriname.

  En ik heb ook nog ander nieuws voor je. In Nederland is nog nooit een man benoemd tot president die een verleden heeft van couppleger, moordenaaar en drugsshandelaar. Daarvoor moet je toch echt in Suriname zijn.


  Maak melding

 23. Het is weer populistische stemming makerij die we reeds gewend zijn en waarvan de arme belasting betaler de dupe van is. En wederom een bewijs dat DiDiBrie niet met geld van de staat kan omgaan, Here behoede ons de komende 3 jaren.
  @ RLalbhahadoer
  Jou DiDiBrie heeft niet voldoende capaciteit en mentaliteit vanwege zijn gebrek aan kennis en opleiding om de juiste adviseurs te kiezen!!


  Maak melding

 24. En wederom had bijna niemand deze geniale set van onze president zien aankomen.
  Onze president heeft een statement gemaakt richting een ieder aan de Noordzee nl, hij is de enige en echte president voor alle Surinamers waar ook ter wereld !

  Let wel, het kwakoe festival is ’t 3e grootste festival van A’dam en nog doet de gemeente er niks aan om er een win/win happening van de maken.

  Nogmaals, proficiat heer president en wederom zijn de mensen in Den Haag in a state of shock & broeja en roepen nu allerhande ‘dinges’, maar het is een feit.

  Ik vind dit wederom een slimme set van Suriname en wacht af wat de Ned. politiek zal verzinnen om de komende Kwakoe festivals te boycotten !

  Anders is het heel simpel en wordt de nieuwe naam voor dit festival in 2013, het ‘Bouterse-Kwakoe’ festival en wordt dit festijn geheel door Suriname gefinancierd !!

  As simple as that !!!


  Maak melding

 25. Jullie hebben allemaal hartstikke gelijk, maar toch kan ik er niet tegen als men hier in Nederland iets negatiefs schrijft of zegt over Sur of Bouterse,laat iedereen lekker naar zichzelf kijken zeg.


  Maak melding

 26. Als die ka crimineel Bouterse feestjes van z’n soortgenoten wilt gaan sponsoren dan is dat zijn goed recht maar hij moet dat wel doen met zijn eigen geld (veelal verkregen door drugssmokkel). Wat hij zeker NIET moet doen is graaien in de Surinaamse staatskas om andermans feestjes te gaan financieren want ik betaal geen belastingen in Suriname om feestjes van een stel incompetente Bijlmer negers, die niet eens een behoorlijk festival kunnen organiseren zonder dat het ieder jaar weer tot een hoop problemen leidt, te gaan financieren.
  Iedereen moet z’n eigen feestjes en hobbies zelf betalen, de financiering daarvan is zeker geen overheidstaak.


  Maak melding

 27. Altijd weer dezelfde criticasters en soort kritiek richting D.D.Bouterse en zijn regering.Wederom vraag ik mij af waar bij deze mensen de prioriteit ligt: het eigen belang of het landsbelang.De keuze voor het eigen belang zal, gelet op de negatieve reacties bij elke goede daad van Bouterse,niet minder worden maar juist meer.Voor mij, de neutrale lezer, is een toename van deze negatieve reacties juist een teken dat deze regering weer eens een goede daad, een goede politieke zet, of een nuttige wetswijziging heeft gedaan.
  Dus als ik nu het aantal negatieve reacties zie toenemen bij een onderwerp weet ik dat Bouterse en zijn regering weer hebben gescoord.


  Maak melding

 28. heeee ray,

  let een beetje op je woorden he want nu ga je een heleboel surined uit de bijlmer op hun zieltjes trappen. pfff… wat een geluk dat ik niet in de bijlmer woon zeg…
  De Surined beweren dat ze jaarlijks miljoenen aan
  eurootje richting Suriname overmaken.

  Mogen de surinamers nu ook wat voor de Surineds in
  de bimre doen?
  Trouwens ook ik geniet van Kwakoe hoor ondanks dat ik niet uit de bijlmer kom.
  Dus bij deze wil ik jou en de gehele surinaamse bevolking bedanken voor deze generouze financiële steun.

  thank you brada


  Maak melding

 29. @Surinerd, dit is geen geweldige strategie. Waarschijnlijk heeft iemand van Kofoe, zoals gewoonlijk, weer naar Suriname gebeld. En aangezien de lijntjes in Suriname kort zijn is het verzoek om kleingeld bij Bouterse beland. Ik weet zeker dat Bouta het met veel plezier aan Kofoe wil geven, maar uiteraard gaat voor niets de zon op. Als hij Kofoe echt had willen helpen dan had hij anoniem of via een tussenpersoon geschonken. Maar hij heeft er voor gekozen om het op persoonlijk titel en als president van Suriname aan de jongens van Kofoe te betalen. Dan wil je dus die headlines op het acht uur journaal en in kranten. Je wilt dus laten zien aan Nederland laten zien dat je met oeroud Surinaams-Nederlands festival kunt doen en laten wat je hebben wilt.

  Een paar voorspellingen.

  – De witte tenten organisatie zal niet meer geassocieerd willen worden met Kwakoe omdat ze niet besmet willen worden met het Surinaamse drugsgeldimago. Ik ben daarom benieuwd hoe zij gaan reageren als ze het geld op hun rekening krijgen. Witte tenten en Bouterse, ik zou dat niet mijn CV willen hebben.

  – De werkgevers van de Kofoe organisatoren zullen zich achter de oren gaan krabben als ze werknemer op de loonlijst hebben die geld aanneemt van iemand die een internationaal opsporingsbevel aan zijn broek heeft hangen en die vanuit de Nederlandse overheid wordt geboycot. Niet dat iemand van Kofoe daar iets mee te maken heeft, maar het imago is dodelijk.

  – Kwakoe wordt gemeden als de pest door Sponsoren.

  De mannen van Kofoe hadden nooit naar Suriname moeten bellen, maar helaas kunnen dat soort mensen niet anders. En dat gaat ze hun nek kosten.

  Maar wie weet zit daar toch een strategie achter en is dit scenario al jaren geleden uitgedacht. Misschien is Kofoe eigenlijk de geheime dekmantel van de nimmer opgeven volkcomités uit de jaren van de revolutie. En proberen op zo’s manier de Surinamers in Nederland te beïnvloeden. Bijlhout heeft heel even kunnen penetreren, maar is geneutraliseerd, het wachten is nu op de ‘ontmaskering’ van Kofoe.


  Maak melding

 30. Wat is 50.000 euro voor Bouterse? toch helemaal niets, wat dacht je van de centralebank die in de jaren 80 is leeggeroofd, en van al die drugstransporten, en wat zich momenteel allemaal afspeelt in dit land? die 50.000 euro word gewoon weer witgewassen, want Bouterse hoeft in zijn positie echt niet bang te zijn, dat zijn gift als een ongebruikelijke transactie word gezien.


  Maak melding

 31. hahahhaaaaaaaaaa dit is lachu..dit gaat gedoe in den Haag geven..ik ben zeker geen fan van Bouta de killer maar alleen maar de reactie van Holland heeft mij veel plezier bezorgd


  Maak melding

 32. Wahahaha… Creolen..? en organiseren ? en GELD beheren..?,, NIET DOEN !!!!!, Creolen geld geven is, Water Naar Zee Dragen..
  Enige oplossing voor Kwakoe is, de hele handel omtrent Geld en Organisatie. aan HINDUSTANEN geven…..en
  je zult zien dat de Hindustanen, KWAKOE helemaal zal bevrijden van GELDZORGEN en uiteindelijk zal KWAKOE ook BEVRIJD ZIJN van de domme Creoolse-organisatoren.
  Kwakoe snakt naar BEVRIJDING,lang leve de bevrijding! huhuhu, neem voorbeeld van jaarlijkse Hindustaanse- MILAN in D-H …,heeft Bouterse en Sur-belasting geld niet nodig….


  Maak melding

 33. hahahahaaaaaaaa ik heb me krom gelachen vanmorgen. Ben zeker geen van bouta de killer maar…..ik lach me gewoon dood. Deze mededeling al heeft voor gedoe gezorgd in den Haag…bouta zorgt voor bruya..misschien wordt het wel een verkiezingsthema….wpeo


  Maak melding

 34. Zwaaaar he Surneds.Altijd maar denken het beter te hebben,te kunnen en te presteren dan de Suri’s en nu moeten jullie door hen geholpen worden om een relatief klein festijn voortgang te laten vinden.

  Realiteit is dat wij hier in Su steeds rijker worden en jullie steeds armer en de rollen zich omkeren maar wij zullen jullie niet vergeten.Wij hadden ook onze bare tijden en zijn ook door jullie geholpen,al waren het maar oude spullen.lol


  Maak melding

 35. Heey Shanice ,
  het is Ray2 geweest die gereageerd heeft en niet ik, Ray.
  Ray2 geef ik helemaal gelijk.In Suriname krijgen wij steun van onze familieleden uit Nederland om de volgende dag wat eten op tafel te kunnen zetten voor ons gezin.
  En kijk,bouta de moordenaar geeft 50.000 euro’s uit zodat zijn aanhang in Nedetrland hem niet zal vergeten ,omkoperij heet dat,.
  In suriname vragen wij steun aan onze familie en vrienden in Nederland om ons leven in Suriname wat dragelijker te maken ,en je baasje de moordenaar maakt zijn aanhang GELD cadeau zodat zij door kunnen gaan met feesten.
  Die beest van een baasje gaat deze geld niet stoppen in een goede doel bv het vee gebeuren in Suriname financieel te ondersteunen nee hij geeft het liever uit of besteedt het liever aan zijn aanhang die van feestvieren houd netzoals hij het doet, ergens in een anderland nog erbij.En zie maar morgen gaan wij goedkoop vlees eten uit Barzilie op eigen risico.
  En zijn aanhang in Ned zal de beste kwaliteit vlees eten tijdens het feesten en bovendien genieten van hun baasje zijn favoriete drank’Parbo bier’.
  50.000 euro vermorst,noem ik het.


  Maak melding

 36. Uit de berichtgeving heb ik niet kunnen opmaken of de 50.000 Euro is overgemaakt en is geaccepteerd door de organisatie van het Kwaku Festival(vermoedelijk ‘de andere kant’. Er staat ‘President Desiré Bouterse heeft ongeveer vijftigduizend euro over voor het Kwakoe festival in Nederland.’ Voorts zou er zijn gereageerd op een ‘voorstel van de andere kant’.Het bericht suggestief: OVER HEBBEN is nog niet geschonken ,ANDERE KANT wie is de andere kant?
  Ik blijf allert


  Maak melding

 37. Bouterse´s geld of dat van de Republiek Suriname? Want ik ben 2000% van zeker dat het de staatskas is die gaat betalen. En ik denk dat 50.000 euro veel beter van te pas kan komen in Suriname


  Maak melding

 38. Goeie zaak!

  Allang zwaar overtijd dat de Suriname haar invloed gaat aanwenden op Surinamers in den vreemde.
  Turkije en Marokko doet dit al decennia, eens in de zoveel tijd schreeuwt Nederland dan moord en brand waarna het vuur weer net als het opstak dooft!


  Maak melding

 39. Diverse culturele-en sociale instellingen, regionale orkesten en toneelgezelschappen in Nederland hebben het moeilijk. Een sponsoring door Bouterse zou niet slecht zijn voor deze organisaties.


  Maak melding

 40. Oom D bedankt….. heel hartelijk.

  Ik zou zeggen nog vele na deze maar dan komen alleen schurken en rovers erop af maar pas ook op met oplichters…. ….maar voorals nog BEDANKT…..yu lobi Sranan sma altijd bij deze a bewijs lever.


  Maak melding

 41. Weigeren dat geld!!! Dan maar geen kwakoe! Als het Surinaams volk onze broeders en zusters het zouden geven dan wel, want wij Surineds hebben jaren jullie gesteund toe het zo slecht ging….


  Maak melding

 42. En nu mogen jullie (Hollandhaters) je braaksel inslikken.
  Bouterse bepaalt en ….. wandel maar stillekens achter hem aan!!!JULLIE BAAS HEEFT HET I.T.T. JULLIE ECHT NIET ZÓ TEGEN DE SURINAMERS IN NEDERLAND ….. MAAR JULLIE WEL! VEEL PLEZIER IN DE TOEKOMST!


  Maak melding

 43. Gewoon grijpen niet voor Kofoe maar voor Kwakoe….en verder…. het is van de Pres….dus van ons Su.. het land en volk zelf….dus laat men geen domme zaken in je hoofd stoppen…. het is van de Pres van Su… Big up Pres incl Su.


  Maak melding

 44. @BREN: Nederland dopt zijn eigen boontjes wel.
  Beter lijkt het mij dat DDB zijn burgers b.v. mensen met een beperking die van 225 srd p.m. rond moeten komen tegemoet komt en de vele duizenden schoolkinderen die met een lege maag naar school gaan.


  Maak melding

 45. Wat hoor ik baja wat lees ik baja, ik was daarnet in het centrum van Amsterdam, Er komt poen vanuit Suriname, maar de mensen die het voor het zeggen hebben in Amsterdam en zo, ze willen het niet, want a doekoe komt van baas, nou ja hun goed recht maar stel en dat is gewoon zo, als iemand anders het geld op tafel had gelegd, wat dan, weet je als Kwakoe nou doorgaat of niet en men in Amsterdam het geld niet wil, oeng sakka mie dja. Oenoe spang, no weer oen ede.


  Maak melding

 46. @Shayrie, nooit gehoord van het Milan Festival.

  Uit je anti-creolen reactie te horen kom je waarschijnlijk uit Suriname. Op basis van een paar oude boeken uit de bieb kom ik op het volgende profiel:

  Boven de vijftig en kalend.
  Nickerie.
  Creolenvrees.
  Gelooft in aparte hindustanenstaat in Suriname.
  Dagelijk gebed in de mandir dat Creolen ophouden te bestaan.
  Heeft kapmes bij de hand, just in case.

  Zo jaren 70. Hallo museumstuk, we hebben al internet en facebook tegenwoordig hoor.


  Maak melding

 47. Wat hoor ik baja wat lees ik baja, ik was daarnet in centrum van Amsterdam, en mij kwam ter oren er komt vanuit Suriname poen, voor Kwakoe en baas heeft ermee te maken, dus
  ja ja, maar in Amsterdam de gemeente dan wil het niet,
  duidelijk hun goed recht, maar sa mie e denkie stel iemand in Suriname met veel doekoe zou het geld schenken wat dan, maar goed gaat Kwakoe nou door of niet zou mij een worst zijn, ik heb wat anders te doen oe no spang brada.


  Maak melding

 48. Hij had dat geld beter kunnen stoppen in de ontwikkeling van de Surinaamse atleten op de Olympische Spelen. Kwakoe was, is en zal altijd een bodemloze put blijken. Maar de Njang, Dringi, Presiri-boys zijn natuurlijk blij. Hoe dom kun je zijn. Bovendien heeft de gemeente Amsterdam al aangegeven het geld niet te willen.


  Maak melding

 49. Oenoe spang lieb a torie, if Amsterdam no wani, lieb deng, baas wil wat doen, gaat niet door maar als iemand anders daar in Surinmae het geld op tafel had gelegd wat dan, gaat het door ok, gaat het niet door, ook goed, zal mij een worst zijn. Mi o go doe tra sani.


  Maak melding

 50. @masra,

  Duuh! In Suriname zijn er ettelijke Nederlandse bedrijven die er niet voor terugdeinzen geassocieerd
  te worden met de zogenaamde ‘drugsgeldmaffia’.

  Masra, voor zover je nog ligt slapen zal ik jou uit de droom halen;
  WAAR HET OM GELD VERDIENEN GAAT DISCRIMINEERT DE WITTE MAN ABSOLUUT NIET.

  Motto van de Hollander is ; ‘zaken doen en geld verdienen gaat boven principes .
  weet je wel, de VOC mentalitiet

  Masra,
  wanneer je denkt dat het anders is; droom dan lekker verder!


  Maak melding

 51. “Volgens de directeur van het Kabinet van de President in Suriname, Eugène van der San, wordt eerst gekeken of er sponsors gevonden kunnen worden. Zo niet, dan komt het geld uit de begroting.”

  Kortom; een belofte die niet is onderbouwd…


  Maak melding

 52. Duuuh! In suriname zijn er ettelijke Nederlandse bedrijven die er niet voor terugdeinzen om geassocieerd te worden met de zogenaamde drugsgeldmaffia zoals jij het zo mooi noemt.

  Voor zover je nog zit te dromen wil ik jou wel uit de droom halen;
  WAAR HET OP GELD VERDIENEN EN HANDEL AANKOMT DAN HEEFT DE WITTE MAN GEEN PRINCIPES!

  Het zit ze gewoon in het bloed. De VOC mentaliteit, weet je wel!

  Wanneer je denkt dat het anders is; droom lekker verder


  Maak melding

 53. Bouta is absoluut géén strateeg ! Dat heeft hij in het verleden al bewezen. Hij doet maar wat. Dan kijkt hij welke kant de zaak op gaat. Als het niet gaat, zoals hij wil, dan roept hij; wij gaan de zaak reshuffelen. Hij denkt en handelt als een voetbalcoach.(wij gaan wisselen,wisselen…hahaha…..)

  En zijn makke blinde paarse lammtjes roepen dan in koor….Na Wang Hiep Hiep Hoereeee………Wat schiet hij en het land uit eindelijk hier mee op !!!??

  Hij heeft doeners nodig. En daadkrachtige mensen, die handen uit hun mouwen willen steken. Mensen die in de bluber willen staan én werken. Voor land én volk.Zijn er zulke mensen in Suriname?? Volgens mij niet.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !!!)


  Maak melding

 54. Stichting Kofoe heeft incompetentie organisatiemensen, die geen verstand van zaken hebben om dit soort groot schallige festivals te organiseren. Ze hebben kleur bekend en zijn niet alleen on onschuld kwijt geraakt en ook kwakoe is haar onschuld kwijt geraakt. Iemand met een klein beetje hersenen in de stichting kofoe, had dit besluit van tafel moeten vegen om geld van Bouterse aan te nemen om dit festival door te laten gaan. Kwakoefestival had zich verre van politiek en zeker de NDP, haar lijder moeten houden. Men had neutraal moeten zijn, waardoor alle Surinamers daar onbekommerd komen bevinden en gaan. Nu het een onderdeel van de NDP is geworden, zullen Surinamers die niets van deze man moeten hebben afhaken en zich verre van het kwakoefestival houden. NDP heeft in kwakoe/kofoe nu een podium gekregen om in de Bijlmermeer Zuidoost nog meer haar gangetje te gaan. Kwakoe was bijna niet door gegaan. De vraag is, is het niet de laatste stribbelingen, op sterven na dood, met dit besluit van Kofoe. Volgend jaar zullen we het merken/ De toekomst zal het leren. Stichting Kofoe kan niet op langere termijn zaken bekijken. Triest, maar het is zo. Wat zullen de aanbidders van paars blij zijn.

  Stichting Kofoe, moet de eer aan zichzelf houden. Brevet van onvermogen. Als je Wijdenbosch een van de adviseurs van de president van de republeik Suriname bij haalt, dan moeten ze echt opstappen.

  In Holland/West-Europa zijn vele omstreden mensen die geld in het westen stoppen voor hun organisaties of belangen, zie Obiang of lijders van moslimgemeenten uit moslimlanden die grote moskeeën bouwen, enz.

  Ik hoop dat dit zaakje wordt opgelost zonder Jules Wijdenbosch en mensen buiten Nederland. Niet voor mij, want kwakoe is niets voor mij.


  Maak melding

 55. De psychologische impact van deze gift door Bouterse (lees Suriname) is heel groot omdat Nederlandse politici over elkaar heen struikelen om commentaar te leveren. De bijdrage van Bouterse maakt een ding wel duidelijk. Suriname is niet meer het armlastig land dat continu zit te bedelen bij Nederland.


  Maak melding

 56. Het is niet waar, a torie no troe, lees maar op starnieuws. Weer ophef voor niets????? Of is dit een slimme set????
  Mie edeh e broeja
  Soso le torie
  Su is een groot leugenland


  Maak melding

 57. @shanice:”heeee ray,

  let een beetje op je woorden he want nu ga je een heleboel surined uit de bijlmer op hun zieltjes trappen. pfff… wat een geluk dat ik niet in de bijlmer woon zeg…
  De Surined beweren dat ze jaarlijks miljoenen aan
  eurootje richting Suriname overmaken.

  Mogen de surinamers nu ook wat voor de Surineds in
  de bimre doen?
  Trouwens ook ik geniet van Kwakoe hoor ondanks dat ik niet uit de bijlmer kom.
  Dus bij deze wil ik jou en de gehele surinaamse bevolking bedanken voor deze generouze financiële steun.

  thank you brada”

  Ik ben geen fan van ray,ray1,ray2 of wie dan ook. Ik ben een surinamer met ned paspoort zoals velen en ik woon zoals jij, niet in de bijlmer, heb wel relaties daar maar niet zoals je wil bedoelen en je posting is op zn zacht gezegd “bizar”. Lees je posting zelf na, dan kan je zelf oordelen.
  Groetjes he en geniet van de tropische temperaturen….


  Maak melding

 58. Medusa, ,waarom ga je niet zo te keer tegen je blankemeester,die o zoveel mensen hebben vermoord ,3500,in Indonesie,of heb je je ogen gesloten toen de NCRV dat programma gisteravond uitzond?Laat die bakras het dak opgaan ze hebben niets anders gedaan dan moord en doodslag in hun hele leven.Maar dat zien de zg Sur-bakras niet,want alles ,hoe slecht ook,wat hun blanke meesters doen is goed te praten.,volgens jou en anderen.


  Maak melding

 59. Geweldig.
  Negatieve reacties op dit bericht zeggen meer over hij/zij die reageert dan over Bouta.
  Fijn dat het feest / ons feest gewoon door kan gaan.
  Julius


  Maak melding

 60. ter aanvulling:mijn verzoek is om even tot 3 te tellen en dan ” diep” na te denken…laat je vooraL NIET LEIDEN DOOR EMOTIES:
  Kwakoe wordt ook elk jaar (indien het doorging) bezocht door mensen die hun dierbaren zijn kwijtgeraakt mede door toedoen van deze schoft, nabestaanden die hun vader/broer/oom is/zijn kwijtgeraakt mede ook door toedoen van deze slachter.
  broeders met gezin die hun liefhebbende land hebben moeten verlaten ivm dictatuur ook mede door deze analphabeet.
  Wel hoe zou u het vinden of aanvoelen indien een dierbare uit uw familie zou zijn vermoord door deze man of door zijn manschappen terwijl U nu van plan bent wederom Kwakoe te bezoeken mede door ZIJN sponsering??
  Ik heb in elk geval wel last van mijn maag…..

  Zijn mijn broeders nou werkelijk zo laag gezonken ??


  Maak melding

 61. ai boy de surinaamse regering wil kwakoe steunen ..ik weet echt niet wat ik moet zeggen hoor …je hebt een hele boel redimusus die ook van mijn belasting geld gaan profiteren .

  ik kom van mijn werk en lees dat ding ..mie tak dit is de omgekeerde wereld mang …ik weet echt niet wat ik van moet denken dit overvalt mij echt .als je aan mij vraagt zeg ik …ik respekteer mijn president doe maar …het is toch een surinaamse zaak .

  toch lees ik veel negatieve berichten van surinederlanders en dat nederland het niet graag heeft dat bouterse geld wil stirten voor kwakoe …a san dies e dangra mie mang serieus …ik weet niet wat ik van moet denken wel merk ik dat ik toch gelijk heb dat nederland die surinamers laat stikken …olland wil niets bij dragen ik kan wel begrijpen dat ze het geld nodig hebben voor die voetsel banken …maar goed de tijd zal het leren als mijn president er goed aan heeft gedaan om redimusus ook te laten profiteren .

  ondanks mijn bedenkingen sta ik achter mijn president .

  bouta kraktie


  Maak melding

 62. de vraag die hier beantwoordt moet worden is: “heeft de president van su inderdaad geld gestort op de rekening van de organisatie van het kwakoe festival?”


  Maak melding

 63. Volgens Van Der San heeft Bouterse Euro 50.000,- aan Kwakoe gegeven, volgens Bouterse is dat niet waar. Wie liegt er nu? Als Van Der San gehandhaafd blijft is Bouterse de leugenaar, wordt hij ontslagen dan is Van Der San een onbetrouwbare leugenaar die als directeur van het kabinet van de president zomaar, op eigen houtje, berichten namens de president de wereld in stuurt. Volgens mij zegt Bouterse, nu zijn gift geweigerd is door Amsterdam, om zijn gezicht te redden, dat hij niets gegeven heeft aan Kwakoe. Daarom wacht ik rustig af om te zien of Van Der San gehandhaafd blijft of niet.


  Maak melding

 64. Press ze zijn ondankbaar,die overlopers die su heeft verlaten .niet doen 50.000 eurie kan je 3 huizen bouwen voor 3 gezinnen laat ze naar de voedselbank gaan .kamerleden in nl met hun grote bek ….”.i love su …woon en werk…


  Maak melding

 65. Geeft hij dat uit zijn eigen zak. Ach what ever. Bouta’s eigen zak is gelijk aan de surinaamse staatskas. Financieel wanbeleid door de Kwakoe dombo’s wordt rechtgetrokken met gelden die hard nodig zijn om die broko pernasie te herstellen.


  Maak melding

 66. Het woord Stichting en Surinamers horen bij elkaar. De rat ruikje op kilometers afstand stinken.

  Het is heel jammer om vast te stellen, maar zodra deze 2 woorden bij elkaar komen ren ik zo hard ik kan weg, zeker in Amsterdam Zuid Oost.

  Surinaamse stichtingen zijn verslaafd aan subsidie en gebrek aan verantwoording. De tentenleverancier noemde in het onderhavige, na deze ervaring, zichzelf de DOMSTE ondernemer in Nederland nadat hij een rare deal gesloten had. Hij dacht dat een afspraak over een transparante administratie ook echt transparant zou zijn. Mooi niet. Gelukkig voor hem heeft hij de sleutel in de hand en heeft hij zich scherp op gesteld anders was hij echt de pineut geweest.


  Maak melding

 67. mensen mensen ik begrijp jullie niet geef iemand geld om te helpen dan is het ook niet goed omd at de naam Bouterse is genoemd.wordt toch wakker mensen die zich surinamers noemen triest triest triest.


  Maak melding

 68. Als je van kwakoe houdt en van het festijn dan zeg je 1000 X NEEN,NEEN en nogmaals NEEN tegen DiDiBrie monie.Organisator(en)Amsterdam e kong nanga ing BiBopwet.Een grote kerel in Amsterdam(op de wallen) is bijna alles kwijt geraakt,omdat men hier in Amsterdam dacht dat hij zwaar in de CRIMINALITEIT zat.En alleen maar door deze gedachte(n)sluit Amsterdam een heleboel op de wallen.Dus organisatie stop(en)houdt er rekening mee dat je met de billen bloot zal moeten.En dat heel ding lijkt zo verwarrend,want de nauwlijks kunnen spellende kerel v.d.san heeft weer een verhaal verteld dat voor meer gedoe heeft gezord.Ding booi ontactisch.Ding booi dong.v.d.San e lul vaak uit zijn NEK en DiDiBrie knijpt aan zijn (v.d.San) pitjes.hahahaaaahahaaaiii.Hoe halen mensen het in hun hoofd om voor DiDiBrie het woord te willen doen?DiDiBrie stemt volgens mij niet af met zijn Mytyl leerlingen,want die worden vaak weer terug gefloten.v.d.San zou toch beter moeten weten tok.Moro o doro.We benne nog nie klaar.Alleen dommies kunnen PROBEREN om de Su regering te promoten,sang porie no e kong boeng moro.En nu op naar de bouw van de woningen voor de armen die op DiDiBrie gestemd heeft.Na oso de nodig in Su a no behoud foe wang kwakoe festival.Odooo odoodooooo,odi
  Glenny.


  Maak melding

 69. Koelie: Bouterse die ondervraagd wordt door C;iffton Limburg, dat is hetzelfde als Hitler die ondervraagd wordt door Himmler. Ze vreten uit dezelfde ruif, dus de waarheid zal ongetwijfeld geweld worden aangedaan of tenminste in het midden liggen.


  Maak melding

 70. Geeft baasje zijn eigen geld, of geeft Suriname ontwikkelingshulp aan Nederland, is er een debat in het parlement geweest als het staatsgelden zijn? Je moet je wel belazerd voelen als Surinamer dat je belasting gelden voor surineds feesten zijn terwijl je je koko zweten in surbo.


  Maak melding

 71. Roy,

  Ook ik heb een familielid verloren tijdens de decembergebeurtenissen. Dat was al erg genoeg.
  Ik heb jarenlang gestruggeld met die pijn, verdriet en haat.

  Maar ik heb inmiddels onderkend om mijn verdere leven niet te laten beïnvloeden door deze man die hier of in het hiernamaals zijn verdiende straf wel zal krijgen. Door haat, verachting en verbittering met mij mee te dragen doe ik mezelf en niet de man die het eigenlijk zou verdienen.

  Als jij constant pijn in je maag krijgt met de gedachte aan die man dan is dat een aanwijzing dat
  jouw haat en verbittering in elk geval niet bevordelijk is voor jouw gezondheid en geestelijk welzijn. Dat is in elk een teken aan de wand.
  Overigens is het jouw eigen keuze om te bepalen hoe jij met jouw emotie omgaat. Als jij het prettig vindt om die pijn en verdriet steeds opnieuw te willen beleven dan ligt dat geheel aan jou. Verwerking van pijn, verdriet en haat is namelijk puur individueel.
  Maar mijn mening is; tijd om leren los te laten en
  je vrij te voelen in je doen en laten en gedachtengang.
  Geloof me, het werkt bevrijdend.


  Maak melding

 72. Roy wat probeer jij uit te leggen?Moeten de Indonesiers ook zo haatdragend zijn tegenover hun slachters,de Nederlanders?Daar merk ik totaal niets van,ik heb talloze Indische vrienden,ze uiten hun meningen over de slachtpartijen,vrouwen kinderen niemand werd ontzien door de moorddadige Nederlandse militairen ,er was laatst een docu daarover,we hebben het ook over gehad hun mening was,ach het is al gebeurd wat moeten we ermee,ja we gedenken ze met smart maar daar blijft het bij.Wat ik probeer te typen is:Bouterse heeft maar 15 mensen laten vermoorden ,wat niets voorsteld als je ziet wat je Hollandse basjas hebben geflikt in Indonesie,is er ooit iemand daarvoor veroordeeld?Neen en nogmaals neen.Dus houdt erover op en ga door met je miezerige leven,zet je haat opzij mie boi anders belandt je straks in een inrichting.
  Wat betreft je bakra basjas,ze moeten hun bek houden over Bouterse want ze hebben nog ergere dingen geflikt daar in Indonesie.


  Maak melding

 73. @ Donk,
  Zeker weer zo een Bouterse doctrine van jou.
  Waarom hoor ik jullie nooit wat zeggen over die amnestie clubje te pas en te onpas de slavernij erbij halen.
  @ Roy, jou reactie vindt ik vlijmscherp en terecht ga zo door. Zolang ik leef zal ik een hekel aan Bouterse hebben, en voor al aan de manier hoe hij jou Donk en rest van mij landgenoten in de maling neemt.
  Laat hij eerst zijn excuses aanbieden dan praten we verder.


  Maak melding

 74. Odi Mang nanga Oema,,Kwak-koe is een kind met vele vaders. Een van die vaders is een spook die grappig probeert te doen…bekend met coke weet dat misdaad niet is georganiseerd en maakt wit…geld dat moet rollen, anders blijft het vierkant,,,deelt geld uit aan de armen,,, de linker- & rechter arm…die denkt,,,liever 1 kogel in de hand dan 10 in mijn rug…want het kan geen gevangenen luchten,,,bij het ongeluk vielen er 3 doden van wie 2 ernstig…verwarring bij de spook vergeet/vergat dat het de dwarsliggers zijn die het spoor recht doen lopen…,,, maar onthoudt; ook een konijn zal ooit het haasje zijn.


  Maak melding

 75. Gmap en Roy,

  Het spijt me dat mijn reactie tot een verkeerde interpretatie heeft geleid bij jullie.
  Ik wil daarom toch even enige misverstanden bij jullie
  rechtzetten.
  Moordenaars en schenders van mensenrechten behoren
  voorgoed opgesloten te worden. Wat mij betreft is er geen enkel andere optie!
  Dat geldt dus zeker voor de man die mijn oom het leven heeft ontnomen. Ik sta dan ook achter elke initiatief om dat werkelijkheid te laten worden. Ik zoek naar
  gerechtigheid en niet naar vergelding.
  Laat dat wel duidelijk zijn.
  Nimmer en nimmer zal ik mij laten beïnvloeden of inspireren door de huidige president van Suriname.

  Sinds ik het boek van Neslon Mandela heb gelezen is mijn grote inspirator en leidraad in het leven Nelson Mandela.
  Ik krijg van Nelson Mandela veel inspiratie en energie
  en ben geraakt door zijn mensgerichtheid, authenticiteit, idealisme en zijn wijze woorden.
  Een man die ik waarlijk bewonder en zodoende ook naar zijn filosofie probeer te leven.
  Hieronder bijzondere uitspraken die mij tot nadenken
  hebben gezet; een mens die vervuld is van haat, is gevangene van die haat, opgesloten achter de tralies van kleingeestigheid.
  Door vergeving komt energie vrij die anders de opgekropte woede in bedwang moet houden. Vergeving voedt de geest en het hart. vergeven doe je voor je zelf.

  Woorden van een groot man waarvan je zou verwachten
  dat hij vol haat en verachting zou zitten.

  Gmap en Roy,

  ieder mens is uniek. zijn of haar levensverhaal of levenservaring is uniek.
  Ieder mens bepaalt zelf op zijn unieke wijze hoe hij
  zijn leven invult, hoe hij of zij wordt geïnspireerd in het leven en hoe hij of zij de toekomst invult.
  Ik ben een individu die een bepaalde levensvehaal heb en bepaalde levenservaring heb opgedaan.
  Ik heb voor mezelf besloten om de haat en verachting van me af te zetten. Met mijn visie die sterk beïnvloed is door Nelson Mandela wil ik mijn licht laten stralen op anderen om ze in de gelegenheid te stellen hetzelfde te doen.

  Mijn visie is zeer vrijblivend en zeker niet dwingend.
  Wie denkt zich niet te laten beroeren door de woorden van Nelson Mandela dan is dat uiteraard toegestaan doen want een ieder bepaalt op zijn of haar eigen wijze hoe zijn of haar verdere leven wordt ingevuld.

  Gmap en Roy,

  ik wens jullie beide veel wijsheid in jullie toekomstige overwegingen mbt de decembergebeurtenissen.
  Maar denk daarbij dat die beslissingen geheel aan jou
  zelf ligt en kan niemand jullie daarvoor kwalijk nemen.

  hij


  Maak melding

 76. Wie problemen heeft met de gift van Desi Bouterse aan het kwakoe festival, dient gewoon niet op het festival te verschijnen. Ondersteun de zaak niet. Waarom kletsen uit je nek en toch je zogenaamde nieuwsgierigheid bevredigen, door dit weekend te gaan kijken wat de schenking van vanuit Suriname doet? En alsnog gaan genieten van de lekkere surinaamse BBQ.
  Go Bouta Go!!
  Jou uitspraak:” Laat Nederland nu zijn spelletje spelen. Straks ben ik aan zet.”

  En nu de reactie van de Surined, die het koudkikkerland verkiest boven dit land van stoere indianen.

  I Love Su


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.