di 4 aug 2015 05:21

Olympisch goud voor Ranomi Kromowidjojo op 100 meter vrije slag

112
post thumbnail

Ranomi Kromowidjojo heeft in Londen de olympische titel op de 100 meter vrije slag veroverd. De 21-jarige Groningse dook in de finale met 53,00 onder het olympisch record, dat ze woensdag in de halve finales al op 53,05 had gebracht.

Kromowidjo, dochter van een Javaans-Surinaamse vader en Nederlandse moeder, lag bij het keerpunt slechts vierde op 0,54 van Gerasimenja, die als eerste keerde. Zoals zo vaak leverde een sterke eindsprint haar echter toch de zege op én haar tweede medaille tijdens deze Spelen.

Kromowidjojo is de derde Nederlandse winnares van olympisch goud op de 100 meter vrij. Rie Mastenbroek (1936) en Inge de Bruijn (2000) gingen haar voor. Voor haar was het de tweede olympische titel; in 2008 won ze met het Oranje- kwartet goud op de 4×100 vrij.

112 Reacties | Plaats Reactie

 1. @MEDUSA

  Ik begrijp je! Maar waarom ben ik Tajabravoe? Jij denkt dat iedereen anna_z is. En ik slijm niet! 😉

  dinsdag 7 augustus 2012 om 00:54 uur
 2. @anna_z
  1.Alleen al vanwege het feit dat je er zo op hamert,gaat alle verdenking al jouw richting uit.
  2.De naam Tajabravoe kan jij alleen verzinnen.
  (Echt een benaming uit jouw jeugd ontsproten).
  3.En jouw typische zinsconstructies (een ieder op dit forum heeft zijn eigen manier van de dingen zeggen.
  Ik haal jou blindelings uit velen).Dus deze 3 factoren maken okrobravoe tot anna_z.
  That’s your fingerprint!
  So you can’t hide mr. anna_z!

  dinsdag 7 augustus 2012 om 08:19 uur
 3. @ anna_Ziekelijk
  Bedankt voor jou verbetering.
  Ik vindt dat jij last hebt van een zeer ernstige vorm van een minderwaardigheidscomplex, Toen anthony nesty goud won voor Suriname was iedereen in blijde stemming hij is geen geboren Suriname Ranomi is wel een geboren Nederlander.

  dinsdag 7 augustus 2012 om 20:56 uur
 4. Sra:

  Ik zal heel kort zijn
  Een Chinees gezegde speciaal voor u:
  “De eerste de beste dwaas kan de waarheid vertellen, maar om een leugen te vertellen is een man met enig kennis nodig”.

  dinsdag 7 augustus 2012 om 23:01 uur
 5. Anna z:

  ((“Mensen van Indische afkomst denken vaak dat ze wit zijn maar de witte mensen uit Calimerostan denken er toch wel anders over”)). Wel dat is dan jouw waanvoorstelling!
  Wij Indischen zijn hier geïntegreerd, leven in harmonie met die witte mensen zoals jij ze respectloos omschrijft en niet met wrok en haat gevoelens door het verleden! Zo te lezen ben jij een verbitterd individu die het verleden niet los kan laten en daardoor jezelf en de maatschappij verziekt!

  Ik ben trots op mijn Indische-Nederlandse afkomst die ik nooit en te nimmer zal verloochenen
  Ik ben trots op mijn huidskleur waar menig blanken jaloers op zijn,
  Ik ben trots op mijn vaderland Indonesië, het land van mijn grootmoeder,
  Ik ben trots op mijn 2e vaderland Nederland, het land van mijn grootvader,
  Ik ben trots op mijn ouders, zij die mij normen en waarden hebben meegegeven, en mij hebben bijgebracht je medemens te respecteren!
  Ook jou respecteer ik, ondanks alle negatieve onzin die jij op dit forum zit te verkondigen!!.

  dinsdag 7 augustus 2012 om 23:04 uur
 6. Beste Elize:

  Respect voor jou duidelijk antwoord op al die onzin van Anna_Z: de grootste racist op dit forum

  woensdag 8 augustus 2012 om 00:10 uur
 7. @MEDUSA

  Wat flauw?????

  Hierin herken je mijn zinsconstructie? Great!!!!! Volgens mij hebben we deze discussie al eerder gevoerd. Succes met je analyses! 😉

  @GMAP

  Op jou reageren is water naar zee dragen. Probeer het maar bij wikileaks.

  @Elize

  Jullie Indische mensen zijn niet geintegreerd maar geassimileerd. Voel je het subtiele verschil? En maak je niet druk, ik zeg nergens dat ik jou niet respecteer. Een meningsverschil is voor mij geen reden tot haat.

  woensdag 8 augustus 2012 om 00:24 uur
 8. @MEDUSA

  Swa ik zeg je, ik ga niet meer met jou onder discussie. Laten we geen oude vissen uit de sloot halen maar laten we met een schone luier beginnen. Waar heeft dat nou voor nodig dat je denkt dat jij slim is. Als jij blijft zo doen swa, alles escaleert helemaal uit de hand. Het maakt mij niet erg hoor maar waar heeft dat nou voor nodig. Dat slaat gewoon nergens over maar dat geeft toch niets uit. Zoals je weet mijn goede vriend Medusa, wie niet sterk zijn, moet slim is. Ik zal je eens een poepie van eigen deeg laten ruiken want ik heb met jou nog een varkentje te schillen. Je weet swa, we hoeven niet opnieuw het ei uit te vinden want daar kraait geen hond naar. Je zegt ik ben iedereen maar wat insemineer je daarmee? Je moet echt niet dronken dat ik denken ben want zo je imiteert me mateloos. Ik hoop dat nu gaat er een lampje bij je rinkelen. Ik zeg je swa, stop met die gedoe want ik word hier zo moederloos van. Maar goed swa, het maakt mij niet erg. Ik ben er helemaal infuus van maar we blijven vrienden. 😉

  woensdag 8 augustus 2012 om 02:23 uur
 9. @GMAP & Elize: Im with both of you………….

  woensdag 8 augustus 2012 om 09:31 uur
 10. Beste (vor)Elize,je bent een uitzondering.Anna heeft deels gelijk voor wat betreft witter dan wit.Heb zulke verhalen gehoord van mn indo vrienden.In Indie mochten de kinderen van de Indo niet spelen/omgaan met de katjongs(kompongsjongens)De nieuwe generatie Indo’s kennen andere tijden,dus gedragen zich ook anders tov de javanen.Ik ben blij dat je anders ben dan die ouwe genenratie…

  woensdag 8 augustus 2012 om 16:45 uur
 11. LOVAAAAAAAAAAAAAAAAA yaaaaaaaa sweet HEART

  vrijdag 17 augustus 2012 om 20:10 uur
 12. Een greep uit “Indische cultuur” te vinden op Google:

  “In het huidige debat over de multiculturele samenleving worden Indo’s zelden genoemd, zoals ook grootschalig onderzoek naar de integratie van deze groep ontbreekt. Dat een dergelijk onderzoek nooit heeft plaatsgevonden, heeft ermee te maken dat de Indische integratie redelijk probleemloos is verlopen.
  Veel jongere Indo’s zijn zo geassimileerd dat hun (deels) Indische afkomst lang niet altijd meer een rol speelt in hun leven. De Vries: “Voor de jongere generatie is het een eigen keuze of ze iets met de Indische achtergrond wil doen.
  Voor de jongere generatie blijkt de koloniale erfenis echter nauwelijks meer een rol te spelen. Dat heeft er mee te maken dat ze een ander startpunt hadden dan de oudere Indo’s.”

  Dus mensen “De Indischen(Indo’s) zijn zowel geïntegreerd als geassimileerd in de Nederlandse samenleving”.

  Misschien ook leuk om te zien op YouTube “Indisch, toen en Nu”

  Groeten, Elize

  maandag 27 augustus 2012 om 15:15 uur

112 Reacties | Plaats Reactie

Ads:Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com