dinsdag, april 30, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieEdgar Sampie: "We kunnen geen veiligheid garanderen met een zieke organisatie"

Edgar Sampie: “We kunnen geen veiligheid garanderen met een zieke organisatie”

-

Does Travel - naar Suriname

We kunnen geen veiligheid garanderen met een zieke organisatie”, zegt ABOP-parlementariër Edgar Sampie over de manier waarop het maar niet lukt om de criminaliteit in Suriname in de afgelopen vier jaren in te dammen.

Volgens Sampie worden er grappen gemaakt vanuit de instanties die de nodige financiële middelen vrij moeten maken voor de politie. Als voorzitter van de vaste parlementaire commissie voor het ministerie van Justitie en Politie in De Nationale Assemblee (DNA) kan hij daarom enigszins de frustratie bij vicepresident Ronnie Brunswijk begrijpen, wanneer de tweede man van het land stelt dat hij moe is geworden om steeds te praten over de veiligheidssituatie.

“Als voorzitter van de vaste commissie Justitie en Politie heb ik mij altijd uitgelaten over de veiligheid in het land en de acties die de overheid zou moeten ondernemen om het veiligheidsgevoel terug te brengen bij de samenleving. Maar telkens krijg je te horen dat er geen middelen zijn. We kunnen geen veiligheid garanderen met een zieke organisatie.

En met een zieke organisatie bedoel ik dat de politie soms zonder benzine, voertuigen of goede uitrusting zit om uit te rukken bij calamiteiten. Alle soorten gekke dingen hoor je. Dan kan je me niet zeggen dat je de mannen genoeg motiveert om met hart en ziel te werken voor land en volk”, aldus Sampie.

De parlementariër vraagt zich ook af wat er precies gebeurt met de jongeren in Suriname, aangezien het juiste deze groep is die zich schuldig maakt aan criminele activiteiten.

“Ik weet niet wat er gebeurt met onze jongeren, maar die nemen totaal een verkeerde pad. En we zien dat de meeste berovingen die gepleegd worden, daar jongeren betrokken zijn. Dat is niet goed te spreken”, aldus Sampie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
  1. Niet waar,
    Zoveel duidelijke overtredingen en misdaden waarbij de daders bekend zijn,worden niet opgelost. Heeft niets met geld of middelen te doen.
    Het is de inborst, de eed die men aflegt om rechtvaardig te zijn.
    Menigeen in Su verliest zijn eer wanneer er macht en weelde erbij komt.

    Waarom worden de drugszaken niet dieper en verder onderzocht?
    De oude man aan de 2 kinderenweg die vermoord is, de 2 heren aan de Rubenstraat, de vermistr Harry en Donk? De mishandeling van Miranda met alle daders op beeld.

    Wat heeft dat met geld te doen?
    Of is het onwil en bescherming?


    Maak melding
  2. Ik dacht dat Sampie met de zieke organisatie de ABOP bedoelde. Maar als hij en vooral de VP het echt menen dat de politie als organisatie, door gebrek.aan financiële middelen ziek is. moet de VP de 5 kilo goud welke hij laatst in ontvangst nam, niet bestemmen om de gezonde ABOP te financiëren, maar de zieke politie organistie. Het zou toch stom zijn om al dat goud (SRD 12 miljoen) te bestemmen voor propaganda materiaal zoals petten en vlaggen, terwijl de politie geen vervoer en brandstof heeft om de criminaliteit te bestrijden?


    Maak melding
  3. Als je zegt dat je niet veel kan doen aan de criminaliteit omdat je de middelen daar voor niet hebt dan zou ik het misschien kunnen begrijpen als je met theoretische oplossingen kwam.
    Voorbeeld; regelgeving.
    Begin alvast met regels en wetten wat er veranderd moet worden in Suriname.
    Scholing, werk ( misschien verplicht stage te lopen in de bouw, verpleging, politie enz ) praktijk opleidingen voor volwassene, men zegt dat velen niet voldoende opleiding hebben.
    Heel veel jongeren maar ook volwassenen hangen rond bij de VCB en achter de markt, doe iets daaraan.
    Creëer opvang centrums voor moeilijk opvoedbare jongeren / volwassenen en ook dagbesteding voor mensen die het nodig hebben.
    Geef de mensen dingen om te doen zodat zij zich niet vervelen.
    De mensen die iets ernstig hebben gedaan, in plaats van alleen met een waarschuwing naar huis sturen laat ze de straten schoonmaken of als naschoolse oppas dienen.
    Er is veel om te doen in Suriname.
    Maar als je zegt dat je moe bent dan denk ik dat de tijd is genaderd om je werk over te laten aan een ander die niet moe is.


    Maak melding
  4. Maar als je zegt dat je moe bent, weet je niet welke middelen of maatregelen je moet nemen.
    Van een leeghoofd moet je niet verwachten dat hij de stelling van Pythagoras kent.


    Maak melding
  5. Inderdaad Sampie, de organisatie is ziek.
    Je zit in commissie alfabet als opvulling.
    Men zal de rotte. Appels eruit moeten werken. Laat ons je input zien.
    Wapper als je baas met een klapper inhoudende blanco.
    Laat waterkant je aantekeningen zien. Je klets gewoon uit je leugenachtige nek.
    Begin bij de commissie voorstellen te doen met 1 plan van aanpak.
    Het probleem komt de samenleving, de strot uit.
    Men zit maar knopen te draaien en kijken wanneer men de opdracht krijgt om te springen dan wel zitten.
    Laat de voorstellen (plan van aanpak en aanbevelingen)zien.


    Maak melding
  6. Als ik deze fot zie word ik direct boos , zijn kop laat me denken aan een Afrikaan die ons behoorlijk heeft bestolen , deze man is een riool Rat .


    Maak melding
  7. Hai Baja, daar heb je professor alwetend weer.
    Sampie zegt: “ Ik weet niet wat er gebeurt met onze jongeren, maar die nemen totaal een verkeerde pad. En we zien dat de meeste berovingen die gepleegd worden, daar jongeren betrokken zijn”.
    Sampie, het zou je sieren als je het specifiek over de marronjongeren hebt of over de jongeren die op jou lijken, die de gevangenissen overbevolken. Dan word je serieus genomen. Ga naar de wijken, naar de scholen, enz. en ga je soortgenoten leren wat normen en waarden zijn. Spreek je eigen taal, dan dringt het misschien tot ze door en zal jouw voorzitter niet meer moe zijn.


    Maak melding
  8. Zodra IMF besluit om een tranche vrij te geven komt deze voormalige crimineel uit de koker want hij ruikt weer geld. Door middel van chantage en druk op de minister van financiën probeert hij weer wat binnen te halen onder het mom van criminaliteit bestrijden en middelen. Als hij zo een slechte samenwerking ervaart met de huidige coalitie partner dan is de vraag waarom hij niet opstapt.


    Maak melding
  9. monie no deh klopt
    wat is de oorzaak???
    Als de onschuldige voortvluchtige vet nek boefdraad tevoorschijn komt kan hij ons zeggen
    pe a moni di
    ndp is nog nie klaar, ze willen iedereen aan de bedelstaf, niet slechts 50 % of zo nee iedereen. daarvoor vragen ze stem op mij stem op mij dan halen we de onschuldige voortvluchtigen terug

    Ze zein egt onschuldig ech waar, je ka me gelove


    Maak melding
  10. sampie heeft gelijk; zijn ingediend plan met o.a. begroot 2 nieuwe toyota prado’s van ckc motors! om de ‘brandhaarden’ van de criminaliteit op te zoeken is afgewezen: geen geld !!
    Hoe moet deze man “de criminaliteit in kaart brengen”; zijn bromfiets doet het niet; en hij moet het voorlopig doen met taxi’s.


    Maak melding
  11. Ik heb helemaal geen rede om meneer Sampie te geloven of iets van hem te verwachten.
    Hij werkt voor een drugs veroordeelde en bekende rover.
    Iedereen verdient een tweede kans maar in dit geval gaat het om een land te leiden niet om een winkeltje.
    Ik bedoel; als je de moet hebt om zo iemand te helpen een hele land te bedonderen in plaats om eerlijk te zeggen; hou de dief dan verwacht ik niets goeds van jou.
    En hopelijk velen met mij.
    De keuze is aan jullie!


    Maak melding
  12. ” …
    En met een zieke organisatie bedoel ik dat de politie soms zonder benzine, voertuigen of goede uitrusting zit om uit te rukken bij calamiteiten. Alle soorten gekke dingen hoor je.
    …”

    ABOP-PL heeft bewezen niet in staat te zijn om orde op zaken te stellen.
    ABOP-pl heeft niet de kennis en de kunde en heeft ook geen visie om te kunnen reorganiseren en om te kunnen hervormen.
    ABOP-PL weet niet wat “efficiënt” betekent en kan dus ook geen controles uitvoeren en doorvoeren om de organisatie beter te laten functioneren.

    Atompai and friends hebben flink uit de pot geplukt.

    Er is genoeg geld voor de ministerie maar efficiency en leiderschap ontbreken !

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  13. Het volk heeft geen waarde aan dit soort verhaal want er gebeurt toch niets
    stuk voor stuk moeten dit soort figuren goed gaan na denken of ze dit werk aan kunnen want zo slim zijn ze ook weer niet alleen maar bla bla bla ,komt zelf met een oplossing of stuur al die gasten terug waar ze thuis horen


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES