maandag, april 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameVan Samson: "Motie van wantrouwen NDP lijkt gewoon op paniekvoetbal"

Van Samson: “Motie van wantrouwen NDP lijkt gewoon op paniekvoetbal”

-

Does Travel - naar Suriname

Parlementariër Cedric van Samson vraagt zich af welk nut er is om bijna een jaar voor de verkiezingen in Suriname een motie van wantrouwen in te dienen tegen president Chan Santokhi.

“Waarbij je vraagt dat de regering het mandaat teruggeeft met het doel om verkiezingen te houden. Terwijl ook al zou dat gebeuren en de regering zou nu vallen, zou er toch een periode ingaan van een jaar om verkiezingen voor te bereiden. Dus het slaat op niets. Het is een open deur intrappen. Wat haal je dan daarmee? Het lijkt maar gewoon op paniekvoetbal”, zegt Van Samson.

Hij stelt dat er een heleboel zaken in deze motie genoemd zijn die de NDP reeds eerder bij het Openbaar Ministerie heeft aangebracht voor onderzoek. Daarnaast zijn er heel wat zaken in deze motie opgenomen die niet bewezen zijn.

“Er zijn een heleboel suggestieve dingen genoemd in die motie. En dat is ook het gevaar van een motie, want een motie moet duidelijk zijn”, aldus de VHP’er die bovendien vindt dat de NDP-fractie niet de juiste procedure heeft gevolgd.

De parlementariër vindt bovendien dat de NDP de hand in eigen boezem moet steken en ook moet aangeven wat zij precies fout heeft gedaan gedurende de periodes waarin zijn regeermacht heeft gehad.

“Je oppositievoering moet in lijn zijn met wat jij gaat doen wanneer jij dan in het machtscentrum komt. En ik merk niet dat de NDP aangeeft wat ze verkeerd hebben gedaan. Ik hoor wel steeds ‘er zijn fouten gemaakt’, maar welke fouten er zijn gemaakt zegt men niet. Iedereen kan fouten maken en we moeten ook in staat zijn om iedereen te vergeven die zijn fouten heeft ingezien. Maar als je me niet precies kan uitleggen wat je precies fout gedaan hebt, kan ik niet zeggen dat ik je het voordeel van de twijfel geef.

De oppositievoering van de NDP is ook niet consistent, want er zijn een heleboel zaken waaraan de NDP zelf heeft meegewerkt toen zij in het parlement zaten. Dingen als grondconversie, daar heeft de NDP zelf aangegeven bij monde van de vorige president Bouterse dat het een pracht van een stuk is en dat ze het wel zouden uitvoeren. En nu in de oppositievoering van de NDP schreeuwen ze brand en moord over grondconversie. Dus ze zijn niet eens consistent met wat zij zelf hadden gezegd toen zij in de uitvoerende positie zaten”, aldus Van Samson.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

23 REACTIES
  1. Als de NDP een sportvereniging zou zijn, dan zou het voetbalelftal: ‘FC Paniekvoetbal’ heten, afgeleidt van ‘Nationaal Dictatoriaal Paniekpolitiek’…

    “Voortdurend ‘op de man spelen’ en vervolgens zelf ‘als een stervende zwaan’ op de grond gaan liggen rollen, toegestaan…!”
    Namens de voorzitter van FC Paniekvoetbal…

    PS.
    Het doet me denken aan verwende kinderen, die hun zin niet krijgen en dan gaan stampvoeten en al jengelend over de vloer rollen…!


    Maak melding
  2. Rode kaart? Joe ede porie , boi rob. Waar haal je 2/3 meerderheid vandaan? Uit je dikke duim….Jij bent krakkemikkig pseudognoom. Joe tongtong foeroe nanga paarse rommel. Je bent zo bestuurswetenschappelijk zo geweldig, dat je niet eens weet, wie de vorige perschef van de president was. Maarre, waar is boefdraad; waar is je gevluchtte veroordeelde massamoordenaar DiDiBri? Je adoreert de grootste verkrachter en moordenaar en drugsdealer , die Suriname vanaf februari 1980 heeft ACHTERGEHOUDEN. Je bent een kiek hier op WTK.


    Maak melding
  3. De ndp knapen weten wat bouterse altijd tegen ze zei en deed. Ga ga en doe en vervolgens met zijn handpalm ze erop wijzend dat ze moesten moven. tamelijk onbeschoft, maar ze scheten in hun broek en zelf nu nog en lieten zich maar als snotneuzen wegsturen
    Ik wil een van ze vragen om dit te ontkennen.
    Nu komen ze nooit tegelijk anders is het momentum verdwenen, maar een voor een komen ze om een brandje, nee fikkie, te stoken. want meer dan dat is het niet
    Ondubbelzinnig een ongelooflijke stomme zet, een motie van wantrouwen indienen als je 100% zeker weet dat deze motie het niet haalt. Hiermee verstevig je juist de positie en aanzien van de huidige regering, de huidige machtshebbers. je kan een motie indienen en moet dat ook als oppositiepartij, maar bedenk dan wat voor soort motie. Da’s lastig noh, nee hoor
    Met zulke tegenstanders heb je medestanders nodig.
    zoooooooooooooveel domheid slaat alles


    Maak melding
  4. Hmmm, waar is die foto van Cedric!

    Natuurlijk heeft Cedric he-e-maal gelijk.
    De voorzitter van het cda noemt dit heel toepasselijk ‘een diarree aan moties’ .

    Her en der is door vriend en vijand gereageerd op deze motie. Ze zijn het unaniem eens in hun statement, nodeloze tijdverspilling van kostbare dna-uren.

    De oppositie schiet alweer in eigen goal.
    Amateurvoetbal, noemen ze dit.


    Maak melding
  5. De NDP speelt altijd ‘broko bana’ voetbal. Dat is spelen met spelregels die voor iedereen gelden, behalve voor hen. Zij mogen alles, zelfs moord en doodslag mogen zij plegen, als zij maar aan de macht mogen komen en blijven.


    Maak melding
  6. Hhahahaha….het kansloze, stuurloze paniekerige, paarse splinterpartijtje van een handjevol corrupte, criminele POLITIEKE KUIKENTJES beginnen nu hopeloos wild om zich heen te slaan.


    Maak melding
  7. De NDP is de grootste Judas partij. Hun moordenaars worden gekoesterd, geaccomodeerd en beschermd. Met al hun intellectuele kracht en geld gestolen van de staat proberen ze deze pathologische moordenaars in bescherming genomen.
    Kinderen en kindskinderen van de NDP elite hoeven hun hele leven niet meer te werken. Meriba 1 van de buitenechtelijke kinderen van Bout woont als een Lord aan de Surinaamse rivier in Waterland.
    Deze heerschap beweegt zich met amfibische voertuigen. Mijn informatie is te verifiëren of te falsifiëren. Wie van de journalisten pakt dit op.
    NDP is de meest destructieve partij van Suriname en wij plukken nu de paarse wrange vruchten van.


    Maak melding
  8. Het voornaamste doel van de oppositie wereldwijd heeft slechts ten doel op de zittende kritisch te volgen. Het enige golgen goal dat voor de oppositie telt is om de regering ten val te brengen. Om in voetbal termen te spreken binnen de gevaarlijkste zone, de zestien meter. Een figuur als Koeman, Maradona Messie, Pele, kun je op deze missie loslaten, dus zwaar geschud.Terug naar het DNA Su. Zijn er zulke killers in de Su oppositie? Vanaf dag uno dien je de zittende regering als hongerige hyena’s te omsingelen tot ze kansloos zijn of ten dode zijn opgeschreven


    Maak melding
  9. Je best doen is ONVOLDOENDE
    Dat is gebleken, kan je niets aan doen. Als je het niet kan dan kan je het niet
    Het zou daarom verstandig zijn dit uit te dragen. Dit doe je op tv, dagbladen, social media en zelf die jingen die zich voortdurend laat misbruiken (zijn “interviews zijn vaak lachwekkend)
    We hebben ons best gedaan, maar helaas is alles mislukt. Nadere uitleg is overbodig
    En dan teken je met
    Abrams, Simons, San, Adhin Parmisser, Abdoel


    Maak melding
  10. Het gaat erom dat er een staatsbesluit 1 dag voor vertrek is genomen door Chan om de EBS-tarieven te verhogen zonder instemming van de Staatsraad en zonder instemming van de DNA. Vandaar deze motie van wantrouwen want de president houdt zich niet aan de wet en ook aan geen enkele procedure. Er is teveel corruptie en daar moet een halt toe worden geroepen.


    Maak melding
  11. Ooh my gosh.
    Deze is nieuw, omdat de energie-tarieven zijn verhoogd heeft de ndp een motie ingediend. 😅😂🤣
    Inhoudelijk gaat de motie absoluut alleen maar over de energie tarieven.
    Echt 🙄

    Effe check bij eneco, waarom worden de tarieven alweer op 1 mei verhoogd, terwijl de demo pres de hele wereld rond reist. Er is geen link…
    Dit is een reëel voorbeeld om een vergelijking te kunnen maken met de denkwijze van sommigen.

    2 keer is die veroordeelde serial killer naar china geweest. De eerste keer met de slm als privé jet misbruikt, fully booked with family & friends.
    Resultaat de SLM failliet, miljoenen schuld.

    Bron; foto’s, artikelen en filmpjes op internet. Zoek op bawta in chino.

    Leugens moet je onmiddellijk de kop indrukken voordat ze een eigen leven gaan leiden.

    Slap staaltje gaslighting.


    Maak melding
  12. er is maar 1 man die als een dictator deed waar hij zin in had, de nu onschuldige 😁😁😁😁op de vlucht geslagen ex president bouterse!! denk zou zelf of heb je je best gedaan😜😜😜 en je hebt zelf gehoord dat de president even snel de tarieven heeft verhoogd toen hij in zijn auto onderweg was naar Zanderij en zelf besloot om 50 man mee te nemen.
    Kijk snotneus door dit soort dom gelul maken jullie je partij nog verder ongeloofwaardig


    Maak melding
  13. RobG 16 april 2024 Bij 20:21
    De vorige regering heeft haar best gedaan om het het land te besturen. Het kiezersvolk besliste anders en koos voor de regering die we nu hebben. Maar niemand wil wat het land thans overkomt. Alleen de aanhangers van VHP en Abopers keuren het beleid van deze regering goed.Maar een ding is nu duidelijk geworden van deze regering. Op alle fronten mislukt hun totale beleid. De regering Santokhi is mijn inziens niets anders dan georganiseerde domheid.Amoksi, Ramadhin, Ragoebarsing, Nurmohamed en vele anderen moeten inpakken en wegwezen.

    ha ha ha robje g , nepper je valt door de mand , RobG 16 april 2024 Bij 20:21
    De vorige regering heeft haar best gedaan om het het land te besturen. robje g ,dus het was gewoon een domme boeven regering , ja natuurlijk hebben ze hun best gedaan om alles van het volk te stelen en het volk uitkleden tot op het bot , en ons inziens klopt het dat de boevenclub de ndp aan het eind van 2024 met de noordenzon is vertrokken en het volk kan het land Suriname weer opgebouwen


    Maak melding
  14. De nationale dieven partij heeft met die motie van wantrouwen zichzelf in de benen geschoten. Ze hadden reeds met hun 10 jaar wan-beleid en de vele corrupte zaken het vertrouwen verloren en laten nu zoals gesteld is zien, paniekvoetbal met buitenspel te willen spelen.
    Dat ze het ze het lef hebben te denken na zoveel schandalen nog ooit aan de macht te komen, laat zien dat het allemaal losers zijn.
    En degenen die ze nog aanhangen, behoren tot dezelfde groep.
    Mind my words, in 2025 komt deze boeven partij als grootste verliezer uit de bus.


    Maak melding
  15. Met zijn dichtgekenepen ogen denkt deze verrader Clint Eastwood te zijn. Neen baboe Parmessar je bent een stuk verdriet. Was het niet jij die de elektriciteit van Lands Hospitaal liet afsnijden omdat men de EBS rekening niet kon betalen ? Het leven van de patienten daar kon jou gene ene moer schelen. Nu kom je de grote weldoener spelen door zogenaamd je zorgen om de gezondheid van het volk te maken.

    Parmessar een trotse landgenoot ?
    Mi Mars Papa


    Maak melding
  16. LobG je ligt weer te ijlen in je hangmat.
    Om dat je lover spoorloos is.
    Nu moet je maar een andere lover zoeken.
    Misschien bruswijk ????


    Maak melding
  17. De NDP is geen breinaalden club. Sommigen vinden zelf dat het een boeven club is. Een ding is correct “ Politici politiseren, dat is hun taak, een onbenulligheid framen”. Technisch gesproken is het niet vreemd dat de NDP met een motie van wantrouwen komt, ook als het bij voorbaat zal worden verworpen. Het is een middel om je punt te maken en dat heeft de NDP correct uitgevoerd, het is nu een hit onder de mofo koranti.
    De politieke tegenstanders reageren als door een wesp gebeten en kronkelen in alle soorten bochten om het tegendeel te beweren van wat de NDP te berde heeft gebracht. Dat is politiek, het bespelen van het kiezersvolk.
    In de politiek gaat het vooral om profileren en je tegen elkaar afzetten en niet meteen om het zoeken naar waar we elkaar nu kunnen vinden. Na de verkiezing praten we verder.


    Maak melding
  18. he rob, je hebt zeker een verzoek ingediend om je reactie te verwijderen. IK heb op jour reactie gereageerd
    Je schreef dat de ndp zijn best had gedaan en vervolgens sloeg ik je om de oren om je slimheid
    Mijn reactie staat er nog
    zie
    Rover 16 april 2024 Bij 20:37
    Je best doen is ONVOLDOENDE
    Dat is gebleken, kan je niets aan doen. Als je het niet kan dan kan je het niet
    Het zou daarom verstandig zijn dit uit te dragen. Dit doe je op tv, dagbladen, social media en zelf die jingen die zich voortdurend laat misbruiken (zijn “interviews zijn vaak lachwekkend)
    We hebben ons best gedaan, maar helaas is alles mislukt. Nadere uitleg is overbodig
    En dan teken je met
    Abrams, Simons, San, Adhin Parmisser, Abdoel

    Ik zie dat je een volgeling heb de ndp is geen breinaalden club haha nee het is gewoon een naaiclub
    het volk is aan allle kanten genaaid en dan zijn ze nog niet klaar ze willen nog meer naaien
    Een motie van wantrouwen aan het adres van de regering die de grote schijtzooi van de ndp aan het opruimen is wordt een middel genoemd om je punt te maken. Zoveel domheid lees je zelden


    Maak melding
  19. robje g , jij hebt waanidee , en jou vriend pony ook , 10 jaar lang de stront vreten van jullie afgod ddb , en nu staan jullie als droge schijters te bleren , de ndp is niet instaat om wie dan ook de laan uit te sturen , van samson heeft het goed verwoord dat de ndp geen politieke partij is maar gewoon een boevenclub is , en het volk zal snel met hen afrekenen , wang snee wang


    Maak melding
  20. Rover, de “domheid” ligt op jouw bord. Slap geleuter van iemand die objectief naar de politiek zegt te kijken. Als je niet met andermans meningen kunt omgaan moet je maar op de wc blijven zitten. Jouw mening, wij, onze meningen. Zo simpel, tôg.
    Politiek is niet lekker breinaalden. Het is simpelweg de anderen naaien, zoals jij het liever uitdrukt. Er zijn andere bewoordingen voor dit politiek gedrag (belangenbehartiging enzo).
    Btw, mijn mening maakt mij nog geen volgeling van welke politieke partij dan ook.
    I ❤️ de VHP, NPS, NDP, ABOP/PL en de andere kleine partijen, zij zitten op het politiek speelveld waar iedereen zijn kritiek mag uiten. Dus Rover jij mag ook meedoen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES