maandag, april 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameParlementariërs vragen aandacht voor overbeladen trucks die wegen kapotrijden

Parlementariërs vragen aandacht voor overbeladen trucks die wegen kapotrijden

-

Does Travel - naar Suriname

Bij de verdere behandeling van de Wet Instelling Verkeersautoriteit donderdag in De Nationale Assemblee (DNA) hebben diverse parlementariërs aandacht gevraagd voor de overbeladen zand- en houttrucks die de vele wegen van Suriname kapotrijden.

Het was onder andere VHP-parlementariër Radjendre Debie die als eerste een relatie legde tussen de maximum vastgestelde asdruk op verharde wegen van 8.000 kg met vrachtwagens die met veel hogere asdrukken worden geïmporteerd.

“Ik wil hier van de regering weten hoe het mogelijk is en op grond waarvan de bevoegde autoriteiten al decennia toestaan dat er grote vrachtwagens worden ingeklaard waarvan de beladen asdruk ver boven de 8.000 kg is. De 3- en 4-assige grote trucks hebben een asdruk van boven de 12 en 16 ton. Onze verharde wegen zijn hier niet op berekend, waardoor zij kapot worden gereden”, zei Debie.

Zijn collega Berkat Mohab-Ali uit Wanica merkte op dat heel veel wegen in zijn woonomgeving zijn kapotgereden. Hij vroeg zich af wie precies ervoor moet zorgen dat al deze wegen weer worden hersteld. “Van waar moet de overheid geld ophoesten om al de wegen die kapot worden gereden weer te herstellen?”, stelde Mohab-Ali.

Evert Karto van de PL ziet graag dat er beleid wordt gemaakt over waar precies deze vrachtwagens tot een bepaalde asdruk wel of niet mogen rijden, zodat zij ook geen gevaar vormen voor het overig verkeer. Daarnaast zou er volgens hem een bepaalde fee aan zwaarbeladen trucks moeten worden gevraagd zodat dit geld weer geïnvesteerd kan worden in het herstellen van de wegen.

Harriët Ramdien, ook van de VHP, noemde het probleem in Nickerie waarbij dagelijks tientallen zwaarbeladen trucks vanuit Paramaribo naar Nickerie rijden. Het resultaat is dat ook de wegen in het westen worden kapotgereden. Zij stelt onder andere voor om de lading van deze trucks eerst bij de Henarbrug af te wegen alvorens deze door te laten rijden.

“Niemand is tegen ontwikkeling, maar wanneer we ontwikkeling willen dan moeten we aan beide kanten kijken. Er moet sowieso bij de Henarbrug gewogen kunnen worden hoe zwaar de lading is van zo een truck om gebruik te kunnen maken van die weg. Is die weg berekend op zo een zware lading? Als dat niet het geval is, dan moeten we op dit moment naar een oplossing zoeken en een situatie creëren waar zij zowel hun werk kunnen doen, maar ook de weg beschermd wordt”, aldus Ramdien.

Zij kreeg hierin ondersteuning van haar districtsgenoot Ebu Jones vanuit de NDP. Jones merkte op dat het vooral gaat om ladingen met steenslag als gevolg van de 6.50 US dollar per ton aan dredging fee van die geheven wordt.

“Laat die overheid die dredging fee in ieder geval omlaag brengen voor die export. Want wanneer dat gebeurd, dan ga je zien dat het grind met schepen getransporteerd zal worden naar Nickerie”, aldus Jones. NDP-fractieleider Rabin Parmessar merkte op dat de wegen in Suriname een maximale asdruk hebben variërend tussen 6, 8, 10 en zelfs 12 ton, terwijl vooral de overbeladen trucks vaak boven de 16 ton liggen.

“Het is een enorme dilemma, want als je economische activiteiten hebt, moet je grote trucks laten rijden. Maar als je die grote trucks laat rijden, dan gaan die wegen kapot. Dus infrastructuur gaat veel kosten en er moet een beleid daarop zijn”, aldus Parmessar.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
  1. @Bosagent

    Je leeft teveel in het verleden. De problemen die er liggen en lagen, kan en wilt deze regering niet oplossen.

    Kom eens met actuele informatie…je verkondigd alleen maar oud nieuws..! Zijn de moordenaars van die 2 activisten al opgespoord en bestraft? Van wie zijn die concessies, die het leven van de oorspronkelijke bewoners dagelijks verstoren!? Wat doet de huidige regering om deze foute zaken aan te pakken? Weet jij het?

    Was het niet Chan die Ali 150 visvergunningen heeft beloofd? Had Jagdeo het over Bouterse of de Ndp, toen hij stelde dat Suriname aangaande de visvergunningen, onbetrouwbaar is?


    Maak melding
  2. Had Jagdeo het over Bouterse of de Ndp, toen hij stelde dat Suriname aangaande de visvergunningen, onbetrouwbaar is?
    =======lache, de koning is dood leve de koning=======😯

    het kan snel gaan baja
    de lijder vlucht als een hond met de staart tussen zijn benen en hij wordt nu al binnen een half jaar als onbetrouwbaar bestempeld door zijn eigen mensen. Aaj mie boi joe na wang saka saka dagoe

    Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig. Nu weten we hoe we tegen ndp en zijn sekteleden moeten aankijken.🤪🤪🤪🤪🤪
    Hoewel, we wisten dit natuurlijk al land en gelukkig blijven ze het dagelijks bevestigen.
    Het is te hopen voor hem dat de moderator zijn reactie voor hem verwijderd.
    ik heb het al gekopieerd 😅😅😅😅😅


    Maak melding
  3. Als deze parlementariers zich ervoor gaan inzetten dat onze bossen niet leeggekapt worden ten gunste van China en Europa, lost het probleem van te zwaar beladen trucks, die onze wegen kapot maken, zich vanzelf op.


    Maak melding
  4. Er wordt het meest gesproken over de houttrucks, maar probeer met een kleine auto maar eens naar Groningen te rijden. De zandtrucks hebben daar alles kapot gereden op leiding en omstreken.
    Ze rijden leeg via Leiding naar Saramacca en Vol rijden ze via een brug naar Creola. Bij deze brug STOND een bord van max 5 ton en voor in de straat staat een bord Verboden voor vrachtwagens. Elke dag komen er over deze brug van max 5 ton tientallen vrachtwagens van minstens 20 ton. Het bord van 5 ton is meteen weg gehaald, nadat ik de politie hierop had gewezen; dus die doen ook mee. De brug is vorig jaar gerestaureerd en zal dit jaar ook wel nodig zijn, tot het een keer goed fout gaat……


    Maak melding
  5. Op de martinluther kingweg staan er rijen met vrachtwagen trailers gep
    arkeerd deze situatie is zeer onveilig. Kan justitie hier optreden en dit verbieden? Dit is. Is het een zeer onveilige situaties kan justitie hiertegen optreden? Of moeten er eerst doden te betreuren worden?


    Maak melding
  6. DIT MOET ONMIDDELIJK STOPPEN..SCHAAMTELOZE DIEVEN .DIE MIJN LAND LEEGROVEN .EN DE REGERING KIJKT TOE.WaT DOET DE BEVOLKING.DIE BOMEN WORDEN GEEXPORTEERD. SRaNAMaNG JULIE ZIJN SUFFERS.ERZAL VERNIETEGING VAN SURINAME ONTSTAAN. DE BOMEN ZIJN VAN DIE BOEVEN HET LAND WAAR ZE STONDEN VAN HUN JA JA IS ERG IS ERG ZITTEN JULIE NOG TEKiJKEN.EN BUITENDIEN DIE BELADEN VRACHTWSGENS ZIJNLEVENSGEVAARLIJK


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES