maandag, april 29, 2024
HomeNieuws uit SurinamePresident Santokhi met militair eerbetoon ontvangen in Chinese hoofdstad Beijing

President Santokhi met militair eerbetoon ontvangen in Chinese hoofdstad Beijing

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi is aan het hoofd van een presidentiële delegatie aangekomen in de Chinese hoofdstad Beijing. Bij aankomst werd het staatshoofd verwelkomd met militair eerbetoon (foto).

Santokhi legt op uitnodiging van de Chinese regering een staatsbezoek af aan het land.

De president, minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) en delegatie arriveerden met een commerciële vlucht op het Beijing Capital International Airport in Beijing. Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), was reeds een dag eerder in Beijing aangekomen.

De regeringsleider werd op het vliegveld opgewacht door een delegatie onder leiding van de Chinese vice-minister van Buitenlandse Zaken tevens Directeur Informatie, Hu Chunying. De Surinaamse ambassadeur in China, Pick Fung-Ho Chong en de Chinese Ambassadeur voor Suriname, Han Jin waren samen met diverse functionarissen van de Chinese regering en de Surinaamse ambassade in Beijing, ook aanwezig.

De president begon zijn programma van activiteiten zo goed als onmiddellijk met gesprekken met onze ambassadeur in China, de Honorair Counsel van Suriname in China en een bezoek aan het museum van de Communistische Partij van China.

Hierna heeft de president de CEO en voorzitter van Zijin ontvangen om lopende zaken met betrekking tot het goudbedrijf te bespreken, inclusief enkele zorgpunten die recentelijk veel aandacht en middelen vergen. De CEO van Zijin heeft aangegeven tevreden te zijn met de activiteiten en resultaten van Zijin Suriname, en kijkt uit naar uitbreidingsmogelijkheden.

President Santokhi en delegatie hebben in de vooravond in Beijing en omgeving studerende Surinaamse studenten ontvangen en met hun van gedachten gewisseld over het studeren in China. Vervolgens heeft de president de uit Suriname meegekomen bedrijfsleven delegatie toegesproken.

Morgen zal de hele dag besteed worden aan het formele programma in verband met het staatsbezoek, bestaande uit formele gesprekken met het leiderschap in China, w.o. de premier van China, de president van China en de voorzitter van het politieke orgaan van de CPC.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
  1. Lobg zal het wel een goed plan vinden@Alexander.
    Lobg zo als zijn Chinese familie en vrienden hem noemen.
    Lobg is een China lover.
    Net zoveel als hij een Bouta lover is.

    Ps: ik hoop niet dat de Chinese politbureau mijn reactie hier weer laat verwijderd.
    Of doen laten verwijderen zo als , die moordlustig opa verdwenen is.


    Maak melding
  2. Met eer ontvangen, ondertussen wordt de strop lekker aangetrokken. De chinees denkt wil je me- nu, dan zal je hem krijgen.
    We zijn op bedeltoer, wan zaken doen kunnen we gewoon niet. We verkopen ons zelf voor een appel en een ei, vanwege onze ondeskundigheid. Mooier kunnen we het niet maken.


    Maak melding
  3. RobG, wat vind je van deze vergelijking; toen Bouterse op staatsbezoek was in China werd hij door de krijgsraad in Suriname schuldig bevonden aan meervoudige moord. Dat zal Santokhi zeker niet overkomen.


    Maak melding
  4. robje g kijk nog vele malen naar de reactie van ;;;;;Henkes 11 april 2024 Bij 23:01
    RobG, wat vind je van deze vergelijking; toen Bouterse op staatsbezoek was in China werd hij door de krijgsraad in Suriname schuldig bevonden aan meervoudige moord. Dat zal Santokhi zeker niet overkomen.

    robje g en jij was een tijdje terug in china , echt wat een nepper ben jij , jij bent ook nog nooit in suriname geweest , jij zit zeker ergens in een kelderbox daar in holland , jij kunt niet tegen daglicht


    Maak melding
  5. Een vergelijking maken tussen dit staatsbezoek en die van didibrie is een open goal en gauw gemaakt,….
    Waar en wanneer is didibrie met militaire eer ontvangen??
    Nadat bovenstaande vraag beantwoord is, nog even dit; Chan gaat itt tot didibrie niet naar China om zijn hand op te houden en bij terugkomt op Zanderij te roepen dat hij 50 miljoen US dollar heeft kunnen lenen terwijl hij 55 wilde.
    Dus…..


    Maak melding
  6. Presidenst Santokie is en blijft tot heden de beste president voor Suriname.
    Ander4s denkenden moeten in de spiegel kijken en uitkijken naar betere kanidaten!


    Maak melding
  7. Kijk hoe fier deze grote Staatsman overeind staat en op weg is om de schulden die door de fascistische dictator en zijn beweging aangericht zijn, te herschikken. Er zal wel weinig hoop zijn maar ik vertrouw erop dat China mee zal werken aan (een deel daarvan) kwijtschelden van de enorme schuld van 4 miljard dollars. Want de Chinezen weten dat Suriname in die periode door een fascistische dictator geregeerd werd.


    Maak melding
  8. Ik ben wel van de uitdaging en wil best wel een summiere vergelijking maken met de ex-pres.

    Voor het gemak o.a. op wkn.
    Die ex-pres is maar liefst 2x naar chino geweest.
    In 2013 heeft hij de slm als privéjet gebruikt, met als gevolg stagnatie rooster slm en verlies suri exporteurs.

    In 2019, vertrokken op de onafhankelijkheidsdag en bij terugkomst lag er een gerechtelijke uitspraak mbt de dec moorden klaar.

    Non-deliverables:
    -500 plus miljoen us dollar schuld.
    -SLM (toen al) failliet
    De rest zelf uitzoeken.


    Maak melding
  9. Dat Santokhi een betere president is dan DiDiBri, is zonder meer waar, maar de fan base van Santokhi moet niet gaan overdrijven en gaan roepen dat Santokhi de beste president ooit en een groot staatsman is. Santokhi zou nog een heleboel meer moeten presteren en veel minder stomme fouten moeten maken om die titels te verdienen.


    Maak melding
  10. De Chinese export is de afgelopen tijd met 7,5 procent gedaald en ze zijn naarstig op zoek naar afzetmarkten. Suriname is gewoon de zoveelste ‘melkkoe’, dus laten we ons niet te rijk rekenen…
    Het grootste belang van China is en zal altijd, het eigen belang zijn…!

    Afgezien van deze dwalingen, is Santokhi ‘by far’ niet de beste president ooit. Wil hij dat uiteindelijk worden, dan zal dat het moment zijn dat het IMF geen steunpilaar meer is en Suriname op eigen benen kan staan en hij de Surinaamse munteenheid ‘hard’ kan maken. Dus geen Euro of USD, maar SRD…!

    Maar zover zijn we nog lang niet, want de wijze waarop er nog teveel Surinamers zijn die hun landgenoten afvallen en elkaar niet voldoende het licht in de ogen gunnen is niet bepaald vooruitstrevend te noemen…


    Maak melding
  11. Chan moet in opdracht van het IMF de grote schuldenlast bij China herschikken. Anders loopt hij het risico dat het programma met het IMF wederom word vertraagt of erger….

    Op zich geen vervelend uitje. China stond nog op zijn bucketlist…


    Maak melding
  12. robje g zet die paarse bril maar af , ook zonder die bril ben jij een nepper , en rutte is nederlander , en jij zit in de bijlmer hem zwart te maken , hij is toch een witte , en jij zit in die kelderbox omdat jij witte haat , nul,nul ben jij , nogmaals kijk ;;;
    robje g kijk nog vele malen naar de reactie van ;;;;;Henkes 11 april 2024 Bij 23:01
    RobG, wat vind je van deze vergelijking; toen Bouterse op staatsbezoek was in China werd hij door de krijgsraad in Suriname schuldig bevonden aan meervoudige moord. Dat zal Santokhi zeker niet overkomen.

    robje g en jij was een tijdje terug in china , echt wat een nepper ben jij , jij bent ook nog nooit in suriname geweest , jij zit zeker ergens in een kelderbox daar in holland , jij kunt niet tegen daglicht


    Maak melding
  13. @Watje, ik zou het een prestatie van Chan vinden als China de kredieten aan Suriname wil herschikken. Maar Chan en zijn adviseurs moeten ook het eerlijke verhaal vertellen. De kredieten zijn cumulatief opgebouwd. Dit houdt in dat ook kredieten uit de periode Venetiaan-Sardjoe-Santhoki-enz.worden meegenomen in de herschikking.Men moet ook niet vergeten dat Chna in al die jaren aan Suriname meer materieel en financieel heeft geschonken dan men aan heeft geleend. Dat zijn ware vrienden.Daarom heb ik zeer grote waardering voor China. Suriname kan van China veel leren, meer dan welk land dan ook.

    Maar de Chinezen zijn niet dom.Ze weten ook dat de regering Bouterse tot de laatste dag van hun regeerperiode alle internationale leningen op tijd afgelosten. Men voldeet asn de betalingsverplichtingen. Dus, de Republiek Suriname is in staat om haar internationale leningen af te lossen. Maar de regering Santokhi kwam met andere beleidsinzichten om vrienden en familie met geld te spekken. Denk maar aan de gebroeders Jethoe en het bedrijf Lazaar.Hun adviezen hebben Suriname tientallen miljoenen Euro’s of wel meer dan 100 miljoen Euro gekost.

    Bouterse werd als een grote vriend en een oprechte van China ontvangen.Hij kreeg van de Chinese regering een zeldzame ontvangst. Alleen de Paus, Russische en Amerikaase presidenten krijgen een dergelijke ontvangst van China met een staatsbanket aangekoppeld. Can you follow me?


    Maak melding
  14. robje g , jij zit nog steeds te dromen , nepper , jou lover de duivel ddb zal vanaf nu nooit meer in china kunnen komen , ook kan hij en zijn vrouwtje en verdere fam. niet meer naar AMERIKA en zijn duivelszoon dino zal wegrotten daar
    robje g jij bent echt uitgescheten door de duivel ddb , en telkens stinkt het als jij nepper een reactie plaatst


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES