maandag, april 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameAngelic del Castilho: “We hebben geen allergie voor de NDP”

Angelic del Castilho: “We hebben geen allergie voor de NDP”

-

Does Travel - naar Suriname

“We hebben geen allergie voor de NDP”, zegt DA ’91 voorzitter Angelic del Castilho over een eventuele toekomstige samenwerking met de NDP.

Volgens de politica is de paarse partij een politieke organisatie in Suriname, maar staat helaas onder leiding van Desi Bouterse, iemand die veroordeeld en bovendien voortvluchtig is. Daarnaast zijn er binnen die partij ook andere personen die verdacht worden van corruptieve zaken.

“Maar er zijn in de NDP ook hele sterke mensen en hele goede ideeën. Dus we moeten niet vergeten dat op een dag het kan zijn dat je samen met de NDP een regering vormt. Maar dat is dan niet de NDP van Bouterse. Het is dan de Nationale Democratische Partij die aftekent op corruptiebestrijding en mensenrechtenbescherming, waardoor DA ’91 zegt dat dit onze beginselen zijn en dat we het akkoord met elkaar zijn dat we het zonder problemen gaan uitvoeren. Dat moet kunnen”, zei de politica in het programma Bakana Tori.

Volgens Del Castilho moeten politieke partijen zich uiteindelijk conform de wet gaan gedragen en inzetten voor de ontwikkeling van Suriname. En als partijprogramma’s, beginselen en principes nageleefd worden en op elkaar aansluiten, dan is zo een samenwerking wel mogelijk.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

28 REACTIES
  1. A deh kba . had niet gedacht vn deze dame. Alle prominenten binnen d NDP gaan dezelfde richting op dus er is geen sprake vn n nieuwe NDP met eerlijke leiders.


    Maak melding
  2. Luister en lees goed naar wat zij zegt. Bedenk ook dat er haast geen partij is met grote schandalen en actieve criminelen!
    Het uitgangspunt van Angelic is altijd dat als een partij zich “conform de wet gaan gedragen en inzetten voor de ontwikkeling van Suriname. En als partijprogramma’s, beginselen en principes nageleefd worden en op elkaar aansluiten, dan is zo een samenwerking wel mogelijk.”
    .
    Voor elke potentiële samenwerking geldt dat een partij “die aftekent op corruptiebestrijding en mensenrechtenbescherming” in principe in aanmerking komt voor samenwerking!
    .
    DA 91 gaat voor de inhoud, voor de ontwikkeling van het land en het welzijn en de welvaart van het volk! DA91 discrimineert niet. Niet ethnisch en ook niet als je “buurman” een crimineel is.


    Maak melding
  3. O – deze dame probeert de NDP wit te wassen. De meest criminele- en corrupte partij van Suriname. Hoe gaat deze dame de zogenaamde onderwereld bij de NDP kunnen terug dringen. Kijk even naar de zogenaamde elite van de NDP. Hoeveel is schoon.
    Met hand en tand worden veroordeelde moordenaars binnen deze partij beschermd en gekoesterd.
    Nou ik benne benieuwd.


    Maak melding
  4. Del Castilho ziet nu ook in dat de NDP een zinkend schip is en dat de Surinamers die tot ratten waren getransformeerd maar nu langzamerhand ontnuchteren van die paarse puf, nu een nieuw en fatsoenlijk onderkomen zoeken.

    Del Castilho doet er heel goed aan om de Surinamers die zich durven te bekeren de hand te reiken.

    Zeg maar dag tegen de Nationale Doeidoei Partij.

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  5. Mevrouw del Castiho, don’t even think about it.
    De vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken.
    Die “goede mensen” zijn NIET goed, alleen het gegeven
    dat ze op de Berm hebben staan juigen en klappen
    maakt ze tot scum of the earth


    Maak melding
  6. Zowel Angelique als Steven Reyme moeten niet eens een halve zetel samen halen, ze gaan hun partijen laten uiteen vallen.ze steunen wie er maar genoeg stemmen haalt Stem nu slimmer.ieder geval geen Chan.


    Maak melding
  7. Del Castilho heeft geen recht van praten.Zij is lid van een eenpersoons politieke partij.Ze is voorzitter, secretaris en penningmeester tegelijk.Wat is de status van haar politieke partij en wat is hasrvpokutieke status?Volgens mij heeft zij met haar partij in al die jaren in totaal nog geen 200 stemmen gekregen.Herft zij niet door dat de NDP niet te vergelijken is met haar eenpersoons clubje.


    gemodereerd
  8. Bij voedsel tekorten dringen wezens naar zekerheden ofwel het bemachtigen van wensen. Iedere politieke partij wenst zekerheden veilig te stellen,zo ook deze partij. Ze ruiken allen de honing pot dus we zijn dan in staat tot alles. Vader Somo zei en sprak in termen van grote broer(VHP)2020.


    Maak melding
  9. robje g , de ndp zal verdwijnen , al die kopstukken zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen , robje g letterlijk verdampen , en dat bedoelt castilho


    Maak melding
  10. Leny 10 april 2024 Bij 19:07
    Debby je praat zoals gewoonlijk onzin!!!!!

    inderdaad , hij wilt ook geld van SWM en EBS en Telesur , en hij woont niet in Suriname , en hij is bang om naar Suriname te komen , raar hé , gewoon een loser


    Maak melding
  11. Ach ja wat een leuke vrouw , ze wil graag Presidente worden van Suriname.
    En met NDP nog wel , wat een geweldig Idee , ja waarom niet Bouterse als Vieze President zoals altijd en zij als Mevr Presidente.

    Ik hoop dat ze stemmen krijgt hoor , geweldig dat zo’n vrouw samen met een stelletje Gangsters het land wil gaan Runnen en wat VHP tot nu toe heeft opgebouwd weer te fisceren.
    Ga zo door D21 geweldige partij hoor.

    Geweldig nieuws Waretijd , meer van dit soort onzin posten en aandacht geven , zolang ze de boel maar sponsoren , laat ze flink betalen voor die aandacht , inclusief die coole gast die loopt te beweren dat VHP Bennie betaalt ..wat een mooie mensen zijn jkullie toch.

    Waterkant het word tijd dat jullie een preoriteit gaan stellen van wie wel en wie niet in het nieuws komt als zelf promotie en ijdelheid.
    U bent als krant of Nieuws site ook verantwoordelijk wat de mensen te lezen krijgen.Blijf bij jezelf please en stop met dit soort mensen een podium aan te bieden , want u laat Surinamers zomaar hoge Bloeddruk krijgen.


    Maak melding
  12. Zucht, hoe dom kan je zijn? Los van het idee al om met de partij van de gevluchtte veroordeelde massamoordenaar DiDiBri te willen samenwerken. Stree dong contest in ocer. Rob, je maakt jezelf weer onsterfelijk belachelijk. Ga eerst goed onderzoeken, voordat je een lo ka in de ruimte lult, pseudognoom.
    DA 91 is ontstaan in 1991, na die stomme telefooncoup in december 1990, en heeft bij de verkiezingen van 1991 9 zetels behaald en daarna nog enkele bij de daaropvolgende verkiezingen.
    Dus, eerst onderzoeken pikin boi en dan kom je met de wijzen hier op WTK discussie voeren, paarse djamoe ede.
    Graag reactie laten staan.


    Maak melding
  13. Zie hier een slap staaltje ‘politieke draaikonterij’
    Niet chique!

    Die “goeie lui” vd ndp hebben de andere kant opgekeken toen hún partijgenoten de staatskas leegroofden.
    Die “goeie lui”hebben willens en wetens en bij volle bewustzijn, op de dubbel veroordeelde ‘lijder’ gestemd.
    Die “goeie lui” hebben absoluut geen probleem om met één vd zestien, aan tafel te zitten.
    Die zogenaamde “goeie lui” hebben mede geholpen, om met bergen zand uit Braamspunt, de crime’s v hun partij, met de mantel der liefde te bedekken.
    Zoveel drek, je durft zeg!

    Second chance;
    Publiceer je da91 lijst van potentiële deelnemers aan de verkiezing, dan volgt de volgende analyse.

    Note: De analyse geschiedt op zem suri’s oftewel, zeg me wie je vrienden zijn, dan zeg ik wie je bent.

    Waiting…..


    Maak melding
  14. Oeps!

    Voor het eerst was ik het eens met één zinnetje v robg! Jammer dat de reactie is gedelete.

    Dit betreft; het is goed dat een politieke partij na 10 jr het stokje overdraagt om zichzelf te herpakken. In dit geval aan de huidige regering. (Vrij vertaald, tekst is foetsie).

    Nou, de overdracht na 10 jr mee eens, maar dat was wel de keuze v het volk.

    Daarnaast is het een ‘gentlemen agreement’ of ongeschreven regel, dat je geen rommel achterlaat. Je draagt netjes over.
    Vaak genoeg is dit verplicht bij bv de overdracht van een huis of auto.
    Schoon achterlaten geen verborgen gebreken, bewijs v onderhoud.

    En daar ging het mis!
    Het is zo simpel geef je fouten toe en help mee om je gemaakte fouten te herstellen.


    Maak melding
  15. @RobG, het zou jou heel erg sieren en een mooi gebaar zijn als je nu ook al zou aangeven dat jouw NDP abnormale fouten heeft gemaakt. Extra.


    Maak melding
  16. Het valt mij op hoe slecht mensen lezen, hoe weinig ze van de tekst begrijpen en hoe enorm groot hun fantasie is!
    Met dit bericht benadrukt DA 91 slechts dat ze openstaat voor iedereen met een schoon geweten die wil bijdragen aan de ontwikkeling van het land en het welzijn & de welvaart van het volk.
    We zien het in alle partijen. De banden met grote geldschieters die na de verkiezingen iets terug willen, de opportunisten die snel njang willen maken via de politiek. Bijna alle partijen lijken besmet en doen te weinig aan het weren en screenen van donateurs en partijbonzen.
    .
    DA 91 screent wel beoordeeld mensen op hun daden. Op de feiten en houdt zich verre van dom en inhoudsloos moddergooien. Politiek moet gaan over de inhoud en niet over de (modder)gevechten waar we vooral over lezen.
    Bij DA 91 is iedereen welkom die het hart op de juiste plaats heeft zitten. Beschik je daarnaast over goede kennis en ervaring die je wil inzetten voor land en volk dan steunt de partij je daarin.


    Maak melding
  17. Suri doet niet aan, het van tevoren publiceren van partijprogramma’s en ook niet aan een berekening vd bijbehorende kosten.

    Heb ik wat gemist of zo.
    Gaan alle 50 politieke partijen nu wel een programma en kostencalculatie inleveren.

    Ik ben erg benieuwd!

    Tegen alle aanpassingen wordt grif geschopt.
    Wijziging kosten deelname verkiezing protest.
    Wijziging nevenfuncties protest.
    Wijzing aanpassing salariëring protest
    Wijziging deelname kandidaten in geen strafblad, protest.

    Die besluiten liggen klaar maar niemand is geïnteresseerd.
    De regering bereid voldoende maatregelen voor om randfiguren uit te sluiten.
    De wetten moeten wel geaccepteerd worden.


    Maak melding
  18. Is dat zo robg?
    Ik dacht het niet!

    Ik wil een ieder erop attenderen, speciaal degenen die van mening zijn dat de regering ‘plat gezegd’ geen productie draait, dat alle pogingen om productie te draaien de grond zijn ingeboord door de oppositie.

    De een na de andere dramatische beschuldiging, plus onterechte rechtszaken zijn het resultaat v die verwoestende negatieve campagne die 4 jr lang is gevoerd.
    Pure ophitsing in combinatie met onkunde. Zelfdestructie!

    De ndp denkt dat ze het alleenrecht heeft om het land op te bouwen, met aan het hoofd een individu die suri langer dan 40jr heeft gegijzeld.

    Wie denkt dat hij op de vlucht blijft, met paars aan het roer, heeft het mooi mis!


    Maak melding
  19. @magic star 11 april 2024 Bij 07:54
    Misschien moet WKN beginnen om domme, liegende trollen te weren. Te beginnen met jou!
    Lees mijn eerdere comments en het artikel goed, vraag eventueel hun van iemand die meer dan de 4-de klas heeft.

    @Esmerald 11 april 2024 Bij 11:39
    Heb je het artikel van VES in Sherald gelezen en begrepen?! Volg je het nieuws?!
    De geschiedenis eert dat, zeker bij de grote partijen, sprake is van veel F&F naast corruptie en machtsmisbruik. Als je dan de hele partij moet uitsluiten blijft er weinig over. DA 91 beseft zich dat je moet roeien met de riemen die je hebt en dat zijn de kundige, integere politici die wel voor het volk en land staan. Dat je de corruptie alleen maar kan afdwingen door sterke instituten en duidelijke regels die gehandhaafd worden. Welke politicus heeft al zijn bezittingen laten vastleggen?
    Al sinds 1975 zit SU met dezelfde politieke rotzooi waar de grote partijen, uit eigenbelang en om te snoepen, niets aan doen. Wil je verandering dan moet je voor DA 91 gaan!
    DA 91 is de enigste partij die geen grote geldschieters heeft of wil, die staat voor een volledige en transparante financiële verantwoording zonder verborgen geld stromen.

    Pony 11 april 2024 Bij 18:15 THNX


    Maak melding
  20. @Klaas mi boi hoe zo “ het valt me op hoe slecht mensen lezen.volgens mij lees je teveel tussen de regels.
    Bij de NDP zitten geen mensen met een schoon geweten.
    Mensen met een schoon geweten kijken echt niet de andere kant op hôr mi boi.
    Dan zullen ze ook wat er aan doen, met hum schoon geweten.maar niet bij de NDP hoor.die graaien mee met hun schoon geweten.

    Neem nauw de kwestie van moiwana, hoe kan je leven met zo’n schoon geweten???

    Ps: en die pony met zijn👍🏼file vingers , zit ook al in de ndp pap.hoe dom moet je zijn om zo te reageren????


    Maak melding
  21. Heb jij mijn reactie gelezen @Klaas
    De concept-wetten liggen reeds klaar, dus doe niet alsof da91 dit heeft bedacht.

    Geloof je nou echt, dat de voorzitter vd ndp op de vlucht blijft? De dag dat de ndp de verkiezing wint, wordt hij overgevlogen om samen in ocer de overwinning te vieren. En dan… gaan jullie nog steeds samenwerken?

    Jullie hebben allemaal in de afgelopen jaren de gelegenheid gekregen om je gal te spugen. Dit kon alleen maar omdat hij pres af is en suri een echte democratie werd. Geef credits.

    Ik heb totaal geen boodschap aan iemand die dagelijks in het casino is te vinden is. Voor mij ongeloofwaardig club die vesclub. Zijn vrijwilligers die naar believen hun mening poneren. Zelfs een huismoeder heeft het cognitieve vermogen om te begrijpen dat de achtergelaten chaos en schulden binnen 4 jr opgeruimd en ingelost kunnen worden. Wees eerlijk!

    Die afgewezen mannetjes zijn woest omdat ze niet zijn ‘geregeld’, dat was hun onterechte verwachting. En toch wordt er steevast beweert dat mensen worden geregeld. Contradictie.

    Kom maar op met je kandidaten lijst.
    Ik heb enig zicht, velen niet.
    Denk dat ze een spontane déjavú krijgen, vanwege de koloniale aspecten.

    Een politieke partij sponseren is wereldwijd een gegeven, mits het geen dubieus geld betreft. Dit is geen argument, het mag!

    Misschien moet je eens naar de usa kijken, de demonische catfight tussen de 2 partijen en de aanstaande verkiezingen, dan is suri nog braaf.


    Maak melding
  22. De ‘Niet’ vergeten. Sorry.

    ‘Zelfs een huismoeder heeft het cognitieve vermogen om te begrijpen dat de achtergelaten chaos en schulden NIET binnen 4 jr opgeruimd en ingelost kunnen worden. Wees eerlijk!’


    Maak melding
  23. @Dèjà vu na Dèjà vu 12 april 2024 Bij 07:29
    Als je GOED tussen de regels leest dan begreep je dat het een principe uitspraak was. Ik geef toe dat alle bekende paarse bewezen crimineel zijn maar dat neemt niet weg dat er op de lager niveau’s ook goede mensen kunnen zitten. Wil de NDP een toekomst hebben dan moeten ze zelf aan een grote schoonmaak beginnen. Dat is de kern.
    Overigens moeten ook de andere partijen aan een grote schoonmaak beginnen want het stikt van de criminelen in de SU politiek. Als je andere partijen uitsluit om de criminelen in de top blijft en weinig over om mee samen te werken. Die boodschap moet je tussen de regels lezen!

    @Esmerald 12 april 2024 Bij 13:09
    Wat heb je aan conceptwetten die niet aangenomen en afgekondigd worden of wetten die niet nageleefd & afgedwongen worden? Alleen de rechtelijke macht heeft op dit moment netjes laten registreren wat hun bezit is. Welke partij is transparant over de geldstromen, maakt zich niet schuldig aan F&F, regeld geen onderhandse aanbestedingen, doet niet aan grondroof, stopt zaken in de doofpot (uitgezonderd DA 91).
    Verder kom jij met een hoop irrelevante opmerkingen en ongefundeerde verdachtmakingen.
    Ook beweert niemand dat de paarse chaos snel is op te ruimen maar voorlopig blijven de noodzakelijke macro-economische ontwikkelingen nog steeds uit.
    Zolang het GDP (BBP) achter blijft bij de inflatie is er geen wezenlijke groei ( SBVS.SR )


    Maak melding
  24. Wie met poep omgaat gaat stinken, als dat is wat de DA 91 wil alleen om een beetje in de melk te brokkelen te hebben, is dat ook geen vorm van opportunisme.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES