dinsdag, april 30, 2024
HomeNieuws uit SurinameJennifer van Dijk-Silos: "Vanaf Santokhi is begonnen moesten overal hindoestanen komen"

Jennifer van Dijk-Silos: “Vanaf Santokhi is begonnen moesten overal hindoestanen komen”

-

Does Travel - naar Suriname

Oud-minister Jennifer van Dijk-Silos heeft deze week weer van zich laten horen. Volgens de jurist heeft zij in de ongeveer vier jaren regeertermijn van president Chan Santokhi nog niets goed gezien in Suriname.

“Ik ben echt serieus hoor. Vanaf hij is begonnen is hij met een soort racistisch beleid begonnen. Overal moesten hindoestanen komen. En ze zijn ook begonnen met vriendjes en nepotisme, want hij vertrouwt alleen zijn eigen mensen”, zei Van Dijk-Silos op Stanvaste Radio.

Volgens de trekker van de beweging ‘Passie voor Suriname’ heeft het Surinaamse staatshoofd geen nationaal ontwikkelingsbeleid in de afgelopen vier jaren uitgestippeld. De sectoren onderwijs en de gezondheidszorg zijn volgens haar helemaal niet gered, terwijl een gekke minister die niets doet nog steeds op laatstgenoemde post is gelaten. Het resultaat is dat artsen en andere deskundigen wegtrekken uit het land, terwijl het volk pinaart. Daarnaast is er totaal geen visie.

“Nu pinaren we, artsen trekken weg en we hebben geen medicijnen. Dan denk je aan een brug. Want volgens hem gaat hij met die brug de Nickeriaanse stemmen krijgen”, aldus Van Dijk-Silos.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

28 REACTIES
  1. Volgens racisten is het een probleem als er overal hindoestanen komen, want volgens racisten zijn hindoestanen geen Surinamers. Zielige mensen hoor deze creoolse racisten.


    gemodereerd
  2. Kilos is een gefrustreerd mens.
    Ze is kleurenblind en racistisch.
    Laat haar kijken hoe op alle Abop ministeries er ongeschoolden a la dol binnen gehaald zijn.Er zijn niet eens stoelen waarop ze kunnen zitten.

    Ze moet zich laten behandelen in het PCS, want behalve haar eetstoornis kan ze de werkelijkheid ook niet meer onderscheiden van haar wanen.


    gemodereerd
  3. Deze vette kilo’s pad (vette kikker) is echt een grote racist. Haar dochter die dacht dat ze die vluchteling vrij zou pleiten, maar het haar niet gelukt is, doet haar moer pijn en daarom smijt die nu met modder naar de president. Brunswijk heeft toch ook al zijn ministeries met mensen die op hem lijken bemand/bevrouwd, maar tegen hem durft ze haar grote bek niet open te trekken. Kilo’os, zoek een steen en ga eronder liggen.


    gemodereerd
  4. Is deze vrouw echt een JURIST, ze wordt wel zo betiteld, maar ze is geen JURIST, ze is ook geen RACIST. Ze is een verborgen activist ACTIVIST, die op zoek is naar haar zelf. Ze heeft geen afkomst, daarom is ze zo stom. Je bent een RACIST, wanneer jij je eigen groep, dus de mensen die op je lijken, boven anderen stelt, en anderen wegzet. Die vette kikker, weet niet bij welke groep ze hoort, ze is opzoek naar haar roots en afkomst. Ze is geen CREOOL, HINDOESTAAN, JAVAAN, INDIAAN, MARRON, DOGLA, of wat dan ook, dat is haar probleem. Nu probeert ze met modder gooien, bepaalde niet denkers, achter haar politieke waanzin te krijgen.


    gemodereerd
  5. Leny 9 april 2024 Bij 02:42
    Deze vrouw moeten ze gewoon levend begraven.

    Arod 9 april 2024 Bij 03:06
    Volgens racisten is het een probleem als er overal hindoestanen komen, want volgens racisten zijn hindoestanen geen Surinamers. Zielige mensen hoor deze creoolse racisten.

    inderdaad deze vette ndp kilos , is bezig om weer in de genade te komen bij die andere ndp racisten , maar zij zal zich zelf in de put storten , let op straks komen die van der san en die simons ook met hun racistische uitspraken over hindoestanen , zij zullen ook in de put belanden


    gemodereerd
  6. De Agu, weet niet meer wat ze wilt. Elke dag eet ze een pot zoutvlees met twee potten bruine bonen. In de ochtend eet ze zeven eieren en met 599 gram spek, daarnaast nog cola en koffie. En dan tussendoor eet ze Biggie Bana van Nelis en Crolis. Ze gebruikt per dag twee rollen wc papier. Haar riool is vaker verstopt geweest door al die afscheidingen. Tralala


    gemodereerd
  7. Het doet haar vreselijk pijn dat ze is weggejaagd van het OKB daarom zo een haat jegens de President. Deze vrouw zoekt aandacht


    gemodereerd
  8. Waar zijn de paarse djamoe edes nu? Kolos is niets anders dan een RACIST. Wij zijn allen SURINAMERS, mami todo.


    gemodereerd
  9. Haar gedrag laat veel te wensen over,typisch het resultaat van paarse beinvloeding.


    gemodereerd
  10. Ook in Nederland zie ik een enorme doorbraak van Surinaamse Hindostanen op diverse kantoren. Dit staat los van de duizenden hoogopgeleide Indiërs die door werkgevers naar Nederland worden gehaald. Onlangs las ik dat de Vrije Universiteit van Amsterdam een Hindostaanse vrouw die in Suriname is geboren heeft benoemd tot hoogste functionaris op de afdeling diversiteit. Ik las ook dat de huidige president van Guyana ( Irfaan Ali) gekozen is tot de beste leider van het Caraïbisch gebied. Silos zou zich af kunnen vragen hoe het komt dat er zoveel vertrouwen is in de inzet van bepaalde personen. In Canada, de VS en diverse Europese landen is er een concurrentiestrijd om Indiërs binnen te halen. Dit zouden ze niet doen als deze werknemers geen meerwaarde zouden hebben. Wij moeten daarom af van het bekrompen en racistisch denken.


    gemodereerd
  11. Als je geschoolden zet dan is het wat anders dan die leeghoofden als die van chan. Ze zitten op kabinet van pres om zich bezig te houden met fake VB accounts.
    Melissa is adviseur van Sur bij bouwen brug, dat mens is zo dom.
    Een Minister Kuldupsingh, ezelin. OM zitten hoop corruptelingen. Chan is een racist, daarom overal hindustanen. Wonen zij alleen in Sur??


    gemodereerd
  12. Iemand hier heeft al gezegd je weet zelf niet wat voor ras je bent, maar de vhp zou je wel als olifant kunnen gebruiken. Ik denk dat die mandverband van je groot genoeg is om je smoel dicht te plakken. Volgens mij heb je heel lang geen beurt gehad, pak maar meteen een grote beurt. Praat dan weer als je dat hebt gehad, want yeh koeterwals nomo nomo.


    gemodereerd
  13. Silos heeft in sommige gevallen best gelijk met haar kritiek op Chan. Silos, als advocaat, had die kritiek makkelijk diplomatischer en minder racistisch kunnen formuleren. Persoonlijk ben ik.teleurgesteld in Chan, ik had gehoopt en verwacht dat hij het als president veel beter zou hebben gedaan als wat hij tot nu toe heeft laten zien. En het kan mij echt niets schelen uit welke bevolkingsgroep onze president komt. ik zou b.v. gelukkiger zijn met een Irfaan Ali als met onze president, al lijkt Irfaan Ali net zo min op mij als Santokhi op mij lijkt.


    Maak melding
  14. Als zij het niet zo op heeft met hindostanen; hoe moeten de hindostanen van de ndp zich voelen , dat zo een prominent zich zo uitlaat? tell me.


    Maak melding
  15. De NDP was een partij waarbij alle Surinamers vertegenwoordigd waren ? Hoe komt u erbij ? In iedere bevolkings groep heb je criminelen , en rovers dus dat is gelul , ze zijn allemaal Moordenaar volgers , mensen die dingen gratis en voor niks willen , ja pak het gewoon ,Jullie klagen , onder Bouta was het beter ..toen was er nog geld , voldoende geld totdat NDP dieven en aanhangers het land hebben leeggeroofd. NDP zou eigenlijk verboden moeten worden , gewoon strafbaar stellen, misschien een beetje bouta spelen , al die mensen met GROTE bek oppakken en deporteren alles afpakken.Keihard net als Bouta , dan worden mensen schoothondjes van Chan , maar Chan is een beschaafde in NL opgeleide Politie BAAS , jullie noemen hem spottend Sherrif , wel deze Sherrif heeft schone handen , en Ik ga me uitspreken nu , STEM ADVIES , Stem op VHP en NPS , Chan is een prima representatieve Lieve President en als Vice President Rusland , ook een goeie lieve man , Amoksi en dat soort lui eruit gooien , die man heeft boter op zijn hoofd , en is ongeschikt en niet representatief genoeg , hij kan nauwlijks uit zijn woorden komen weg ermee. Weg met Vervangend Korpschef van Politie , die liegt de boel bij elkaar .Ori , tja die is hard nu zijn best aan het doen nadat de Kranten hem flink op zijn donder hebben gegeven , dus we kijken hem aan , Nour Mohammed is een beschaafde goeopgeleide Surinamer en is keihard bezig . Nu kun je zeggen , jaja het is straks verkiezingen dus doen ze hun best , Wel als IMF en al die andere zaken niet eerst waren geregeld dan was er op dit moment geen paisa om geen moer te doen , Blame BOUTA NDP MVer Silos en al die Ratten zoals Boereveen etc , laat me stoppen aub .Waterkant modereer voor me hoor want me vingers en hersenen werken op dit moemnet niet samen ,Ik hoop dat ik het netjes heb gehouden .Surinamers Creool Hindu Javaan Marron Chinees Guyanees Cuba in Suriname niet lulllen we zijn allemaal 1 volk en wij gaan het redden samen , maar school de ongeschoolden en leer ze wat goed en slecht is NDP = SLECHT moet opgeheven worden. NDP is de enige slechte criminele organisatie in Suriname. VERBIEDEN en Leiders kaalplukken.


    Maak melding
  16. Van welk ras je ook bent,er is maar 1stem advies.

    Stem niet op een partij van moordenaars en drug baronnen.

    Degene die dat wel doen en pinaren ,hebben dat over hun zelf afgeroepen.

    Dat is karma.

    Dat vele pinaren is de karma van hun stem op deze criminelen


    Maak melding
  17. Hoe meer jullie reageren op dit sujet, hoe vaker ze ongenuanceerde uitspraken zal doen, denkende dat ze belangrijk is.
    Laat haar links liggen.

    En dit is nou de visie van “passie voor suriname”.
    Yuk!


    Maak melding
  18. Dat is ook precies de strategie van waterkant.net, sensatie…! Goed te zien aan de hand van wie er gemodereerd wordt…! Ze gooien een stok in het hoenderhok en genieten ervan hoe men elkaar met woorden bevuilen…! Hoe de ‘haantjes’ en ‘hennetjes’ erop los gaan…no restrictions…against all odds…!


    Maak melding
  19. Wat een racistische opmerking van deze mevrouw zeg , ze wilt zeker weer aandacht krijgen van het Volk zodat ze weer haat kan zaaien onderling en onrust kan creeeren.


    Maak melding
  20. Ik raad alle NDPers om te KIJKEN en LUISTEREN naar Suriname Unite (Paul Middellijn) op YOUTUBE ,veel plezier en bezinning toegewenst ,de laatste uitzendingen gaat over jullie.


    Maak melding
  21. Kries, daar hebben die intolerante, korte Surinaamse (en Hollandse) lontjes Van Dijk-Silos echt niet voor nodig. Hoe meer er gescholden, geslagen en geschoten wordt, hoe harder ze hun ‘Lieve Heer’ prijzen…! Welterusten…Het ga jullie goed…


    Maak melding
  22. Quote;
    “Vanaf Santokhi is begonnen moesten overal hindoestanen komen” unquote.

    Niemand?
    Aan de tekst kun je inderdaad het niveau afleiden. Mr. drs. mevr. de advocaat was het toch.

    Mijnens is ook geen uni-niveau, maar ik ben huisvrouw, moet kunne.

    Da pé deng sma moes foe komé dang? 🤭 Echt niet normaal dit!

    Ik zie die film al helemaal voor me.
    Het wordt in ieder geval een ekte fatu!


    Maak melding
  23. De NDP had vooral niet-Hindoestanen binnengehaald waardoor er geen balans meer was. Kijk maar naar al de Staatsadviseurs tijdens het NDP bewind. Geen Hindoestanen.
    Mevrouw Silos heeft m.i. een zwarte en pessimistische kijk op de samenleving.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES