dinsdag, april 30, 2024
HomeNieuws uit SurinameReyme: "Vóór de politiek rijden ze op fietsen. Na regeermacht vliegen ze...

Reyme: “Vóór de politiek rijden ze op fietsen. Na regeermacht vliegen ze in helikopters”

-

Does Travel - naar Suriname

Het is volgens A20-voorzitter Steven Reyme belangrijk dat alle politici in Suriname conform de Anti-corruptiewet hun vermogen laten vastleggen alvorens zij een hoge functie bekleden.

“Je ziet mannen. Vóór de politiek rijden ze fietsen. Hun regering komt aan de macht en die mannen vliegen in helikopters. Dat soort dingen moeten we niet meer hebben. We moeten komen op een plaats waarbij die checks and balances duidelijk daar zijn en we zo een politiek figuur kunnen volgen”, zei Reyme in ABC-Actueel.

Volgens de politicus moet met zo een systeem bijvoorbeeld een vergelijking gemaakt kunnen worden van het vermogen van de persoon Chan Santokhi voordat hij president is geworden en zijn vermogen na zijn presidentschap.

Volgens de A20-voorzitter zijn er drie problemen in Suriname, namelijk een geestelijk moraal probleem, een bestuurlijk probleem en een economisch probleem.

“Bestuurlijk probleem moet je meer zien als slecht bestuur; mensen die daar zitten die niet competent zijn. Met geestelijk moraal probleem bedoel ik dat de normen en waarden zoek zijn. Want als je kijkt naar de mensen die op onze zaken moeten letten, dan hoor je juist dat die mensen bijna poes zijn die op melk letten. Dus er zijn heel wat toestanden die je ziet in het land.

Bij economisch probleem gaat men slecht om met ons geld. Dus er moet een manier zijn waarbij wij als Surinamers daadwerkelijk kunnen zien dat vanaf iemand de leiding heeft overgenomen van het land, dat hij daadwerkelijk wil doen wat wij als volk willen. Het eerste wat je zou kunnen doen is: leg je vermogen vast bij een notaris. Begin dat te doen, want dat eist die anti-corruptiewet”, aldus Reyme.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
  1. Een Paarse figuur liep op slippers en verkocht wild vlees op de markt.
    Nadat deze figuur minister af was bleek hij plotseling te beschikken over enkele helikopters.

    Ik heb begrepen dat hij ook de trotse eigenaar is van een RESORT.

    Dit soort lieden houden van zichzelf en inner circle maar echt niet van het land Suriname


    Maak melding
  2. Reyme zegt onder meer:
    “Het eerste wat je zou kunnen doen is: leg je vermogen vast bij een notaris. Begin dat te doen, want dat eist die anti-corruptiewet”.

    Hij bedoelt waarschijnlijk dat een dergelijke registratie van “vermogen” voor alle andere personen moet gelden behalve voor hem.
    ………..Als de vos zijn passie preekt, boer pas dan heel goed op je ganzen!!!!!


    Maak melding
  3. Reyme ik hoop maar 1 ding dat is dat u geen enkele zetel haalt ,we hebben reeds te maken gehad met carl Breeveld,Misikaba uit Dubai ,waarom nu Logos .na moni i wani A20 is maar een broedei dat nog niet is uitgekomen.


    Maak melding
  4. Ik ben het niet altijd met Reyme eens, maar hij heeft een goed punt gemaakt, wat dus voor iedereen zal moeten gelden wil het geloofwaardig zijn en blijven…

    En vooral in zijn geval geldt: “Gelijke monniken, gelijke kappen” (zonder houwer);-))


    Maak melding
  5. Ai baya Reyme, voordat je Pastor, Predikant, Bedrieger, Oplichter was, had je niet eens een fiets. Na de gelovige dwazen te hebben opgelicht, heb je nu auto’s, huizen, grond en goud. Als je zo eerlijk bent, geef de arme gelovigen, hun 20% van hun salaris/inkomsten terug, dan stem ik zeker voor jou


    Maak melding
  6. Vergeet niet dat hun kinderen en kindskinderen nooit meer hoeven te werken.
    Eentje is op de vlucht geslagen richting het buitenland. Vergeet niet zonder financiële middelen kom je nergens. En die blijft procederen en kan zijn batterij advocaten betalen met al het gestolen geld van de staat. Vergeet niet dat exponenten van de paarse elite meer dan de helft van Suriname in hun bezit hebben.
    We hebben 1 van de vrucht van De voortvluchtige op Waterland wonen in zijn villa.op het water beweegt hij zich voort op zijn amfibische voertuigen. Nooit gewerkt. Dus ..
    Ik hoop niet dat de ideeën politie mijn informatieve bijdrage gaat weghalen.


    Maak melding
  7. Sing sing heeft gelijk. Meer dan de helft van suriname zijn in handen van de paarse elitie, vandaar dat de arme dwaze volk naar hun opkijken met de veronderstelling dat zij ook een deel van de koek zullen krijgen maar vergeten dat die arme dwazen gewoon stemvee is om
    de paarse elitie in stand te houden zodat ze nog meer kunnen stelen om rijker te worden en de achterban dwazen arm blijven. Zo werkt dat systeem en de arme paarse dwazen weten dat niet.


    Maak melding
  8. Een anti-corruptiewet zal mensen niet weerhouden corrupt te zijn. Ook de universele wetten die zeggen “GIJ ZULT NIET …” worden niet gevolgd. De overlevenden van zware natuurrampen of van vernietigende oorlogen komen wel tot inkeer, meestal twee generaties lang. De pastor zal de diepe betekenis can het bijbelse Sodom en Gomorah verhaal moeten opsporen.


    Maak melding
  9. “ Het is volgens A20-voorzitter Steven Reyme belangrijk dat alle politici in Suriname conform de Anti-corruptiewet hun vermogen laten vastleggen alvorens zij een hoge functie bekleden.@@
    Hier mee was deze regering al bezig, maar zoals met veel ‘dingen’ bij ons, halverwege is het zoek/stil.


    Maak melding
  10. Als Reyme daad bij zijn woord durft te doen dan heeft hij genoeg om met T.W.K. te beginnen.

    Zoniet is hij de zoveelste blabla blater.

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  11. debby , wat lult jij , jij kent zeker pastooooooor reyme , jullie fietsen zeker samen , en hebben zeker vleugeltjes in jullie kop
    debby en in 2025 zal jou roversclub niet meedoen met de verkiezingen , de sekte heeft zich zelf vernietigd dus debby droom samen met reyme over luchtkastelen


    Maak melding
  12. De pot verwijt de ketel, ik heb op Meneer Venetiaan uitgezonderd, geen enkele staatshoofd gezien die aan het land dacht. Hun eigen hebberigheid vierde altijd de boventoon. Ze kwamen met mooie praatjes, en verdwenen met dikke zakken. Kijk bv de VP die beschouwd het land Suriname met al zijn bodemschatten als persoonlijk eigendom waar hij naar believen uit kan graaien. Behalve de graaiende staatshoofden en hun ministers zijn het de familieleden en vrienden en kennissen die ineens allemaal een ikke plaat voor hun kop hebben. Zolang ze er zelf flink van kunnen profiteren is de rest van hun mede landgenoten niet meer belangrijk . Hun tafel is tenminste rijkelijk bedekt, en hun ellende is over..


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES