zaterdag, april 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijPower China presenteert energieprojecten aan staatshoofd

Power China presenteert energieprojecten aan staatshoofd

-

Does Travel - naar Suriname

President Chandrikapersad Santokhi heeft op dinsdag 26 maart een delegatie van Power Construction Corporation of China, ook bekend als Power China, ontvangen op het Kabinet van de President om te praten over de ontwikkeling van alternatieve energiebronnen.

Het Chinese staatsbedrijf heeft haar intentie uitgesproken om in Suriname te investeren in de opwekking van alternatieve solarenergie. Hiermee draagt het bedrijf niet alleen mee aan een groenere economie, maar ook zullen de kosten van energieleverantie uiteindelijk omlaag gaan.

Tijdens deze meeting zaten onder andere aan de minister van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) Albert Ramdin, en die van Financiën en Planning Stanley Raghoebarsing. Ook VHP- parlementariër Rui Wang was aanwezig.

De leiding van Power China had de president in een eerdere fase reeds geïnformeerd over haar investeringsplannen in Suriname, maar in de ontmoeting van dinsdag zijn er twee specifieke projecten gepresenteerd. Het betreft in de eerste plaats de ‘Suriname Afobaka Hydropower station Upgrade & Renewable Project’, waarvoor het bedrijf reeds in gesprek is met Staatsolie Maatschappij Suriname. Met dit Surinaamse staatsbedrijf zijn gesprekken gevoerd over het upgraden van de Afobaka krachtcentrale. Het Chinese bedrijf wil de elektrische turbomotoren helpen upgraden om meer energie op te wekken.

Het tweede project is de ‘Suriname EPAR Solar Power plant’. Binnen dit project wil de onderneming in diverse districten hernieuwbare energie opwekken. Hiervoor zullen vervolggesprekken gevoerd worden met een breder team van de regering, waarbij de samenwerking besproken en afspraken gemaakt zullen worden.

President Santokhi is bijzonder onder de indruk van de twee projectvoorstellen van het bedrijf. Hij zegt dat we als land inderdaad behoefte hebben aan energie en we moeten de transitie maken naar groene energie. De twee projecten passen volgens het staatshoofd goed in het beleid van de regering om de overschakeling te maken van fossiele brandstof naar hernieuwbare energie. “Ons land heeft voldoende land beschikbaar om deze energieprojecten te kunnen realiseren. We hebben meerdere dialogen nodig om deze plannen goed met elkaar te bespreken en ze af te stemmen op de energiebehoefte van ons land”, benadrukte het staatshoofd.

De president stelde voor dat er een vervolgmeeting komt om deze plannen in een bredere setting te bespreken. In april komen partijen weer bij elkaar om alle issues die bij de uitvoering van deze projecten aan de oppervlakte komen, te bespreken en concrete afspraken te maken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
  1. Suriname heeft genoeg mogelijkheden om op duurzame wijze energie op te wekken (zonne-energie, windmolens (braahmspunt, Coronie, Nickerie en Commewijne) en hydro-energie)
    Investeren in deze technologie is een stap in de goede richting.


    Maak melding
  2. China moet absoluut wegblijven uit ons land met hun projecten. Hun zijderoute agenda is op de lange termijn schadelijk voor onze economie.


    Maak melding
  3. Tijdens mijn laatste bezoek aan China vroeg ik me af waarom Suriname niet vaker gebruikmaakt van de ontwikkelingsmogelijkheden die China te bieden heeft. Vooral op het gebied van elektrificatie is het Chinese potentieel groot. China heeft daarnaast heel veel meer te bieden aan Suriname.


    Maak melding
  4. Ik heb nooit begrepen waarom men in ontwikkelingslanden vallen voor China’s “debt-trap diplomatie” en waarom Europese landen zelf niet in dit politieke spoor zijn gedoken. Voor een land als Suriname zou Europa veel meer van toegevoegde waarde kunnen zijn om de economie van het land in rap tempo te ontwikkelen. Men moet helaas wel anders tegen de “witte man” aan gaan kijken, dan alleen maar zitten te schreeuwen dat deze het land wil leegroven. Want de vraag rijst, wie nu echt bezig is het land leeg te roven????


    Maak melding
  5. Sabaku 🧠✍️👍 helemaal mee eens.
    Suriname moet de banden met Nederland versterken gezien het Nederlands cq het vertrouwen via de DIASPORA.
    Dan is de kans groot dat de Surinaamse- Nederlanders gaan meer investeren .
    China is goed maar hun doen niets gratis en het verdiende MONEY gt richting China .
    Zij investeren een klein beetje en het grootste deel wordt weggesluis of overgemaakt naar hun BANKEN 🧠🇸🇷🫡


    Maak melding
  6. @Sabaku, je kraamt alleen maar onzin die de westerse media in je hoofd over China. De landen die in financiele problemen komen met China hebben dit te danken aan hun corrupte leiders. De leiders van deze landen zijn de oorzaak van de problematiek. Gelukkig zijn er maar weinig landen die in problemen zijn geraakt door de economische samenwerking met China. Tientallen landen, ja zelfs meer dan 100 landen wereldwijd hebben op economisch gebied juist een goede relatie met China opgebouwd. Maar de westerse landen die de wereld nog altijd denken te overheersen strooien jullie alleen maar zand in de ogen. Het is een machtsspel om de overheersing van de wereld. Gelukkig dat de macht van de westerse wereld wordt teruggedrongen.


    Maak melding
  7. RobG 28 maart 2024 Bij 15:58
    @Sabaku, je kraamt alleen maar onzin die de westerse media in je hoofd over China. De landen die in financiele problemen komen met China hebben dit te danken aan hun corrupte leiders. De leiders van deze landen zijn de oorzaak van de problematiek. Gelukkig zijn er maar weinig landen die in problemen zijn geraakt door de economische samenwerking met China. Tientallen landen, ja zelfs meer dan 100 landen wereldwijd hebben op economisch gebied juist een goede relatie met China opgebouwd. Maar de westerse landen die de wereld nog altijd denken te overheersen strooien jullie alleen maar zand in de ogen. Het is een machtsspel om de overheersing van de wereld. Gelukkig dat de macht van de westerse wereld wordt teruggedrongen.
    ===========================

    Zegt onze deskundige.
    RobGay, zolang jij die economische analyse die ik je meerdere keren heb voorgelegd niet kan beargumenteren ga ik niet eens verder reageren op die nonsens die je elke keer weer uit je duim zuigt. Je hebt in deze in één ding gelijk “De landen die in financiële problemen komen met China hebben dit te danken aan hun corrupte leiders”. Dit is exact wat die voortvluchtige veroordeelde meervoudige leider en drugsdealer van je ook is overkomen met het land Suriname. Denk er maar goed over na….
    Je bent te dom om waar te zijn, als je zelf probeert te ontkennen wat de economische rol is welke een land als China speelt op geopolitiek gebied in de wereld.
    Doe mij een genoegen en houd jezelf van de domme, maar verwacht niet dat anderen dezelfde stommiteiten van je overnemen.


    Maak melding
  8. De regering mag alle cadeautjes aannemen. Je mag immers een gegeven paard niet in de bek kijken.

    Maar vwb projectvoorstellen, alleen observeren en luisteren. Suri heeft geen geld voor deze projecten.
    Misschien dat er enkele luttele dollars vrijkomen als de schuld van een half miljard door china wordt kwijtgescholden of verandert in een coulante aflossing.

    Dat zou de deal moeten zijn!


    Maak melding
  9. @ De landen die in financiele problemen komen met China hebben dit te danken aan hun corrupte leiders. De leiders van deze landen zijn de oorzaak van de problematiek
    Aldus de heer Rob G. Inderdaad zie ons eigen Suriname waar de laffe fascistische dictator het land leeggeroofd en leeggeplunderd heeft. De ZE Santokhi is hard bezig om die ellende op te lossen waarbij een klein deel van het volk niet wil begrijpen wat een financieel wanbeleid gevoerd werd.


    Maak melding
  10. We kunnen allerlei benamingen voor elkaar en voor China zien te bedenken, maar het gekke is dat wat China betreft, elk verhaal wel een waarheid bevat.

    China is simpelweg een ondemocratisch, repressief regime dat voornamelijk opereert op basis van eigen belang…! Demissionair premier van Nederland is daar op bezoek en straalt, alsof hij een soort van paradijs is binnengetreden…!

    Om een oneindig lang verhaal kort te houden; alle democratische rechtstaten die zaken met doen met China, hebben ‘boter op hun hoofd’…! Maar aangezien China zichzelf op velerlei vlakken onmisbaar heeft gemaakt en men er niet meer omheen kan, neemt men de meest flagrante mensenrechtenschendingen, die er plaatsvinden, op de koop toe…!


    Maak melding
  11. China wil wel “investeren” (met als doel Suriname afhankelijk en ondergeschikt te maken van / aan China) maar wil niet praten over herschikking van foute leningen en corrupte deals !

    India is een betere keus dan China !
    Het overvolle India kan ook een bijdrage leveren aan de “braindrain” waarmee Suriname te kampen heeft.

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  12. robje g , jij gaat weer af als een gieter , Sabaku heeft jou al vele malen vragen gesteld over bepaalde onderwerpen , maar jij gaf nooit antwoord op zijn vragen , wij en velen zouden ook wel eens jou antwoordden willen horen , maar jij bent een nepper dus een domme , en jij kraakt de westerse landen af , en zelf woon jij in een westers land , en jij bent in china geweest , ha ha je bezocht een chinees restaurant in de bijlmer en dacht dat jij in china was ha ha
    iemand zegt hier ;;;;; krijg zelf de indruk dat u voor de heer Bouterse werkt…..Het bloed kruipt waar het niet gaan moet.
    robje g werkt niet maar aanbid bouterse , robje g houdt van massamoordenaar bouterse


    Maak melding
  13. santokhi , u maakt toch ook niet de fout om met die chinezen in zee te gaan , ze paaien u met prachtige voorstellen en mooie voordelen , het lijkt op—– een en een gratis—, maar de chinezen ontbossen ons land al , en u stopt de houtkap niet , nu zijn ze erop uit op de olie en gas dat misschien in 2030 naar boven komt , en als u hapt dan krijgt u en de minister van finacieen en die minister van bibus zeker een tas vol met us dollars , allemaal vhp-ers , was de minister van natuurlijke hulpbronnen niet aanwezig of is hij die persoon helemaal rechts op de foto


    Maak melding
  14. China, heeft redenen genoeg om Surinaamse de schuld niet kwijt te schelden. De huidige Surinaamse regering is niet transparant over haar werkelijke inkomsten en uitgaven. China is goed op de hoogte van het doen en laten van de regering Santokhi.Ze willen inzage hebben in alle financiele documentatie van de regering.Je kan Chinezen geen knollen voor citroenen verkopen.Dat IMF zich lovend uitlaat over Santokhi komt doordat Santokhi in snel tempo alle subsidies afschaft. De Chinezen weten dit.Voor hen is dit ook een teken dat de overheid over veel meer geld beschikt en dat Santokhi in staat is om de schulden af te lossen.Daarnaast spelen meer factoren een rol.Ik ga deze factoren niet prijsgeven.Santokhi en zijn regering moeten het zelf maar uitzoeken. Ik zie hen het liefst zo snel mogelijk verdwijnen.


    Maak melding
  15. Voor de niet geïnformeerden!

    Die half miljard schuld aan china, is ontstaan tijdens de regering bouta/adhin.
    China weet inderdaad heel goed wie de werkelijke wanbetalers zijn, idem dito de rest vd schuldeisers.

    Het is simpel!
    Mocht de partij die zijn schulden nooit heeft afgelost weer in de regering zitten, dan worden alle schulden onmiddellijk geïnd. In jip en janneke taal, beslaglegging op alle inkomsten zoals goud en hout, olie en gas!

    China is nu met verschillende delegaties in su; Power, gezondheid en telenetwerk.
    Ik bedoel als je een regering niet vertrouwd dan blijf je ver weg.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES