zaterdag, april 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameHofwijks: "M'n politieke ambities zijn aan het verstikken"

Hofwijks: “M’n politieke ambities zijn aan het verstikken”

-

Does Travel - naar Suriname

Activist, ondernemer en hoofdbestuurslid van de PRO in Suriname, Curtis Hofwijks, stelt dat hij nog moet kijken wat hij met zijn politieke ambities gaat doen. Volgens de politicus zijn zijn politieke ambities ‘momenteel aan het verstikken omdat deze al geruime tijd geen zuurstof krijgen’.

De laatste jaren is Hofwijks, bekend van de actiegroep We zijn Moe-dig, minder op de voorgrond vanwege het feit dat hij zich meer is gaan focussen op zijn business en gezin.

“Tijdens de protesten was het activisme prioriteit. Alles wat daarna volgde heeft eronder geleden. M’n sociaal leven, de tijd die ik besteedde aan m’n business. Ook richting de verkiezingen van 2020 heb ik heel veel tijd gestopt in de politiek. Uiteindelijk moet je elke dag keuzes maken en ik heb de keus gemaakt om me prioriteiten anders te rangschikken. Daarom dat men minder van me hoort en ik minder in de publiciteit treed”, benadrukt Hofwijks.

Volgens de Surinaamse politicus, die 376 stemmen kreeg bij de afgelopen verkiezingen, is hij ook iets ouder nu in vergelijking met de periode toen hij de straatacties voerde tegen het bewind van toenmalige president Desi Bouterse. Ook had hij toen maar 1 kind en heeft hij inmiddels 4 kinderen. Hierdoor was hij genoodzaakt om keuzes te gaan maken en betere prioriteiten te stellen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
  1. Geen wonder dat hij geen tijd heeft.in 3 jaar heeft hij 3 kinderen.
    Zijn vrouw heeft het zwaarder en heeft geen tijd om bij te komen.


    Maak melding
  2. Activist, ondernemer en hoofdbestuurslid van de PRO in Suriname, Curtis Hofwijks, stelt dat hij nog moet kijken wat hij met zijn politieke ambities gaat doen. Volgens de politicus zijn zijn politieke ambities ‘momenteel aan het verstikken omdat deze al geruime tijd geen zuurstof krijgen’.
    Het is makkelijk voor mij om aan de kant te staan en van alles te roepen daarom zou ik aan de knappe koppen die de roeping daarvoor hebben de voorwaarden op te stellen waaraan men moet voldoen voor dat men hun kiest om in de politiek te gaan. Ik denk zelf aan dingen waar aan men kan zien dat die persoon geroepen is voor het vak van politicus. Bij voorbeeld dat je ziet dat iemand van kleins af aan al bezig was met dingen organiseren in zijn/haar buurt zonder winstoogmerk. Later in verschillende liefdadigheid misschien gecombineerd met commerciële organisaties actief is. Natuurlijk moet men ook wat verdienen. Men moet natuurlijk ook kijken naar de gedragingen van die persoon, want al heb je geen strafblad, maar als je je niet kan gedragen dan kunnen we je ook niet gebruiken in het parlement. Ik kan heel veel dingen nu schrijven maar er zijn mensen die het beter kunnen als ik. Het is maar een idee maar Suriname moet met iets komen want we kunnen niet doorgaan met iedereen aan te nemen voor een functie in de politiek . Als je echt geroepen bent om iets te doen dan ga je jezelf opofferen ervoor. Dat geldt voor alles in dit leven. Suriname heeft op dit moment geen mensen nodig die nog niet weten wat ze willen en het werk ook aankunnen. Ik denk dat net als hoe men van een politie of brandweer man/vrouw eist dat ze hun leven opofferen voor hun medemens zo mag men bepaalde dingen eisen van mensen als ze het land willen regeren. Natuurlijk is iedereen vrij om te doen wat men wilt maar laat Suriname niet onder leiden.


    Maak melding
  3. Hofwijks: “M’n politieke ambities zijn aan het verstikken”

    En dan is zijn slogan dat zijn partij MOE-DIG is ? Laat mij niet lachten. Pro is geen politieke partij maar een beweging bestaande uit oproerkraaiers waarvan de (bende) leden niet weten wat zij aan het doen zijn. Hofwijks heb ik nooit op een zinnig woord kunnen betrappen. Het is alleen maar dikdoenerij omdat het beroep van Parlementariers / activist statusverhogend schijnt te zijn. Hofwijks is hobbymatig bezig en ik zal hem niet missen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES