zaterdag, april 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieStuderende Meriba wil voorbeeld zijn voor ex-gedetineerden en gaat voor PhD

Studerende Meriba wil voorbeeld zijn voor ex-gedetineerden en gaat voor PhD

-

Does Travel - naar Suriname

Romano Meriba, de pleegzoon van de voortvluchtige Surinaamse oud-president Desi Bouterse, gaat na het afronden van zijn masterstudie bij de Nederlandse Business Academy (NLBA) verder studeren voor zijn PhD graad.

De NDP’er, die ook ressortcoördinator is van Pontbuiten en vorig jaar zijn Bachelor of Business Administration (BBA) gehaald heeft, wil een voorbeeld zijn voor alle personen die eens het criminele pad zijn opgegaan, een gevangenisstraf hebben uitgezeten en iets beters van hun leven willen te maken. Vooral voor de kansarmen uit de getto’s van Suriname.

Meriba zei zondagavond tijdens de opening van het infocentrum van de NDP te Flora dat zijn hart bloedt wanneer hij leest en hoort over de berovingen die plaatsvinden. Hij weet wat deze jongens meemaken om over te gaan tot zo een daad. Daarom, indien hij de kans krijgt van de nieuwe regering na 2025, wil hij zijn bijdrage leveren om hierin een verandering te brengen door te gaan werken aan het resocialisatieproces.

“Mi ano hypocriet, omdat mi ben de ini a sem susu dati. Mi sabi san e psa. No wan man kan taktaki. Mi sabi san den boi e firi. Omdat a beleid musu kenki. Geen politieagenten of disi, maar a resocialisatie”, aldus Meriba.

Hij merkte op dat niemand volmaakt is en dat ook hij fouten in zijn leven heeft gemaakt. Maar hij heeft bewezen dat hij is veranderd door de eerste ex-gedetineerde in Suriname te zijn die een bachelor graad heeft behaald.

“En mede door mi ma mi e du nownowde wan masteropleiding. En ano FHR of Unasat. Na den wit man, NLBA. Holland e giem a degree dati. En baka dati mi e go fu klari mi PhD. Omdat mi wani sori den man: te yu klari wan gettoman, den man a no donman. Na armoede, pina, resocialisatie”, aldus de NDP’er.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

18 REACTIES
  1. Pas te ding sma abi ondrofini dang de go studeer ,i no mang taigi, mi dati i ma no sini Joe go na skoro di Joe Bing tjing.kan niet, omdat Joe wani bereik wang sani ne Joe.o go tiki skoro.no beloof dang Joe no doe neks gi Joe famiri.za boeng dang


    Maak melding
  2. J weet wat d jongens meemaakt om t gaan beroven, dus concludeert dat d jongens liever niet gaan werken maar wel in iemands huis hun geluk zoeken. Criminaliteit zit in de gene vn bepaalde mensen


    Maak melding
  3. Om dat yu bai wan bachelor Papira dat no wan taki dat yu tron heiligman.
    Din rovers dies smeri olie.
    Dus din wani kon na a olie moni.
    Yu heri famiri na rovers en moordenaars.
    Yu pa Kiri din sma fu moiwana.
    En now yu e play leki yu na redder fu Sranan.


    Maak melding
  4. Harde reacties hier….niemand krijgt een kans van de (schijn)heiligen op WTK om aan te geven dat men heeft geleerd van het verleden, en het in de toekomst anders te willen doen. Gado e vergeef!!…ma unu libisma????????

    Het is geen toeval dat de kanslozen in de maatschappij, tot de harde criminaliteit worden gedreven. Het systeem is hier in grote mate schuldig aan. Ik kan niet in Meriba zijn hart kijken, maar begrijp heel goed wat hij bedoeld..

    Ik hoop van harte dat hij zijn leven op het rechte spoor heeft gekregen en wens hem succes met zijn studie..


    Maak melding
  5. Blijf op het rechte pad ,want velen zijn zelfs professors en kunnen de verlokkingen van het kwaad niet weerstaan..GELD MAAKT RECHT WAT KROM IS ,MAAR KAN OOK EEN DUIVELSE VALSTRIK ZIJN.DUS KIJK UIT EN BID DAAGs DAT JE NIET MEER IN DE VERLEIDING KOMT VOOR HET KWADE V.D.DUIVELWANT DIE ZET VALLEN UIT EN WIJ MENSEN TRAPPEN IN DUS MENEER R.BID OKE SUCCES


    Maak melding
  6. De licht gelovigen hier laten zich flink foppen…een zwaluw maakt nog geen zomer.
    Hij gaat zich scholen om later een rol van betekenis te hebben binnen de criminele partij. Niks meer, niks minder!


    Maak melding
  7. Volmaakt als gestudeerd? Niemand is volmaakt ik ken veel voorbeelden personen heel hoog opgeleid zelfs rechters, filosofen, artsen, advocaten, veel gestudeert maar hun hoofd hersens super ziek hun maken alleen maar stiekem zieke plannetjes, hoe snel en op welke manier mensen doodmaken en beroven en geld afpakken levens kapot maken, ook in mijn familie en zelfs politie is ook zo in nl maar komt ook in suriname voor. Dus who is the bad evil de gestudeerde proffesor of the bad criminal guy. Vaak moeilijk te onderscheiden denk ik.


    Maak melding
  8. Laat deze zogenaamde profeet eerst zijn pleegvader vertellen dat crime don’t pay,en zich aanmeld bij santo boma om zijn straf te ondergaan.Trouwens Meriba zou niet op vrije voeten zijn als Bouta hem geen gratie had verleend,waar is het verstand van sommige surinamers gebleven????


    Maak melding
  9. meriba als jij werkelijk het licht hebt gezien, dan pak je nu je rugtas op om het restant van je straf uit te gaan zitten want je hebt onterecht gratie gekregen van je criminele pleegvader. jullie zijn duidelijk addergebroed die zg niets met Nederland te maken willen hebben maar jij haalt je diplomas en graden op Nederlandse Opleidingsinstituten oe krom/ Weet wel dat je papieren pas geldig zijn als het instituut erkent is door het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen. In veel gevallen doet met alsof en spiegelen ze je erkende dingen voor die alleen door hun zelf zijn erkend en nog minder waard zijn als een rol wc papier. Dus no kong djaf dj gi getto ma go sdong ju crimineel joe! Bakra taki aardje naar zn vaartje


    Maak melding
  10. je hebt de regeerperiode van de VHP/ABOB gebruikt om te studeren wat mooi dat je die kans heb gekregen je verdere studieplannen kan je in de lik vervolgen Je verleden kan je niet uitgummen!


    Maak melding
  11. Beste Sammy, het verleden kan men niet uitgummen, maar men kan het wel proberen een andere wending te geven.

    Hij heeft zijn kans voorbij laten gaan wat dat betreft, anders had hij wel voor een andere partij gekozen, dan die waar al zoveel bloed aan kleeft. Men kan dan gummen tot men een ons weegt, maar de ‘vieze vlekken’ blijven zichtbaar…!


    Maak melding
  12. Meriba, is het levend bewijs dat er in de volksbuurten heel veel talent dat goed kan leren in volksbuurten rondloopt.Hij heeft het geluk gehad door mensen opgevangen te worden die hem stimuleerden om verder te leren. Nog veel meer van jongemannen en vrouwen moeten de kans geboden worden om goed onderwijs te volgen.Met een regering van VHP kunnen we dat helaas vergeten. Alles draait bij hen om geld en belangenbehartiging van kapitalisten en hun kinderen.


    Maak melding
  13. RobG, zijn geschiedenislessen ook deel, van wat u verstaat onder: “Goed onderwijs volgen…” Of sluit dit niet echt goed aan op de (politieke) ‘NDP-strategie’…

    …of kan men beter verder gaan met; ‘proberen uit te gummen’…!


    Maak melding
  14. Konsensi twee dingen of je bent goedgelovig of je bent een ndp aanhangsel.
    Iedereen krijgt een tweede kans, alleen wat doe je ermee.
    Kijk als deze meriba het echt meende dan had hij eerst wat voor het gemeenschap gedaan, voordat hij met zulke uitspraken komt.
    Iedereen kan roepen ik ga dit doen , en ik ga dat doen. Als je een tweede kans wil moet je eerst gaan doen, dan kom je geloofwaardig over.

    Als voorbeeld konsensi geef ik je deze: je gaat vreemd. Je vrouw betrapt je .
    Denk je dat ze je zomaar een tweede kans krijgen.
    Nee mi boi je moet gaan bewijzen dat je , deze fout nooit meer maakt.
    I kan go begi san yu wani , ma a vrouw no go gi yu wan brick.

    Ik hoop dat je deze taal wel verstaat.
    Want te yu no verstaan da yu na wan ndp-er.


    Maak melding
  15. robje g ,jij bent een grootte schijnheilige , maar meriba staat hoger in het vaandel van de ndp dan jij , jij bent al afgeschreven , de ndp begint van jou te kotsen


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES