zaterdag, april 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameRamautarsing: "Pan American case is redelijk clear. Ik weet niet wat nader...

Ramautarsing: “Pan American case is redelijk clear. Ik weet niet wat nader onderzocht moet worden”

-

Does Travel - naar Suriname

Het is volgens de econoom Winston Ramautarsing jammer dat het Openbaar Ministerie in Suriname (OM) ervoor gekozen heeft om de Pan-American zaak op de lange baan te schuiven door een gerechtelijk vooronderzoek (gvo) te vorderen. Hij had eerder gezien dat deze zaak direct op het bord van de rechter was geplaatst.

“Een gerechtelijk vooronderzoek wil zeggen: langebaanwedstrijd. En dat vind ik wel negatief, omdat als dingen fout gaan moet je die eigenlijk door de rechterlijke macht laten corrigeren. Niet zozeer om deze mannen op te hangen, maar wel om te voorkomen dat het systeem wordt. Want als deze mannen ongestraft hiermee wegkomen, gaat de volgende het ook doen. Dus je moet optreden. Daarom vind ik het jammer dat men niet direct naar de rechter is gegaan”, zei Ramautarsing op D-TV.

Na analyse van de onderzoekresultaten van de Surinaamse politie en mede gelet op de aard van de zaak, is het gvo gevorderd. Volgens de econoom heeft het OM na de indiening van de anonieme strafklacht de beste rechercheurs ingezet om alles tot de bodem te onderzoeken.

“De case is redelijk clear. Ik weet niet wat nader onderzocht moet worden. Alle dingen staan op papier en alle relevante mensen, inclusief de verdachten, zijn gehoord. Ik begrijp dat het politiek gevoelig is, maar als je het niet corrigeert gaat het doorgaan. Er zijn vijf van dit soort PPP’s die nu in gang gezet worden. Allemaal frommel”, aldus de econoom, die benadrukt dat deze case, alhoewel er al een gvo is gevorderd, niet met rust moet worden gelaten. Hierdoor zal het OM gedwongen worden om tempo te maken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
  1. WAT, zit je weer aan je infuus, die ‘Borgoe’ heet.

    Ik maak gebruik van mijn vrijheid van meningsuiting, mijn streven is waarheidsvinding en een ieder is vrij om mijn woorden te ‘bundelen.’ Ik had me voorgenomen niet meer op ‘reaguurders’ te reageren, maar gun je toch even deze woorden, want ondanks dat ik nooit ‘een ‘boek hoef te worden’, ben jij daarentegen een dusdanig, voorspelbaar ‘open boek’, dat eigenlijk ieder woord dat aan waarheidsschuwe mensen als jij besteedt wordt, er één teveel is.

    Ik heb me er zo langzamerhand bij neergelegd, dat degenen die altijd maar gelijk willen hebben, vaak degenen zijn die zich het minst om de waarheid bekOmmeren…..zo, heb ik toch aardig WAT woorden verspild, maar het is voor een goed (hoger) doel…


    Maak melding
  2. We leven in een maffia staat..!! Lanti lapt met regelmaat wet en regelgeving aan zijn laars.

    Pan Am case is voor de volgende regering, het OM en de PG krijgen opdracht en instructies van de President, wie en wat te vervolgen. Moge dat duidelijk zijn….


    Maak melding
  3. “Een gerechtelijk vooronderzoek wil zeggen: langebaanwedstrijd. En dat vind ik wel negatief, omdat als dingen fout gaan moet je die eigenlijk door de rechterlijke macht laten corrigeren.”
    ===========================
    Het is maar goed dat Ramautarsing econoom is en geen jurist.
    Je vraagt je af waarom sommige figuren processen blijven saboteren met negatieve prietpraat, zeker als je bedenkt dat het OM de zaak in onderzoek heeft. Het is ook het OM die de aangewezen instantie is waar dit allemaal thuishoort en niet bij jan en alleman en zeker niet bij iemand als Ramautarsing. Dit is gewoon rancune en stemmenmakerij….
    Het zal weer blijken dat er gewoon niets aan de hand is. De overheid heeft ruim 8 miljoen betaald voor 562 woningen in plaats van 20 woningen.
    En nu door……get a life.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES