zondag, april 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameDoekhie: "90 tot 95% marrons gaan voor Brunswijk stemmen; presidentschap dus niet...

Doekhie: “90 tot 95% marrons gaan voor Brunswijk stemmen; presidentschap dus niet onrealistisch”

-

Does Travel - naar Suriname

Het is volgens oud-parlementariër Rashied Doekhie niet onrealistisch dat Ronnie Brunswijk, nu vicepresident van Suriname, daadwerkelijk president kan worden na de verkiezingen in 2025. Volgens de NDP’er gaat het uiteindelijk om de knikkers die tellen.

“Die man is bezig met zijn achterban. De marrons, gaan voor 90 tot 95 procent op Brunswijk stemmen. Met het nieuw kiesstelsel ga je versnipperingen krijgen in het kustgebied. Dat betekent dat de VHP minder zal krijgen. Misschien ook de NDP, want ze luisteren niet en als je met kapotte netten vis gaat vangen is het alleen bedorven vis. De NPS gaat een beetje pakken en Somo is nu in opmars bij de Javanen. De Javanen die voor de VHP hebben gestemd, gaan weer naar huis. Den man e firi nattigheid.

Maar als de concurrenten kleiner worden, blijft Brunswijk groot. En als hij überhaupt komt te vallen met 12, 13 en 14 zetels, dan gaat een ieder met hem moeten werken. En in de politiek gaat iedereen in de regering willen zitten”, zei Doekhie op D-TV.

Doekhie merkt op dat Brunswijk iemand is die eigenlijk al president van Suriname is geweest met zijn waarneming bij afwezigheid van president Chan Santokhi. Daarnaast heeft hij in de afgelopen jaren met zowel Ronald Venetiaan, Desi Bouterse en Chan Santokhi een regering geformeerd en heeft hij diverse andere hoge functies in het land bekleed.

“Wat zal hem dan in de toekomst weerhouden om nog 1 centimeter verder te gaan en president te worden? We moeten de dingen nuchter bekijken. Of je van bepaalde mensen, partijen of partijcombinatie houdt of niet. Lemki swa, maar soms toch a bun yere”, aldus de politicus.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

32 REACTIES
  1. Dan wordt het wild wild west in Su. Men gaat nog erger doen en laten wat men wilt. Zijn kondreman gaat nog erger stoer doen over straat.
    De goeie niet nagesproken. Er zijn echt wel anderen, die weten hoe het hoort. Petje af voor hun. Die rekenen niet op die rover.


    Maak melding
  2. In elk keval zal hij het beter doen dan die didibri van die paarse ratten club.

    En wat wil die Doekhie nu nog een paar trappen van koning bravo.

    En als ABOP de moordenaars van moiwana kan doen opsluiten,krijgen ze 100%van alle stemmers.


    Maak melding
  3. Brunswijk kan on mogelijk president worden van suriname. Niet omdat doekhi hem steunt in nickerie gaat Brunswijk president worden. Geen enkel land gaat met suriname zaken willen doen.


    Maak melding
  4. Ronnie Brunswijk gaat geen president worden als hij de grootste wordt. Mevrouw Brunswijk-Cairo wordt dan de president. Vandaar hun recente huwelijk.


    Maak melding
  5. Brunswijk weet waar Hoefdraad is. Hij weet ook waar Bordo en Bouterse zijn !

    Brunswijk was / is betrokken bij drugscriminalieit en kent dus alle ins en outs. Maar hij speelt meneer de Haas.
    M.a.w. hij beschermt de grote criminelen die onze economie en onze vooruitgang verstoren !

    Nu gebleken is welke politieke partij corruptie en criminaliteit in politiek Suriname heeft gedoogd en nu de coalitie heeft verlaten om een veroordeelde moordenaar te beschermen wordt nu ook duidelijk dat er nog een politieke leider is die grote criminelen bescherming blijft bieden.

    Willen wij een beter Suriname dan mogen zulke leiders nooit meer actief zijn in onze Suriname sowieso niet in politiek Suriname !

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  6. Niks is uitgesloten, er is immers 2x op een domme president, moordenaar en drugsdealer gestemd. Een dom volk kiest een domme president. Indien dit waarheid mag worden, is dat het einde van Suriname en is het land in no time een 2e Haiti of Venezuela. Mensen zullen massaal het land verlaten, groente, fruit en rijst zullen ook uit China komen.
    Daarnaast, er zullen weinig landen zijn (op schurken Staten na) die bereid zullen zijn om samen te werken.
    Suriname zal dan in een isolement geraken…


    Maak melding
  7. Keerpunt
    July 11, 2020
    De signalen dat de voorzitter van Abop, Ronnie Brunswijk, waarnemend staatshoofd wordt, blijft grote delen van de samenleving bezighouden. Het is meer dan logisch, dat hem hetzelfde lot beschoren zal zijn als D.D. Bouterse, als het om zijn bewegingen op internationale podia zal gaan. Hij zal nooit vrij Suriname buiten onze grenzen op normale wijze kunnen vertegenwoordigen, aangezien hij door de justities van Nederland en Frankrijk wordt gezocht. De mogelijke aanstelling van Brunswijk tot vicepresident zal leiden tot dezelfde taferelen als toen Bouterse werd gekozen tot president.

    Brunswijk zou de Republiek Suriname deze schande voor een tweede keer kunnen besparen. Bovendien zou hij vanwege de veroordeling voor de bankroof, welk vonnis nog overeind staat, niet voldoen aan de wettelijke vereisten zich kandidaat te kunnen stellen voor het president- of vicepresidentschap.

    Ondanks de zaken die zich in het verleden hebben voltrokken, zijn veroordeling voor bankroof en de handelingen gepleegd tijdens de strijd in het binnenland, waarvoor amnestie verleend werd, heeft dit volk hem vergeven en veel zaken zijn in de vergetelheid geraakt. We moeten echter onze geschiedenis nooit en vergeten. De politieke partij DA’91 plaatste een tekst over de criminele handelingen van Brunswijk op haar sociale media pagina. Hieronder de tekst die afgeleid is van verschillende krantenberichten waarin melding wordt gedaan van de gebeurtenissen van de jaren tachtig:

    ‘Op oudejaarsdag 1984 verscheen op de voorpagina van de Ware Tijd het bericht ‘Verdachte van bankroof aangehouden’. Een man werd ervan verdacht het bijkantoor van de Surinaamse Bank (DSB) in Moengo te hebben beroofd van Sf 85.000.

    De 24-jarige verdachte zwaaide 16 april van dit jaar af uit de dienstplicht. Een bekentenis was gisteren nog niet van hem verkregen. Politie, militairen en burgers hadden vrijdag de achtervolging ingezet. […]. Na enige tijd werden zeven plastic zakjes met muntgeld aangetroffen. In de holte van een omgevallen boom. Ook vond men een kinderborstrok met twee gaten, die kennelijk als het masker bij de overval is gebruikt. Het wapen waarmee de overval gepleegd is, en de grote buit zijn nog niet vonden.

    Het bleek om Brunswijk te gaan. Hij werd opgesloten, maar zag kans uit Fort Zeelandia te ontsnappen. Op 26 januari 1985 plaatste de Ware Tijd namens de Militaire Politie (MP) en de procureur-generaal een opsporingsbericht. Op 11 juli 1985 verscheen er weer een opsporingsbericht in hetzelfde ochtendblad: Brunswijk zou zich opnieuw schuldig hebben gemaakt aan diefstal met geweldpleging en werd ‘levensgevaarlijk’ geacht. Het bericht was ondertekend door inspecteur van politie Chandrikapersad Santokhi.

    Het bleef een tijdje stil, totdat de Ware Tijd op 26 april 1986 melding maakte van een overval op een bank in Tamanredjo. Brunswijk werd verdacht. ‘Brunswijk Ronny voornoemd, is zwaar bewapend met vermoedelijk automatische wapens en wordt derhalve levensgevaarlijk geacht’, waarschuwde de krant.[v] De strafbare feiten waaraan Brunswijk zich schuldig had gemaakt, waarbij sprake zou zijn van ‘grove vormen van agressie’, werden opgesomd: de genoemde bankoverval te Tamanredjo, te Moengo, een roofoverval te Patamacca, beroving van diverse gouddelvers in het binnenland en brandstichting.

    Het avondblad De West plaatste op 24 april een opsporingsbericht en op 26 april 1986 nog een, met als kop ‘Verdachte Brunswijk: Gevaarlijk en gewapend’. Op 30 april 1986 stond er op de voorpagina een uitgebreider artikel: ‘Brunswijk de schrik van Moengo Tapoe’. Brunswijk en zijn metgezellen zouden volgens de krant hun agressie ontladen ‘op weerloze mensen uit wie soms informatie werd geslagen’. Het artikel besloot met te zeggen dat Brunswijk tot zijn ontslag uit militaire dienst geen misdadige aanleg toonde. Voor de ‘plotselinge uitbarsting’ konden de bij het onderzoek betrokken autoriteiten geen verklaring geven.

    Ronnie Brunswijk, is in maart 1999 door de rechtbank van Haarlem, Nederland bij verstek veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf. Brunswijk is volgens de rechtbank het brein geweest achter drie cocaïnetransporten tussen maart 1996 en juni 1997 van Suriname naar Schiphol. Het ging in totaal om ruim 61 kilo cocaïne.’


    Maak melding
  8. Als Brunswijk president van Suriname zou worden, dan heeft men de ene veroordeelde, voor de ander ingeruild en hebben de amechtige racistische hindu’s, zoals Jaichand e.d. precies het tegenovergestelde bereikt dan dat ze gedacht hadden…wat een ontwikkeling…!


    Maak melding
  9. De hersenoperatie van Doekhie in Nederland enige jaren geleden is compleet mislukt. Door de opgelopen hersenschade zijn bij hem de cognitieve en reproductieve functies volledig verdwenen.

    Als Brunswijk president wordt dan wordt SU een de 2e Haïti .


    Maak melding
  10. Crimineel Brunswijk als pres is het spek op de kat binden. Corruptie en leegroof NDP stijl in het kwadraat.
    Als Brunswijk president wordt dan wordt SU een 2e Haïti .


    Maak melding
  11. Brunswijk kan pres worden want behalve 90% vn de koning zn volk, steunt ook de hindoes en de javanen. Is maar een handje vol die diana steunt want zonder de koning die haar in de lijst plaatste (15jrn terug) was ze niks. Let maar op. En als de koning pres wordt is SU ook afgesloten van de buitenwereld, net als toen bouta pres werd. Niemand gaat nog zaken met SU willen doen. Hoop dat de koning iemand anders in zijn plaats aanwijst om pres te worden.


    Maak melding
  12. Rashied Doekhie, dat jij als een politieke zwerver je probeert in te likken bij Brunswijk is zo doorzichtig.
    Weet dat de meeste dromen gewoon bedrog zijn en geen werkelijkheid.
    Stel nu dat Bouta ineens weer in beeld komt dan ben je gelijk een gevierde man binnen NDP en zal je weer anmders praten.
    Wat patriot zeg.


    Maak melding
  13. In het zwarste van het allerzwartst, ontkiemt het leven, om verder te groeien in het licht, waarna het zich weer terugtrekt in het diepe duistere zwart om tot rust te komen, anders versterft het door een overvloed aan licht…E.S.


    Maak melding
  14. Aan Bhanumati, Jaichand en andere racistische hindu-primaten die dit lezen, zou ik mee willen geven, dat alleen al uit haat naar mensen zoals jullie toe, ik bijna zou hopen dat Brunswijk president wordt van Suriname…echter is (gelukkig voor jullie) mijn liefde voor het prachtige land Suriname, immens veel groter dan mijn haat naar jullie toe…!

    Bijna niet voor te stellen maar het is, zoals het is…


    Maak melding
  15. Jaichand, ik had nooit gedacht dat jij een familielid had, die ook Ernesto heet. En een lange staart en een zwarte vacht ook nog. Wat moet dat een straf voor je zijn…!

    Maar gelukkig kan je nog troost vinden bij die andere met die olifantenslurf en die blauwe huid…


    Maak melding
  16. Jaichand, mijn moeder is al een tijdje dood, dus als je haar gesproken hebt, dan waren mijn vermoedens toch juist; ongedierte als jij kunnen niet echt bestaan of ze krioelen als maden tussen de lijken…eet smakelijk…!

    Mocht je ’s nachts iemand zachtjes in je oren horen fluisteren, dan is het (hoogst) waarschijnlijk mijn moeder, die je welterusten tegen je zegt. Slaap lekker…!


    Maak melding
  17. Blijdorp, Jaichand…ik kon me al niet voorstellen, dat jij. Bhanumati en consorten in een normaal huis woonden. Ik snap nu beter, waarom al die dieren om jullie heen zo brullen en allerlei geluiden maken…dan hoeven ze jullie verbale gerochel en gekots, niet voortdurend aan te horen…


    Maak melding
  18. Blijf jij nou maar lekker je gif sproeien Jaichand, puberaal ongedierte…de zwarten waar jij en consorten je hindu-gif voortdurend op loslaten gaan met jullie in het stemhokje afrekenen…!

    Ondertussen kan je heel heldhaftig achter je toetsenbord van alles de wereld in brullen en jullie superioritetsgevoel kent geen grenzen. Hele bevolkingsgroepen stigmatiseren en bij ieder weerwoord, gedraag je je als een doorgedraaide sturmbahnfuhrer. Maar dat is blijkbaar inherent aan de brahmanencultuur…


    Maak melding
  19. WAT 15 maart 2024 Bij 15:39
    Je opmerking moet nog beoordeeld worden
    WAT 15 maart 2024 Bij 03:49
    Je opmerking moet nog beoordeeld worden
    debby , Dèjà vu na Dèjà vu zegt waar het op staat , lees zijn reactie hier ;;;;; ,Dèjà vu na Dèjà vu 15 maart 2024 Bij 02:52
    In elk keval zal hij het beter doen dan die didibri van die paarse ratten club.

    En wat wil die Doekhie nu nog een paar trappen van koning bravo.

    En als ABOP de moordenaars van moiwana kan doen opsluiten krijgen ze 100%van alle stemmers.

    debby ,1986 hé, Dèjà vu na Dèjà vu wil hier mee zeggen dat jou lover didibri had gehoord dat brunswijk zich in Moiwana zou bevinden , toen hij brunswijk niet in Moiwana aantrof heeft jou lover 39 onschuldige dorpsbewoners waarvan vele vrouwen en kinderen geexecuteerd , zijn handeling wijze , december 1982 heeft jou lover ook 15 Surinaamse burgers gefolterd en geexecuteerd , debby en jij houdt van die massamoordenaar, karma zal straks zijn werk doen


    Maak melding
  20. Doekhi is nog niet herstelt van die klappen en schoppen die hij van Brunswijk en Somo gehad. heeft.
    BEP, NDP en NPS trekken naast de ABOP Marron stemmen.

    De ABOP had samen met restant PL ongeveer 25.000 stemmen. Ook al verdubbelen ze krijgen ze in het nieuwe kiesstelsel niet meer dan 10 zetels.

    Wartaal.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES