zaterdag, april 27, 2024
HomeOnderwerpenNatuurSuriname neemt initiatief in strijd tegen klimaatverandering

Suriname neemt initiatief in strijd tegen klimaatverandering

-

Does Travel - naar Suriname

Suriname staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en biodiversiteit; echter is er behoefte aan financiële steun om duurzame ontwikkeling te bevorderen en klimaatverandering tegen te gaan.

De gesprekken met het Green Climate Fund (GCF) op het kabinet van de president, waarbij ministers Marciano Dasai van Ruimte Ordening en Milieu (ROM) en Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis) aanwezig waren, getuigen van de inspanningen van Suriname om middelen te verkrijgen om deze uitdagingen aan te pakken. De ontmoeting vond plaats op woensdag 6 maart.

GCF is een internationaal fonds dat is opgericht om ontwikkelingslanden te ondersteunen bij het aanpassen aan en het verminderen van de gevolgen van klimaatverandering. Minister Dasai liet doorschemeren dat Suriname momenteel te maken heeft met uitdagingen zoals droogte en lage waterpeilen, wat de urgentie benadrukt van actie op het gebied van klimaatverandering.

Het ligt in de bedoeling dat GCF de projecten faciliteert om die klimaatverandering tegen te gaan. “We hebben dus GCF gevraagd om ons te helpen om een strategie te ontwikkelen om toch wel in aanmerking te komen voor financiering”, benadrukte de bewindsman.

“Middels een presentatie aan de president heeft de Green Climate Fund concrete mogelijkheden geïdentificeerd en voorstellen gedaan, die verder uitgewerkt moeten worden. Het identificeren van mogelijkheden om meer duurzame energie op te wekken, zoals het benutten van hydro- en zonne-energie, kan aanzienlijk bijdragen aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en het bevorderen van schone energiebronnen,” merkte minister Dasai op.

De bewindsman gaf verder aan dat ook door solar projecten te integreren in de landbouwsector, duurzame energie kan worden opgewekt. “We moeten ook duurzamer omgaan met onze bossen en natuurlijk ook onze infrastructuur”, haalde de minister aan.

De mogelijkheden zijn uitgewerkt en zien er volgens de minister heel goed uit. Er zal nu samen een voorstel worden opgemaakt, zodat Suriname in aanmerking komt voor de financiering. Hetgeen kan gezien worden als een stap in de richting van het verkrijgen van de nodige middelen en expertise om de groene reputatie van Suriname te behouden en verder te versterken, terwijl tegelijkertijd wordt bijgedragen aan wereldwijde inspanningen om klimaatverandering tegen te gaan.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. Deze idioten nemen zaken van internet alsof ze in schoolbanken zitten, maken er een verhaal omheen en denken dat ze Sur en de wereld kunnen bedonderen.
    Echt een stelletje amateurs.


    Maak melding
  2. Er zijn hele stukken Oerwoud weg, alles is toegestaan Bomenkap maak niet uit.
    Veel kwik in de grond, water niet te zuipen, gooi eerst die Goud zoekers uit het oerwoud waar veel Criminelen uit het buitenland vertoeven, het is toch van het padje af dat iedereen zomaar Suriname binnen komt zonder te vragen, en dan ook nog het Oerwoud sloop en Goud mee neemt, dit eigendom van Suriname.
    Gebruikt het geld voor het renoveren van het Oerwoud ,de Long van de wereld.


    Maak melding
  3. ik vrees al zou Suriname geld krijgen voor behoud van her amazone oerwoud ket kappen gaat gewoon door .
    of door de chinezen of zelf voor de goud winning.
    De mensen zien het nut er niet van in voor het behoud en klimaat verandering in de wereld is te ver van hun bed .
    Als ze een 1 dollar per boom krijgen zeggen ze kap alles .
    Wat zou helpen is ze moeten meer verdienen en minder doen om meer te verdienen met behoud van het regenwoud. (met toerisme bv)
    er zijn geen mensen om het te handhaven mensen zijn makkelijk omkoopbaar.
    Zou zeggen kap alles weg dan is het ook weg en gedaan en als de gevolgen komen dan zien ze het wel. maar dan is het te laat. Maar dat is niet hun probleem.


    Maak melding
  4. Brazilië heeft heel veel hectares leeggekapt, waar Suriname meerdere malen in zou passen.
    Ze verbouwen er o.a. soja e.d. (die de plaatselijke bevolking nauwelijks kunnen betalen en vaak voor een aanzienlijk deel, als veevoeder in Europese landen terechtkomt). Doordat er zoveel bomen gekapt worden, wordt het vocht minder lang vastgehouden, waardoor de regenbuien massaler worden, gebieden sneller overstromen en er hele volksstammen door verdrinkingsdood aan hun eind komen.

    In het artikel wordt er gesproken over : “gesprekken met het Green Climate Fund (GCF) op het kabinet van de president, waarbij ministers Marciano Dasai van Ruimte Ordening en Milieu (ROM) en Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis) aanwezig waren, getuigen van de inspanningen van Suriname om middelen te verkrijgen om deze uitdagingen aan te pakken.”(red.)

    Als in de tussentijd, men China roofbouw laat plegen, door in een rap tempo onze bossen plat te laten leggen dan klinken deze woorden als: “dweilen met de kraan open!” Tussen neus en lippen door, haalt de minister aan: “Dat we ook duurzamer moeten omgaan met onze bossen en natuurlijk ook onze infrastructuur.” Terwijl ik deze hersenspinselen knarsetandend tot mij neem, denk ik bij mezelf: “Deze minister kan beter geen huizen gaan bouwen, want hij zou aan de bovenbouw beginnen en later gaan nadenken over de fundering!”


    Maak melding
  5. minister u geeft al een verkeert teken ,door drugs verbranden met vele auto en bromfiets banden , en al die bos en grasbranden die bewust worden aangestoken , ga daar eerst de strijd mee aan


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES