zondag, april 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouva: "DOE was ook deel van het circus van de politiek"

Bouva: “DOE was ook deel van het circus van de politiek”

-

Does Travel - naar Suriname

NDP-parlementariër Melvin Bouva vindt het frappant dat DOE-voorzitter Steven Alfaisi het parlement en de politiek in Suriname ‘Circus Stupido versie 2.0’ noemt, terwijl DOE eerder ook deel heeft uitgemaakt van hetzelfde parlement.

“DOE was ook onderdeel van wat hij noemt het circus van de politiek van vandaag. DOE is deel geweest van het parlement en heeft ook in de regering gezeten, maar heeft bewezen daar niet zoveel van te begrijpen. Politiek is geen experiment”, benadrukt de NDP’er.

In een persbericht zei Alfaisi: ‘Maar anno vandaag is het circus compleet. Ik noem deze versie van onze politiek ‘Circus Stupido versie 2.0’. Er is nu officiële toetreding van cabaretiers tot de politiek. Verder meet de 2e man van het land zich aan, de staart van de koe vast te houden en weet verder van niks af, terwijl de 1e onophoudelijk bid om de koers te laten zakken en het licht in een tunnel ziet dat het merendeel van de samenleving niet ziet’.

Bouva benadrukt dat de politiek wel de hand in eigen boezem moet steken aangezien de politieke cultuur van Suriname niet één is waar men trots op kan zijn.

“Campagnes van politieke partijen in goed ontwikkelde democratieën richten zich op partijprogramma’s, partijfilosofieën en de partijideologie. Op momenten heb je wat persoonlijke dingen, op momenten is het ook een beetje vuil en vies, maar het karakter is anders. Het karakter van de politiek daarentegen in Suriname is één van vuilsmijterij, het bekladden en criminaliseren van elkaar, vertellen van mooie verhalen en beloftes. Het lijkt soms op een circus, maar het is ‘damn serious business’, omdat we praten over de toekomst van het land. Daarom zal ik ervoor blijven pleiten dat de politieke cultuur moet veranderen”, aldus Bouva.

Volgens de NDP’er is er een verkeerd beeld bij de Surinaamse samenleving dat het merendeel van de leden van De Nationale Assemblee laag of nauwelijks geschoold zijn. “Ik denk dat meer dan 50% van De Nationale Assemblee wel academisch dan wel hoger opgeleid is. Het idee dat er bestaat dat het het tegenovergestelde zou zijn, zou dus niet kloppen”, aldus de politicus.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
  1. “Ik denk dat meer dan 50% van De Nationale Assemblee wel academisch dan wel hoger opgeleid is. Het idee dat er bestaat dat het het tegenovergestelde zou zijn, zou dus niet kloppen”, aldus de politicus >> de rest dus de andere helft !!! is dus wel : laag of nauwelijks geschoold
    Het lijkt nu wel alsof bouva nu tot de “hoger opgeleide groep “is gaan horen>>> vroeger als een ‘ja knikker’ ; “njang patoe” voortrekker/ medepleger
    Bouva heeft vwb “Doe” gelijk>>
    die “awarie dominee” (domri) die er zat was corrupt als de pest >> voor een paar dollars en een buitenlandse trip alle fatsoen overboord

    zie ook artikel WKant 19-05-2016 stutg vs awari

    22 -02-2016: somo zeg je maar vergeet die Awarie Dominee van Doe niet overloper. Eigenbelang misschien heeft hij een roeping gekregen.


    Maak melding
  2. Bij VHP zijn de leden HBO en hoger geschoold en dat is het in lijn van de voorzitter. Bij de overige partijen kan je dat niet zeggen en dat is ook in lijn van hun voorzitter en de stemmers.


    Maak melding
  3. Xavier Snatokhi kennis. Politiecarrière. Na het behalen van zijn vwo-diploma aan de Algemene Middelbare School in Paramaribo, heeft Santokhi met een beurs van de staat van 1978 tot 1982 aan de Nederlandse Politieacademie te Apeldoorn gestudeerd. Santokhi werd op 6 december 2010 in Washington voor één jaar gekozen tot de voorzitter van de Comisión Interamericana para el Control del Abuso de Drogas (CICAD) (Inter American Drug Abuse Control Commission).[31] De CICAD is het autonoom lichaam van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) dat zich bezighoudt met de organisatie van het anti-narcotica beleid van het Westelijk Halfrond. Santokhi, die sinds 1995 de officiële Surinaamse vertegenwoordiger is van de CICAD, was in de periode 2009-2010 de vicevoorzitter van deze organisatie.[32][33][34] Albert Ramdin, assistent secretaris-generaal van de OAS, vond de benoeming van Santokhi terecht. Volgens Ramdin werd Suriname dankzij het beleid van Santokhi als justitieminister, zoals hij zelf zegt, “van de kaart geveegd” als een van de belangrijke doorvoerlanden van drugs in Zuid-Amerika. Dankzij het hardhandig optreden van Santokhi werd een daling in populariteit van de traditionele cocaïneroute Colombia-Suriname-Nederland .waargenomen.[35] . Heeft Suriname ooit een PRESIDENT gehad met z,n kaliber


    Maak melding
  4. xavier d lorean , jij bent ook zo’n hindoestanen hater , maar dat soort haters zijn mensen die ongeschoold zijn net als die bouva , het enigste wat die bouva kan is schreeuwen in het dna , en leugens vertellen , duidelijk bouva is niet geschikt voor het politieke circus , hij zal goed zijn om de toiletten schoon te maken , stront kent hij als de beste
    bouva waar is je held bouterse


    Maak melding
  5. Xavier, president Ali mag vlogs jou dan wel een intellectueel zijn en doe je niks anders dan president Santokhi bespreken, het zou je sieren als je al jouw rattenvrienden besprak en vergeet vooral Hellings niet. Hij is in jouw ogen zeker een topintelectueel.


    Maak melding
  6. @Xavier ´d Lorean

    Politiecarrière CHAN ,
    Na het behalen van zijn vwo-diploma aan de Algemene Middelbare School in Paramaribo, heeft Santokhi met een beurs van de staat van 1978 tot 1982 aan de Nederlandse Politieacademie te Apeldoorn gestudeerd.Na het afronden van zijn studie keerde hij in september 1982 terug naar Suriname om er te werken als politie-inspecteur. In een interview met Prem Radhakishun zei Santokhi dat velen hem in die tijd voor ‘gek verklaarden’ dat hij na zijn afstuderen terugkeerde naar Suriname om er tijdens de militaire dictatuur van Desi Bouterse te gaan werken voor de politie in een periode waarin weinig respect bestond voor de politie.[2]

    Sinds zijn 23e jaar heeft Santokhi gewerkt als politie-inspecteur te Geyersvlijt en later in Wanica totdat hij in 1989 benoemd werd tot hoofd van de landelijke recherche. In 1991 werd hij benoemd tot commissaris van politie en tevens hoofd van de justitiële dienst van het Korps Politie Suriname.

    Minister van Justitie
    In september 2005 werd Santokhi namens de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) Minister van Justitie en Politie in het derde kabinet van Ronald Venetiaan. Zijn periode als minister werd gekenmerkt door een harde aanpak van de criminaliteit, in het bijzonder de Surinaamse drugshandel, en een strak, no-nonsense beleid op het gebied van naleving van wet en recht. Hierdoor werd hij ‘sheriff’ genoemd, een bijnaam die hij van Desi Bouterse kreeg. Zijn beleid zorgde ervoor dat Suriname geschrapt werd van de Amerikaanse lijst van doorvoerlanden van drugs. Ook verwierf Suriname, onder zijn bestuur, de positie van het veiligste land van Zuid-Amerika (op het gebied van het aantal moorden).


    Maak melding
  7. Bouva geeft met zijn hij denkt dat 50% van de DNA leden hoger geschoold zijn aan dat zijn hogere opleiding niet zoveel betekend. Hij dient het te weten.


    Maak melding
  8. @Xavier:
    Je doet er beter aan om bouva, hellings, atompai, bouta en die racist van der san door te lichten.
    Je bent met je betoog appels met citroenen aan het vergelijken en verkoopt daarbij knollen voor citroenen.
    Met zoveel blabla zou een een stand op de markt moeten nemen.


    Maak melding
  9. “Volgens de NDP’er is er een verkeerd beeld bij de Surinaamse samenleving dat het merendeel van de leden van De Nationale Assemblee laag of nauwelijks geschoold zijn..”
    =================================

    Jullie gedragen je er wel naar ja……..


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES