zondag, april 28, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieInhalende bromfietser botst tegen afslaande auto en raakt zwaargewond

Inhalende bromfietser botst tegen afslaande auto en raakt zwaargewond

-

Does Travel - naar Suriname

Een bromfietser is woensdagmiddag zwaargewond geraakt na een aanrijding met een personenauto aan de Tout Lui Faut Kanaalweg rechts in Suriname.

Het slachtoffer is per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De automobilist als de bromfietser reden in dezelfde richting over de voornoemde weg met dien verstande dat de bromfietser achter het voertuig reed.

Gekomen ter hoogte van landbouwshop Garib, sloeg de automobilist rechtsaf naar de inrit van handelszaak en op dat moment haalde de bromfietser de wagen in met als gevolg de aanrijding.

De auto en bromfiets raakten aanzienlijk beschadigd en zijn door een ingeschakelde sleepdienst afgevoerd. De automobilist is wel in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs en vertoonde geen tekenen van dronkenschap.

De afdeling Unit Verkeer Midden is belast met het verder onderzoek.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. Automobilist is natuurlijk fout; afslaand verkeer, stom rund
    Brommer heeft voorrang; doorgaand verkeer.
    Maar hij is ook zo stom als een drol
    Je weet dat er zoveel automobilisten niet achterom kijken als ze afslaan, maar gewoon de bocht omgaan dat je kan weten dat je er tegen aan gaat knallen


    Maak melding
  2. In Suriname hebben we links verkeer dus haal je rechts in ,maar als je achter een voertuig rijd die duidelijk en vroegtijdig richting aangeeft om af te slaan ,dan dien je als achterop komend verkeer gewoon de andere laten afslaan . Of haal alsnog links in als er genoeg ruimte is.


    Maak melding
  3. Surined, je hebt gelijk als de automobilist afslaat naar een (zij) straat, maar als hij wilde afslaan om in een inrit te gaan, zou hij gewoon op straat moeten stoppen en alle verkeer (doorgaant of tegemoetkomend) voorrang moeten verlenen. Hij zou dus moeten wachten totdat hij veilig kan afslaan, hij zou zelfs geen richting moeten geven. Maar als men in Suriname op deze manier, (volgens het boekje) zou handelen, denk ik dat er nog meer ongelukken zouden gebeuren. In Suriname handelt men, wanneer men naar een inrit wil afslaan alsof men een zijstraat wil inslaan en gedraagt iedereen zich dus ook zo. De bromfietser had daarom voorzichtiger moeten zijn. Als iemand uit een inrit komt moet hij alle verkeer op straat voorrang verlenen. Zo ook wanneer hij een inrit wil ingaan, maar omdat bromfietsers en fietsers kwetsbaarder zijn, wil ik ze aanraden in Suriname, alle gekken achter het stuur van een auto, bus of vrachtwagen zo te benaderen alsof zij altijd voorrang hebben en je voorrang pas te nemen als ze je dat geven.


    Maak melding
  4. Ik reageer er niet meer op, ze rijden rond in een auto
    maar ze hebben geen benul, wat de verkeersregels inhoudt!
    Hoe duurder de auto hoe dommen ze zijn, want dan denken
    ze dat ze God zijn !

    sari tori

    Jacko


    Maak melding
  5. Je dient ALTIJD richting aan te geven, of je nu rechts of links, afslaat. Maakt niets uit of het een inrit is of niet. Als je naar een winkel gaat, moet je ook gewoon richting aan geven.
    Bromfietsers rijden meestal hard en kort achter een voorganger en zien dan vaak niet dat er richting aan wordt gegeven. De meeste bromfietsers weten ook niet dat ze OOK rechts in moeten halen en NIET links.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES