zondag, april 28, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandNieuw gekozen bestuur van Powakka ontvangt beschikkingen

Nieuw gekozen bestuur van Powakka ontvangt beschikkingen

-

Does Travel - naar Suriname

Het nieuw gekozen bestuur van Powakka heeft op dinsdag 5 maart haar beschikkingen ontvangen van minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport in Suriname.

Kapitein Sergio Sabajo nam gisteren samen met de basja’s van het dorp zijn beschikking in ontvangst op het Surinaamse ministerie van ROS.

De minister gaf aan dat het besluit om de beschikkingen aan het bestuur te overhandigen is genomen ondanks de rechtszaak nog gaande is. Na het vonnis zal de regering weer bij elkaar komen. Zij sprak de hoop uit dat het werk gezamenlijk aangepakt zal worden.

“Het gaat tenslotte om de ontwikkeling van de gemeenschap aldaar”, aldus de minister.

Zowel Kapitein Sabajo als Muriel Fernandes, voorzitter van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS), spraken hun erkentelijkheid uit aan de regering.

“Het is een lange weg geweest, maar we kunnen nu tenminste aan de slag gaan. Het is niet makkelijk, maar wij zullen elkaar ondersteunen, zegt de voorzitter”.

Fernandes benadrukte ook dat politiek en de overheid geen plaats hebben in het intern bestuurlijk proces van de Inheemsen. Zij vertrouwt er wel op dat de overheid een adviserende rol zal spelen naar de Inheemse gezagsdragers toe.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. Het is toch v/d gekke dat de inheemse bevolking tot aan de rechter moeten komen om hun pplek op te eisen , deze mensen zijn zo geduldig geweest dat het niet meer dan normaal is dat er eindelijk beschikkingen komen, hun leefomgeving wordt compleet kapot gemaakt door hebzucht van… ja van wie niet… behalve henzelf.


    Maak melding
  2. Famiri, volgens mij is de kerel niet blij:-(
    Tip, niet te veel alcoholische drank nuttigen, wel keihard aan je eigen ontwikkeling werken!

    Gado de wi fesi mang!


    Maak melding
  3. Het is te gek voor woorden, eerst jaren roepen dat ze niets krijgen en nu ze eindelijk de beschikkingen hebben weten ze niet wat te doen. Dus het zelf in ontwikkeling brengen zit er niet in want ze gaan nu zitten en wachten op een advieserende rol van de overheid.


    Maak melding
  4. @Isabelle 6 maart 2024 Bij 09:24
    “Het is toch v/d gekke dat de inheemse bevolking tot aan de rechter moeten komen om hun pplek op te eisen,…”

    Isabelle,
    Het is niet alleen van de gekke, het is bij de beesten af, dat er zo omgesprongen wordt met de oorspronkelijke bewoners van Suriname! In de Amerika’s zijn ze bijna uitgeroeid (de grootste genocide ooit, van meer dan 50 miljoen zielen) en in de Verenigde Staten zijn ze volledig omvolkt en in reservaten geplaatst, alsof het beesten zijn! Boos zijn is dan het minste wat ze zouden moeten zijn…!

    Tan bun


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES