zondag, april 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameMac Andrew: “Hotel Babylon compleet met inboedel opgekocht voor 3.2 miljoen euro”

Mac Andrew: “Hotel Babylon compleet met inboedel opgekocht voor 3.2 miljoen euro”

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgelegenheid en Jeugdzaken in Suriname (AWJ) heeft vandaag in De Nationale Assemblee (DNA) bevestigd dat de regering het pand waarin Hotel Babylon aan de Lallarookhweg is gevestigd, heeft opgekocht. Hierin zal het directoraat Arbeid van AWJ worden gehuisvest. Het pand is compleet met alle inboedel opgekocht voor een totaal bedrag van 3.2 miljoen euro.

“De noodzaak was er, omdat we in principe geconfronteerd werden met de verhoging van de huur van het pand aan de Eddy Brumastraat en wel van 180.000 SRD naar 1.5 miljoen SRD per maand. Op me begroting van 2023 had ik precies 3 miljoen SRD voor Jeugdzaken en ik ben geen minister die 18 miljoen gaat geven aan een verhuurder, terwijl me beleidsprogramma’s onvoldoende middelen hebben. Daarom is toen besloten om over te gaan tot de aanschaf van een pand”, zei Mac Andrew.

Er is volgens de bewindsman geen enkele opdracht zijdens de president gegeven om het pand te kopen. De enige bemoeienis van de president was in de Regeringsraad toen daar om toestemming is gevraagd. “Ik vind het heel jammer dat het goede werk dat door ambtenaren is verricht op deze wijze wordt besmeurd door een social media campagne”, zei Mac Andrew.

Volgens de bewindsman is hij een tevreden mens en is hij tevreden met wat hij heeft. Ook heeft hij altijd een goede naam gehad binnen het Caricom-secretariaat en de ILO. Hij zal daarom zijn goede naam nooit te grabbel gooien voor 6 ton US dollars.

Volgens de minister zijn er in de voorfase drie panden geselecteerd, namelijk: het oud-Glans gebouw aan de Kerkplein, Khazana aan de Van ’t Hogerhuysstraat en Hotel Babylon. Een interne commissie van Arbeid bestaande uit directieleden heeft toen Hotel Babylon het best bevonden, waarna het proces verder is ingezet door middels een raadsvoorstel toestemming te vragen voor de koop. Dit voorstel is ook goedgekeurd in de Surinaamse Regeringsraad.

“Om het pand daadwerkelijk te kunnen kopen, moesten we een hypotheek afsluiten bij Trustbank Amanah en we zijn erin geslaagd vorig jaar december om de eerste betaling te doen. Dit pand is getaxeerd door GBB en zij kwam op 2.7 miljoen euro. Maar dat was zonder het inboedel”, aldus de minister.

Mac Andrew verwees alle andere bedragen die circuleren naar het rijk der fabelen. Hij hoopt dat op 26 maart de overdracht van het pand kan plaatsvinden, waarna in april gestart kan worden met de verhuizing.

“We hebben geen cent meer dan 3.2 miljoen euro betaald voor dit pand. Ik kan u ook mededelen dat wij sinds eind januari uit het land zijn aan de Eddy Brumastraat. We zijn op dit moment versnipperd. Arbeid opereert op dit moment in Covid-mode en dat betekent dat op dit moment het gros van mijn personeel thuis zit, omdat we geen onderkomen hebben. Ik zit op moment aan de Franchepanestraat nummer 12, boven een winkel. Wat DNV absoluut heeft afgekeurd voor de veiligheid. Onze goederen zijn opgeslagen in een loods aan de Duisburglaan. Dus we hebben op zeer kort termijn een pand nodig om in te trekken en normaal weer onze dienstverlening aan het publiek te hervatten”, aldus de minister.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. Hieronder een aantal quotes van deze minister:

    1) “Maar dat was zonder het inboedel”, aldus de minister.
    2) “Op me begroting van 2023 had ik precies 3 miljoen SRD voor Jeugdzaken”.
    3) “en ik ben geen minister die 18 miljoen gaat geven aan een verhuurder”.

    Meneer de minister:
    Inboedel is een mannelijk zelfstandig naamwoord en dus schrijft en spreekt men over DE INBOEDEL overal buiten het corrupte Suriname.

    Behalve in uw BANANEN REPUBLIEK schrijft men normaliter “MIJN BEGROTING VAN 2023” en niet me begroting van 2023.

    Ook al bent u een minister in deze eerdergenoemde BANANEN REPUBLIEK en is Suriname een uiterst corruptief land, u “GEEFT” een verhuurder van het pand geen 18 miljoen maar u “BETAALT” iedere verhuurder voor zijn/haar diensten. Een duidelijke kwestie van etiquette bij u als bewindsman c.q. lid van een dievengilde of beter gezegd: een gebrek daaraan bij u.

    Het is natuurlijk overduidelijk dat u en velen van uw collegae in het “kabinet”, zoals in de afgelopen drie jaren vaker is gebleken (zowel nationaal als internationaal!!!), in het geheel niet worden gehinderd door enig verstand van zaken en bovendien vele noodzakelijke competenties ontberen!

    Overigens ben ik er heilig van overtuigd, dat met de aankoop van hotel Babylon, het zoveelste corruptieschandaal zich zal aandienen……het OM en de PG raken op deze wijze nog overwerkt van de vele corruptie gelieerde aanklachten van dit kabinet!
    Of vertrouwd u erop dat twee van de drie pijlers van de trias politica in dit tot op het bot CORRUPTE LAND, toch niet zo onafhankelijk zijn zoals ze in werkelijkheid zouden moeten zijn?


    Maak melding
  2. @PJUL, weet jij of de oude eigenaar ooit volledig betaald is voor het zorghotel? Volgens mijn info heeft deze beste man vele rechtszaken moeten voeren om het terug in handen te krijgen.


    Maak melding
  3. Mijn reactie hierop nadat ik betreffende artikel heb gelezen!
    Ten eerste!
    Na verloop van de huurtermijn voor het pand; met hoeveel percentage mag de verhuurder de huur gaan verhogen. Er is toch een wet van regelgeving wat wel is toegestaan en daar buiten sprake is van exortantibisme. Minister Steven Mac Andrew komt zeer ongeloofwaardig over!!!
    De verhuurder kan de huurder na aflopen van de huurtermijn de haarder niet zomaar het pand uitzetten. Wat een lamzak van minister. Door zijn leugens heeft zijn stemuitspraken alleen maar trillingen. Foei toch minister!!!
    Nadere conclusie:
    Statesment van phoeppa, YouTupe.
    Je hebt deze vieze honden nodig om anderen scherp te houden. Er zit een kern van waarheid in. Santokhi heeft bij zijn aantreden van president zeer grote fouten gemaakt. In eerdere collums van mij heb ik zeer uitgebreid uitleg gegeven. Hij luisterd kennelijk ook niet goed naar zijn adviseurs.
    Dat hotel was voor 1.2 miljoen US dollar te koop aangeboden. En plotseling heeft de minister van arbeid en werkgelegenheid voor 3.2 miljoen US dollar gekocht. Hoe kan dat……….! Waarom een verschil van 2 miljoen??Dat roept heel veel vragen op.
    En trouwens moet je dat hotel weer helemaal gaan verbouwen om als een werkbare kantoor te kunnen inrichten. Kosten weer enkele miljoenen. Voor dat bedrag kun je in één keer een nieuw gebouw neerzetten voor honderden personeels. Goedkoper met betere voorzieningen en werkbare omgeving. Wat ga je met de bedden en matrassen en lakens doen? Personeel gaat zeker hierop slapen.
    Conclusie voor 3.2 miljoen. Twee miljoen verdwijnen in de zakken van de ketens waar onder ook Santokhi!! Hij weet nu al dat bij de eerste volgende verkiezing de hindoestanen niet meer op hem gaan stemmen, of hij moet plaats maken voor iemand anders!!!🤩😃🤟🏹🏹🤝


    Maak melding
  4. Dit artikel brengt wel veel rare dingen aan het licht.
    1>> heel veel ambtenaren zitten in Covid modus thuis. Is het ministerie of de dienst waar SRD 18.000.000/ jaar huur betaald zou moeten worden wel operationeel of is het fake.
    2>> als de begroting minimale middel opvoert is het dan niet zaak ket maar geheel op te geven.
    3>> Prima besluit om € 3.2 mio te investeren als men daarmee SRD 18.000.000 = € 450.000 per jaar bespaart. Echter wat gaat de verbouwing kosten want daar horen we niemand over. Want een Hotel is natuurlijk niet direct geschikt als een kantoor / ministerie.

    Bizarre teksten van iemand die minister is.
    Had veel duidelijker gekund.


    Maak melding
  5. Van Hotel met inboedel, horeca gelegenheid en zwembad naar kantorencomplex vraagt naar meer uitleg.

    Misschien wel een goede belegging maar voor huisvesting van een ministerie is toch wel “creatief”.

    Laten we niet direct achterdochtig zijn maar laten we vragen en zoeken naar meer informatie en gegevens !

    By the rivers of Babylon.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  6. Hier had naar mijn mening geen voorstel tot koop naar het Kabinet van de minister moeten gaan. Want hij heeft geen balle verstand hiervan. Het gebouw had eerst moeten getaxeerd worden, daarna advies van de financieel adviseur en vervolgens toetsing door de beleidscommissie van het directoraat, dat het bedrag van koop binnen de marge ligt. Mac Andrew laat alles op zijspoor en neemt zelfstandig de beslissing. Geen goede zaak.
    Santokhi de president heeft de eindverantwoordelijkheid. Maar hij grijpt niet in. Wanneer het gebouw voor 1.2 miljoen US dollar te koop stond, waarom moet dan 3.2 miljoen US dollar worden betaald???????
    Een stinkende zaak van hier tot gunde!!!!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES