maandag, april 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameABOP-ondervoorzitter Cambiel: "Tijdens verkiezing houdt president ineens van alle mensen"

ABOP-ondervoorzitter Cambiel: “Tijdens verkiezing houdt president ineens van alle mensen”

-

Does Travel - naar Suriname

ABOP-ondervoorzitter Marinus Cambiel stelt dat stadsmensen de mensen in het binnenland van Suriname eeuwenlang achter hebben gehouden. Hierdoor moet vele malen hoger worden betaald voor een reis van en naar het achterland en zijn goederen daar ook vele malen duurder.

“Je moet zoveel betalen om bijvoorbeeld Drietabiki te bereiken, maar ze maken geen enkele moeite. De overheid wil wel de stemmen van die mensen hebben, maar den no wan du neks gi den sma. Alleen tijdens de verkiezing dan yo si dat president o doro na Drietabiki. Je gaat zien. Straks gaat hij naar Drietabiki en Pusugrunu en dan houdt hij ineens van alle mensen”, stelt de ABOP-topper.

Cambiel benadrukt dat hij met deze uitleg het niet alleen heeft over de huidige president van Suriname, Chandrikapersad Santokhi, maar alle andere presidenten die het land vanaf de onafhankelijkheid in 1975 heeft gehad. In de afgelopen jaren heeft hij gemerkt dat dit gedrag tot een soort cultuur is verworden. Maar hij geeft de huidige regering wel een 7 als cijfer voor de wijze van aanpak bij de armoedebestrijding.

De ABOP zit momenteel samen met VHP in de regering Santokhi-Brunswijk. Daarvoor heeft de ABOP vanaf 2005 t/m 2010 en weer vanaf 2010 t/m 2015 ook regeerverantwoordelijkheid gehad. Volgens Cambiel gaat het om een jarenlange achterstand in het binnenland dat moet worden ingehaald.

“Het is niet een proces van vijf jaren. Iets dat mensen voor bijna honderd jaar lang hebben kapotgemaakt kan je niet binnen vijf jaren herstellen. Je moet de gelegenheid krijgen om vijf periodes aan te zitten om bepaalde dingen in orde te maken, de cultuur en the way of thinking te veranderen. A fundering sref no meki ete. We zijn nog bezig met de fundering. Het is godsonmogelijk dat ye tek over wan regering, ze hebben alles kapotgemaakt, geen geld bij de Centrale Bank, noti. Er was bijna geen koopkracht, niks. Alleen werd er bruine bonen en andere dingen verdeeld. Heel oude dingen, vervallen dingen. Dus fu dresi wan soro i musu krin en. En dat o du pijn. En dat is gebeurd de afgelopen drie jaren. Dus de mensen moeten nog vijf jaren stemmen. Dan zal er een wezenlijk verschil zijn in verandering”, aldus Cambiel.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

35 REACTIES
  1. @ Debby

    Sluit je aan bij een politieke partij, en dingt dan mee voor de Presidentschap!!!!
    Oooh Sorry, je bent al een aanhanger van de ”Nationale Domme Partij”!
    Misschien kan je dan in de voetsporen van je afgod treden.

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  2. @debby yu ede Né wroko bun.
    Din project van NDP was één en enkel roven en roven van het volk.
    Wat heeft de ndp voor Moiwana gedaan?
    Soso moordenaar bij de dieven partij.


    gemodereerd
  3. “…
    stadsmensen de mensen in het binnenland van Suriname eeuwenlang achter hebben gehouden.
    …”

    Deze manier van propaganda geeft de kwaliteit van de partij aan !
    De ander de schuld geven en zelf de slachtofferrol aannemen is niet professioneel en is ook niet volwassen !

    Het klopt niet helemaal dat de stadsmensen het binnenland bewust heeft achter gehouden. De binnenland bewoners hebben bewust gekozen voor een zelfstandig, onafhankelijk en traditioneel leven met behoud van eigen waarden en normen.

    Dat zij in de loop der tijd andere behoeften hebben gekregen is een ander onderwerp waar over gesproken moet worden.

    Propaganda van politiek Suriname kan ook wel naar een beter niveau !

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  4. Wellicht een idee om de mensen van het binnenland naar Paramaribo te laten verhuizen, om de kosten voor levensonderhoud acceptabel te maken.


    Maak melding
  5. Nou ja. Na eeuwenlang zelf naar het binnenland te zijn gevlucht voor de plantagehouder en toen van tijd tot tijd terug naar de stad om het te branden terwijl de achtergeblevenen in de stad het nu veel beter hebben gaan ze nu zitten klagen? Ik zou ze zeggen; kom maar dan ook naar de stad! Maar laat je scholen anders gaan ze voor iemand voor een schammele loon werken, willen gratis grond en huis of gewoon ocuperen bij iemands perceel (voorbeeld: Witboitie), daarna stelen en worden rovers. Maar pinaren willen ze zelf want zie voorbeeld van een landbouwer-gezin die de hand uit de mouwen steekt en hard ervoor werkt om te overleven en toch hun kinderen laat scholen!! En niet kiest om te stelen. Dus men moet zich niet voordoen alsof achter gesteld zijn en zich zielig voelt want dat doet ie zelf en veels te lui om te werken. Heb geen medelijden voor zulke figuren die alles gratis willen krijgen terwijl er anderen zijn die hard werken en niet op de overheid wacht?


    gemodereerd
  6. Cambiel heeft het gelijk aan zijn kant. Maar Cambiel moet ook de Abop een spiegel voorhouden? Wat voor bijdrage heeft Abop zelf geleverd voor verbetering van de woon-en leefomgeving voor bevolkingsgroepen in het achterland. Er zijn mogelijkgeden genoeg. Maar de wil om deze plannen door te zetten ontbreekt. Een ding staat vast. Brunswijk is vele malen rijker geworden door uitbreiding van zijn goud- en houtexploitatie van het achterland.

    Maar ik denk ook niet dat Santokhi weer de moed zal opbrengen om wederom bepaalde gemeenschappen te bezoeken. Hij kan de mensen geen heerlijke worsten meer voorhouden. Men zit nietvop hem tecwachten. Er zijn mensen die hem een shower willen geven met emmers vol urine en menselijke uitwerpselen. Die dag wil ik niet missen.Hij heeft er zelf om gevraagd.


    Maak melding
  7. Ook in Suriname houdt men elkaar in een economische wurggreep. We willen teveel en te vaak het onderste uit de kan. Men moet leren begrijpen, dat in tijden van laag-conjunctuur, het voor de economie beter is om de prijzen te temperen, waardoor men sneller geld uitgeeft en het geld blijft ‘rollen.’

    Men zit in Paramaribo al teveel op elkaar gepropt, terwijl er veel land te ontginnen is. Het beleid zou er veel meer (zoals in Guyana) op gericht moeten zijn om – vooral – de agrarische sector een ‘boost’ te geven en het voor een ieder, die daar interesse voor toont meer scholing en financiële middelen beschikbaar moeten stellen.

    Er zijn gewassen, die men in de stad kan kweken en andere soorten komen beter tot hun recht in het binnenland (waar niet alleen marrons wonen maar ook inheemse Surinamers). Transport kan ook efficiënter en goedkoper. Dat zal ertoe leiden, dat goederen sneller op de plaats van bestemming terechtkomen, wat de economie ook meer op peil zal houden. Zo zie ik het…


    Maak melding
  8. Deze regering is in juli 2020 gestart.
    In juni 2020 viel de eerste corona dode in Nederland. Vanaf toen verspreide de ziekte zich wereldwijd als een olievlek.
    2021 officiële pandemie met een wereldwijde lockdown ook in suri.
    2022, voorzichtig herstel en start vd oorlog in Oekraïne. De gevolgen waren ook merkbaar in suri.

    Een ieder die constant zit te zeiken over 4 jaar, 5 jaar of 200 dagen regering, is achterlijk. Dit is het bewust creëren van een rookgordijn om deze regering negatief te beoordelen.

    Cambiel heeft in zekere zin gelijk, en ik zeg de kracht ligt in jou om het tij te keren. Jullie moeten zelf het initiatief nemen. Dat kan door het creëren v veiligheid voor meer toerisme, scholing, voorlichting en afzien v enkele traditionele gewoontes die ongebruikelijk zijn in het centrum.


    Maak melding
  9. Para Express, voor het grootste deel ben ik het met eens. Alleen met het deel waarin je zegt dat de mensen in het binnen er zelf voor gekozen hebben zich te isoleren, klopt niet. De mensen zijn GEDWONGEN zich te isoleren. Als je als slaaf naar het binnenland vlucht, is dat niet omdat je denkt dat het daar zo leuk zal zijn, je vlucht omdat je alles beter vindt dan slaaf te zijn van een witte @#$% die te lui is om zelf te werken en anderen daarom met heel veel geweld dwingt om het werk voor hem te doen.


    Maak melding
  10. Zo is dat, Henkes!
    Als die ‘witman’ het land eerlijk had verdeeld – i.p.v. het verder straffen van de tot slaafgemaakten, toen zij uit protest verdere ‘slavenarbeid’ weigerden – en niet alleen de ‘contractarbeiders’ had bevoordeeld, dan was de uitkomst van deze situatie een heel andere geweest.

    Door de opstanden van de tot slaafgemaakten, waren zij genoodzaakt te vluchten en hun heil in de binnenlanden te zoeken. En iedere Surinamer zou deze geschiedenis moeten weten. Tenminste…als ze echt betrokken zouden zijn!

    Het zijn wel de tot slaafgemaakten geweest – die met bloed, zweet, bittere tranen en getormenteerd lijf en leden – de basis hebben gelegd, waarop de ‘contractarbeiders konden ‘voortborduren’…!

    Tan bun


    Maak melding
  11. @Henkes: als het hebt over de periode van de slavernij, kan ik je volgen. Echter, als je na de afschaffing daarvan ervoor kiest om in het binnenland te blijven wonen, waar alle sociale en maatschappelijke voorzieningen ontbreken, dan moet niet lullen.
    Dat er weinig tot geen ontwikkeling in het binnenland heeft plaatsgevonden heeft niet alleen te maken met falend beleid in paramaribo, maar ook het passief gedrag van dorpshoofden en bewoners. Ze vonden het allemaal best om geïsoleerd te wonen.

    Aangaande hetgeen die Cambiel zegt:
    Wat heeft abop tot nog toe gedaan voor de binnenland bewoners in de periode dat ze regeringsverantwoordelijkheid hadden? Deng man desie na sjeng…aan de manier waarop ze communiceren merk je dat ze weinig tot geen scholing hebben genoten. Idem voor de vice-president!


    Maak melding
  12. @bhanuwatie: je zou die hindoe bril eens af moeten zetten, er gaat dan een wereld voor je open. Of ben je stiekem Jaichandwa, die het niet kon laten om weer eens een discriminerende post te plaatsen…
    Mensen hier op wtk. Ik heb het eerder gezegd, Jaichand en Bhanumatie zijn dezelfde persoon! Het zijn allebei geïndoctrineerde hindoe’s die haat verspreiden.


    Maak melding
  13. Bhanumati, dan heeft hij blijkbaar raakvlakken met de Indo-Arische Kuru-koning, die haar eigen mensen verhevener achten dan hun creoolse medemens…


    Maak melding
  14. Inderdaad, jaren achtergesteld. In de periode dat men zeer dicht bij het vuur zat, wat heb je voor je kondremangs gedaan behalve je zelf verrijken? Om uit de blubber te geraken moet men aan zelfredzaamheid werken. Dus te beginnen met drie tot maximum vijf kinderen bij de zelfde partner. Zelf heb ik vier en geen van hun hebben de universitaire banken gezien. Wel een vak gerichte opleiding waardoor ze overal op deze aarde hun brood kunnen verdienen, zonder te roven.
    Het kan dus anders !


    Maak melding
  15. Ik ben het niet met je eens @Boeskowtoe.

    Hoe zit het met die mensen die in elke reactie India erbij halen, waarom zeg je daar niets over.
    Tenminste weten de Hindustanen waar ze vandaan komen. De nazaten vd slaven niet. Nooit zeggen ze iets over het oorspronkelijke land omdat ze het niet weten.
    Mijn punt is; Hindustanen, Javanen en Chinezen zijn trots op het land v herkomst en velen zijn er ook geweest. Mag dit niet of zo!

    Procentueel gezien zijn er minder nazaten vd slavernij naar hun oorsprong geweest. Ze weten niet eens welk land dat is.

    Ik ben Surinen, en zoek geen ruzie met jou, maar die catfight tss die 2 groepen hangt mij de keel uit. Overbodig vind ik, omdat de meeste suri’s mixed zijn. Als ze ergens naar toe trekken is dat hun probleem.

    Dit is een ander perspectief, mijnens!


    Maak melding
  16. Beste Esmerald:

    Ik heb mij vaker geërgerd aan de dergelijke opmerkingen en heb daar herhaaldelijk postings daarover geplaatst.
    Echter, bij deze soort zit de haat zo diep dat ze in therapie moeten. Wij kunnen ze met onze posts, niet meer bereiken.
    Dat de tegenstellingen sinds het aantreden van Santhoki weer oplaait, heeft meerdere redenen:
    – ze accepteren geen hindoestaanse president
    – over het algemeen hebben Hindoestanen het beter, dus er is veel afgunst en jaroesoe onder de creolen jegens Hindoestanen
    – als je kijkt op sociaal maatschappelijk gebied, komen hindoestanen veel verder in hun ontwikkeling dan creolen. Ook daarover is er jaloezie.
    – ndp idioten hebben herhaaldelijke denigrerende opmerkingen gemaakt over hindoestanen

    En ja, vele hindoestaanse nazaten hebben hun roots in India bezocht en hebben gezien waar hun voorouders vandaan komen.
    20 jaar geleden was India een ontwikkelingsland, kijk waar ze nu staan. Het meest gebruikte corona vaccin is daar ontwikkeld. Dus, ik ervaar Hindoestanen als een zeer trotse cultuur, die veel meer dan de creool haar eigen normen en waarden in stand houdt en koestert.


    Maak melding
  17. @ Henkes 3 maart 2024 Bij 13:16

    Beste Henkes,
    ik praat nergens over isoleren. Tot de binnenland bewoners zie ik niet alleen de tot slaaf gemaakten die gevlucht waren.
    Ten tweede zie ik juist wel het positieve van de creoolse binnenland bewoners, want zij hadden immers gekozen voor hun vrijheid en hadden de omstandigheden getrotseerd en geaccepteerd. Zij hebben er het beste van gemaakt met hetgeen zij hadden.
    Zij hebben onze erfgoed ook instant gehouden, heel interessant voor cultuur toerisme en een zeer belangrijk onderdeel van de opbouw van Suriname.
    De Afrikaan, de Indïer, de Javaan, de Chinees, de boeroe, de Ingie is nu de Surinamer.

    En laten wij juist nu daar lering uit trekken.

    Nu de slavernij voorbij is en Suriname inmiddels bijna een halve eeuw onafhankelijk, zijn omstandigheden en behoeftes veranderd.
    Het ligt niet alleen aan de regering om hier iets aan te doen, binnenland bewoners kunnen nu vooral met deze regering op een volwassen manier hun nieuwe behoeftes kenbaar maken bespreken.

    Krakti !


    Maak melding
  18. @ Toussaint 3 maart 2024 Bij 14:54

    ” …
    Het zijn wel de tot slaafgemaakten geweest – die met bloed, zweet, bittere tranen en getormenteerd lijf en leden – de basis hebben gelegd, waarop de ‘contractarbeiders konden ‘voortborduren’…!
    …”

    Hier ben ik niet mee eens. De basis is gelegd door de “witmang”.
    De komst van de contractarbeiders was een andere tijdperk met andere kenmerken.

    Suriname is geformeerd door import van migranten door de “witmang” maar is opgebouwd door de migranten zelf !
    Suriname heeft een jonge / nieuwe natie en een jong / nieuw cultuur.

    Welke creool zegt dat hij een Afrikaan is,
    Welke Hindoestaan zegt dat hij van India is, etc.
    Wij zeggen toch allemaal dat wij Suriamers zijn.

    Krakti !


    Maak melding
  19. Wanneer gaat al dat gelul over slavernijverleden en achtergestelde boslandbewoners ophouden. Slavernij is al honderden jaren afgeschaft en steeds maar herhalen dat de mensen daarin zijn blijven hangen, komt doordat vooral de jongeren in de moderne wereld wil meedoen maar worden tegen gehouden door de ouderwets denkende ouderen. Alle jeugd trekt weg naar de stad om beter te worden maar velen geraken ook in de criminaliteit. Het zijn de eigen ouderen die zelf niets opbouwen in het binnenland en de toekomst van hun jeugd verpesten en de jeugd dom houden, dus niet steeds de schuld in schoenen van anderen schuiven.


    Maak melding
  20. Het is geen haat wat ik zei maar pure feit. Weet je niet meer wat Eddie Bruma gaf als reden voor de onafhankelijkheid?
    Zijn voornaamste reden was: nu gaan we die koe lies een kopje kleiner maken. Wij gaan nu de baas zijn. Henk Aaron ging daarin mee.
    Dus mag men tegenwoordig niet meer de waarheid vertellen?
    En waarom proberen jullie deze waarheid over de haat van de Creoolse leiders jegens de Hindoestanen te onderdrukken?
    Weten jullie waarom Ronald Venetiaan baviaan en racist werd genoemd?
    Omdat hij de goede economische positie van de Hindoestanen in de detailhandel niet wilde en daarom de Chinezen haalde, die nu de complete detailhandel beheersen en alle winsten naar China sluizen.
    Als bovenstaande geen haat van de Creoolse leiders jegens de Hindoestanen is, wat is het dan? Liefde??


    Maak melding
  21. Bhanumati, jij en velen met jou, werken het zelf in de hand. Hoe vaak bleef je creolen niet duiden met ‘nengre’, of de taal met ‘nengre-tongo!’ In Europa en Amerika is het al ‘not-done’ om het n-woord nog te bezigen, maar jij en een stelletje hooghartige Indo-Ariërs blijven het doen, omdat het jullie aard is.’Het bloed kruipt bij sommige mensen nou eenmaal, waar het niet gaan kan’…!


    Maak melding
  22. @ Para Express 3 maart 2024 Bij 18:07
    @ Toussaint 3 maart 2024 Bij 14:54
    ”…Het zijn wel de tot slaafgemaakten geweest – die met bloed, zweet, bittere tranen en getormenteerd lijf en leden – de basis hebben gelegd, waarop de ‘contractarbeiders konden ‘voortborduren’…!
    …”
    “…Hier ben ik niet mee eens. De basis is gelegd door de “witmang”…

    U mag het er niet mee eens zijn, maar feit is, dat die ‘witman’ alleen maar een zweep gehanteerd heeft en de tot slaafgemaakten gebruikt om de basis te leggen, want – zoals ze zelf zeiden – “God had ze gestuurd om te heersen over die ‘zwartjes’…!””

    Tan bun


    Maak melding
  23. @ Ernesto 3 maart 2024 Bij 22:35

    De basis is het idee niet het “werktuig”.

    Het werktuig is “slechts” een middel.

    Hoe hard het ook is het is zo. Daarom zijn exuses en een goedmaking ivm de onderwaardering van de humaniteit o zo belangrijk, dit is overigens ook een verantwoording van de “verkopers” van het “werktuig”.

    Krakti !


    Maak melding
  24. @ Ernesto 3 maart 2024 Bij 22:35

    Kownu Kronto doet niet anders ! Hij laat zijn “werktuig” graven en spitten en verkoopt aan den witmangs met vette winst.

    Hoe goed wordt dat “werktuig” van Kownu Kronto behandeld / onderhouden, kunnen zij zich een goed leven permiteren ?

    Wroko fu meki moni of anders gezegd liever een kleine baas dan een grote knecht.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  25. voor of tegen , maar robje g valt buiten de boot want robje g houdt alleen van bouterse , en deze nul is voortvluchtig , abop-er cambiel jij zal toch robje g verafschuwen , want paars zal zwart-geel proberen om jullie op zwartzaad te zetten , cambiel jij houdt zeker niet van hindoestanen


    Maak melding
  26. Ernesto, jullie zijn gewend en verwend dat een Hindoestaan jullie nooit op jullie tekortkomingen wijst. Gebeurt dat, dan kun je het niet aan en ga je India, Ariërs en weet ik veel wie erbij halen.
    FYI, er bestaat geen Indo Ariër. Hooguit wordt Iran daarmee bedoeld. De (Europese) theorie dat Centraal Europanen India binnenvielen en een Arische geloof naar India brachten is inmiddels in de prullenbak gegooid en bleek niks meer te zijn dan een plot van de Britten om de Indiërs wijs temaken dat zij geen eigen identiteit hadden en dat daarom de Britse overheersing van India gerechtvaardigd was.
    Intussen is de nieuwste theorie dat 5.000 jaar geleden sterke mannen op paarden vanuit het oosten Europa binnenvielen, alle Europese mannen vermoordden en zich voortplantten met de vrouwen. De huidige Europeaan heeft dus de genen van deze mannen en van de oude Europese vrouwen. Oftewel, Europa is 5.000 jaar geleden compleet veranderd qua DNA.
    De Indiërs daarentegen hebben dezelfde DNA als 10.000 jaar geleden.
    Btw, de nieuwste theorie is ook dat de vroeg-Afrikanen naar India trokken en dat deze Afro-Indiers vanuit India zich over de hele wereld hebben verspreid .
    Daar gaat jouw Indo Arische theorie.


    Maak melding
  27. @Bhanumati 4 maart 2024 Bij 12:11
    “Ernesto, jullie zijn gewend en verwend dat een Hindoestaan jullie nooit op jullie tekortkomingen wijst…” “…Btw, de nieuwste theorie is ook dat de vroeg-Afrikanen naar India trokken en dat deze Afro-Indiers vanuit India zich over de hele wereld hebben verspreid. Daar gaat jouw Indo Arische theorie.”

    Bhanumati, ‘jullie’ kunnen je beter richten op ‘jullie’ eigen tekortkomingen. En natuurlijk is alles terug te herleiden naar Afrika; “No matter where you come from, if you’re a black man/woman (or white man), you’re an African…!”

    Sta daar maar eens wat vaker bij stil, als je weer de zoveelste sneer richting een ‘blàkàman’ of moslim doet…!


    Maak melding
  28. @ KroFaya 4 maart 2024 Bij 04:58
    “Hun guru Jaggernath had hun gewaarschuwd. Geen Hindustaan als president. Dit omdat slaafgemaakten een Hindustaan niet zou accepteren.”

    KroFaya, misschien had hun guru Jaggernath, ze beter uit moeten leggen, dat er al meer dan honderd jaar geen ’tot slaafgemaakten’ meer bestaan en dat de ene hindoestaan de andere niet is…!

    In de tussentijd heeft deze president, het Surinaamse oerwoud en de goudvelden in de uitverkoop gedaan aan de regering van China. Zodanig dat zijn eigen landgenoten (lees: inheemsen en alle andere Surinamers) hun leven niet meer zeker zijn…wake up and stay woke…!


    Maak melding
  29. Boesskowtoe, als je eenmaal.een bestaan hebt opgebouwd ‘pé yu kumba tey beri’ kan je niet zomaar van de ene op de andere dag met z’n allen besluiten om naar de stad te verhuizen. Wat moet je in de stad komen doen, een plaats waar ze een andere cultuur en taal hebben dan jij gewend bent, een plaats waar jij de skills om er te kunnen functioneren niet voor hebt. De meeste contractarbeiders, die na 5 of 10 jaar in Suriname gewerkt te hebben konden terugkeren naar India of Indonesië, kozen er toch voor om in Suriname, het land waarin hun kinderen geboren zijn, te blijven. Hoe denk je eigenlijk dat de Marrons, die eeuwen in het bos geleefd hebben, zonder meer konden/kunnen verhuizen naar de stad en helemaal goed aangepast daarin kunnen functioneren? Wat gàat er met een Surinaamse groep (met welke achtetgrond ook) gebeuren als je ze zonder meer overplant naar b.v. Japan, een land waar ze de taal van niet spreken en de cultuur van niet kennen, denk je dat ze massaal aangenomen zullen worden om te gaan werken in fabrieken die auto’s, computers of robots maken, terwijl ze in Suriname ambtenaar of landbouwer waren? Dat Surinamers redelijk makkelijk konden/kunnen integeren in Nederland, komt omdat we eeuwenlang de Nederlandse cultuur en taal door onze strot geduwd gekregen hebben. De Marrons hebben noodgedwongen een nieuwe cultuur, taal en skils moeten leren (in Afrika had men b.v. nog nooit bittere cassave gezien). hoe denk je dat ze zonder gericht ingrijpen van de overheid, door goed onderwijs aan te bieden in het binnenland, deze groep goed aangepast kan functioneren in de stad?


    Maak melding
  30. Ik heb de discussie altijd met veel belangstelling gevolgd en ben tot de conclusie gekomen, dat velen hier op WTK nog steeds achtergebleven zijn in hun denken; HOKJESDENKEN.
    De oplossing m.i is dat we beginnen te denken, dat we ALLEMAAL SURINAMERS zijn van verschillende komaf. Dan PAS kunnen we gaan werken aan NATIEVORMING. Tang boeng.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES