zondag, april 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameAtencio: "Sampie is zelf ook één van de corruptelingen"

Atencio: “Sampie is zelf ook één van de corruptelingen”

-

Does Travel - naar Suriname

Voor de activist en politicus Martin Atencio is de ABOP-parlementariër Edgar Sampie, die recent flink in De Nationale Assemblee van Suriname en de Surinaamse pers heeft gebeukt op de Pan American case, geen integere volksvertegenwoordiger.

“Sampie is niet integer. Hij wil heilige boontje spelen naar het volk toe, terwijl hij weet dat hij ook één van de corruptelingen is. Vooral wanneer het gaat om gronduitgifte”, zei Atencio op Culturu TV.

Sampie kwam eerder zelf in opspraak nadat hij samen met zijn fractievoorzitter Obed Kanape grond kreeg op het Sabaku-project te Paramaribo-Noord.

Volgens Atencio blijkt nu dat Sampie met een soloactie bezig was in de Pan American case aangezien zijn eigen partijvoorzitter Ronnie Brunswijk, die vicepresident is, hem heeft tegengesproken. Dit zal de parlementariër op gegeven moment duur komen te staan.

“Want zijn eigen voorzitter zegt duidelijk dat hij tevreden is met de samenwerking. Dus dan moet Sampie een toontje lager zingen. Want in feite geeft hij zichzelf schande als parlementariër. Want dan ben je Pietje Puk geworden of Ronald achter het stuur, want je hebt verkeerd gereden.

Aan de andere kant zit hij zijn eigen voorzitter dan ook uit te vechten. Misschien is dat de bedoeling. Ik suggereer dat aan de hand van de handel en wandel van Sampie”, aldus de activist.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. Dat maakt toch niet uit?
    Hij is tegen corruptie, dan moet het niet uitmaken van welk partij of kleur hij is.
    Punt is dat hij corruptie geval aankaart/bespreekt, al hou je niet van de boodschapper, focus maar op de boodschap…


    Maak melding
  2. Hij moet ook net als Pique moslim worden. En samen kunnen ze de MPS oprichten. Moslim Partij Suriname.
    Dan zal Qatar hun kas goed vullen. Misschien.


    Maak melding
  3. Het is nog allerminst duidelijk of het corruptie is. Er worden vraagtekens gezet bij voorgaande afwijzingen en latere toekenning van betalingen.
    Stel je voor dat de uitleg van de minister van OW klopt.

    Het is onder tussen wel onomstotelijk duidelijk dat ABOP parlementariërs gronden hebben moeten teruggeven omdat zij zichzelf vooraan in de rij hadden op gesteld.

    In SU is de stap van argwaan, naar aanname naar het is bewezen heel erg klein.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES