maandag, april 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameAsabina: "NPS moet nagaan wanneer ze voor het laatst een zetel in...

Asabina: “NPS moet nagaan wanneer ze voor het laatst een zetel in bepaalde districten heeft behaald”

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse politieke partij Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft volgens voorman Ronny Asabina geen enkele vrees voor de groei van de NPS, met vooral de komst van kandidaten als Diana Pokie en Michel Felisi, beide voormalige BEPā€™ers.

Integendeel blijkt volgens hem dat de groene partij de traditionele plaatsen waar zij stemmen kreeg, heeft verwaarloosd. Hij verwacht dat dit zeker in het voordeel van zijn partij zal werken.

“Ze moeten juist nagaan wanneer ze voor het laatst in bepaalde districten een zetel hebben behaaldā€, zei de politicus in het programma Bakana Tori.

Volgens de BEP-leider is Suriname een democratische rechtstaat en hebben alle mensen de ruimte om een eigen keuze te maken. Felisi en Pokie hebben gekozen voor de groene partij, waardoor zij beiden voor de BEP dan een gepasseerd station zijn.

Hij kijkt wel uit naar de ā€˜battleā€™ die uitgevochten zal worden tijdens de verkiezingscampagne de komende maanden. Asabina stelde dat er vanuit het veld wel vaker word opgemerkt dat de BEP een goede keus zou maken door een toekomstige samenwerking met de NPS aan te gaan.

“Te ye waka tap a veld, ye yere dati ooktu. Maar belangrijk is dat het kiezersvolk bepaaldā€, aldus de BEP-topman.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
  1. Dat klopt niet!
    Speel geen struisvogel, we kunnen ook lezen debby.

    ā€œHet programma wordt mede gefinancierd via een IDB lening van US$ 8 miljoen. Aangevuld met US$ 2 miljoen uit het bio-economiefonds van het Green Climate Fund (GCF). Daarnaast nog US$ 2 miljoen via een schenking van het GCF. De lening van de IDB heeft een terugbetalingstermijn van 25 jaar, een aflossingsvrije periode van 5,5 jaar en een rentetarief gebaseerd op SOFR. De lening gefinancierd via het GCF heeft een terugbetalingstermijn van 20 jaar, een aflossingsvrije periode van 5,5 jaar en ook een rentetarief gebaseerd op SOFR.ā€ Bron: Starnieuws.


    Maak melding
  2. Nauwelijks 600.000 inwoners met circa 300.000 stemgerechtigden, en toch zijn ze 365 dgn per jr bezig met stemmen tellen.
    Toppunt van absurditeit!

    Ze leven in de toekomst, en het heden gaat aan ze voorbij. Das zombie-isme!


    Maak melding
  3. Debby 24 februari 2024 Bij 11:51
    We moeten nu kijken dat Pan Am case snel behandeld wordt. Chan hft $12 miljoen geleend. Wanneer stopt het??
    Ik wil weten wie de volgende pres wordt van alle partijen. Ze moeten deze VHP bende opsluiten en alles terughalen
    Het zoeken nasr zetels zegt mij niets
    ======================================

    Omdat je te dom bent. Probeer eens een keer inhoudelijk te reageren op het artikel zonder dat je afgeeft op andersoortige mensen. Je bent echt een krabita….


    Maak melding
  4. We hebben in Suriname over het algemeen helemaal geen politieke battles. De meeste kiezers stemmen braaf op hun eigen etnische partij. De BEP hoeft alleen maar te benadrukken dat ze Marron van een bepaalde stam.zijn en 99% van hun stemgerechtigde stamgenoten stemt op.de BEP. En dat geldt ook voor alle andere etnische groepen in Suriname. Een ‘vriend’ richtte eens een politieke partij op en gaf het duidelijk zeer etnisch klinkende naam, ik zei toen dat.hij, met zo’n naam, mij niet wilde hebben als kiezer. Zijn antwoord daarop was: ‘Henkes ef mi wan fu fanga wan.Picolet ini wan klep, mi no.kan pĆ³ti wan Twatwa ini a kooi’.. En gelijk heeft hij; Surinaamse politici kunnen zo mooi fluiten als ze willen, ze vangen toch alleen :vogels’ die op hen lijken.


    Maak melding
  5. Reactie aan de heer Asabina.
    U begint een beetje veel praatjes te krijgen waarbij u steevast kritiek op andere partijen uit. Niet doen want u raakt daardoor zelf in de war.
    NPS hoeft zich niks af te vragen over de zetelverdeling. Uw partij is medeschuldig en verantwoordelijk voor de ellende die in dit land heerst en waar ZE Santokhi zo hard tegen vecht.


    Maak melding
  6. “Asabina stelde dat er vanuit het veld wel vaker word opgemerkt dat de BEP een goede keus zou maken door een toekomstige samenwerking met de NPS aan te gaan.”
    Deze man is een gatlikker>> wil op 2 paarden wedden….ongev 20 jr aan “de macht” geweest geen moer gedaan voor de saramaccaners > granman gevecht getriggerd > nog steeds verdeeldheid onder de groep> door ndp doorgedrukt aboikoni en hij stond er knikkend bij ipv te rade te gaan bij zijn kiezers
    Krijgt met een beetje pech helemaal geen zetels met het gewijzigd systeem>> šŸ™‚ šŸ™‚


    Maak melding
  7. Asabina denkt nog steeds in hokjes (etnisch),ABOP/PL just the same ….De NPS haalde in 2020 3 zetels met 32.394 stemmen, en de combinatie ABOP/PL 9 zetels met 24.900 stemmenā€¦.B E P 6814 stemmen 2 zetels….(het einde is nabij voor de kleine b e p ) Op 25 mei 2025 wordt het ONE MAN ONE VOTE.


    Maak melding
  8. Vrijwel alle politieke partijen proberen zieltjes te winnen bij den mofina wans maar hebben na zetels wins neks voor hun gedaan.

    Welke politieke partij geeft den mofina wans tools zoals trainingen in zelfredzaamheid om uit hun pina te komen ?
    Welke politieke partij heeft ĆØcht een hart voor den mofina wans en moedigt hun aan fu wroko fu meki moni ?

    Volk van Suriname, wij hebben een jaar de tijd om de balans op te stellen.

    Wij werken aan een beter Suriname, jij toch ook.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  9. De manier hoe Asabina vraagstukken bespreekt laat duidelijk zien dat leden van BEP zowel in de breedte als in de diepte scherp kunnen analyseren. Het is een politieke partij van intellectuelen. BEP moet meer op de voorgrond treden en bovenal moeten zij hun principes niet verloochenen. De NPS stelt in feite niets
    voor. Wie voor de NPS kiest stemt voor voortzetting van het beleid van Santokhi. De NPS verliet de coalitie omdat zij niet mee konden profiteren van de corruptie cake.Zij zijn geen haar beter.


    Maak melding
  10. @RobG
    Voor iemand die econoom is bent slecht in hoofd rekenen.
    Voorop gesteld Asebina is een van de weinige Su politici die loyaal en principieel is en meer dan 10 zinnen structureel geordend kan uitspreken.

    Echter het kiesstelsel IS veranderd en dat is goed.
    BEP heeft nu 2 zetels op basis van een paar duizend stemmen in Sipaliwini en Brokopondo.
    De NPS heeft 3 zetels met 32.000 stemmen omdat er veel stemmen verloren gingen in de districten. Dat gaat nu veranderen omdat de kiesdeler overal gelijk zal zijn.

    De calculerende kiezer zal ook in Suriname ontstaan en beseffen dat kiezen op splinters en dat is de BEP en ABOP ook deels geen tot weinig nut heeft.

    Het spannende is of en hoe de PL haar huid verkoopt aan de ABOP en hoe de HVB zich op nieuw gaat opstellen.

    Juist de NPS is voor veel kiezers een aantrekkelijk alternatief aan het worden beste RobG voor spijtoptanten uit alle richtingen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES