dinsdag, mei 7, 2024
HomeNieuws uit SurinameJohn Samuel: "Als Ronnie Brunswijk wegvalt bestaat ABOP niet meer"

John Samuel: “Als Ronnie Brunswijk wegvalt bestaat ABOP niet meer”

-

Does Travel - naar Suriname

“ABOP is puur Brunswijk met zijn aanhang. Als m’n broer Ronnie Brunswijk nu wegvalt, bestaat ABOP niet meer”, zegt John Samuel, voorzitter van de politieke partij De Nieuwe Wind (DNW).

In een interview op D-TV merkte Samuel op dat al de andere personen die binnen de ABOP rondlopen en in hoge functies door Brunswijk zijn geplaatst, geen enkele bijdrage leveren binnen de geelzwarte partij.

DNW, die in 2019 is opgericht, heeft bij de afgelopen verkiezingen slechts in de districten Paramaribo (3 kandidaten) en Wanica (1 kandidaat) meegedaan. De 4 kandidaten van deze partij waren in totaal goed voor 70 stemmen. In de overige acht districten was het stemadvies om op ABOP te stemmen.

Samuel, die gewezen consul van Suriname is in Frans-Guyana, stond zelf niet op de lijst. Hij stelt eerder deel te hebben uitgemaakt van de NDP, maar eruit te zijn gestapt omdat hij daar niet werd vertrouwd.

“Eén van de redenen waarom ze me niet vertrouwden is omdat ik neef ben van Brunswijk. Hij is m’n broer. Niemand gaat me van Brunswijk wegdoen. Volgens mijn cultuur als boslandcreool is Ronnie niet m’e’n neef, maar Ronnie na mi brada”, aldus de politicus.

Politiek staat Samuel echter niet op dezelfde lijn als Brunswijk. Vandaar dat hij zich ook niet bij de ABOP heeft aangesloten.

“Brunswijk heeft zijn eigen visie binnen de politiek. Hij heeft zijn eigen capaciteiten, mogelijkheden, competenties en kwaliteiten. Maar men weet dat hij alles bepaalt binnen de partij. Zelf wanneer je bij een minister van hem stapt, zelfs voor de kleinste dingen, verwijzen ze je naar meneer Brunswijk, de vicepresident. Ergens is dat goed, maar aan de andere kant is dat helemaal niet goed. Wanneer je een werkgroep hebt en dan vertrouw je ze niet. Dan waarom plaats je ze daar?”, aldus Samuel.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
  1. Wat over de 465 kilo lai aan de Smaragd straat en waar de veiligheidsagent van jouw neef brada of kakasani bij betrokken was ? Wist jouw neef brada hier van af?
    Laat de ABOP zichzelf maar opheffen. De partij heeft dit land niets te bieden behalve rommel en criminaliteit.


    Maak melding
  2. Zal je mij zeggen dat er geen kapabele mensen in zo een ploeg rond lopen om t van Brunswijk over te nemen, ik snap dat men tegenwoordig niet meer naar school wil maar er kwamen genoeg naar de stad om hun best te doen op school, waar zijn ze dan.


    Maak melding
  3. Huidige binnenlandse generatie denkt om snel snel doekoe te maken in welk vorm dan ook. Tijd om achter de boeken te zitten is verloren tijd voor de grote massa. Die denken leri no poer dong ,


    Maak melding
  4. Samuel, Bravo heeft het gelezen en is blij met je. Maar verwacht niet dat je een post gaat krijgen. Geen enkel wind gaat jouw helpen. En als het een beetje tegen zit dan krijg je ook de wind van achteren.


    Maak melding
  5. Lesley, hoeveel Papuas (geen Papoeaas) ken je, of ben je in je leven tegengekomen? Persoonlijk ben ik helemaal niet bang voor de meeste Marrons die ik in mijn leven tegenkom. Natuurlijk heb je, net als bij elke andere bevolkingsgroep, ook idioten en misdadigers in die groep rondlopen en misdadigers, ongeacht wie ze zijn, probeer ik zo veel mogelijk te vermijden.


    Maak melding
  6. Hoe gaat een politieke partij alleen maar met boerukies lang in stand worden gehouden??? Dat werkt Niet!!!!!
    Zo lang de illegale goudhandel van Brunsie in stand blijft, zal de ABOP partij blijven bestaan!!
    Wordt door de Surinaamse staat de illegale goud concessies en de door vp de duizenden ha grond gemeenschaps bezit worden teruggehaald naar de Staat; dan is het einde oefening voor Brunsie


    Maak melding
  7. Samuel, liever gisteren dan vandaag, zal een zegen zijn voor de Marrons die zich willen inzetten voor het land maar de ruimte niet krijgen van de Abop. Zijn we ook gelijk bevrijdt van de twee veroordeelden in onze politiek. Dew en Van Samsom kunnen hun artikelGrondwetsherziening opnieuw op de DNA agenda laten plaatsen.


    Maak melding
  8. Ai famiri, ik verneem wat: verdeel & heerst politiek bij jaichandi. Vraag: Wat hebben de Christenen jouw aangedaan? Trouwens no spang brada je krijgt nog vele kansen in de toekomstige re-carrousel, voordat je in het niets verdwijnt. Ik zeg, j-chand, hard werken, wat je weet nooit waar je in dit leven en door je re-carrousel terecht zult komen!

    Gado bless Sranang.


    Maak melding
  9. Jaichand 18 februari 2024 Bij 10:41
    Ja Debby, jouw Chan gaat de VHP omvormen tot de VCP: Verenigde Christelijke Partij.
    Hij is al ver gevorderd hiermee.
    ===================================

    Niets mis mee, alles beter dan de Nationale Duivelse Partij……


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES