zondag, april 28, 2024
HomeOnderwerpenEconomieDNA-lid Ramdin: "Wat mensen via uitzendbureaus verdienen is echt om te huilen"

DNA-lid Ramdin: “Wat mensen via uitzendbureaus verdienen is echt om te huilen”

-

Does Travel - naar Suriname

VHP-parlementariër Harriet Ramdin noemt de controle vanuit Arbeidsinspectie in Suriname weinig, matig en zwak.

“Er zijn uitzendbureaus die mensen te werk gesteld hebben bij bepaalde bedrijven en organisaties. En als u kijkt naar wat die mensen verdienen is dat echt om te huilen. En deze mensen moeten elke dag werken”, zei de politica dinsdag bij de behandeling ontwerpwet houdende wijziging van de Wet Ter Beschikking Stellen Arbeidskrachten door Intermediairs.

Volgens de VHP’er worden uitzendkrachten al tientallen jaren onderbetaald, terwijl niemand naar ze omkijkt. Deze personen worden aan hun lot overgelaten, terwijl er wel een Arbeidsinspectie is die tegen dit soort zaken moet optreden.

Ramdin toonde een salarisspecificatie van een persoon die 7 dagen per week werkzaam is als wachter bij een bedrijf en maandelijks slechts 2.141 SRD ontvangt.

“De hele maand werkt die man en dan krijgt hij maar 2.141 SRD. Dat is toch schandalig. Waar is Arbeidsinspectie voor controle? Het bedrag bereikt het vastgestelde minimumloon niet. Regering, hierin moet een verandering komen, want dit kan niet. De mensen weten niet bij wie ze moeten gaan om hun klacht in te dienen. Dan gaat u me zeggen dat ze naar de Ontslagcommissie moeten. U moet in hun schoenen staan om te kunnen begrijpen dat zelfs voor dit beetje geld ze bang zijn om naar huis te worden gestuurd. Toont u begrip voor ze”, aldus de VHP’er.

NDP-parlementariër Ebu Jones merkte op dat ook de overheid zich schuldig maakt aan het in stand houden van deze vorm van moderne slavernij via uitzendbureaus.

“Wanneer het dezelfde overheid is die toestaat dat mensen langer dan twee tot drie jaren via uitzendbureaus bijvoorbeeld bij het ministerie van Onderwijs de wacht houden en een ‘karikari’ (karig) loon krijgt van 2.000 SRD per maand, dan houdt die overheid het ook in stand. En er zijn genoeg voorbeelden in Nickerie. Die wachters in Nickerie kunnen niet uitkomen met 2.000 SRD”, aldus Jones.

Hij deed een beroep op assembleevoorzitter Marinus Bee om de regering aan te spreken om een beter salaris voor deze mensen te regelen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. U en uw mensen van deze regering zijn er ook debet aan. Vanafdag 1 toen deze regering aantrad moesten ze zulke maatschappelijke problemen aanpakken.

    Dan pas kwamen Jullie dus deze regering geloofwaardig over. Niet wanneer de verkiezingen voor de deur zijn wil deze regering doen als of ze de sociaal maatschappelijke problemen wil gaan oplossen.


    Maak melding
  2. Is er een wet vr wat ze moeten verdienen?? Ja toch. Er is minimum uurloon. De uitbuiters moeten de mensen mt twk terugbetalen. Vaak zitten ze in de regering.
    Of bepalen zij voor regering.
    Met de koers van 7,52 naar 37 ben je er wel laat achter gekomen dat het slavenarbeid is.
    Hft je 3¾ jr gekost.


    Maak melding
  3. Het is vooral om te huilen als je het vergelijkt met wat een DNA lid, dat minstens 1 jaar in de poppenkast gefunctioneerd heeft, voor de rest van zijn/haar leven zal incasseren.


    Maak melding
  4. Is er wel iemand in de dna die zich geroepen voelt om hierover een wetsvoorstel in te dienen teneinde hieraan een einde te maken?
    Het is pure uitbuiter en in de dna zitten jullie als volksvertegenwoordiging.
    Niet alleen de regering, maar ook jullie in de oppositie hebben een verantwoordelijkheid!
    En toen was iedereen in de dna,…..stil


    Maak melding
  5. Uitzendbureaus zijn uitbuiters bij uitstek. Wie heeft gehoord van uitzendbureaus die failliet gingen. Misschien eens een Oost Europese louche uitzendbureau als uitzondering, maar dat is dan ook alles.
    De uitzendbureaus zijn opgezet door de bedrijven in samenwerking met de overheden om bedrijven te vrijwaren van ontslagregelingen.
    Huur iemand in tegen een lage loon en zet hem/haar op straat zodra het uitkomt. Dat is de opzet van uitzendbureaus.
    Maar de WEF heeft thans heel andere plannen. Zij willen werknemers mechanisch maken door chips in hun lichaam te stoppen. Wie weigert, komt niet aan de bak. Speciale geprogrammeerde robots met gezichtsherkennende camera’s gaan jacht maken op de weigeraars – zoals de met camera’s uitgeruste rijdende parkeercontrole auto’s die niet alleen de kentekens scannen, maar ook de gezichten van bestuurders in de auto – die vervolgens gedwongen in werkkampen worden geplaatst waar robots worden geassembleerd.
    De uitzendbureaus hebben dan ook geen toekomst omdat ze door robots zullen worden vervangen.
    Alles is al gepland door de Illuminati, waarvan de WEF een onderdeel is.
    De mens is bestempeld als CO2 uitstoter en hij zal worden vervangen door robots.


    Maak melding
  6. Maakt Debby niet een cruciale denk fout. ik moest mijn voorhoofd krabben toen ik het woord denk opschreef.
    Zij praat over koers van 7,52.
    Welke regering had een koers van 7,52??
    Onder welke regering was de koers zo hoog dat ik 2000,00 betaalde voor een vorm brood / Fernandes brood.
    Welke regering heeft die koers gedaald met 1000% naar die 7,52
    Denk toch even na voor je iets schrijft.
    Denk niet als een veroordeelde drugsdealer en moordenaar.


    Maak melding
  7. Het grof geld gaat in de zakken van de eigenaren van de uitzendbureaus.
    Vraag is; wie zijn de eigenaren?
    Zijn dat niet de zelfde mensen of hun familie leden die de wetten moeten maken?


    Maak melding
  8. De regering heeft nog ruim een jaar om aan te zitten, wanneer zullen de mensen dan een loon krijgen waarbij ze zelf kunnen zeggen halleluja, ik kan een normaal puntje eten met pindakaas.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES