zondag, mei 12, 2024
HomeNieuws uit SurinameVan Samson: "Bordo geeft brevet van ongeschiktheid aan eigen partij"

Van Samson: “Bordo geeft brevet van ongeschiktheid aan eigen partij”

-

Does Travel - naar Suriname

Volgens parlementariër Cedric van Samson geeft de voortvluchtige Joël ‘Bordo’ Martinus zijn eigen politieke partij, ABOP, een brevet van ongeschiktheid voor het feit dat er een minister uit dezelfde partij op Justitie en Politie zit, maar dat hij al langer dan een jaar nog steeds niet in de kraag kan worden gevat.

Aangezien de voormalige NIS-directeur nog steeds op sociale media in Suriname actief is, moet er volgens de VHP’er wel een manier zijn om hem te kunnen traceren en arresteren.

“Wanneer je je neus schendt, schendt je je aangezicht. Wanneer de partij waartoe jij behoort zelf het ministerie beheert vanuit de Surinaamse regering, dan geef je een brevet van ongeschiktheid aan je eigen partij. Ik weet niet of er überhaupt belangstelling is om die man aan te houden of niet.

De realiteit is dat wij geconfronteerd worden met een zaak waarbij we zien dat onze formele instituten zodanig uitgehold zijn dat we bijna niet meer kunnen rekenen op een korps dat echt honderd procent erachteraan gaat. Is het gebrek aan middelen of onwil?”, zei Van Samson in een radio-interview.

De zaken die recent aan het licht zijn gekomen na de ontruiming van het Nationaal Indoor Stadion (NIS), konden volgens Van Samson worden voorkomen indien er controle vanuit het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) werd gevoerd op alles wat Martinus in het NIS deed als directeur.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

23 REACTIES
  1. Ik begrijp maar niet waarom parlementariër Cedric van Samson, nogmaals dit soort patserige randfiguren een podium geeft. Wat Van Samson beweerd is toch vanzelfsprekend. Tenzij Cedric van Samson een aanzienlijk deel van het Surinaamse publiek, zwaar onderschat!

    “Al draagt een (criminele) aap, een gouden ketting, armband of ring. Het blijft een lelijk (misdadig) ding!”


    Maak melding
  2. Ik val bijna van mijn stoel van verbazing als ik naar de woorden van de VHP huisknecht moet luisteren.Deze fake VHP-er is wel heel selectief met zijn verontwaardiging.Hij uit zich afkeurenswaardig over de Abop maar hij heeft niet door dat zijn commentaar ook betrekking heeft op de VHP. Met zijn spectaculaire actie zet heeft Bordo het hele kabinet Santokhi – Brunswijk voor schut gezet. Door het toxisch beleid van de regering Santokhi is de samenleving verziekt geraakt. De fall-out is funest. De uitspraken van Cedric van Samson geven ook weer hoe verziekt de onderlinge relaties in de coalitie zijn.Je coalitiepartner hoor je een steuntje te geven in lastige situaties.Dat gebeurt hier niet. Zowel VHP en Abop zijn ziek.


    Maak melding
  3. robje g , vhp hater , dit gaat jou kop kosten en dat doet de ndp aanhang , ze zijn spuug zat dat jij vanuit holland de politiek hier in suriname zegt dat ze een ziekte heeft , de ndp aanhang zal jou in de gaten daar in holland , robje g , ga jij ook als een laffe hond vluchten , maar waar moet jij heen of ga jij herman brood na , is een hint , zeker jij als hoogvlieger
    van samson zegt de waarheid


    Maak melding
  4. Met een Afro als leider zal voor de jeugd en toekomst geen hoop meer zijn. Zie wat in West Afrika gebeurt. Ondanks de ‘enorme rijkdommen’ vertrekken de jonge mannen richting West Europa. Waarom? Geen toekomst ofwel is het in West Europa gemakkelijker aan een huis en auto te komen.
    Suriname heeft een koers ingezet die hoopgevend is. Er is al heel wat bereikt en de regeringsleider weet als geen ander dat hij niet voor zijn vrienden en familie zit maar voor de generatie die na hem ons jij u komt. De Afro denkt alleen aan zichzelf en zijn koninkrijk.


    Maak melding
  5. @WATje, een land besturen is een paar maatjes te groot voor de amateur politici van jouw VHP/ABOP regering.Laat dit tot je doordringen. Een tsunami van ellende veroorzaakt door de VHP spoelt over het land.Daarnaast is de vooral de VHP fraude gevoelig. ONTKEN DIT NIET.


    Maak melding
  6. Waar is jouw veroordeelde gevluchtte massamoordenaar DiDiBri? Waar is boefdraad? Pe a moni de? Dus ruim eerst jouw paarse ichiasstal op, paarse djamoe ede, voordat je maar 1 vingerbeweging maakt richting anderen, robgetverderie. Redi moesoe, anti Suriname, sebrefata, bongrobita. Dus har a dang.


    Maak melding
  7. Blijven jullie maar zwoegen voor de onvruchtbare VHP/ABOP regering.Jullie verspillen je zaad op de onvruchtbare akkers van de coalitie.Allemaal valse hoop die roverhoofdman Santokhi jullie geeft. Santokhi kan niet eens een deuk in een pak boter slaan.Die man is een politieke oplichter.Het is om te kotsen.Santokhi en Brunswijk moeten op de grilplaat worden gelegd. Het is twee niks met deze bedriegers van het volk


    Maak melding
  8. Cedric moet de laatste zijn die zn snavel openmaakt. 2025 is hij niet meer op de lijst. Dan zal hij proberen nog zoutloze moppen te maken, meer ook niet.
    Hij is niet beter dan Bordoo, alleen hft Bordoo geld en Cedric is een huisslaaf. Door verrader te zijn mocht hij binnen werken en niet meer in het veld. Waarom moet die blakkaman van de partij zijn bek openmaken?? Redie moesoe
    Kijk naar de criminaliteit, smerig land, rovers van je partij


    Maak melding
  9. Cedric huisslaaf ja, zonder vhp was hij niks. Komende verkiezing zal hij ook niks meer zijn want hij heeft niks uitgevoerd als dna maar zn pensioen is al verzekert en hoeft nooit meer te werken. Deze wet moeten ze de komende verkiezing uitbannen want zo wordt het land armer en de meeste nietsnutten worden rijkelijk voor hun leven beloont.


    Maak melding
  10. Men kan de klok erop gelijk zetten, dat bij dit soort berichtgevingen, het racistische ongedierte weer onder hun stenen vandaan kruipen om hun ongenuanceerde, giftige uitwerpselen eruit te poepen!
    “Wie de schoen past, trekke het aan!”
    ******************************
    De nuance van Gerard van den Bergh:
    ” Van den Bergh schrijft dat het succes van zakendoen in Suriname niet alleen afhangt van een persoonlijk netwerk, maar ook van politieke bescherming.


    Maak melding
  11. @WATje, verworvenheden na drie jaar VHP regering
    – toename faillissementen
    – toename werkelozen
    – toename echtscheidingen
    – toename mishandelingen
    – toename berovingen
    – toename overvallen
    – toename inbraken
    – toename armoede
    – toename prostitutie
    – toename moorden
    – toename schoolverlaters
    – toename mensen die het land verlaten
    – toename oplichtingspraktijken
    – toename burenruzies
    – toename onnodig doodgaan mensen
    – toename vervuiling steden en dorpen
    – toename van mensen die weinig te eten krijgen.
    toename van mensen die niet meer naar de dokter en tandarts gaan
    – enz.enz.enz.

    Een leuke c.v. vooe de VHP regering om er trots op te zijn.


    Maak melding
  12. Tja, de wrok die individuen hier op wtk koesteren spat ervan af!
    Het partijbelang staat voor landsbelang, ontwikkeling en welvaart.
    Alle frustratie is volledig te wijten aan het feit dat hun criminele leider de benen heeft genomen, de partij nu als een kaartenhuis in elkaar valt en het onderspit zal zal delven bij de verkiezingen volgend jaar.
    Ze doen ongefundeerde uitspraken en zouden op een helder moment moeten terug lezen wat ze geschreven hebben.
    Iemand met een beetje hersens, zal snel inzien dat hij/zij zichzelf volledig te kijk zet…

    Ps ik ga niet meer inhoudelijk in op onzin berichten van hersenlozen.
    Wie de schoen past,…


    Maak melding
  13. @ RobG 9 februari 2024 Bij 12:38
    RobG, enkele ‘verworvenheden’ van de NDP-regering onder Desi Bouterse:

    De NDP, in 1987 opgericht met Wijdenbosch als voorzitter en bevelhebber Bouterse als prominent lid, werd als de politieke arm van het leger beschouwd. Na zijn ontslag als bevelhebber nam Bouterse het voorzitterschap van deze partij op zich. Algemeen werd aangenomen dat Wijdenbosch de weg moest plaveien voor een presidentschap van Bouterse bij de verkiezingen van 2001 en dat hij slechts een lakei van Bouterse was. Deze partij profiteerde van de gevolgen van het structureel aanpassingsprogramma van de regering-Venetiaan.
    *
    – 1995 – De Nederlandse regering zou over “harde bewijzen” beschikken dat de Surinaamse legerleider betrokken was bij de drugshandel en contacten onderhield met de Colombiaanse drugsmaffia.
    – 1996 – De NDP wist via omkoping delen van de regeringscoalitie los te weken en een negen partijen tellende combinatie te vormen, die het mogelijk maakte dat Jules Wijdenbosch, secondant van Bouterse, met een krappe meerderheid tot president werd gekozen.
    – In juli 1997 werd Bouterse bij verstek door een Nederlandse rechtsbank tot zestien jaar gevangenis. In juni 2000 werd dit vonnis in hoger beroep tot elf jaar teruggebracht.
    – 1996-2000 – Het beleid van de regering-Wijdenbosch stortte Suriname in de grootste economische crisis in zijn historie en heeft het land in een tijdsbestek van twee jaar totaal verarmd en de economie vrijwel kapot gemaakt. Massale protesten tegen de sociaal-economische verloedering waren het gevolg. Binnen de NDP kwam het ook nog tot een breuk tussen Bouterse en Wijdenbosch.
    – 2000-2010 – Onder de Nieuw Front-regering in de periode 2000-2005 en 2005-2010 met wederom Venetiaan als president kroop Suriname in sociaal-economisch opzicht langzaam uit een diep dal. Zij bracht weer economische en monetaire stabiliteit, op zich zelf een opmerkelijke prestatie, mede in het licht van de failliete boedel die de Nieuw Front-regering in 2000 had overgenomen. Hoewel de Nieuw-Front-regering een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de versterking van de democratische rechtsstaat en voor haar monetair en economisch beleid veel lof kreeg toegezwaaid, onder meer van het IMF en de Wereldbank, heeft zij niet het vertrouwen weten te winnen van grote delen van de bevolking.
    – 2010 – In de Surinaamse media werd de samenwerking tussen Bouterse, Brunswijk en Somohardjo getypeerd als een ‘bizar pact’, omdat het leger van Bouterse en het Jungle Commando van Brunswijk in de jaren tachtig een bloedige strijd hadden gevoerd en Somohardjo het militair regime na de decembermoorden in 1982 had ontvlucht en een van de leiders werd van het Surinaamse verzet in Nederland tegen de militaire dictatuur in Suriname. Echt verrassend kan de samenwerking tussen Bouterse en zijn vroegere opponenten niet worden genoemd. Politiek opportunisme is een van de kenmerken van de Surinaamse politiek.

    Het beleid van de eerste regering-Bouterse werd gekenmerkt door populisme. Van investeringen in duurzame economische ontwikkeling was nauwelijks sprake. De totale uitgaven van de Staat waren ten opzichte van 2010 in 2012, 2013 en 2014 gestegen met respectievelijk 43, 57 en 53%. De uitgaven zijn ook gedeeltelijk monetair gefinancierd.

    Om maar iets te noemen


    Maak melding
  14. @ Toussaint 9 februari 2024 Bij 13:40
    @ RobG 9 februari 2024 Bij 12:38
    “RobG, enkele ‘verworvenheden’ van de NDP-regering onder Desi Bouterse…”

    PS.
    Bron: Hans Ramsoedh, Suriname-deskundige – Stichting Clingendael


    Maak melding
  15. Toussaint 9 februari 2024 Bij 13:47

    @ Toussaint 9 februari 2024 Bij 13:40
    @ RobG 9 februari 2024 Bij 12:38
    “RobG, enkele ‘verworvenheden’ van de NDP-regering onder Desi Bouterse…”

    Correctie: Instituut Clingendael


    Maak melding
  16. @Toussaint, de opsomming die jij geeft verwijs ik naar een prullenbak of the recycle bin. Nederland heeft de Surinaamse economie getorpedeerd tijdens de regeringen Bouterse. Venetiaan kon rekenen op stevige financiële support van Nederland.De regeringen van Wijdenbosch en Bouterse werden door Nederlabd sterk geboycot.

    Ik kijk nu op dit moment naar de huidige regering Santokhi. Kijk maar naar de schoolgebouwen in Suriname.Vanaf het begin van deze regeringen is alles bergafwaarts gegaan in het land.Vele schoolgebouwen in Paramaribo zijn veranderd in een bouwvallige staat of in ruïnes. Tachtig procent van de bevolking leeft onder de armoedegrens.Onder de regering Bouterse werd er onderhoud verricht aan schoolgebouwen.Ook werden ernieuwe schoolgebouwen in en buiten Paramaribo neergezet.Onder de regering Bouterse leefde minder 10 tot 15 procent van de bevolking onder de armoedegrens. Onder Chandrikapersad Santokhi leeft 80 procent van de bevolking onder de armoedegrens.Als het volk dood wil gaan moet men weer zijn stem uitbrengen op Santokhi.


    Maak melding
  17. @ RobG 9 februari 2024 Bij 17:04
    “@Toussaint, de opsomming die jij geeft verwijs ik naar een prullenbak of the recycle bin.”

    Beste RobG,
    Je bent vrij om van alles (wat niet in jou eenzijdige plaatje past) naar je recycle bin te verwijzen.
    Ik kies niet per definitie partij, maar doe gewoon aan waarheidsvinding. Je gedraagt je als een echte Surinamer (uitzonderingen daargelaten). Als men types als jij niet naar de mond praat of meteen met ze eens bent, dan gaan jullie meteen wild om je heen slaan. Ik snap gewoon het ‘gegeil’ op een voortvluchtige moordenaar niet! Heeft hij je het leven gegeven en je geleerd dat je je medemens het licht in hun ogen niet moet gunnen? Heeft hij je opgevoed en je opleiding betaald en of je huur voor de rest van je leven?

    Rob, al zou hij al die dingen gedaan of bekostigd hebben, dan zou je als mens zijnde – als het goed is – je cognitieve vaardigheden (het vermogen om kennis op te nemen, zoals waarnemen, denken, taal, bewustzijn, geheugen, aandacht, enz.) net als bij ieder ‘normaal’ mens, van kinds af aan, al dermate ontwikkelt moeten zijn, dat je o.a. medemenselijkheid, empathie, voor je landgenoten en andere mensen op zou moeten kunnen brengen, zodat je niet de neiging hebt om jan en alleman hun hoofd van hun romp te scheiden of ze af te schieten, als ze je tegenspreken of niet jouw mening delen. Dat geldt uiteraard voor iedereen!

    Je neemt voortdurend je ’tegenstanders’ de maat en probeert ze zoveel mogelijk met statistieken en allerlei cijfermatigheden te overtuigen en dat is je goed recht, maar ook de mijne! En verwacht niet dat men als een ‘blind paard, je onvoorwaardelijk volgt en dat als ‘de ultieme waarheid’ aanvaardt en zich daarbij neerlegt! Er is namelijk niet zoiets als ‘de ultieme waarheid’, dan het simpele feit dat wij ‘leven’ en uiteindelijk ‘sterven’ zullen! Alles daartussenin zijn de grote vraagtekens, waar wij allen in ons nietige bestaan mee worstelen.

    Het kan ook zijn dat je cognitieve functies, die zijn verwant zouden moeten zijn aan wat wij ‘intelligentie’ noemen, door drugsgebruik, depressie of iets soortgelijks, dusdanig verstoord zijn dat dit problemen veroorzaakt in het omgang met andersdenken. Je bent heel ‘rechtlijning’, maar ik denkt niet dat je ‘geestelijk gestoord’ bent. (al zou ik dat bijna veronderstellen, a.d.h.v. het fanatisme waarmee je ‘misdadigers’ blijft verdedigen). Aan dat waarde-oordeel wil ik mijn vingers niet branden.

    Om een lang verhaal verder kort te houden: Santokhi is democratisch gekozen en daar zul je het mee moeten doen. Dat hij ‘rafelrandjes’ heeft, zoals hij na zijn aantreden heeft bewezen, is een feit! Echter heefft hij geen liters (zo niet emmers) bloed aan zijn handen, zoals de ‘heer en meester van jouw ziel, èn zaligheid’ (en velen met jou) Desiré Delano Bouterse! Ik ben van mening dat: “Easy comes, easy goes!” Een kaartenhuis die met de nodige moeite is opgebouwd en vervolgens gesloopt wordt, zal weer de nodige moeite vergen om opnieuw opgebouwd te worden. Negativisme, gewee-klaag, obstructieve en/of subversieve handelingen zal onze verdere ontwikkelin als natie, geen goed doen! En houdt eens op, om nabestaanden van de gruwelijkheden die hun famile en vrienden is aangedaan, voortdurend te weerleggen of te bagatelliseren en daardoor telkens weer op hun hart te trappen, alsmede het ‘dansen op andermans graf’, door het aangedane leed af te doen als gebeurtenis(sen)! Als je een gevangene wilt zijn van je ‘onwrikbare eigengelijk’ en die als keten als je aan wilt blijven zeulen, be my guest! En nu ben ik er definitief klaar mee! RobG, het ga je goed, zo niet , dan toch!


    Maak melding
  18. Toussaint 9 februari 2024 Bij 19:15
    @ RobG 9 februari 2024 Bij 17:04
    “@Toussaint, de opsomming die jij geeft verwijs ik naar een prullenbak of the recycle bin.

    RobG,
    Wat ik erg waardeer, is dat ondanks dat we het totaal oneens zijn, je het toch ‘netjes’ houdt in je (tegen)reacties. Ciao!


    Maak melding
  19. [robje g-debby -pony] is een persoon , jij bent echt geschift en een eenling , jij lult uit je nek , en vhp hater ,wij hebben al vaker gezegd dat wij geen vhp-abob-pl zijn , maar jij kunt niet lezen , en jij bent een soort nazi figuur die achter een moord-rovers partij aanrent , en dat de massamoordenaar ddb aanbid dan hebt jij stront in jou kop , en jij somt bepaalde dingen op , door die stront in jou kop noem de verkeerde partij nepper

    RobG 9 februari 2024 Bij 12:38
    @WATje, verworvenheden na drie jaar VHP regering. vhp regering moet zijn ndp regring 2010-2020
    – toename faillissementen
    – toename werkelozen
    – toename echtscheidingen
    – toename mishandelingen
    – toename berovingen
    – toename overvallen
    – toename inbraken
    – toename armoede
    – toename prostitutie
    – toename moorden
    – toename schoolverlaters
    – toename mensen die het land verlaten
    – toename oplichtingspraktijken
    – toename burenruzies
    – toename onnodig doodgaan mensen
    – toename vervuiling steden en dorpen
    – toename van mensen die weinig te eten krijgen.
    toename van mensen die niet meer naar de dokter en tandarts gaan
    – enz.enz.enz.

    Een leuke c.v. vooe de VHP regering om er trots op te zijn. het volk is niet trots op de ndp en zijn aanhang , reken erop dat de ndp eind 2024 is opgeheven , waarom omdat ze allemaal stront in hun kop hebben


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES