woensdag, mei 15, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijPresident dankt iedereen voor aandacht op 65ste verjaardag

President dankt iedereen voor aandacht op 65ste verjaardag

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse president Santokhi heeft in een boodschap zondagavond een ieder hartgrondig bedankt voor al de verjaardagswensen, de gebeden, de bloemstukken en de presentjes.

Het staatshoofd van Suriname, dat op 3 februari zijn 65ste verjaardag vierde, zei op zijn Facebookpagina:

“Mi lobi brada nanga sisa overal in het land, vrienden, familie, kennissen en relaties binnen en buiten Suriname; ik dank u allen hartgrondig voor al de verjaardagswensen, de gebeden, de bloemstukken en de presentjes.

Het is voor mij onmogelijk om op alle berichten persoonlijk, via de diverse platforms te reageren, maar ik heb ze zeker allemaal gezien en bijzonder gewaardeerd. De warmte en de liefde rond de dagen van mijn 65ste verjaardag zijn buitengewoon fantastisch geweest.

Ik kijk ernaar uit om met hernieuwde kracht door te gaan in het uitvoeren van mijn bijzondere verantwoordelijkheid als uw president. Samen zullen we doorgaan met het behalen van de gestelde doelen voor Suriname.

Nogmaals hartelijk dank en may God bless you all!”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

26 REACTIES
  1. Pres, gefeliciteerd. Ik verzoek u ook om aan ons de gelegenheid te geven om de verjaardagen te kunnen vieren. Ons leefklimaat is ernstig aangetast. De (zand) wegen zijn niet meer te betreden. Ondanks vele beloften, worden ze niet gehabiliteerd. Als u een beetje geld vrij kunt maken, zouden we heel blij zijn. Vorige jaar heeft uw regering voor 1,2 miljoen USD gebruikt voor buitenlandse reizen. Kan het dit jaar wat minder worden?


    Maak melding
  2. Es ist zum kotzen. Deze man met een complexe persoonlijkheidsstoirnis heeft geen draagvlak meer in Suriname.Hij heeft last van psychopaty.Het is één grote ellende met deze man. Deze bullebak zal in 2025 afgerekend worden.


    Maak melding
  3. RobG 5 februari 2024 Bij 10:30
    Es ist zum kotzen. Deze man met een complexe persoonlijkheidsstoirnis heeft geen draagvlak meer in Suriname.Hij heeft last van psychopaty.Het is één grote ellende met deze man. Deze bullebak zal in 2025 afgerekend worden.
    =================================

    Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de grootste psychopaat ver buiten het land……moet niet zo moeilijk zijn toch RobGay om het zelf in te vullen.
    Je komt toch weer hier elke keer een hoop poep verkondigen. Want dat doe je toch als je uit s.tront geboren bent?
    Het is overigens grappig om te zien dat je termen gebruikt waarvoor jij eerder ook al voor bent uitgemaakt.
    Gaat het wel goed met je….hahaha…


    Maak melding
  4. Pres, kunt u het volgende verklaren?
    Het arbeidsethos van een groot deel van de Surinaamse bevolking:
    Tijdens Venetiaan; ‘ZEVEN EVEN’
    Tijdens Bouterse; ‘TIEN NIET GEZIEN’
    Tijdens Santokhi; ‘IEDEREEN BRAINDRAIN’


    Maak melding
  5. RobG

    5 februari 2024 Bij 10:30

    Es ist zum kotzen. Deze man met een complexe persoonlijkheidsstoirnis heeft geen draagvlak meer in Suriname.Hij heeft last van psychopaty.Het is één grote ellende met deze man. Deze bullebak zal in 2025 afgerekend worden.

    —————————————————-

    Maar iemand die 15 moorden op vooraanstaande Surinamers heeft gepleegd noem je een held. Dan heb ik het niet eens over de moorden in Moiwana. Wie is nu de psychopaat. Denk dat je een realitycheck nodig hebt.


    Maak melding
  6. @ Koos 5 februari 2024 Bij 11:59
    @Robg
    5 februari 2024 Bij 10:30
    “Maar iemand die 15 moorden op vooraanstaande Surinamers heeft gepleegd noem je een held. Dan heb ik het niet eens over de moorden in Moiwana. Wie is nu de psychopaat. Denk dat je een realitycheck nodig hebt.”

    Beste Koos.
    Dat zijn een absolute misdadige, gruwelijke en niet te verteren gebeurtenissen en die moorden zijn nog maar het topje van de moorddadige ijsberg en alles behalve heldhaftig! En over realitycheck gesproken: “Waar was Santokhi op dat moment eigenlijk?” Het is maar een vraag…


    Maak melding
  7. ONZE PLEESIDENT,WORDT IN HET HELE CARAIBISCHE regio en in het ZUID AMERIKAANSE CONTINENT ,…ERNSTIG..UITGELACHEN,en als klap op de vuurpeil, is dat deze 🤡 het niet eens in de gaten heeft. 65 jaar dang ie dong so..🤣🤣🤣🤣🤣 😭😭😭😭


    Maak melding
  8. Es ist zum kotzen, dat deze man zijn verjaardag omvormt tot een quasi nationale feestdag en tot een propaganda manifestatie maakt van de oranje beweging.In Suriname goldt zaterdag jl, code orange.

    Santokhi pakte het grotesk aan. Hij liet dertig bussen met aanhangers aanrukken uit Nickerie die hem hulde kwamen brengen. Daarnaast werden 15 cateringbedrijven aangetrokken om de hongerige massa van eten te voorzien. Het was een grote njang en driengie manifestatie. Dit alles wijst dat we te maken hebben met een man met dictatoriale neigingen. Hij laat zich stevig bewieroken door mensen die denken denken dat politiek bestaat uit ” wij en zij “.

    Ik gun die man zijn verjaardagsfeestje. Maar dit moet niet mede gefinancierd worden met staatsmiddelen.Een groot aantal veiligheidsdiensten waren on high alert om die man zijn feestje te gunnen, terwijl vele mensen in diepe armoede door het stof kropen.


    Maak melding
  9. Hij verdient genoeg om z’n eigen feestje te bekostigen, dus waar maken paarse narcisten zich druk om??
    Soso jaroezoe,….
    Tijdens het wanbewind van hun criminele leider die regelmatige jang dringie feestjes had, blaften de honden niet….


    Maak melding
  10. haha, ik geniet ik geniet, sublimatie ten top
    goldt???
    ma los hiervan.
    Het heeft dus pijn gedaan, heel veel pijn gedaan, toen tegenstanders de onschuldige VOORTVLUCHTIGE MOORDENAAR, hier te kakken zette. En dit dagelijks. hihihih je weet toch 🐴🐴🐴🐴🐴
    Net als zijn vrouw trouwens die sympathisanten opriep om naar zanderij te komen om de onschuldige veroordeelde moordenaar toe te juichen. Die werd helemaal voor kxtje uitgemaakt.
    het leuke was dat het cateringbedrijf dat gratis bami uitdeelde aan de sympathisanten niet werd betaald.
    Mevrouw Walgdrink zei dat het een geste moest zijn van het bedrijf.🤪🤪🤪👏🏿👏🏿👏🏿👏🏿🤑🤑🤑🤑😘😘
    wat ook leuk was toen zijn volgelingen, een man of 8 tegen hem zeiden dat hij lak moest hebben aan de rechters en niet moest verschijnen.
    De vraag was moet ik gaaaaan ? het antwoord van de immense massa van 8 dwaaskopen was neeehhh blijf hier. En geschiedde. Ik zal mijn hoof buigen voor de rechter, aldus liegbeest , schijthond. Het volk lust hem rauw daarom is hij weggevlucht en zijn partij valt uit elkaar als zand uit de Sahara dat Su nu overspoeld
    Dit heeft zoveel pijn gedaan dat onze dorpsidioot dat hij uit pure wanhoop hetzelfde nu opschrijft
    Love it boy love it. Still growing strong
    By the waar is de onschuldige 🤪🤪🤪🤪VEROORDEELDE moordenaar? 💣💣💣💣💣
    A mang long no ka. 🤪🏃🏿‍♀️🏃🏿‍♀️🏃🏿‍♀️🏃🏿‍♀️🏃🏿‍♀️👩🏿‍🦼👩🏿‍🦼👩🏿‍🦼👩🏿‍🦼👩🏿‍🦼👩🏿‍🦼


    Maak melding
  11. @Toussaint, mensen houden van uitdagingen om bepaalde doelstellingen te realiseren.Maar men moet ook de risico’s incalculeren die gepaard gaan met het streven die doelstellingen te realiseren. Vooral als je weet dat je opponent, het gevestigde gezag ook weet dat er acties opkomst zijn van tegenstanders die niet de belangen van Suriname vertegenwoordigen. De mensen die het slachtoffer zijn geworden kozen bewust om de confrontatie aan te gaan tegen het gezag. Helaas op basis van verkeerde culculaties streefden zij naar macht. Zij gingen o.a. ervanuit dat er backup vanuit het buitenland ready stond om hen ondersteuning te komen geven. Zeer triest dat zij het slachtoffer zijn geworden van de niet gewilde gevolgen van de bemoeienis van het buitenland.


    Maak melding
  12. @RobG 5 februari 2024 Bij 15:48
    @Toussaint,…………….”Zeer triest dat zij het slachtoffer zijn geworden van de niet gewilde gevolgen van de bemoeienis van het buitenland.”

    RobG,
    Ik wil hier geen welles of nietes-spelletje van maken, maar ik vind het te gemakkelijk om ‘het buitenland’ overal maar de schuld van te geven. Het was, hoe je het ook wendt of keert, een ongelijke strijd van leger tegen de gegoede burgerij! Zowel Bouterse als Santokhi hebben ‘een buitenland’ (Nederland) nodig gehad om zich te ontwikkelen, maar dat geeft geen van hen het recht om te bepelen, wie moet leven of wie er sterven zal.

    Suriname werd niet bedreigd door een buitenlandse vijand. Het was een coup d’etat, die in het begin brede steun ondervond, omdat men ervan uitging dat er corrumperende elementen vervangen zouden worden door een rechtvaardiger beleid, maar door machtwellust van het militair gezag is de revolutie uitgegleden, zoals in de uitgebrachte boeken en/of naslagweken is geschreven. Had men na de revolutie het gezag weer dusdanig ‘hersteld’ en het beleid weer overgedragen aan een degelijke burgerregering, i.p.v. het verder te laten verworden tot een militaire dictatuur, dan waren de ‘rapen niet zo gaar gweest als dat ze nu zijn!’ De geschiedenis heeft ons geleerd, dat regeringen op basis van militair gezag altijd gefaald hebben, zoals nu dus ook het geval is geweest!

    Als iedere weldenkende Surinamer, die het beste met Suriname voorheeft bereidt is concessies te doen en samen onze beste been voor te zetten om het prachtige land Suriname weer op de kaart te zetten, zonder allerlei discutabele, corrumperende en/of geweldadige elementen, dan komt het misschien nog goed met ons. Maar eerst moeten wij de nodige schepen achter ons verbranden en leren dat wij als beschaving alleen kunnen functioneren, als verschillende meningen naast elkaar kunnen bestaan (‘agree, to disagree) en werderzijds respect een onvoorwaardelijk gegeven is.

    Tan bun


    Maak melding
  13. Boesskowtoe 5 februari 2024 Bij 14:37

    Hij verdient genoeg om z’n eigen feestje te bekostigen, dus waar maken paarse narcisten zich druk om??
    Soso jaroezoe,….
    Tijdens het wanbewind van hun criminele leider die regelmatige jang dringie feestjes had, blaften de honden niet….
    ————————————————————————————————
    Boesskowtoe……JIJ bent echt een hielen likker. Heb je gratis rotie met vergift gegeten op kosten van de Belastingbetaler.?? Goed zo.!!! Rust zacht!!


    Maak melding
  14. @Toussaint, de december gebeurtenissen zijn zeker een zwarte bladzijde in geschiedenis van Suriname. Deze gebeurtenissen bekijk ik vanuit een breder historisch kader. Ik kijk maar naar de geschiedenis van tal van landen na het verwerven van hun zelfstandigheid.Je ziet in die landen dezelfde processen zich voktrekken die kenmerkend zijn voor republieken die hun zelfstandigheid hebben verworven.Na het verkrijgen van de zelfstandigheid brak er in die landen bijna in alle gevallen een getroebleerde periode aan.Ook Suriname is niet ontkomen aan dit proces. Het trieste van dit alles is dat de koloniale mogendheden vrijuit gaan terwijl zij een dikke vinger in de pap hebben gehad.


    Maak melding
  15. @RobG

    Je bent echt een 🤡 Clown. Je durft de koelbloedige moorden te betittelen als de december gebeurtenissen. Je ziet de gebeurtenissen in een breder kader. Je kijkt naar tal van landen na het verwerven van hun zelfstandigheid. Een hoop blabla ook Suriname is niet ontkomen aan dit proces. De koloniale mogendheden gaan vrij uit terwijl ze een dikke vinger in de pap hebben.

    Dit is de RobG ten voeten uit: RobG rept met geen woord over de Lafhartige Moordenaar die gevlucht is en zijn doodzieke handlangers in de steek gelaten heeft.

    Ooh sorry RobG, zijn maat Dijksteel heeft samen met deze LAFBEK de benen genomen.

    De Revolutionair is met zijn staart tussen zijn benen gevlucht. Een echte Revolutionair staat fier voor zijn daden.

    Jij gaat tot je dood deze MOORDENAAR bewieroken. Je liefde voor deze SERIAL-KILLER is met geen pen te beschrijven.


    Maak melding
  16. Robg jaroezoe noh 100, tra wang ey barrr soso ik hoor, ik hoor, ik hoor, ik hoor maar weet niet waar de fking klepel hangt, soso las ede dja!


    Maak melding
  17. @ RobG 5 februari 2024 Bij 23:00
    “@Toussaint, de december gebeurtenissen zijn zeker een zwarte bladzijde in geschiedenis van Suriname…”

    RodG,
    Zoals ik eerder verwoord heb, dat ik er geen ‘welles-nietes-spelletje’ van deze (gruwelijke) gebeurtenissen wil maken, staat als een paal boven water. Je blijft barbaarse daden bagatelliseren en daarmee trap je de nabestaanden op hun hart. Het wordt (is) de hoogste tijd dat eenieder, die van mening is dat de wandaden die hebben plaatsgevonden in 1982, gerechtvaardigd kunnen worden onder het mom van: “…het verwerven van hun zelfstandigheid…”, niet voldoende wakker geworden is.

    Je schrijft dat, “…Je ziet in die landen dezelfde processen zich voltrekken die kenmerkend zijn voor republieken die hun zelfstandigheid hebben verworven..”

    Welnu, zelfstandigheid verwerft men niet door de intelligentia af te slachten, maar daar juist optimaal gebruik van te maken van hun kennis en vaardigheden; wat overigens ook het uitgangspunt was van de ‘revolutie!’ En afgezien daarvan, waren we al ruim 7 jaar zelfstandig (onafhankelijk).

    Wat verder nog restte van ‘de koloniale mogendheden’, was de ‘Nederlandse Militaire Missie’ in de persoon van kolonel Valk (die oorlogservaring had opgedaan in de Koreaanse oorlog). Uit betrouwbare bronnen is vast komen te staan, dat kolonel Valk ‘de revolutie’ steunde, onder voorwaarde dat het ‘netjes’ zou verlopen. Het tegendeel is waar gebleken, vooral toen kolonel Valk (waar Bouterse veel steun aan had) zich terugtrok en Bouterse zich vervolgens op liet ruien door schimmige types, zoals Maurice Rupert Bishop van Grenada (“A revolution is not a tea party”)(Surinamers zijn gek op ‘one-liners’). Ruim een maand later waren de “Decembermoorden’, een feit!

    Ik zou willen benadrukken dat er zonder excuus, geen sprake van vergiffenis kan zijn! Daarom ben ik van mening. dat eenieder die de – niet bij Surinaamse passende – misdaden, die zijn gepleegd door het dictatoriale regime van Desi Bouterse, een warm hart blijven toedragen, met haar/zichzelf in het reine moeten komen en zich erbij neer dienen te leggen bij de berechting en het uitgesproken vonnis, zoals men moge verwachten in een democratisch gekozen rechtstaat!

    Tenslotte zou iedereen (zonder uitzondering) die deze democratische rechtstaat eerbiedigt, zich neer moeten leggen bij deze uitspraak, anders zullen we altijd ‘om de hete brij heen blijven draaien.’ Dat is ook wat ik, m.n. bedoel in mijn eerdere schrijven met, “de schepen achter ons verbranden.” Doet men dit niet, dan zal het Suriname tot in het einde der tijden blijven achtervolgen en zal een ‘wàsi’ altijd een symbolische betekenis blijven hebben en nooit meer die ‘hêbi’s’ wegspoelen, waar het in de eerste instantie voor bedoeld is! Heel veel wijsheid toegewenst!

    Tan bun


    Maak melding
  18. Toussaint 6 februari 2024 Bij 13:40
    @ RobG 5 februari 2024 Bij 23:00

    Correctie: ,,…maar juist door optimaal gebruik van te maken van hun kennis en vaardigheden…”


    Maak melding
  19. @ Toussaint 6 februari 2024 Bij 13:47
    Toussaint 6 februari 2024 Bij 13:40
    @ RobG 5 februari 2024 Bij 23:00

    Correctie: “…Tenslotte zou iedereen (zonder uitzondering) zich neer moeten leggen bij deze uitspraak en alszodanig de democratische rechtstaat eerbiedigen,…”


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES