zondag, april 28, 2024
HomeOnderwerpenEconomieCharda Girwar hoofd douane en Marita Lautan-Wijnerman hoofd Belastingen

Charda Girwar hoofd douane en Marita Lautan-Wijnerman hoofd Belastingen

-

Does Travel - naar Suriname

De waarnemende posities van het hoofd van de douane en de directeur der belastingen, zijn definitief omgezet. Charda Girwar is nu officieel hoofd van de douane en Marita Lautan-Wijnerman is hoofd der Belastingen in Suriname.

De belastingfunctionarissen hebben op vrijdag 26 januari hun beschikkingen mogen ontvangen uit handen van minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning.

De overhandiging van de beschikkingen voor hun vaste aanstelling heeft plaatsgevonden tijdens de dankdienst die in het kader van de Internationale Douanedag werd gehouden in de Sint Petrus en Paulus Kathedrale Basiliek. Girwar en Wijnerman, zijn bij die gelegenheid door de minister benoemd.

Raghoebarsing acht het van belang de rechtspositie van de twee ambtenaren in orde te hebben. “Dit zodat ze met meer gezag en power hun functie kunnen uitoefenen”, aldus de bewindsman.

Volgens directeur Wijnerman moet zowel de douane als de belastingdienst naar een hoger niveau worden getild, waarbij men klantgerichter te werk gaat. “Wij gaan gezamenlijk dit werk doen. We kijken naar de inkomsten van de staat hetzij via directe belasting of de indirecte belasting. Dat is de douanebelasting”.

Binnenkort zal gewerkt worden aan reorganisatie en modernisatie, om de processen effectiever te laten verlopen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

20 REACTIES
  1. De dankdienst in de kathedraal moet wel een zeer plechtige aangelegenheid zijn geweest. Voor minister Stanley Ragoebarsing, een zeer vrome katholiek uiteraard een vertrouwde plek.


    Maak melding
  2. @ Lucien

    De tijd zal het aanleren, en je weet het precies!
    Want als NDP aanhanger, heb je ervaring mee van
    je baasje, dat nu op de vlucht is.

    sari tori

    Jacko


    Maak melding
  3. wacht even krijg nou wat wil je me zeggen lucienne dat op al deze posities al die jaren lang geen enkele vhpér zat maar alleen ndp lapzwansen? Mie gado wat erg, zeg me dat het niet zo was zeg het me ajb, waren ze zulke slechte mensen bij de ndp. Kijk luister dat er volop mensen van andere politieke partijen daar zaten,

    Het valt me trouwens wel op dat iemand een steen heeft opgetild, in december 2023 zag je ze niet, pas nadat de onschuldige voortvluchtige vernietiger van het ons land, de moordenaar, de bij verstek veroordeelde drugshandelaar was gevlucht kwamen ze onder hun steen vandaan.
    maar waar is hij dan? Nou dat zal ik je zeggen; hij dokt hij schijt balen en verstopt zich bij de andere onschuldige voortvluchtige crimineel, de man die Suriname financieel naar de afgrond bracht .
    Gelukkig zijn er nog rechtschapen mensen die proberen het tij te keren.
    Dat dit met forse ingrepen moet, dat we moeten lijden , ja dat nemen we dan maar
    maar laten deze mensen nooit meer hun snuit laten zien. Evenmin de mensen van hun partij want zij zijn natuurlijk minstens zo schuldig. Je moet wel gore lef en stornt in je kop hebben als je nu nog hoopt dat ons volk je wil vergeven.
    Zijn we dit vergeten? NEEEEN
    Zullen we het jullie vergeven? NEEEEEEEEEN


    Maak melding
  4. “Lucien 28 januari 2024 Bij 11:05
    Dus de VHP heeft hiermee zowel de belastingdienst als de douane veilig gesteld. De coup op het financieel-economisch gebied is nu compleet!”
    Je bent té veel met partij politiek bezig, een wazige bezigheid. Bekijk het ook eens van de zonnige zijde want door de benoemingen wordt de mogelijk geschapen om eindelijk zaken op orde te stellen bij én de Belastingdienst én de Douane. Iedere Surinamer met een beetje toekomstvisie en hart voor ons land ziet dit als een goede ontwikkeling.


    Maak melding
  5. Gefeliciteerd!

    Schoonschip maken bij de douane en de belastingdienst professionaliseren.
    Nr 3 voert geen klap uit, alleen maar staken, dat zie ik zo, jij ook.

    Nu asap, de vervanging bij het Korps invoeren. Met onwillige honden is het slecht hazen vangen. Ze hebben 3 jr de kans gekregen om te participeren.
    Wie niet wil werken, moet maar tomaten gaan planten.


    Maak melding
  6. Woehahahahaha lesley krijgt op zijn donder.
    Het kan ook het effect zijn ve klap of per abuis tegen een deur aangelopen.

    Indien niet, citroen en aloe vera insmeren en een goede foundation gebruiken. 👩🏻‍🎨

    Misschien kan faja pepre een goed merk aanbevelen.


    Maak melding
  7. Deze vrouw vind ik totaal niet lelijk ze heeft een normaal alledaags gezicht .
    Uiterlijke schoonheid is mooi mee genomen ,maar innerlijke schoonheid van de mens,daar gaat het tenslotte om.


    Maak melding
  8. Santokhi de christen heeft de VHP en de regering volgepropt met christenen. Dit is niet normaal meer. Waarschijnlijk is die Charda Wirwar ook een christen. Die andere is het wel zeker. En nog krijgt Santokhi er niet genoeg van, want hij wil de Mennonieten ook nog eens halen èn de beste landbouwgrond aan hen schenken.
    De Hindoestanen in de VHP zijn nu in de minderheid en kunnen geen vuist maken.
    Tijd voor een nieuwe frisse Hindoestaanse politieke partij.


    Maak melding
  9. Ik stel 100 euro ter beschikking voor die Hindoestanen die een nieuwe frisse Hindoestaanse politieke partij willen beginnen.
    Die sluwe christen Santokhi heeft dit echter heel moeilijk gemaakt door het drempelbedrag voor het oprichten van een politieke partij flink te verhogen.
    Indien de Hindoestanen zijn valsheden nog steeds niet zien of willen zien, dan zijn ze echt verloren.
    तू लोग के गांड़ संतोखी फार देई, कुछ ना करीहे तब ।


    Maak melding
  10. @Jaichand. Weer een achterlijke opmerking van een onwetende. Als je meent want je neerpent dan ben je zelfs dom. Onderscheid maken op basis van religieuze afkomst is een uitvinding van de ex kolonisator en die ballon hebben we reeds lang doorgeprikt. Misschien moet je vaker van onder je steen kruipen om te zien wat er echt gebeurd op de wereld.


    Maak melding
  11. Midati,

    Jij hebt niet genoeg weet voor dit soort zaken en weet geeneens wat voor gevolgen dit allemaal gaat hebben op zowel de korte en de lange duur.
    Santokhi speelt hetzelfde spel dat de kolonisator speelde. Heb je het nog niet door?
    Hij heeft de Hindoestaanse gemeenschap overgeleverd aan de christenen.
    Zoals George Hindori was omgekocht door Pronk, zo ook is deze man omgekocht door de kerk. Opdat de Hindoestanen niet vooruit gaan. Kijk maar naar zijn kabinet. De Hindoes zijn daarin echt een minderheid. Wel veel bekeerde Hindoestanen in zijn kabinet.


    Maak melding
  12. jaichand , robje g en die luci-en zijn leerlingen van de duivel ddb , maar de duivel ddb is gevlucht , de kraaienmars is in aantocht , jullie kunnen nu nog vluchten
    de kraaien zijn geen christenen jaichand


    Maak melding
  13. goed dat er weer goed geschoolde vrouwen op belangrijke posities geplaatst worden , zij zullen de ambtenaren weer laten werken , het luieren is afgelopen


    Maak melding
  14. @ जयचंद

    आप अपने ईसाई और हिंदू बकवास से फिर से बात कर रहे हैं, आप मंदबुद्धि बेवकूफ।
    भारत में भी हिंदुओं में सभी धर्मों के लिए सम्मान है। बड़ा कुत्ता तुम आदमी हो और पागल भी, तुम ऐसे व्यवहार करते हो जैसे तुम इतने महान हिंदू हो, मदरचोद।


    Maak melding
  15. Wtk is een overwegend hindustaanse site, dat is me nu wel duidelijk. Wat vreemd is, is de aanhoudende kritiek op Bouta en de Ndp. Het overgrote deel van de hindustaanse bevolking heeft het goed gehad tijdens zijn bewind en sommigen zijn zelfs schat hemeltje rijk geworden door de gelegenheid geboden. Wat willen jullie nog meer???

    @Jaichand.. je hebt gelijk de christenen hebben Chan in zijn greep. Het land is gedoemd om de weg die de kolonisator heeft uitgestippeld te volgen en dat voorspelt niet veel goeds, voor de bevolking. Want wees eerlijk, Chan heeft zelf geen strategie om Suriname en zijn bewoners te leiden naar betere tijden. Eens was hij een succesvol minister van Justitie en was de criminaliteit stukken minder dan onder zijn bewind als president. Vandaag de dag, hebben rovers vrij spel en zijn de vooruitzichten somber. dit is het scenario dat het rijke westen, voor de potentiële rijke landen bepaald en onze huidige President is daarin de spil…


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES